UUTISET

22.11.2020

KORIPALLON SUOMEN CUP 2020-2021

Koripallon Suomen Cup jatkuu myös tällä kaudella. Lauantaina kolmen ottelun sarjakierroksen jälkeen peli vihelletään Korisliigassa poikki ja kahdeksan parasta joukkuetta pääsee mukaan Cuppiin. Kahdeksan parhaan joukkueen sijoituksen lasketaan voittosuhteen perusteella, koska joukkueilla on pelattuna eri määrä otteluita.

Ranking

Miesten Suomen Cupin osallistumisoikeus on Korisliigan seuralla, joka on 21.11.2020 pelattujen otteluiden jälkeen voittosuhteella mitattuna Korisliigan runkosarjassa sijoilla 1-8.

Jos joukkueiden keskinäinen voittosuhde on sama, käytetään toisena kriteerinä kaikkien otteluiden korisuhdetta. Jos nämä kriteerit eivät tuo ratkaisua, arvotaan järjestys. Voittosuhde lasketaan jakamalla voitettujen ottelujen määrä pelattujen ottelujen määrällä ja korisuhde jakamalla tehtyjen koripisteiden määrä päästettyjen pisteiden määrällä.

Toisin sanoen sunnuntaina 22.11.2020 pelattavaa Korisliigan ottelua Lahti Basketball – Kataja Basket EI LASKETA Suomen Cupin rankingiin.

Kilpailujaos vahvistaa Suomen Cupin ranking järjestyksen lauantaina 21.11. pelattujen otteluiden jälkeen.

Otteluparien valinta

21.11. pelattujen otteluiden jälkeen voittosuhteen mukaisesti Korisliigan runkosarjan 1. valitsee itselleen vastustajan puolivälieriin sijoilla 5-8 olevista joukkueista. Tämän jälkeen runkosarjan 2. valitsee itselleen sijoilla 5-8 jäljellä olevista joukkueista itselleen vastustajan, jonka jälkeen runkosarjan 3. suorittaa valinnan sijoilla 5-8 jäljellä olevista joukkueista. Runkosarjan 4. saa vastustajakseen sijoilla 5-8 olleen joukkueen, jota sijoilla 1-3 olleet joukkueet eivät ole valinneet.

Puolivälierissä kotiottelun saa runkosarjassa sijoilla 1-4 olleet joukkueet.

Valintatilaisuus ja välierien arvonta

Puolivälierien valinta järjestetään TORSTAINA 26.11. klo 13:00-14:00 ETÄNÄ Microsoft Teamsin kautta järjestettävässä tilaisuudessa. Tilaisuus toteutetaan Metro Areenalla olevan studion kautta, jonka juontaa Henri Inki. Tilaisuuteen tulee osallistua jokaisesta kahdeksasta Suomen Cupiin oikeutetusta joukkueesta päävalmentaja. Sijoitusten 1-4 päävalmentaja ilmoittaa oman seuransa valinnan sekä vastaa Henri Inkin kysymyksiin. Valinnan kohteeksi osuneen joukkueen valmentaja vastaa niin ikään Henri Inkin kysymyksiin valituksi tulemisesta.

Valintojen jälkeen suoritamme vielä välierien kotijoukkueiden arvonnan.

Tilaisuus esitetään suorana Koripalloliiton Youtubessa ja/tai Korisliigan Facebookissa. Lisäksi pyrimme saamaan tilaisuuden suorana esitettäväksi Ruutu+ -palvelussa.

Ottelupäivät

Puolivälierät lauantai 12.12.2020 klo 17:00

Välierät keskiviikko 20.1.2021 klo 18:30

Finaalit

Miesten finaali lauantai 13.2.2021, alkamisaika määräytyy myöhemmin YLE TV2:n ohjelmakartan tarkennuttua.

Naisten finaali sunnuntai 14.2.2021, alkamisaika määräytyy myöhemmin YLE TV2:n ohjelmakartan tarkennuttua.

Palkinnot

Miesten Suomen Cup

Finaalin voittaja 10.000 EUR

Finaalin häviäjä 3.000 EUR

Puolivälierien, välierien ja finaalin erotuomari- ja komissaarikulut katetaan Korisliigan budjetista.

Karhubasketin perjantaille 11.12. merkitty vierasottelu KTP:tä vastaan tullaan siirtämään. Uudeksi ottelupäiväksi on ehdotettu tiistaita 22.12. kello 18.30, mutta tämä varmistuu myöhemmin.

Helsinki Seagulls tulee valitsemaan vastustajan ensimmäisenä näistä joukkueista: Lahti Basketball, KTP, Kataja ja Vilpas. Sitten valintansa suorittaa Pyrintö ja Karhubasket valitsee oman vastustajan kahdesta jäljellä olevasta joukkueesta. Karhubasketin Suomen Cup kotipeli pelataan lauantaina 12.12. klo 17.

Finaali tullaan ilmeisesti pelaamaan sen joukkueen kotikentällä, joka oli lauantaina 21. marraskuuta runkosarjassa paremmin sijoittunut, edellä mainitun rankingin mukaan.

Liput Karhubasketin kotiotteluun la 12.12. tulevat myyntiin lähiaikoina ennakkolippu.comissa ja Kauhajoen Kesportissa. Muista tutustua ottelutapahtuman turvallisuusohjeisiin osoitteessa karhubasket.fi.

21.11.2020

KARHUBASKET VOITOLLA MAAOTTELUTAUOLLE

Okko Järvi teki Kouvolassa 17 pistettä (kuva: Erkkin Hautaviita)

Karhubasket lähti perjantaina hakemaan viidettä perättäistä voittoa, kun ohjelmassa oli ottelu Kouvolan Jatke areenalla. Isäntäjoukkue Kouvot painiskelee poissaolojen kanssa, sillä perjantain kamppailusta poissa olivat jenkki Jacoby Armstrong, Teemu Knihtinen ja Henri Permanto, joten kouvolalaisten kokoonpanossa oli vain kahdeksan miestä.

Poissaolot eivät kuitenkaan näkyneet kentällä. Severi Kaukiainen (22/1/3) pisti pari perättäistä kolmosta sukkaan ja Kouvot johtivat runsaan kahden minuutin jälkeen 8–3. Daniel Utomi (11/3) lähetti vieraat 0–9 jaksolle ja penkiltä aloittanut Okko Järvi (17/3) osui tarkasti kaikilta etäisyyksiltä. Lukemissa 8–12 Tuomas Oja kutsui Kouvot aikalisälle. Karhubasket otti pelin hallinnan ja pääsi toiselle neljännekselle 14–20 johtolukemissa.

Toisella kympillä vieraat eivät olleet terävimmillään kummassakaan kenttäpäädyssä. Puolustuksessa ei saatu stoppeja ja hyökkäyspäässä palloa ei liikuteltu normaaliin tapaan. Ennen puoliaikaa Kouvot noukkivat tukun hyökkäyslevyreitä ja nousivat peliin mukaan. Väkivahva Antonio Ballard (17/12) ja Moses Greenwood (21/11) tekivät helppoja koreja. Tuomas Hirvonen (13/1/5) jakeli syöttöjä ja hänen kolmosensa toi Kouvot kahden pisteen etäisyydelle (31–33). Greenwood tasoitti vapareilla, mutta Brandon Spearmanin (7) and 1-suoritus piti oranssipaidat edellä. Kaukiainen ja Ballard tekivät avauspuolikkaan viimeiset pisteet, joten Kouvot johtivat puoliajalla 39–36. Toisen neljänneksen viimeiset viisi minuuttia Kouvot voittivat 17–6.

Karhubasket aloitti toisen puoliajan terävästi. Collin Malcolm (17/5/3) upotti yhden ja Bojan Sarcevic (9/3/8) kaksi kolmosta, joten vieraat johtivat kolmen minuutin jälkeen 44–47. Kaukiainen tasoitti kolmosella, mutta Bojanin kolmas kolmonen riitti Ojalle ja Kouvot miettivät uutta sotasuunnitelmaa aikalisällä. Spearman ja Järvi jatkoivat vieraiden kolmossumaa, ja Kalle Peltonen (4/1) kakkonen teki tilanteeksi 51–58. Kaukiainen leikkasi vielä kolmosella eron kolmeen, joten viimeiselle kympille lähdettiin lukemista 60–63.

Antti Niskanen (3/1) ja Järvi tekivät kolmosilla lukemiksi 60–69 vajaassa parissa minuutissa. Kympin puolivälissä Malcolm askarteli vieraiden johdoksi 13 pistettä, mutta Kouvot eivät luovuttaneet. Greenwood ja Kaukiainen aloittivat kirin, Ballard haki hyökkäyslevypallot ja teki tilanteeksi 75–81. Viimeisen minuutin alussa Greenwoodin kolmonen kutisti eron kolmeen pisteeseen. Tuon lähemmäksi Kouvot eivät enää päässeet ja TJ Holyfield (11/9) teki loppulukemiksi 78–83 vapariviivalta.

Karhubasket hävisi levypallot 43–29 ja Kouvot hakivat peräti 16 hyökkäyslevypalloa. Onneksi kauhajokiset pitivät menetykset vain kahdeksassa ja upottivat kolmoset 47 prosentin tarkkuudella, joka riitti voittoon. – Pitää olla todella tyytyväinen, että lähdetään tänään voiton kanssa kotiin, Janne Koskimies henkäisi ottelun jälkeen. – Ratkaisu tänään oli, että meidän heittopeli oli hyvää toisella puoliajalla. – Viidessä viimeisessä matsissa meidän joukkuepelaaminen on myös ollut hyvää ja mennyt eteenpäin. – 19 syöttöä ja 8 menetystä, siihen olen tyytyväinen. – Me on rakennettu tämän kauden joukkue niin, että meillä on heittovoimaa. – Vähän tehtiin kuitenkin tänään vielä tyhmiä virheitä, joita meille ei ole viime otteluissa enää tullut. – Kouvot sai myös liikaa hyökkäyslevypalloja ja se on ollut meillä haaste aiemminkin tällä kaudella, Koskimies harmitteli.

Karhubasketin kauden seitsemäs voitto nosti sen sarjataulukossa toiseksi, kun runsaan viikon mittainen maajoukkuetauko alkaa. Pyrintö on tasapisteissä, mutta pelannut ottelun vähemmän. Karhubasket jatkaa otteluita keskiviikkona 2. joulukuuta, kun vieraaksi karhuluolaan saapuu Ura Basket. Liput ovat jo myynnissä ennakkolippu.comissa ja tulevat myyntiin Kauhajoen Kesporttiin lähiaikoina.

19.11.2020

OTTELUENNAKKO: KOUVOLAN KOUVOT – KARHUBASKET

Karhubasket (6 voittoa/3 tappiota) ei kauaa ehdi huilata keskiviikkoisen kamppailun jälkeen, sillä jo perjantaina on edessä vieraspeli Kouvolassa. Kouvot (3/6) pelasi myös keskiviikkona ja kävi Salossa häviämässä numeroin 105-72. Perjantain kamppailu on samalla molemmille viimeinen ottelu ennen maajoukkuetaukoa, joka päättyy vasta joulukuun puolella.

Karhubasket on voittanut neljästä vieraspelistä vain yhden. Ainokainen voitto on maukas, sillä se tuli Salohallista 7. marraskuuta lukemin 68–74. Edellisen kerran kauhajokiset olivat voittaneet runkosarjaottelun Salossa vuonna 2015. Tappiot vieraskentällä ovat tulleet sarja-avauksessa Helsingin Kisahallissa 84–82, Lapualla 84–78 ja Joensuussa, jossa Kataja oli parempi pistein 82–77. Kaksi ensimmäistä vierastappiota olivat harmittavia, sillä molemmissa oli hyvät mahdollisuudet voittoon. Toki mahdollisuudet voittoon oli myös Joensuussa. Kisahallissa Karhubasket ei tehnyt pistettäkään viimeiseen kolmeen minuuttiin ja silloin ei yleensä tiukkaa kamppailua voita. Lapualla kauhajokiset pitivät hallussaan yli 10 pisteen johtoasemaa, mutta Kobrat kehittivät hurjan kirin ja nousivat takaa ohi.

Perjantaina Karhubasket saa kasaan 10 pelattua ottelua. Kun runkosarjassa pelataan tällä kaudella vain 22 ottelua, niin kuuluisa puolivälin krouvi on hyvin lähellä. Runkosarjan jälkeen joukkueet jaetaan ylä- ja alaloppusarjaan, joissa molemmissa on kuusi joukkuetta. Taistelu näistä paikoista käy kiivaana ja jokaisella ottelulla, sekä niiden piste-eroilla on merkitystä.

Karhubasket on ollut vaikeuksissa kaukoheittojen kanssa vieraissa. Kolmoset uppoavat vain 26,9 prosentin tarkkuudella. Ehkäpä itseluottamus on ollut vieraissa kadoksissa, sillä heittopeli on ollut kotiluolassa huomattavasti tarkempaa. Osa syynsä matalaan prosenttiin on tietysti pallon ja pelaajien liikkeellä, koska vieraissa syöttöjä on tilastoitu vain 16,5 ottelua kohden.

Keskiviikkona Karhubasket pelasi BC Nokiaa vastaan karhuluolassa. Kolmoset eivät uponneet, sillä osumatarkkuudeksi tuli 28 prosenttia. Vaikka kauhajokiset hävisivät levypallot 34–39, niin oranssipaitojen puolustus piti nokialaisten heittoprosentit matalina. BC Nokia sai kakkoset sisään 51 prosentin ja kolmoset 31 prosentin tarkkuudella. Vieraat sinetöivät tappionsa S-Market Kauhajoen vapariviivalta, upottamalla vain neljä heittoa 14 (28,6 %). Keskiviikon pelistä Karhubasketin pitää parantaa levypallopelaamista ja malttaa liikuttaa palloa paremmin, jotta kaukoheitot lähtevät hyvistä ja vapaista paikoista.

Karhubasket lähteen perjantain kamppailuun mukavassa neljän ottelun voittoputkessa ja voitto Kouvoista vahvistaisi sen asemia taistelussa yläloppusarjapaikasta. Kokoonpanosta puuttuu yhä Mikael Laihonen (alavartalovamma), eikä hän ole palaamassa kentälle ennen kuin aurinko paistaa taas korkealta ensi keväänä. Poissa on myös Joona Hakamaa.

-Keskiviikon fyysisen Nokia-pelin jälkeen katseet on käännettävä nopeasti viimeiseen otteluun ennen taukoa, Janne Koskimies aloittaa ennakoinnin. – Se joukkue kumpi pääsee ottelussa paremmalle energiatasolle, on perjantaina vahvoilla. – Meillä ei ole yhtään varaa aliarvioida Kouvoja.

Karhubasketin kokoonpano: Collin Malcolm, Daniel Utomi, Thomas Vehmanen, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Okko Järvi, Eero Innamaa, TJ Holyfield, Brandon Spearman, Kalle Peltonen.

 

Kouvot on pelannut kotonaan neljä ottelua ja voittanut niistä kaksi. Voitot ovat tulleet edellisessä kotiottelussa Korihaita vastaan 11. marraskuuta lukemin 85–74 ja lokakuun puolivälissä Ura Basketista 85–79. Kaksi voittoa sarjan jumboista ei ole vakuuttava saldo. Sarjapisteet Jatke areenalta ovat hakeneet Lahti Basketball 69–85 ja KTP 82-92. Jos Karhubasket on heittänyt huonosti vieraissa, niin Kouvot ovat osuneet kolmosissa huonosti kotona. 27,8 on kehno prosentti, mutta joskus tuohon tulee korjausta ylöspäin. Olkoon tästä todisteena Karhubasketin heittopeli keskiviikkona kotiluolassa. Normaalisti kotona hyvin heittävät oranssipaidat jäivät kolmosissa 28 prosentin tarkkuuteen. Toivottavasti Kouvojen petraus ei tapahdu perjantaina, vaan Karhubasket ottaa kouvolalaisten vapaat heittopaikat pois.

Kouvoilla on rosterissa kolme jenkkiä, sillä Namon Wrightin sopimus päättyi lokakuun loppupuolella. Kokoonpanossa ovat:

#1 201 senttinen sentteri Jacoby Armstrong (14,8/6,2/1,7)

#3 201 senttinen laituri Moses Greenwood (11,8/5,7/1,3)

#8 194 senttinen laituri Antonio Ballard (15,8/10/1,4)

Armstrong ottaa paljon heittoja korin läheltä (9,2 kpl per ottelu) ja upottaa ne tarkasti (56,4 %). Myös kolmoset ovat uponneet hyvällä 44 prosentin tarkkuudella, mutta heittoja tulee vain 1,5 kappaletta ottelua kohden. Armstrong on ollut loukkaantuneena, eikä ole pelannut marraskuun neljännen päivän jälkeen. Greenwood torjuu 0,7 heittoa puolustuspäässä, osuu kolmosissa 25 prosentin tarkkuudella ja on ollut virheherkkä, sillä virheitä on tullut 3,8 per ottelu. Greenwood pelaa toista kautta ammattilaisena. Viime kaudella hän pelasi Belgiassa Proximus Spirou Charleroi joukkueessa 16 ottelua (6,9/3) ja 11 ottelua Europe Cupia (7,7/3,3). Armstrong on pelannut kaksi kautta ammattilaisena. Ennen Kouvoja hän on pelannut Georgiassa ja viime kaudella Romaniassa CS Phoenix Galatin joukkueessa 15 ottelua (14,7/5,1).

Jenkeistä kokenein on Antonio Ballard. 32-vuotias Ballard oli mukana Vilppaan joukkueessa kaudella 2018–2019. Silloin hän teki Korisliigassa 38 ottelussa keskiarvoiksi 17,2 pistettä ja 7,4 levypalloa. Salon jälkeen hän pelasi viime kauden Ranskan pääsarjassa Le Portel joukkueessa 24 ottelua (5,9/3,8). Ballard on pelannut ammattilaisena myös Kanadassa, Sveitsissä ja Libanonissa. Tällä kaudella hän on ollut Kouvojen paras pistemies ja upottaa kakkoset 59,5 prosentin sekä kolmoset 33 prosentin tarkkuudella. Vahvana härkänä hän rynnii korille vahvasti ja kerää 5,3 vaparia per ottelu. Ballard myös hakee 2,9 hyökkäyslevypalloa ottelua kohden ja on joukkueensa paras levypallomies 10 irtopallon keskiarvolla.

Takamies Tuomas Hirvonen (12,1/2,1/6,2) palasi vuoden Lahti visiitin jälkeen Kouvoihin. Syötöissä Hirvonen kuuluu Korisliigan kärkinimiin 6,2 passin keskiarvolla. Kolmoset ovat uponneet 34,5 prosentin tarkkuudella ja keskiviikkona Salossa ne upposivat 5/9 eli 56 prosentin tarkkuudella. Vili Nyman (6,9/3,3/1,3) ja Severi Kaukiainen (9,4/2,8/3,7) kuuluvat myös valmentaja Tuomas Ojan luottopelaajiin. Teemu Knihtinen (1,3/1,3) on pelannut vain kolmessa ottelussa, noin yhdeksän minuuttia per kamppailu. Keskiviikkona Vilpasta vastaan hän pelasi miltei 15 minuuttia, mutta jäi ilman pisteitä. Henri Permanto (4,8/1) ei pelannut Salossa. Ilmari Toikkanen (3/2) on pelannut runsaat 14 minuuttia per kamppailu, samoin kuin kahdessa ottelussa mukana ollut Aapeli Syrjämäki (2/3,5). 214 senttinen Syrjämäki on tulevaisuuden nimi ja Korisliigan ohella Hyvinkään Pontevan kasvatti on tällä kaudella pelannut viidessä Korikouvojen divari A:n ottelussa (12,4/6,6).

Kouvot kohtasi keskiviikkona Salohallissa Vilppaan. Lukemat olivat tylyt 105–72. Vielä avauskympin kouvolalaiset roikkuivat mukana (22–20), mutta toisen neljänneksen he hävisivät 30–9 ja peli oli taputeltu. Kouvot olivat matkassa vain kahdeksan pelaajan ryhmällä, kun poissa olivat Armstrong, Permanto ja Syrjämäki. Vilpas oli joka alueella muutaman pykälän edellä, mutta Kouvot upottivat kolmoset 42 prosentin tarkkuudella. Ballard kirjasi tilastoihin 20 pinnaa ja 10 levyriä. Hirvonen upotti 17 pistettä ja jakoi kuusi syöttöä.

Kouvot on joukkue, joka voittopeleissä on upottanut kakkoset 58,6 prosentin tarkkuudella ja poiminut 42 levyriä. Kouvot on myös voitetuissa kamppailuissa ollut aktiivinen kohti koria, sillä näissä peleissä se on saanut yli 26 vaparia ottelua kohden, mutta tappioissa lukema on jäänyt 16. Kun vertaillaan joukkueiden tämän kauden tilastoja, niin Karhubasket on muutaman pykälän edelle joka sarakkeessa. Sen takia kauhajokiset ovat sarjataulukossa kolmantena ja Kouvot löytyy sijalta yhdeksän. Karhubasket ja Kouvot ovat iskeneet yhteen Korisliigassa 52 kertaa ja oranssipaidoilla on näistä 30 voittoa. Karhubasket on voittanut joukkueiden kuusi edellistä kohtaamista. Kouvojen edellinen voitto tuli Kouvolassa kevään 2019 finaaleissa, mutta kauhajokiset marssivat silloin toiseen perättäiseen mestaruuteen voitoin 4–1.

Kouvot – Karhubasket perjantaina kello 18.30 Kouvolan Jatke areenalla.

Peliä voi katsella suorana Ruudun kautta. Jos Ruutu palvelua ei ole, niin sellaisen voi hankkia tästä linkistä.

Maaottelutauon jälkeen Karhubasketin pelit jatkuvat kahdella kotiottelulla. Keskiviikkona 2. joulukuuta karhuluolaan saapuu Ura Basket ja tiistaina 8. joulukuuta Jussi Laakso johdattaa sarjakärki Helsinki Seagullsit karhuluolaan. Lipunmyynti on jo käynnissä osoitteessa ennakkolippu.com ja liput tulevat ensi viikolla Kauhajoen Kesporttiin. Muista tutustua ottelutapahtuman turvallisuusohjeisiin osoitteessa karhubasket.fi.

Lauantaina Korisliigassa on ohjelmassa kolme ottelua ja sitten peli vihelletään poikki Suomen Cupin osalta. Lauantaina joukkueet rankataan voittosuhteiden mukaan (joukkueilla silloin pelattuna eri määrä otteluita) ja kahdeksan parasta joukkuetta pääsee mukaan taistelemaan 10 000 euron ykköspalkinnosta ja Suomen Cup-mestaruudesta.

Torstaina 27. marraskuuta sarjataulukon (tilanne siis 21.11. ja voittosuhteilla) kolme parasta valitsevat Suomen Cup puolivälierä vastustajansa. Seagulls on jo varmistanut ykköspaikkansa, joten he valitsevat ensin haluamansa vastustajan sijoilta 5–8. Pyrintö tulee olemaan kakkonen ja he valitsevat toisena. Jos Karhubasket voittaa perjantaina, niin se tulee olemaan kolmas ja pääsee näin valitsemaan mieleisensä kahdesta jäljellä olevasta joukkueesta.

Sijoilla 1–4 olevat joukkueet pelaavat Suomen Cup puolivälieräottelun lauantaina 12.12. kotona (Karhubasketin KTP peli 11.12. siirtyy uuteen päivään). Voittavat jatkavat välieriin, jotka pelataan keskiviikkona 20.1. ja finaali on ohjelmassa lauantaina 13.2.2021.

 

18.11.2020

TURVALLISUUSOHJEET KORISLIIGAN OTTELUIHIN KAUDELLA 2020-2021

Karhubasketin seuraava kotiottelu on keskiviikkona 18.11., jolloin vieraaksi saapuu BC Nokia. Ottelu alkaa koulukeskuksen liikuntahallissa kello 18.10. Liput on myynnissä nyt! Osta omasi osoitteesta ennakkolippu.com tai Kauhajoen Kesportista.

Etelä-Pohjanmaalla on koronaviruksen leviämisessä palattun kiihtymisvaiheesta perustasolle (Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueellinen yhteistyöryhmä 30.10.). Jos tautitapauksia tulee esille tai tartuntaketjujen selvityksessä tulee epäilyksiä, joihin pitää reagoida, nämä ohjeet saattavat muuttua päivittäin. Seuraa tiedottamista Karhu Basketin somen kanavilla ja nettisivuilla.

Yleiset ohjeet Korisliigan runkosarjaan:

Yksittäisen katsojan vastuu: Jos olet ollut ehkilön kanssa tekemisessä, jonka epäillään altistuneen tai on saanut tartunnan, pidättäydy ylimääräisistä tapaamisista äläkä saavu peliin. Jos saat tietää, että olet altistunut tartunnalle tai olet ollut henkilön seurassa, jolla on todettu korona ja olet ollut pelissä, niin ilmoita siitä välittömästi s-postilla osoitteeseen: info@karhubasket.fi

Tule otteluun vain täysin terveenä! Jos olet kipeä, pääsysi otteluun saatetaan estää.

Lataa puhelimeesi koronavilkkusovellus!

Ottelutapahtumassa pitää käyttää kasvomaskia! Otteluissa on saatavilla kertakäyttömaskeja ja Kesportissa sekä aulan fanipisteessä on myynnissä pestäviä Karhubasket kasvomaskeja. KB:n kasvomaskin hinta on 15 euroa kpl tai 2 kpl 25 euroa. Saatavilla on miesten, naisten ja lasten kokoja, väreinä oranssi tai musta (musta miehet/naiset loppuunmyyty).

Desinfioi kädet! Otteluissa on useita käsidesipisteitä, joita tulee käyttää salille tullessa ja tapahtuman aikana. Muista pestä kätesi, kun saavut pelin jälkeen kotiin ja käytä käsidesiä.

Huolehdi turvaväleistä! Pidä mielessäsi myös se katsolohko ja istumapaikka, jolla istut pelissä, jotta tarvittaessa asioita pytytään selvittämään.

Ainoastaan perheenjäsenet voivat istua vierekkäin! Järjestysmiehiä on ohjeistettu kohteliaasti puuttumaan ja selvittämään tämä.

Saavu paikalle ajoissa! Näin vältämme ruuhkan syntymisen, eikä jonoja muodostu. Ovet salilla aukeavat aina tuntia ennen ottelun alkamista.

Sisäänpääsy otteluihin:

Salilla ei ole lipunmyyntiä. Pääsylippu on siis ostettava etukäteen joko Kauhajoen Kesportista tai ennekkolippu.comista. Jos Kesportin ennakkomyynnistä jää lippuja myymättä, ne myydään salilla pelipäivänä, alkaen tunti ennen ottelun alkua, kun ovet avautuvat. Myytävissä olevien lippujen määrää on rajoitettu, jotta turvavälit voidaan ylläpitää ja tapahtuma on kaikille mahdollisimman turvallinen. Seura tiedottaa nettisivuilla ja somessa pelipäivänä, jos salilla myydään lippuja. Muista turvavälit ja vältä ruuhkaa! Maksuvälineenä käy kaikissa pisteissä käteinen ja pankkikortti.

Noudatan järjestysmiesten ohjeita joka tilanteessa!

Seuraa kuulutuksista saatavia ohjeita!

Katsomo on jaettu kahteen lohkoon. Yläkertaan ja alakertaan. Jos paikkasi on alakerrassa, niin sisäänpääsy on aulassa. Ovet joko Aninkujan puolelta tai koulukeskuksen sisäpihalta. Yläkertaan pääsee salin kulmasta, ovesta, joka sijaitsee Kauhajoen lukiota vastapäätä. Ovilla on merkitty mihin osastoon siitä pääsee sisälle. Lohkojen välillä ei ole sisäkautta kulkua, joten ennen kuin menet sisälle saliin, muista tarkistaa oikea ovi.

Yläkerrassa on kaksi osastoa. B1 SININEN ja B2 VIHREÄ.

Alakerrassa on viisi osastoa. A1 KELTAINEN, A2 VIOLETTI, A3 SININEN, C pohjoinen (ns. fanikatsomo) VAALEANPUNAINEN, D eteläinen PUNAINEN.

Seura on varannut kausikorttilaisille lisätilaa katsomosta, joten turvavälit katsomossa voidaan varmistaa. Seuraa järjestysmiesten ohjeita. Jotta turvavälit toteutuvat, voi vakiopaikka siirtyä tuolin tai kaksi erisuuntaan. Eri lohkoissa, alakerrassa ja yläkerrassa on omat wc-tilat. Vältä ylimääräistä liikkumista salissa!

Poistuminen ottelusta:

Kummallakin katsomolohkolla, ala- ja yläkerralla on useampi poistumistie katsomosta. Ottelusta poistutaan vasta sen päätyttyä sitä poistumistietä, joka katsomonosalle on varattu. Käytä malttia ja vältä ruuhkaa! Pienellä odottamisella vältämme ruuhkan ovilla ottelun jälkeen. Seuraa tässäkin järjestysmiesten ohjeita.

Ottelun jälkeen ei ole avointa lehdistötilaisuutta. Lehdistötilaisuus on katsottavissa suorana Karhubasketin YouTube-kanavalta.

Ottelusta poistutaan maltilla, välttäen ruuhkia, mutta kuitenkin ripeästi, jotta saliryhmä saa alkaa purkaa salia. Älä jää kenttäalueelle tai auloihin. Seurustelu pelaajien kanssa ottelun jälkeen on ehdottomasti kielletty!

Salilla toimii alakerran kanttiini ennen ottelua. Puoliajalla aulan kahvio ei ole avoinna. Alakerran katsomolohkoa varten saliin tuodaan neljä kahvikärryä. Yksi C-katsomolle, yksi A1 katsomolle, yksi A2 ja A3 katsomolle ja yksi D-katsomolle. Muista huolehtia turvaväleistä.

Yläkerran katsomolohkoissa on yksi kioski katsomolle B1 ja yksi katsomolle B2.

Karhubasketin junioreille on toimitettu omat ohjeet Korisliigan otteluista. Myös juniorien määrää on turvallisuussyistä rajoitettu. Juniorit, jojo:t ja valmentajat noutavat lippunsa ohjeiden mukaisesti Kauhajoen Kesportista, josta 50 ensimmäistä saa lipun. Juniorit, Jojo:t ja valmentajat istuvat D-katsomossa. Ylimääräinen liikkuminen katsomossa tai muissa koulun tiloissa on ehdottomasti kielletty. Myös junioreilla tulee olla kasvomaski. Kaikki D-katsomossa istuvat poistuvat ottelun päätyttyä ulos ovesta nro 4.

18.11.2020

KARHUBASKET JATKOI KOTIVOITTOJEN PUTKEA

Bojan Sarcevic järjesteli oranssipaidoille hyvät tekopaikat (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket nappasi kauden viidennen kotivoiton, kun se voitti BC Nokian pistein 77–67 (44–32). Viime kaudella alkanut kotivoittojen putki on nyt 20 pelin mittainen, kun edellinen tappio kotiluolassa tuli runsas vuosi sitten Helsinki Seagullseille.

Karhubasket aloitti kamppailun väkevästi ja tiukka sekä aggressiivinen puolustuspeli ei jättänyt nokialaisille korintekomahdollisuuksia. Lukemista 5–5 oranssipaidat nykäisivät 10-0 jakson, eivätkä enää luovuttaneet johtopaikkaa vieraille. Okko Järvi (15/5/2) ajeli tuloksekkaasti korille ja upotti yhden kolmosen. TJ Holyfield (17/8) teki avauspuolikkaalla yhdeksän pistettä, 66 prosentin tarkkuudella. Sekä Holyfield että muutkin kotijoukkueen pelaajat saivat nauttia takamies Bojan Sarcevicin (15/1/11) loistavista syötöistä, joista syntyi helppoja koreja. Karhubasketin puolustus piti Nokian tekopaikat vähissä ja siitä kertovat myös prosentit. Kolmoset onnistuivat avauspuolikkaalla vain 22 prosentin tarkkuudella ja kokonaisuudessakin nokialaisten onnistumisprosentti oli vain 38,9. Nokia suti myös vaparit rautoihin. Hieman ennen taukoa Karhubasket kasvatti eron 16 pisteeseen, mutta Nokian neljä pistettä leikkasivat taukolukemiksi 44–32.

Okko Järvi liitämässä korille (kuva: Erkki Hautaviita)

Kolmannen neljänneksen alussa vieraat olivat parisen minuuttia ilman pisteitä ja ero kasvoi 21 pisteeseen. Sitten vieraat saivat nostettua energiatason kotijoukkueen tasolle ja Antero Lehdon (11/2/2) heittopelillä ero alkoi kutistua. Nokian paras oli vahvasti pelannut Jeffrey Garrett Jr (20/12), jota oranssipaidat eivät meinanneet saada kuriin. Garrett Jr oli ainoa, joka kirjasi nokialaisista +/-tilastoon positiivisen lukeman, sillä hänen 32 minuuttia kentällä menivät lukemalla +3. Daeshon Francis (15/13/3) johdatti vieraiden kiriä viimeisellä kympillä, kun Nokia leikkasi eron alle 10 pisteen. Mutta kotijoukkue ei tästä häkeltynyt, vaan otti kauden kuudennen voittonsa lukemin 77–67.

Nokia voitti levypallot 34–39 ja haki 10 hyökkäyspään levyriä. Näistä ei kuitenkaan pystytty tekemään riittävästi koreja. Nokia nosti toisella jaksolla kolmosten onnistumisprosentin 31,3, mutta kun vaparit osuivat vain 28,6 prosentin ja kakkoset 51,1 prosentin tarkkuudella, niin voitto jäi Kauhajoelle. Menetykset tasattiin 14–14, mutta kotijoukkue upotti kakkoset hyvällä 60,6 prosentin tarkkuudella, mikä riitti voittoon. Kaukoheitoissa Karhubasket on kotiluolassa ollut tarkempikin, sillä niissä prosentti jäi alle 30 (28,8).

TJ Holyfield kohti kotijoukkueen koritehtailua BC Nokia puolustuksen ytimessä (kuva: Erkki Hautaviita)

– ​Puhuimme, että tänään tulee kova peli ja sellainen saatiin, valmentaja Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen analyysin. – Uskon, että pelaajat molemmissa joukkueissa nauttivat fyysisestä pelistä. – Molemmat joukkueet pyrkivät puolustamaan kovaa. – Pystyimme heti alussa vastaamaan Nokian fyysisyyteen. – Meidän hyökkäyspeli meni tänään vaikeaksi, kun Spicer sai neljännen virheensä ja Nokia meni pieneen viisikkoon. – Siinä kohtaa meillä ei riittänyt ajatusta, rupesimme pyörimään kaarella, emmekä saaneet peliin syvyyttä. – Meillä olisi ollut hyviä paikkoja pelata palloa korin läheisyyteen, mutta emme sitä tehneet ja peli meni staattiseksi. – Emme pystyneet reagoimaan asiaan pelin sisällä niin kuin olisi pitänyt. – Vaikka teimme viimeisellä kympillä vain 10 pistettä, pysyi ero entisellään, kun saimme puolustuksessa tarvittavat stopit. – Levypallopelaamisessa on parannettavaa ja varsinkin hyökkäyskorilla tarvitsemme alkukauden aktiivisuutta, Koskimies puntaroi.

Karhubasket ei saa kauaa huilia, vaan jo perjantaina edessä on vieraspeli Kouvolan Jatke areenalla. Siinä mielessä puntit ovat tasan, että myös Kouvot pelasivat keskiviikkona. Kouvot hävisivät Vilppaan vieraana lukemin 105–72, joten varmasti kouvolalaiset eivät olleet yhtä kovilla omassa ottelussa kuin Karhubasket.

Perjantain kamppailun jälkeen alkaa Karhubasketilla maajoukkuetauko ja pelit jatkuvat kotiluolassa keskiviikkona 2. päivä joulukuuta, kun vieraaksi saapuu Ura Basket, joka otti keskiviikkona kauden ensimmäisen voittonsa Uudessakaupungissa. Liput Ura Basket otteluun ovat jo myynnissä ennakkolippu.comissa ja tulevat myyntiin lähipäivinä myös Kauhajoen Kesporttiin.

Lauantaina Korisliigassa pelataan vielä kolme kamppailua ja sen jälkeen kahdeksan parasta joukkuetta laitetaan järjestykseen. Nämä kahdeksan parasta pääsevät mukaan tämän kauden Suomen Cupiin, jossa palkintona on 10 000 euroa ja Cup-mestaruus. Koska joukkueilla tulee lauantaina olemaan eri määrä otteluita pelattuna, niin järjestys lasketaan voittosuhteella. Suomen Cupiin ykköspaikalta lähtee Helsinki Seagulls ja Pyrintö tulee olemaan kakkonen. Karhubasket varmistaa kolmospaikansa voitolla Kouvolassa.