UUTISET

22.01.2020

VILPAS JYRÄSI KARHUBASKETIN KORISLIIGAN KÄRKIPELISSÄ

Samme Givens tai kukaan muukaan Karhubasketista ei saanut Vilppaan puolustuksen keskellä vapaata tilaa (kuva: Erkki Hautaviita)

Korisliigan kärkipeli Salon Vilppaan ja Karhubasketin väillä sujui alusta saakka isäntien tahdissa. Vilpas oli selvästi sisuuntunut, kärsittyään kauden avaustappionsa Salohallissa viime lauantaina KTP:lle. Valmentaja Ville Tuominen oli laatinut joukkueelleen aggressiivisien puolustustaktiikan, jota vieraat eivät pystyneet missään kohtaa purkamaan.

Salolaisten puolustuksen onnistumista kuvaa se, että kauhajokiset saivat jaettua vain 14 syöttöä. Joukkuepelistä ei tullut mitään, joten ratkaisuihin päästiin vain lähinnä yksilösuoritusten kautta. Jos oli Vilppaan puolustus hyvällä mallilla, niin kotijoukkueen pelaajat olivat Henri Kantosen (20/6/2) johdolla tarkassa heittovireessä. Avauspuoliskolla Vilpas upotti kolmoset 55,6 prosentin ja kakkoset 57,9 prosentin tarkkuudella. Aatu Kivimäki (15/1/2) nakutti puoliaikaan mennessä 12 pistettä, upottaen neljä kaukoheittoa. Puolivälissä ottelu oli lukemissa 54-40. Eroa olisi voinut olla enemmänkin, mutta Karhubasket osui kolmosissa tarkasti. Cameron Jones (21/7/7) onnistui molemmissa yrityksissään ja Samme Givens (19/5) upotti kaksi kolmesta. Vieraiden kolmosprosentti oli ensimmäisellä puoliajalla 46,2.

Cameron Jones teki 21 pistettä (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket viritti pientä kiriä kolmannella kympillä. Ensin Vilpas kasvatti eron 19 pisteeseen, mutta Mikael Laihosen (10/1) tahdittamana ero lähti kaventumaan. Joukkueet olivat lukemissa 69-61, kun Bojan Sarcevic (4/2/2) riisti ja juoksi lay-upin sisään. Givens upotti neljänneksen lopussa kaksi vaparia ja ero pysyi yhdeksässä pisteessä. Kantonen vastasi kahdella vapaaheitolla, joten viimeiselle kympille lähdettiin lukemista 74-63.

Mikael Laihosen back to back kolmoset, sekä näyttävä donkki nostivat fiiliksiä oranssipaitojen kannattajien joukossa (kuva: Erkki Hautaviita)

Vilppaan kaukoheittopeli hieman yski, joten joukkue ryhtyi hyökkäämään kohti koria. Karhubasket ei saanut puolustustaan toimimaan ja Tobin Carberryn (17/6/5) johdolla kotijoukkue nosteli helppoja koreja. Tim Coleman (14/7/4) osallistui myös talkoisiin ja hänen korillaan lukemat muokkaantuivat numeroihin 80-63. Karhubasket ei ollut saanut kahteen minuuttiin koriakaan. Vieraat menettivät palloja pahoihin paikkoihin. Menetyksiä tuli toisella puoliajalla 10 kappaletta ja koko pelissä vieraat tilastoivat 16 menetystä. Näistä kotijoukkue rokotti kauhajokisia 17 pisteellä. Vilpas menetti pallon yhdeksän kertaa, joista Karhubasket sai vain kaksi pistettä, ja nosti helpoilla koreilla kakkosten tarkkuuden 61 prosenttiin. Loppunumerot kirjattiin Vilppaan eduksi 90-72.

Joukkueet tasasivat levypallot numeroihin 37-37. Karhubasketin sentteri Skylar Spencer (4/12) kahmi 12 levyriä, joista kuusi tuli hyökkäyspäässä. Vieraat eivät kuitenkaan pystyneet pelaamaan hänelle palloja korin alle, joten Vilppaan sentteri Jamuni McNeace (10/7/3 torjuntaa) vei pidemmän korren korinalustaistelussa. Toki McNeace sai apuja hyvin toimineelta Vilppaan puolustukselta. Vilppaalta puuttuivat kokoonpanosta Juho Nenonen ja Teemu Rannikko, eikä Mikko Koivistoa päästetty irti, koska joukkueella on lauantaina Suomen Cupin finaali Helsingissä Gullseja vastaan. Poissaoloista huolimatta kotijoukkue piti aggressiivisuutensa loppuun asti ja jaksoi hyökätä korille seitsemän miehen rotaatiosta huolimatta.

– Onnittelut Vilppaalle ja Villelle voitosta, Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen lehdistötilaisuuden. – Kova voitto joukkueen loukkaantumissuman keskellä. – Peli ei mennyt meidän suunnitelmien mukaan ja kotijoukkueen esitys oli tänään suvereeni. – Vaikeata on ollut Salohallissa ja vaikeata oli tänäänkin. – Kuten lokakuussa, niin tänäänkin Vilpas puolusti kovaan, emmekä saaneet hyökkäyksiä käyntiin. – Vilpas ei päästänyt meitä sinne, minne olisimme halunneet, emmekä löytäneet sellaista juttua, jolla olisimme saaneet yökkäyspelin toimimaan. – Pääsimme lähelle, kun heitot osuivat, mutta se ei ole hyvän joukkueen merkki. – Vilpas teki hyviä yksilösuorituksia, mutta he myös liikuttivat palloa hyvin ja saivat hyviä tekopaikkoja, Koskimies harmitteli.

Karhubasket pääsee toipumaan tappiosta rauhassa, sillä joukkueen seuraava ottelu on viikon päästä keskiviikkona, kun sarjakärki Seagulls liihottaa karhuluolaan. Keskiviikon kierros myös selkeytti sarjataulukkoa kärjen osalta. Gulls voitti kotonaan KTP:n ja johtaa sarjaa neljän sarjapisteen erolla Vilppaaseen. Vilppaan 18 pisteen voitto tarkoittaa sitä, että kauhajokisten takamatka sarjataulukossa on neljän pisteen sijaan käytännössä kuusi pistettä.

Karhubasketin takana KTP ja Pyrintö käyvät kiivaasti taistelua neljännestä sijasta. BC Nokia ja Kataja ovat seuraava kaksikko. Pudotuspeliviivalla Ura Basket nappasi kotisalissa voiton Kouvoista, joten joukkueet ovat nyt tasapisteissä sijoilla kahdeksan ja yhdeksän. Tuossa pudotuspelitaistelussa mukana ovat myös Lahti ja Kobrat. Sarjajumbo Korihait viilettää mukavassa kahden ottelun voittoputkessa, mutta matkaa pois putoajanpaikalta on kuusi pistettä, joten voittoja tarvitaan.

21.01.2020

FANIBUSSI SALOON KESKIVIIKKONA 22.1.

Huomenna keskiviikkona kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket kohtaa Salohallissa Vilppaan. Korisliigan kärkipelissä kohtaavat sarja kakkonen ja kolmonen. Peli alkaa kello 18.30.

Saloon on lähdössä myös fanibussi. Bussina on Provionin VIP-bussi, joten puitteet ovat taas viimeisen päälle kunnossa. VIP-bussiin mahtuu 35 lähtijää, joten nyt kannattaa olla asialla. Lähtö tapahtuu kello 13.30 Ojalan Pakarin takapihalta. Matkan hinta on faniklubin jäsenille 30 euroa ja ei jäsenille 35 euroa. Hinta sisältää pääsylipun.

Lähde mukaan kannustamaan Karhubasketia voittoon!

Ilmoittautumiset lomakkeella tai tekstiviestillä numeroon 044 985 4825.

21.01.2020

OTTELUENNAKKO: SALON VILPAS – KARHUBASKET

Lauantaina 10 perättäisen kotivoiton napannut Karhubasket (19 voittoa/8 tappiota) matkustaa keskiviikkona Saloon, jossa se kohtaa Korisliigan sarjataulukon kakkosen Salon Vilppaan (20/6). Sarjan kärkiottelussa taistellaan kevään pudotuspelien lähtöasemista. Pelejä runkosarjassa on vielä paljon jäljellä, mutta taistelu alkaa nyt tiivistymään.

Kaksi edellistä Suomen mestaruutta napannut Karhubasket on kasvattanut sentteri Skylar Spencerin tulon myötä voittoputken neljään otteluun. Spencer on tuonut joukkueeseen kaivatun maalivahdin, joka vahtii oranssipaitojen korin alustaa. Viisikkoon nostettu Antti Niskanen on tuonut joukkueen puolustukseen kaivattua aggressiivisuutta, joten kauhajokiset ovat antaneet vastustajalle ainoana joukkueena alle 80 pistettä per ottelu.

Viime lauantaina Karhubasket voitti kotisalissa BC Nokian 88-76. Voitto nokialaisista oli kauden ensimmäinen, sillä kaksi edellistä kohtaamista olivat päättyneet Nokian voittoon. Lauantaina kotijoukkue piti ohjaksia käsissään suurimman osan peliä, mutta viimeisen neljänneksen alussa BC Nokia tuli 31 pistettä heittäneen Niko Mattilan johdolla tasoihin. Kauhajokiset vastasivat tuohon 9-0 putkella ja etenivät lopulta voittoon.

Karhubasket ei ole hävinnyt vuonna 2020 otteluakaan. Viimeiset viisi ottelua se on edennyt saldolla neljä voittoa ja yksi tappio. Tappio tuli joulun välipäivänä Tampereella, jossa Pyrintö oli parempi pistein 92-90. 10 edellistä kamppailua ovat sujuneet kahdeksalla voitolla ja kahdella tappiolla. Toinen tappio tuli sarjakärki Helsinki Seagullsin vieraana joulukuun 4. päivä Kisahallissa, kun helsinkiläiset olivat parempia pistein 72-66.

Vilppaan Karhubasket on kohdannut kaudella ennen keskiviikkona kaksi kertaa. Lokakuun puolivälissä mestarit hävisivät Salohallissa 82-68, mutta kuittasivat tuon tappion marraskuun lopussa kotiluolassa nappaamalla voiton pisteellä, kun lukemat olivat 70-69. Karhubasket ja Vilpas ovat kohdanneet Korisliigassa 55 kertaa. Kauhajokiset ovat voittaneet 35 kertaa, joten ovat voitoissa vahvasti niskan päällä. Viimeiset 10 kohtaamista ovat menneet myös Karhubasketin tahdissa, sillä näistä oranssipaidat ovat voittaneet kuusi kamppailua.

– Vilppaalla on ollut viime kierroksilla otteluiden sisällä heikompia jaksoja, mutta loukkaantumistilanne huomioiden, he ovat kuitenkin pelanneet hyvällä taistelulla, Janne Koskimies alustaa keskiviikon ottelua. – Nyt he saavat Carberryn paremmin mukaan, joka varmasti avaa heidän peliään. – Ensimmäisellä Salon vierailulla lokakuussa jäimme 68 pisteeseen, jota olisi nyt tarkoitus parantaa.

Karhubasketin kokoonpano: Skylar Spencer, Cameron Jones, Juan Davis Jr, Thomas Vehmanen, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Samme Givens.

 

Salolaiset ovat kokeneet viime aikoina vastoinkäymisiä. Vilppaalta on sivussa takamies Teemu Rannikko ja maajoukkuemies Juho Nenonen. Viime lauantaina Vilpas kärsi kauden ensimmäisen kotitappion, kun KTP nousi viimeisellä kympillä 17 pisteen takaa 88-90 voittoon. Tuossa ottelussa salolaiset saivat lisää murheita, kun myös maajoukkueeseen kuuluva Mikko Koivisto oli sivussa pelin lopussa.

Ennen lauantain tappiota Vilpas pelasi 12 perättäistä kotiottelua voitokkaasti. Salolaisia pääsivät Salohallissa uhkaamaan ainoastaan Lahti, joka lopulta hävisi viidellä pisteellä ja BC Nokia, joka taipui kolmella pisteellä. Vilpas voitti kotiottelussa Gullsit 12 pisteellä. Vilppaan vahvat kotipelit ovat perustuneet tarkkaan heittopeliin. Kakkoset joukkue on upottanut kotona 61,4 prosentin ja kolmoset 39,3 prosentin tarkkuudella. Heittopaikat on luotu hyvillä syötöillä, mutta kun taikuri Rannikko on poissa, niin paikkojen rakentelu on ollut vaikeampaa. Lauantaina KTP:tä vastaa Vilpas tilastoi vain 11 syöttöä.

Rannikko on ollut sivussa kolmesta ottelusta. Nämä ovat tuottaneet tappion Joensuussa 89-88, voiton kotona Lahdesta 106-85 ja jo mainitun kotitappion KTP:lle. Joensuussa Aatu Kivimäki pyöritti näyttävästi salolaisten peliä ja jakoi 10 syöttöä. Vilpas kuitenkin hävisi levypallot murskaavasti 37-28 ja menetti pallon 14 kertaa, joten näihin nähden voitto jäi yllättävän lähelle. Lahtea vastaan sentteri Jamuni McNeace oli vireessä, tilastoiden rivin 9 pistettä, 11 levypalloa ja 6 syöttöä. Tämän lisäksi McNeace torjui neljä heittoa. KTP:tä vastaan Vilpas sai jalkeille vain kahdeksan pelaajaa ja kun Koivisto pelasi vain 13 minuuttia, niin urakka ei ollut helppo. Tim Coleman teki 25 pistettä ja repi 7 levypalloa, mutta sentteri McNeace jäi vain kahteen pisteeseen ja kolmeen levypalloon.

Vilpas on pelannut viisi edellistä ottelua saldolla kolmen voittoa ja kaksi tappiota. 10 edellisestä ottelua ovat tuoneet seitsemän voittoa ja kolme tappiota. Kauden kuudessa tappiossa Vilppaan kolmoset ovat jääneet 30,6 osumatarkkuuteen ja syöttöjä on tullut 15,5 per ottelua. Voitoissa lukemat ovat 38,6 prosenttia ja 18,9 syöttöä. Tässä ovat ne kohdat, joihin Karhubasketin pitää keskiviikkona iskeä.

Vilpas hankki viime viikolla joukkueeseen uuden pelaajan. Christopher Flemmings sai väistyä 193 senttisen takamies Tobin Carberryn tieltä. Carberry pelasi kelpo pelin lauantaina, kun hän teki KTP:tä vastaan 23 pistettä. Carberry pelasi Vilppaassa myös kaudella 2017-2018 54 ottelua ja teki silloin tilastoihin 14,3 pistettä, 5,3 levypalloa ja 2,4 syöttöä. Tuo kausi oli Carberrylle ja Vilppaalle lähes täydellinen, sillä Vilpas saavutti silloin hopeaa. Mestaruuden nappasi silloin Karhubasket.

Tim Coleman (17,6/6,4/1,2) huilasi koko joulukuun ja on nyt pääsemässä samalla tasolle, jolla pelasi ennen huilia. KTP:tä vastaan tuli 25 pistettä ja Lahtea vastaan 22. Sentteri McNeace (11,6/7/1,6) on näyttänyt epäilijöille, että mies kestää vertailun pelipaikalla muille Korisliigan pelaajille. Nyt keskiviikkona hän pääsee painimaan Spenceriä vastaan, joten Salossa varmasti katsellaan tuota taisteluparia tiukasti, kun kevään pelit ovat jo mielessä. Neljäntenä jenkkinä pelaa DJ Laster (16,3/4/1,4), joka tuo Vilppaalle tehoja vaihtopenkin puolelta. Laster upottaa kakkoset yli 60 prosentin tarkkuudella ja aiheuttaa vahvana pelaajana vastustajalle ongelmia.

Jos kotimaiselta osastolta puuttuu nimet Rannikko ja Nenonen, niin useimmat jos ei kaikki muut joukkueet, voisivat liehuttaa valkoista lippua ennen otteluita. Rannikkoa tuuraa Aatu Kivimäki (7,9/1,2/3), joka hoiti vastaavaa tehtävää finaalikeväänä 2018. Kivimäki omaa tarkan heiton, upottaen kolmoset 35 prosentin tarkkuudella, mutta nyt hänen fokuksensa on pelinteossa. Tässä häntä auttaa Henri Kantonen (10,6/5,4/3,7), josta on kehittynyt Korisliigan parhaita kotimaisia yleispelaajia. Kantonen osaa heittää, hän osaa syöttää ja ajelee myös rohkeasti kohti koria.

Jos Mikko Koiviston (9,8/1,3/1,8) loukkaantuminen osoittautuu pahaksi, kaventaa se Salon rosteria oleellisesti. Koivisto on naulannut kolmoset tällä kaudella 45 prosentin tarkkuudella. Jos Koivisto on poissa, kaventuu Vilppaan rosteri seitsemään mieheen. Riku Laine (5,1/2,8) taistelee varmasti, mutta hänen on vaihdettava saappaat kokoa tai kahta isommiksi. Valmentaja Ville Tuominen saa nuorista apuja harjoituksiin, mutta nyt olisi mahdollisuus antaa heille vastuuta myös tositoimissa.

– Haastetta riittää sekä vastustajan että kokoonpanon muodossa, Ville Tuominen sanoo omassa ennakossaan. – Lähdetään rohkeasti rymistelemään kohti kotivoittoa.

Vilppaan kokoonpano: Carberry, Koivisto (GTD50%), Kantonen, Coleman, Kivimäki, McNeace, Laine, Laster.

Salon Vilpas – Karhubasket keskiviikkona Salohallissa kello 18.30.

Ottelua voi seurata suorana Elisa Viihteen kanavalta. Virallinen kisakatsomo on rakennettu jälleen Pub Janoiseen Leipuriin, jossa peliä voi seurata hyvässä seurassa ja nauttia Hot Wing buffasta virvokkeiden kanssa.

19.01.2020

KARHUBASKET VOITTI BC NOKIAN KOTILUOLASSA

(kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket kasvatti kotivoittoputkensa 10 otteluun, voitettuaan lauantaina BC Nokian pistein 88-76 (37-29). Nokialaiset olivat voittaneet oranssipaidat kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa, mutta nyt kauhajokiset olivat parempia.

Karhubasketin puolustaminen oli kohdallaan avauspuoliajalla. Nokia ei saanut vapaita tekopaikkoja, eikä päässyt liikuttelemaan palloa vapaille pelaajille. Avauskympin puolivälissä näytti siltä, että kotijoukkue menee menojaan, kun Cameron Jones (20/4/9) upotti tarkasti heittonsa lähietäisyyksiltä ja sentteri Skylar Spencer (15/8/2 torjuntaa) nosteli palloja koriin vastustamattomasti. Karhubasketin johtaessa 12 pisteellä (19-7) vieraat vastasivat 0-6 jaksolla, joten he pysyivät mukana. Kotijoukkueen muutamat turhat menetykset, Nokian hyökkäyslevypallot, sekä Niko Mattilan (31/4/5) hurja heittopeli ensimmäisellä puoliajalla, pitivät vieraat mukana ja joukkueet suuntasivat tauolle lukemissa 37-29.

Skylar Spencer jatkoi hyviä otteita (kuva: Erkki Hautaviita)

Toisella puoliajalla Karhubasket tuntui pitävän peliä hallussaan. Samme Givens (17/5/5)  johti kotijoukkueen hyökkäyspeliä ja Karhubasket kierrätti hyvin palloa, löytäen vapaat pelaajat. Bojan Sarcevicin (8/4/2) kolmonen teki tilanteeksi 60-47, kolmannen kympin lopussa, mutta vierailta löytyi kirivaihde. Kirittäjä oli Mattila, joka oli jo ennen taukoa heittänyt neljä kolmosta säkkiin. Sama meno jatkui toisella puoliajalla ja näin mies nakutti kahdeksalla kolmosella uudet Korisliigan piste-ennätyslukemansa, 31 pistettä. Myös avauspuoliskolla kahteen pisteeseen jäänyt Stacy Davis (13/5) pääsi pisteiden makuun, joten Nokia viimeisen kympin alkupuoliskolla tasoihin, kun lukemat olivat 67-67.

Antti Niskanen donkkaamassa (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasket vastasi tähän vajaassa parissa minuutissa 9-0 jaksolla ja otti komennon itselleen. Sarcevic palasi johtamaan mestareiden peliä ja taistelutahdon ruumiillistuma Antti Niskanen (8/7/2) oli aina oikeassa paikassa. Givensin kakkosen jälkeen lukemat olivat 76-67 ja BC Nokian valmentaja Greg Gibson kutsui joukkueensa aikalisälle. Viimeisten minuuttien aikana nokialaiset eivät enää uhanneet Karhubasketin voittoa, vaan Okko Järven (16/2/2) pisteet sinetöivät oranssipaitojen neljännen perättäisen voiton.

Okko Järvi ja vieraiden hahmo Niko Mattila (kuva: Erkki Hautaviita)

Karhubasketin puolustus teki taas erinomaista työtä. Vaikka Nokia teki viimeisellä kympillä Mattilan johdolla 28 pistettä, niin silti vastustaja pysyi alle 80 pisteessä. Nokialaiset menettivät pallon 17 kertaa ja onnistuivat kakkosissa vain 47,5 prosentin tarkkuudella. Vieraiden 11 hyökkäyslevypalloa ja kauhajokisten matala onnistumisprosentti kolmosissa (31,8) tarjosivat voittomahdollisuuksia Nokialle. Tasoitusta kotijoukkue antoi myös heittämällä vaparit vain 60 prosentin tarkkuudella (9/15), mutta kakkosten onnistumisprosentti oli taas kova 65,9 prosenttia. Oranssipaidat kävivät tekemässä 48 pistettä, yli 70 prosentin tarkkuudella, Nokian kolmensekunninalueelta.

– Olen tyytyväinen siihen, miten pystyimme kontrolloimaan peliä toisella jaksolla, Janne Koskimies kertoi pelin jälkeen. – Teimme pieniä muutoksia puoliajalla ja pystyimme murtamaan Nokian puolustusta hyvällä pallon liikkeellä. – Siitä kertoo myös 23 syöttöä. – Mattilan kovat heitot ja Tabbin hyökkäyslevypallot toivat Nokian tasoihin. – Puolustuksessa tuli näissä pieniä merkkausvirheitä, johon ei voi olla tyytyväinen. – Jos hyökkääminen olisi ollut lopussa heikompaa, niin olisi voinut mennä todella vaikeaksi. – Nyt pyrimme jatkamaan samaa tekemistä Vilpasta sekä Gullsia vastaan, ja saada hyviä harjoituksia alle, Koskimies lupasi.

10 kotivoiton putki on mukavasti asemoinut Karhubasketin sarjataulukon kolmospaikalle. Seuraavassa kahdessa ottelussa testi tulee kuitenkin olemaan kovin mahdollinen. Ensi keskiviikkona kauhajokiset kohtaavat Salossa sarjakakkosena olevan Vilppaan. Sen jälkeen seuraava ottelu tulee olemaan kotiluolassa sarjakärki Gullseja vastaan. Kaksi voittoa näistä olisi kova sana, mutta kaksi tappiota kiristää taistelun pudotuspelien kotiedusta taas äärimmilleen.

 

17.01.2020

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – BC NOKIA

Korisliigan kolmospaikalla etenevä Karhubasket (18 voittoa/8 tappiota) kohtaa lauantaina kotisalissa BC Nokian (12/13). Greg Gibsonin valmentama BC Nokia on ollut tällä kaudella oranssipaidoille vaikea vastustaja. Nokialaiset ovat voittaneet kauden molemmat kohtaamiset, joten nyt olisi paikka korjata tuo tilasto.

Karhubasket kohtasi viime maanantaina paikallisottelussa Kobrat. Lapualaiset olivat vailla mahdollisuuksia kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittaneen karhulauman kynissä. Karhubasket ratkaisi ottelun jo ensimmäisellä jaksolla, johtaen tauolla lukemin 27-55. Toisen puoliajan aluksi ero kasvoi yli 30 pisteen ja loppulukemat olivat 71-89. Karhubasket ratkaisi voiton tiukalla puolustuksella, mikä ei jättänyt Kobrille tilaa pelin rakentamiseen. Takamies Antto Nikkarinen pysyi Antti Niskasen pihdeissä ja koko Korisliigan pisteykkönen Jordan Capps sai aikaan vain 15 pistettä, joista osa tuli pelin jo ratkettua.

Sentteri Skylar Spencerin tulon myötä, kauhajokiset ovat saaneet puolustukseen uutta ulottuvuutta. Nyt omalla korilla on mies, joka pystyy torjumaan vastustajan heitot, joten kaarella pystytään puolustamaan tiukemmin. Samalla Cameron Jones ja Bojan Sarcevic ovat saaneet helpotusta pelin rakentamiseen.

Viisi viimeistä ottelua Karhubasket on edennyt saldolla neljä voittoa ja yksi tappio. Tuo tappio tuli joulun välipäivinä Tampereella, kun Pyrintö voitti kauhajokiset 92-90. Mestarit ovat voittaneet yhdeksän kotiottelua putkeen. Kauden alussa BC Nokian lisäksi voitot karhuluolasta hakivat Lahti Basketball ja Helsinki Seagulls. Jos alkukaudesta Karhubasketilla oli vaikeuksia puolustuspäässä, niin nyt joukkue antaa vastustajalle 79,5 pistettä ottelua kohden, mikä on pienin lukema koko Korisliigassa. Vilpas päästää omissa otteluissa 80,3 pistettä ja Gulls 80,6.

– Nokia on yritteliäs joukkue, jota vastaan pitää pystyä pelaamaan tilanteet kovaa loppuun asti, valmentaja Janne Koskimies alustaa lauantain ottelua. – Toistaiseksi emme juuri tilannekovuudessa pärjänneet heitä vastaan, josta kertoo mm. marraskuun ottelun Nokian 20 hyökkäyslevypalloa. – Heidän isojen miesten rotaatiossa on Flackin loukkaantumisen myötä vajaus, joten entistä suuremmalla syyllä meidän on pyrittävä pitämään intensiteetti korkeana läpi ottelun.

Karhubasketin kokoonpano: Skylar Spencer, Cameron Jones, Juan Davis Jr, Thomas Vehmanen, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Samme Givens.

 

BC Nokia kohtasi keskiviikkona kotonaan KTP:n. Kotkalaiset olivat tuossa ottelussa parempia lukemin 77-86 ja aiheuttivat Nokialle kauden kuudennen kotitappion. Keskiviikon kamppailu oli tasainen aina viimeiselle kympille asti, jonka KTP voitti lukemin 14-22, vieden sarjapisteet mukanaan. BC Nokia pelasi ilman Tyler Flackiä, jonka kausi päättyi alavartalovammaan. BC Nokia on jo ehtinyt aloittaa uuden vahvistuksen etsimisen, mutta uusi pelaaja tuskin on mukana vielä Kauhajoella.

BC Nokian kaikki kaikessa oli jälleen Stacy Davis. Davis teki 36 minuutissa 26 pistettä ja poimi 11 levypalloa. Pisteet tulivat hyvillä prosenteilla, mutta mies ei saanut joukkueeltaan tukea. Daniel Dolenc teki 10 pistettä ja Shawn Hopkins 11. Niko Mattila jäi ilman pisteitä, jakaen kuitenkin kuusi syöttöä. Demarcus Holland teki seitsemän pistettä, ja Ladarius Tabb hätyytteli tupla-tuplaa 9 pisteellä ja 11 levypallolla. BC Nokia ja KTP tasasivat levypallot 41-41, menetykset menivät lähes tasan 16-15, mutta suurin ero oli tarkkuudessa kolmosissa. KTP laittoi omat kaukoheitot sisään 34 prosentin tarkkuudella, kun nokialaisten prosentiksi tuli 24.

BC Nokia on pelannut viisi edellistä ottelua saldolla 2/3 ja 10 viimeistä ottelua ovat menneet 3/7. Vieraissa nokialaiset ovat pelanneet 12 ottelua ja voittaneet niistä viisi. Kauhajoen lisäksi Nokia on hakenut sarjapisteet Lahdesta, Lapualta, Uudestakaupungista ja Kouvolasta. Edellinen vierasvoitto on Kouvoista marraskuun alusta ja sen jälkeen joukkue on hävinnyt viisi peliä putkeen Kotkassa, Salossa, Tampereella, Turussa ja Lahdessa.

Greg Gibsonin valmentama Nokia on joukkue, joka voitto-otteluissa upottaa kakkoset 55,2 prosentin ja kolmoset 36,8 prosentin tarkkuudella. Tappioissa kakkoset ovat löytäneet tiensä sukkaan 51 prosenttisesti ja kolmoset 30,7 prosentin tarkkuudella. Levypalloja joukkue poimii voitto-otteluissa 42,1 kappaletta, kun tappioissa niitä jää käsiin 38,2.

BC Nokialla on kahdeksan miestä, jotka pelaavat otteluissa yli 20 minuuttia. Sitten löytyy vielä Teemu Sulonen (5/1,3 syöttöä) ja Michael Besselink (4,3/2,7), jotka pelaavat runsaat 12 minuuttia. Besselink on pelannut kuusi ottelua Korisliigassa, joita viimeisin on ollut 13. joulukuuta pelattu ottelu Seagullsia vastaan. Rinki on laaja, mutta Nokian pelityyli on kuluttava.

Paras pistemies on Stacy Davis (17,4/7,2/1,7), joka on myös joukkueensa paras levypallomies. Davis pelaa miltei 33 minuuttia ottelua kohden, upottaa kakkoset 50,6 prosentin ja kolmoset 34,7 prosentin tarkkuudella. Takamies Demarcus Holland (11,7/4,9/3,8) on myös isossa roolissa ja tuottaa nopeutensa puolesta vastustajalle ongelmia. Kolmantena jenkkinä on Ladarius Tabb (9,5/7,2). Tabb on kimmoisa pelaaja, joka hakee kolme hyökkäyslevypalloa ottelua kohden. Tyler Flack (9,8/5) ei siis enää ole joukkueen kokoonpanossa, joten nokialaiset ovat matkassa kolmella jenkillä.

Sentteri Daniel Dolenc (10,6/5,6) on jatkanut nousuaan isojen kotimaisten pelaajien eturiviin Korisliigassa. Niko Mattila (9,8/2,8/3,8) raastaa, tönii ja repii tuttuun tapaan takamiehen tontilla, ollen joukkueelle Dolencin kanssa ne tärkeimmät pelaajat. Tämä nähtiin myös keskiviikkona KTP:tä vastaan, sillä Mattila jäi ilman pisteitä. Lassi Nikkarinen (6,7/1,3/3) on vähän kärsinyt loukkaantumisista, mutta on tiukasti kiinni vuoden tulokkaan palkinnossa. Jo aikaisemmin mainittu Teemu Sulonen tunnetaan hyvänä heittäjänä, joka niittaa kolmoset säkkiin 36,1 prosentin tarkkuudelta.

– Karhu pelaa tasaisen hyvää koripalloa tällä hetkellä, BC Nokian valmentaja Greg Gibson aloittaa otteluennakon. – Spencerin lisäys sisällä on tehnyt heistä aktiivisemman ja antanut heille levypallovoimaa molempiin päihin. – Me pyrimme etsimään aikaisemman pelirytmin 40 minuutin ajaksi. Olemme pelanneet monta hyvää minuuttia lähiaikoina, mutta emme tarpeeksi montaa tähän sarjaan.

BC Nokian kokoonpano: Dolenc, Davis, Ahonen, Mattila, Sulonen, Hopkins, Holland, Boman, Tabb, Nikkarinen.

Karhubasket ja BC Nokia ovat siis tällä kaudella kohdanneet jo kahdesti. Lokakuun 9. päivä nokialaiset hakivat voiton Kauhajoelta lukemin 94-102. Tuohon tarvittiin jatkoaika, jonka vieraat veivät selvästi numeroin 12-20. Nokialla joukkueet kohtasivat marraskuun loppupuolella ja silloin kotijoukkue oli parempi lukemin 81-72.

Molemmissa otteluissa Nokia on voittanut levypallot. Lokakuussa numerot olivat 38-39, mutta marraskuussa nokialaisten voitto perustui juuri levyreihin, jotka joukkue voitti peräti 50-33. Näistä 50 levypallosta peräti 20 tuli hyökkäyspäässä. Kun Karhubasket on vielä jäänyt molemmissa otteluissa kolmosissa alle 30 prosentin tarkkuuteen, niin painopistealueita ei sen tarkemmin tarvitse etsiä.

Karhubasket on koko Korisliigan toiseksi huonoin joukkue kolmosissa. Sen prosentti on 32,4, kotiluolassa 32,3 ja tappioissa prosentti on hävyttömän matala 29,9. Lauantaina kohtaavat sarjan kaksi parasta levypallojoukkuetta. BC Nokia on tuon tilaston kärjessä, mutta hyökkäyslevypalloissa kauhajokiset ovat kymmenyksen edellä.

Karhubasket ja BC Nokia ovat kohdanneet Korisliigassa 23 kertaa. Voitot ovat kauhajokisten eduksi 13-10, mutta kaksi edellistä ovat päättyneet pirkanmaalaisten eduksi.

Huhut kertovat, että BC Nokian kannattajaryhmä Alakulma on tulossa karhuluolaan lauantaina. Tämä on hieno asia, sillä näin saadaan tunnelmaltaan jo ennestään Korisliigan parhaaseen saliin hieman lisämaustetta. Tervetuloa Alakulma!

Karhubasket – BC Nokia lauantaina kello 17 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa.

Salin ovet avautuvat ja lipunmyynti käynnistyy salilla lauantaina kello 15.30. Lippuja saa etukäteen ostettua osoitteesta ennakkolippu.com.

Nähdään salilla lauantaina!