UUTISET

17.10.2021

KARHUBASKET VOITTI KORISLIIGAN KÄRKIKAMPPAILUN

(kuva: Ville Vuorinen)

Lauantaina Kauhajoen liikuntahallilla pelattiin Korisliigan kärkikamppailu, kun kaksi tappiotonta joukkuetta oli vastakkain. Karhubasketin vieraaksi oli saapunut Kouvolan Kouvot ja molemmat joukkueet lähtivät hakemaan neljättä voittoa.

Karhubasket oli saanut kokoonpanoon uuden sentterin Simeon Carterin. Carter olikin heti avausviisikossa ja teki vaikutuksen 1011 päiseen kotiyleisöön ilmavalla pelillä. Carter teki 16 pistettä ja käsiin tarttui kuusi levypalloa 23 minuutin peliajalla. Karhubasketilta puuttui kokoonpanosta Miikka Marttinen, mutta hän palannee lähiaikoina harjoitusvahvuuteen.

Ottelun ratkaisu nähtiin avauspuoliajalla. Oranssipaitainen kotijoukkue liimasi Kouvot pihteihinsä, eivätkä vieraat saaneet normaalia hyökkäyspelaamista käyntiin. Tuomas Hirvonen (10/2 syöttöä) avasi kamppailun kolmosella, mutta siihen vieraiden ilonaiheet bonuskaaren takaa jäivätkin. Kouvot suti loput 12 avauspuolikkaan kolmosta ohi, joten kolmosten prosentti oli puoliajalla 7,7.

Ottelun ratkaisu oli levypallopelissä. Karhubasket voitti ensimmäisen puoliajan levyrit 28-10, saaden siten paljon toisia ja kolmansia korintekoyrityksiä. Sitä myös Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen harmitteli pelin jälkeen. – Olemme aika nuori joukkue, emmekä vielä pysty reagoimaan pelin muutoksiin aikalisillä. – Pääsimme paikoille ja saimme vapareita, mutta hävisimme pelin puolustuspäässä sekä levypalloissa. – Vähän joudimme huonoihin rotaatioihin, emmekä ottaneet kontaktia, niin kotijoukkue sai hirveän määrän toisia ja kolmansia yrityksiä. – Se sytytti kotiyleisön ja kotijoukkue sai lisävirtaa. – Teimme pieniä muutoksia toiselle puoliajalle ja se avasi meidän peliä hienosti, Lehtonen kertasi pelitapahtumia.

(kuva: Ville Vuorinen)

Karhubasketin peli eteni kuin juna. Cameron Jones (20/7/4) ja Lee Skinner (15/11) heiluttivat tahtipuikkoa, mutta onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Avauskympin jälkeen taululla olivat lukemat 27-13. Toisella kympillä ero kasvoi 25 pisteeseen ja oli tauolla saman verran, kun lukemat olivat 56-31.

Toisella puoliajalla kotijoukkue otti hieman jalkaa pois kaasulta, joten Kouvot saivat onnistumisia. Vieraiden paras oli nuori Joel Mäntynen (10/3). Deshon Taylor (17/3/3) kokosi suurimman pistesaaliin, mutta osumatarkkuus pelitilanneheitoissa jäi kehnoksi. Kouvojen koko viisikko oli pahasti pakkasella ?7-tilastossa. Plussalle pääsivät Mäntysen (+12) lisäksi vain Henri Permanto (4/3/1) ja Makuach Maluach (14/3).

Karhubasket vei lopulta levypallot lukemin 46-28, upotti kakkoset 51,4 prosentin ja kolmoset 31,6 prosentin tarkkuudella. Vaparit kotijoukkue upotti 100 prosenttisesti. Karhubasket otti kauden neljännen voiton lukemin 101-82 ja samalla vahvisti otettaan Korisliigan kärkipaikalla.

– Carterin esitys oli hyvä, jos sitä vertaa siihen mitä harjoituksissa on tapahtunut, Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen analyysin. – Hän pelasi 23 minuuttia ja varsinkin ensimmäisellä puoliajalla hän toi juuri sitä mitä tarvitsemme. – Pystyimme pelaamaan koriraudan yläpuolelle ja hienosti hänet siinä löydettiin. – Peli ratkesi ensimmäisellä puoliajalla. – Ainoa mihin en ollut tyytyväinen oli se, että Kouvot saivat liikaa vapaita heittopaikkoja. – Onneksi he eivät niistä osuneet. – Avauspuoliaika oli meidän näköistä pelaamista. – On ollut mahtava aloittaa kausi neljällä kotipelillä, sillä sekä Ukissa että Lapualla oli hurjasti meidän faneja mukana, Koskimies kiitteli faneja.

Ensi viikolla Karhubasket pelaa kaksi ottelua. Keskiviikkona on edessä vierailu Loimaalle, jossa Korisliigan nousut Bisons isännöi sarjakärkeä. Lauantaina karhuluolaan saapuu Greg Gibsonin valmentama BC Nokia, joka on pelaajavaihdosten myötä saanut tekemiseen lisää virtaa.

Loimaalle on lähdössä myös fanibussi, jossa on hieman tilaa. Jos mielesi tekee mukaan loistavaan porukkaan, kannustamaan Karhubasketin ja niin nopeasti yhteys Fan Clubiin.3

Lauantain kotipeliin saa lippuja ennakkolipuu.comista ja Kauhajoen Kesportista.

 

14.10.2021

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – KOUVOT

Lauantaina on ohjelmassa Korisliigan kärkikamppailu, kun kaksi ilman tappiota olevaa joukkuetta iskevät yhteen Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa. Karhubasket saa vieraaksi Kouvolan Kouvot. Ottelu alkaa kello 17.

Lauantaina kärkikamppailuun voi ostaa lippuja ennakkoon Kauhajoen Kesportista (käteinen) ja osoitteesta ennakkolippu.com. Salilla ovet avautuvat kello 16 ja samalla käynnistyy myös lipunmyynti. Salilla maksutapana käyvät käteinen, pankkikortit ja erilaiset tyky-setelit ja -kortit. Salilta saa ostettua myös kausikortteja. Äläkä unohda Karhubasketin fanikauppaa, jossa on myynnissä paljon erilaisia fanituotteita.

Karhubasket suosittelee maskien käyttöä salilla. Huolehditaan myös hyvästä käsihygieniasta. Käsidesinfiointipisteitä on sijoitettu tiheään ympäri liikuntahallin tiloja.

Karhubasket ja Kouvot iskevät Korisliigassa yhteen nyt 55 kerran. Kamppailuista 32 on päättynyt kauhajokisten voittoon, kun taas Kouvoille voittoja on kertynyt 22. Edellisistä kymmenestä joukkueiden kohtaamisista Karhubasket on voittanut yhdeksän. Kouvojen viimeisin voitto on kevään 2019 finaalien toisesta ottelusta. Silloin Kouvolan jäähallissa Kouvot oli parempi pistein 88-74. Tuon finaalin jälkeen Karhubasket voitti kolme ottelua peräkkäin ja voitti toisen perättäisen Suomen mestaruuden otteluvoitoin 4-1.

Karhubasket on aloittanut kauden kolmella voitoilla. Avauskierroksella se haki voiton Uudestakaupungista, kun Korihait kukistui lukemin 54-79. Kotiavauksesta kauden 2020-2021 mestari Salon Vilpas sai lähteä kotimatkalle 99-85 tappion jälkeen. Viime lauantaina oli vuorossa kauden ensimmäinen paikallisottelu ja siinä Lapuan Kobrat hävisivät kotipesässään lukemin 55-72.

Karhubasket on pelannut kolme ensimmäistä ottelua kahdeksan miehen rotaatiolla. Miikka Marttinen on ollut sivussa loukkaantumisen takia. Malit Toppin kärsi alavartalovammasta, eikä pystynyt pelaamaan yhtään harjoituspeliä. Paluu harjoituksiin ja otteluihin tapahtui juuri ennen peliä Vilpasta vastaan, eikä pelituntuma ollut luonnollisesti kohdallaan. Minuutteja on tullut tilastoihin vajaat seitsemän per kamppailu. Uudeksi sentteriksi saapunut Simeon Carter on nyt saanut harjoituksia alle, ja onkin mahdollista, että Carter tekee debyytin oranssipaitojen joukkueessa lauantaina.

Monissa asiantuntijapiireissä Karhubasketin peliä on kehuttu. Eikä syyttä. Puolustus on ollut aggressiivista ja vastustajaa on hidastettu pelinrakentelussa koko kentän mitalla. Kun vielä kokoonpanosta on puuttunut kaksi pelaajaa, niin haaste on ollut kova, mutta hyvin joukkue on jaksanut. Toki peli ei vielä ole valmista. Ajoittain hyökkääminen puuroutuu, koska heittopaikkojen rakentelussa olisikin toivomisen varaa. Kotiluolassa Karhubasket on upottanut kolmoset 43,9 prosentin tarkkuudella, mutta vieraissa osumatarkkuus bonuskaaren takaa on jäänyt 33,3 prosenttiin.

-Saamme vastaan lauantaina kauden todella pirteästi kauden aloittaneen Kouvojen joukkueen, Janne Koskimies aloittaa oman ennakon. – Heiltä löytyy paljon korintekovoimaa ja Jyri on saanut porukan nopeasti kartalle, miten asioita pitää tehdä yhdessä. – Uusi pelaajamme Simeon Carter on saanut muutamia harjoituksia nyt alle ja hänen debyyttinsä on mahdollinen lauantaina.

Karhubasketin alustava kokoonpano: Jones, Rougeau, Kantonen, Kaukiainen, Innamaa, Hakamaa, Skinner, Peltonen, Toppin GTD 25%, Carter GTD 75%.

Jos Karhubasketin pelaaminen on ollut puolustusvoittoista, niin Kouvot on säkenöineet hyökkäyspäässä. Kouvolalaiset ovat tehneet 95,3 pistettä per ottelu, joka on Korisliigan toiseksi korkein lukema. Kouvot hyökkää kovaa ja vauhdilla. Lisäksi joukkue on onnistunut kolmosissa 40,7 prosentin tarkkuudella. Jyri Lehtonen on palannut Korisliigaan ja Kouvojen valmentajaksi, ja hänen taikasormet ovat saaneet kouvolalaiset lentoon.

Kouvojen kokoonpano on mielenkiintoinen. Kaksi suomalaista sentteriä, 211 senttinen Hannes Pöllä (7,7/6) ja 207 senttinen Ilmari Toikkanen (3,3/3), ja heidän ympärillä neljä urheilullista ulkomaalaisvahvistusta ja takakentän kapellimestarina Tuomas Hirvonen. Siihen kun lisätään tukku nuoria lahjakkuuksia, niin saadaan mielenkiintoinen sekoitus.

Pöllä pelasi kauden 2016-2017 HBA:ssa divari A:ta 12,9 pisteen ja 9,3 levyrin keskiarvoilla. Seuraavat kaudet menivät jenkkiyliopistoissa. Kaudet 2017-2018 ja 2018-2019 kouluna oli Oklahoma. Kausilla 2019-2020 ja 2020-2021 Tennessee-Martin. Pöllä-Toikkanen kaksikko muodostaa muurin korille, mutta Kouvot pelaavat osan pelistä ilman sentteriä.

Silloin vahvistukset Makuach Maluach (laituri, 196cm, Australia), Isiah Osborne (laituri, 196cm, Kanada), Amir Hinton (laituri, 196cm, USA) ja Deshon Taylor (takamies, 188cm, USA) ovat kovassa roolissa. Taylor (12/4/1,7) ei ole peliä rakentava takamies, vaan istuu paremmin heittävän takamiehen rooliin. Hän onkin upottanut kolmoset 50 prosentin tarkkuudella sukkaan. Maluachin (6,3/2,7) rooli on jäänyt pienemmällä, kun peliaikaa on tullut 13 minuuttia ottelua kohden. Hinton (24/7,7) on tehokas joka etäisyydeltä, kuten myös Osborne (23,3/7,7). Osborne on ehkä enemmän heittäjä (3p 47,4 %), mutta silti molemmat hakkivat 6,3 vaparia ottelua kohden.

Tuomas Hirvosen (8,3/3/6,7) tietävät kaikki. Hirvonen on Lehtosen luottomies, joten hän kirjaa joukkueensa isoimmat minuutit, joita tulee runsaat 32 per kamppailu. Hän on joukkuepelin sielu, ja rauhoittaa tarvittaessa pelin tempoa, jos vahvistuksilta karkaa mopo käsistä. Hirvonen on saanut myös Henri Permannon (8/1,3/1,3) säkenöimään. Permannolla (198cm, laituri) on loistava rooli, kun muut pelaajat imevät puolustusta sumppuun, niin hän on upottanut kolmoset 57,2 prosentin tarkkuudella sukkaan. Myös Joel Mäntynen (2,3/2) on saanut vastuuta.

Kouvot on alkukaudesta saanut pelinsä kulkemaan. Lehtonen on tehnyt joukkueensa kanssa hartiavoimin työtä. Jo harjoituspelit sujuivat ilman tappiota, joten häviö on joukkueelle vielä tuntematon käsite. Avausottelussa Kouvot voittivat sarjan suurimman mestaruussuosikin ja Petteri Koposen rivistöönsä hankkineen Helsinki Seagullsit kotisalissa pistein 83-78. Toisessa ottelussa Kouvot kävi hakemassa sarjapisteet Joensuusta, voittamalla Katajan 89-95. Edellisessä pelissä Kouvot murskasi Lahden kotonaan 114-88.

Kouvot on yksi sarjan parhaista levypallojoukkueista. Pöllä, Toikkanen ja Osbourne noukkivat pallot käsiin puolustuskorilla. Hinton sitten kaapii 3,3 hyökkäyslevypalloa. Kouvojen liikkuvuudesta kertoo 18,3 hankittua vaparia ottelua kohden, jotka joukkue upottaa erinomaisella 85,5 prosentin tarkkuudella. Kouvojen heikkoutena voi pitää menetyksiä, joita joukkueelle tulee 15,3 ottelua kohden. Eikä syöttöjä tuli Hirvosen lisäksi muilta kuin 7,6 kappaletta per ottelu, joten peli perustuu paljolti yksi vastaan yksi pelaamiseen. Siinä on ne kohdat, johon Karhubasketin pitää iskeä.

  • Kauhajoelle on aina mukava matkustaa, Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen aloittaa oman ennakkonsa korisliiga.fi sivustolla. – Lämmin vastaanotto, ystävällisiä ihmisiä, äänekkäät fanit ja takuuvarmasti laadukas joukkue vastassa. – Joka vuosi ollut nuorekkaille joukkueillemme hyvä tasonmittaus, niin tälläkin kertaa. – Vastassa on innokkaasti puolustava joukkue joka toteuttaa hyvin pelitapaansa myös hyökkäyspäässä. Kantonen ja Kaukiainen luovat etuja palloscreeneistä, Jones ja Rougeau taas eivät paljon etuja tarvitse ollakseen tehokkaita. – Meillä kohtuullisen hyvä harjoitusviikko takana ja pyritty pitämään hyvää tempoa ja ilmettä mukana. – Lähdetään vastaamaan vastustajan intensiteetti -haasteeseen ilman mitään plan B:tä. – Laitetaan oma pelitapa testiin ja korjataan myöhemmin asioita joita vastustajat meistä paljastaa. – Mukava nähdä myös miten pärjäämme henkilökohtaisissa matchupeissa rutinoituneempia vastustajia vastaan. – Sarjassa on todella kovia pelaajia ja joukkueita, well done Korisliiga.
  • Kouvojen kokoonpano: Maluach, Osborne, Hirvonen, Hinton, Mäntynen, Taylor, Pöllä, Toikkanen ja Permanto

Kumpi joukkueista jatkaa tappiottomalla saldolla ja ottaa Korisliigan sarjataulukon kärkipaikan haltuunsa?

Karhubasket – Kouvot lauantaina 16.10. kello 17 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa.

10.10.2021

KARHUBASKET KANNUSTAA KAIKKIA HANKKIMAAN KORONAROKOTTEEN

Karhubasket kannustaa kaikkia hankkimaan koronarokotteen. Siksi Karhubasket ja Suupohjan LLKY järjestävät ensiviikolla tempauksen, jossa jokainen walk-in rokotuspisteissä käyvä saa itselleen pääsylipun ensi lauantaina pelattavaan Korisliigaotteluun Karhubasket – Kouvolan Kouvot.

Eikä kyseessä ole mikä tahansa koripallo-ottelu. Molemmat joukkueet ovat aloittaneet Korisliigan kolmella voitolla, ja ovat ainoat joukkueet sarjassa ilman tappioita. Kyseessä on siis todellinen kärkiottelu.

Ensi lauantain ottelu alkaa kello 17 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa (Aninkuja 4, 61800 Kauhajoki). Ovet avautuvat kello 16.

-Karhu Basket haluaa olla omalla panoksellaan mukana kannustamassa ihmisiä toimimaan vastuullisesti ja ottamaan koronarokotuksen, Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies kertoo. – Korkeampi rokotekattavuus on tietysti meillekin seurana tärkeä asia, jotta ottelutapahtumat pystytään järjestämään ilman yleisörajoituksia. – Kotiottelumme ovat merkittävä yhteisöllinen tapahtuma Suupohjan alueella, joissa käy paljon kaikenikäistä väkeä.

Rokotuspaikat

Kauhajoki:

tiistai 12.10. klo 13-16 ja torstai 14.10. klo 15-17.30, Kauhajoen seurakuntakeskus

Teuva:

torstai 14.10. klo 14-16 ja lauantai 16.10. klo 12-14, Teuvan terveyskeskus

Karijoki:

keskiviikko 13.10. klo 10-12, Karijoen terveysasema

Tarkemmat ajat ja paikat löytyvät LLKY:n sivulta osoitteesta: www.llky.fi

10.10.2021

KARHUBASKET KOLMANTEEN PERÄTTÄISEEN VOITTOON LAPUALLA

Lapualla ruska-ajan väri on oranssi (kuva: Ville Nurminen)

Karhubasket jatkoi voittoputkeaan Korisliigassa kasvattamalla sen kolmeen paikallisvastustaja Lapuan Kobrien kustannuksella. Kobrat olivat aseettomia kauhajokisten puolustuksen puristuksessa, eivätkä saaneet hyökkäyspeliään käyntiin kuin ajoittain. Tuloksena oli Karhubasketin voitto lukemin 55-72 (25-35).

Kobrat saivat kuuden ensimmäisen minuutin aikana vain neljä pistettä. Kauhajokisten fokus oli puolustuspelissä, joten hyökkäysratkaisut olivat toissijainen asia. Niitäkin tuli mm. Severi Kaukiaisen (10/2 syöttöä) toimesta, joten Karhubasket johti avauskympin puolivälissä 4-12. Neljänneksen loppu ei mitään mullistavaa tarjoillut, joten toiselle kympille lähdettiin lukemista 7-16.

Toisen neljänneksen alussa korintekoon saatiin hieman vauhtia. Henry Boyd (3) kavensi kolmosella, mutta Rene Rougeau (18/7/2) siivitti vieraat 12-23 johtopaikalle. Tämä villitsi runsaslukuista Karhubasketin fanikatsomoa Lapuan Urheilutalon päädyssä, jossa runsaat kaksi bussilastillista oranssiasuisia faneja pitivät yllä hienoa tunnelmaa. Kobrien valmentaja Ville Turja kutsui joukkueensa aikalisälle, kun puoliaikaan oli matkaa kuutisen minuuttia. Aikalisän jälkeen suunta ei muuttunut. Kaukiainen ja Rougeau onnistuvat jälleen, ja Henri Kantosen (9/3/4/4 riistoa) donkki kasvatti eron 18 pisteeseen (12-30). Stokley Chaffee Jr (16/12/3) ja Andre Wesson Jr (15/5) herättelivät kotijoukkuetta, joten ero kaventui 12 pisteeseen. Vaihtoivatpa seurojen omat kasvatit Jussi Turja (3/2) ja Joona Hakamaa (3/1) kolmoset, ennen kuin avauspuoliaika päättyi lukemiin 25-35.

Toinen puoliaika alkoi Karhubasketin komennossa. Rougeau ja Eero Innamaa (9/5/2) naulasivat kolmoset. Cameron Jonesin (9/5) kakkonen 0-8 jakson päätteeksi teki lukemiksi 24-43 runsaassa kahdessa minuutissa. BJ Raymond (11/4) korjasi hieman tilannetta kolmosella, mutta ero kasvoi suurimmilleen eli 19 pisteeseen Lee Skinnerin (9/10/2) lay-upin jälkeen. Lopullinen ratkaisu leijui ilmassa, mutta duo Chaffee & Wesson pitivät Kobria ohuella langalla mukana pelissä. Kolmas neljännes päättyi lukemiin 43-56.

Päätöskympillä ei mitään mullistavaa nähty. Kobrat olivat kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa mättänyt runsaasti pisteitä korin läheisyydestä. Kauhajokisia vastaan pinnoja tuli tältä sektorilta vain 26 ja kakkosten osumatarkkuus jäi 52 prosenttiin. Christian Lutete IV oli tehtaillut pinnoja edellisissä otteluissa yli 20 pisteen keskiarvolla, mutta jäi nyt vain neljään pisteeseen. Myös Raymondin ja Antto Nikkarinen (0/1/3) +/-saldot olivat murheelliset. Raymondilla -26 ja Nikkarisella -18.

Oranssipaitojen puolustus selittää pitkälti loppulukemia 55-72. Kobrille tuli 22 menetystä ja he hävisivät levypallot 34-37. Menetysten lisäksi kauhajokisten puolustamisesta kertoo kolmosten prosentti, joka oli 19. No ei se Karhubasketilla juurikaan sen parempi ollut (24 %).

Lee Skinner hallitsi korinalustoja (kuva: Ville Nurminen)

-Kova intensiivinen peli, vaikka molemmilla joukkueilla oli alla pelit tällä viikolla, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies aloitti pelin kertaamisen. – Olen erittäin tyytyväinen siihen, kuinka pystyimme tulemaan peliin. – Kobrat ei todellakaan ole huono joukkue, varsinkaan hyökkäyspäässä, mitä aikaisemmat pelit ovat osoittaneet. – Pystyimme pitämään heidät 55 pisteessä, siihen pitää olla tyytyväinen. – 45 minuuttia ennen ottelun alkua alkaa salista kuulua rumpujen pauke. – Paikalla oli yli kaksi bussillista meidän faneja. – Sanoin valmentajille, että näistä hetkistä pitää vain nauttia. – Joukkue tekee harjoituksissa hyvin töitä ja pitää olla heidän asenteeseen tyytyväinen, vaikka hyökkäyspäässä riittää vielä töitä. – Emme ole siihen oikeastaan edes vielä keskittynyt, Koskimies kertoi.

Ensi lauantaina eli 16. lokakuuta onkin luvassa todellinen herkkupala. Korisliigan sarjataulukon kaksi tappiotonta joukkuetta kohtaavat karhuluolassa. Kärkikamppailu Karhubasket – Kouvot alkaa kello 17.

Rajoituksia katsomoon ei ole, mutta Karhubasket suosittelee vahvasti maskien käyttöä. Huolehditaan myös hyvästä käsihygieniasta ja desinfioidaan käsiä usein. Desinfiointipisteitä on useissa eri paikoissa hallilla.

Huippuottelu Karhubasket – Kouvot ottelun liput ovat myynnissä osoitteessa ennakkolippu.com. Lippuja saa ostettua myös Kauhajoen Kesportissa, jossa maksuvälineenä käy käteinen.

Ensi lauantaina lipunmyynti salilla alkaa, kun ovet avautuvat kello 16. Salilla maksuvälineenä käyvät käteinen, kortti ja erilaiset tyky-setelit ja -kortit.

Kausikortteja on vielä jäljellä. Niitä voi hankkia lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@karhubasket.fi tai hankkimalla sen salilta ottelupäivinä. Salilla on myynnissä myös Karhubasketin fanitavaraa. Niitä löytää myös Kauhajoen Kesportin Karhubasket-cornerista tai Karhubasketin verkkokaupasta osoitteesta www.karhubasket.fi/kauppa

 

08.10.2021

OTTELUENNAKKO: KOBRAT – KARHUBASKET

Lauantaina on edessä kauden ensimmäinen paikallisottelu, kun Korisliigan kahdella voitolla aloittanut Karhubasket matkustaa Lapualle Kobrien vieraaksi. Kobrien sarakkeessa on kaudelta yksi voitto ja yksi tappio.

Karhubaskettia on lähdössä tukemaan kaksi fanibussia, joten Lapuan urheilutalolle saadaan aikaan varmasti hyvä tunnelma. Toisessa bussissa on vielä hieman tilaa, joten nyt nopeasti ilmoittautumaan, jos haluaa varmistaa paikkansa bussissa.

Korisliigassa on pelattu 38 Pohjanmaanderbyä. Niistä 27 on päättynyt kauhajokisten voittoon ja 11 kamppailun jälkeen lapualaiset ovat hetken saaneet pitää Etelä-Pohjanmaan korisvaltikkaa. Viimeisistä 10 kohtaamisesta Karhubasket on voittanut kahdeksan.

Karhubasket aloitti kauden vierasvoitolla Uudessakaupungissa. Bojan Sarcevicilla vahvistunut Haiparvi oli aseeton Karhubasketin puolustuksen keskellä, joten kotiin lähdettiin 54-79 voiton jälkeen. Viime keskiviikkona oranssipaidat kohtasivat kevään mestarin Salon Vilppaan. Finaalijoukkueiden kohtaaminen oli korintekojuhlaa ja loppulukemat olivat Karhubasketille 99-85.

Jenkkikolmikko Rene Rougeau (14,5/7/3,5) – Cameron Jones (20/8/4) – Lee Skinner (17/9,5/1,5 riistoa) on ollut tehokas ja tehneet pisteensä hyvillä prosenteilla. Ennen harjoitusotteluita alavartalovamman saanut Malik Toppin kuntoutui harjoittelukuntoon viime viikon lopulla, saaden ensimmäiset minuuttinsa Vilpasta vastaan. Peliaikaa tuli vajaat seitsemän minuuttia ja tilastoihin tuli kaksi pistettä sekä yksi levypallo. Kauhajokiset ovat siis pelanneet kaksi ensimmäistä ottelua kolmella vahvistuksella. Sentteri Simeon Carter saapui Suomeen viikonvaihteessa ja on edustuskelpoinen, jos coach Koskimies haluaa Carteria käyttää. Alla on kuitenkin vasta niukasti treenejä, joten voi olla, ettei Carterin ensiesiintymistä nähdä vielä Lapualla.

Myös Miikka Marttinen on ollut sivussa, eikä hän ole paikallisottelussa kokoonpanossa. Karhubasket on painanut kovalla tempolla ja aggressiivisella puolustuksella vain kahdeksan miehen rotaatiolla. Jälki on kuitenkin ollut hyvää. Eero Innamaa ja Kalle Peltonen ovat saaneet lisää vastuuta, ja Joona Hakamaan otteet alkukaudesta ovat olleet lupaavia. Takamies Severi Kaukiainen on täyttänyt tonttinsa loistavasti, joten valmennuskolmikolla on ollut käytössä erinomainen pelaava kahdeksikko. Toki pelityyli huutaa kahta lisäpelaajaa.

Kahdessa ottelussa Karhubasket on hallinnut levypalloja, vaikka sentteri puuttuukin. 43 levyriä per ottelu on kova lukema. Kakkoset ovat uponneet 60 prosentin tarkkuudella ja kolmosten onnistumisprosentti saatiin nostettua kotiottelulla 35,7. Riistoja oranssipaidat ovat tehneet 5,5 ottelua kohden ja menetyksiä on tullut 11 kappaletta.

Korishuuma Etelä-Pohjanmaalla jatkuu lauantaina kauden ensimmäisen Derbyn merkeissä, päävalmentaja Janne Koskimies aloittaa oman ennakkonsa. – Vastustajamme Kobrat hyödyntävät hyvin pelaajiensa vahvuudet etenkin avoimen kentän tilanteissa, joten meidän tulee olla ehdottomasti kurinalaisia omassa tekemisessämme ja kontrolloitava peliä, Koskimies listaa ottelun avainasiat.

Karhubasketin kokoonpano: Jones, Rougeau, Kantonen, Kaukiainen, Innamaa, Hakamaa, Skinner, Peltonen, Toppin GTD 75%, Carter GTD 25%.

Kobrat aloittivat oman kautensa kotivoitolla Kataja Basketista viime lauantaina. Lukemat olivat 91-84. Keskiviikkona lapualaiset vierailivat Lahdessa, mutta sieltä kotimatka alkoi 96-84 tappion jälkeen.

Katajaa vastaan Kobrat tekivät 91 pistettä ja upottivat kakkoset hurjalla 72 prosentin tarkkuudella. Korin läheisyydestä pisteitä syntyi 48 kappaletta. Kokenut BJ Raymond (21/3/5) upotti kaikki kuusi kakkostaan, tehden 21 pistettä. Christian Lutete IV (22/3/2) oli kotijoukkueen ahkerin pistemies, tehden 22 pinnaa. Myös Andre Wesson Jr (13/4/2) pääsi yli 10 pisteen, kuten kapellimestari Antto Nikkarinenkin (10/2/4). Juho Lehtoranta (2/2/2) kirjasi runsaassa 15 minuutissa joukkueensa parhaan +/-saldon, lukeman ollessa +11. Kobrat voittivat levyrit 24-22 ja Katajalle tilastoitiin peräti 20 menetystä.

Lahdessa Kobrat olivat askeleen perässä koko ottelun. Kobrat tekivät jälleen paljon pisteitä korin läheisyydestä. Nyt niitä syntyi 52 ja kakkosten prosentti oli 58. Kobrat menettivät pelivälineen 18 kertaa, hävisivät levypallot 45-39 ja upottivat kolmoset vain 22 prosentin tarkkuudella, joten siinä olivat syyt tappioon. Christian Lutete IV urakoi 27 pinnaa ja Stokley Chaffee Jr 24, mutta Luteten -17 33 minuutissa ja Antto Nikkarisen (2/2/3) -20 vajaassa 25 minuutissa olivat liikaa.

Kobrilla on jälleen hyvä, ellei erinomainen jenkkinelikko. 198 senttinen BJ Raymond (16/5/2,5) on pelannut Suomessa jo usean kauden ajan ja oli voittamassa Suomen mestaruutta Pyrinnössä. 198 senttinen laituri Andre Wesson Jr (12,5/7,5/2) on joukkueensa levypallokunkku ja on riistänyt pallon 1,5 kertaa otteluissa. 196 senttinen laituri Christian Lutete IV (24,5/3,5/2) on osoittautunut todelliseksi tehopelaajaksi. Yli 24 pinnaa syntyy 70 prosentin kakkosilla. Vapaaheittoja mies hankkii hyvin, kuusi per ottelu ja upottaa ne yli 90 prosentin tarkkuudella. 204 senttinen sentteri Stokley Chaffee Jr (16,5/5/2) ei vielä ole kunnostautunut odotetusti levypalloissa, mutta hänkin nostelee kakkoset 70 prosentin tarkkuudella kuppiin.

Jenkkinelikon ohella tärkeässä roolissa on takamies Antto Nikkarinen (6/2/3,5). Syöttöjä ei ole tullut tilastoihin edellisten vuosien malliin, mutta joukkuepelin asettuessa uomiin, niitä rupeaa tippumaan. Toki voi olla, että Kobrien pelityyli on hieman muuttunut, joten palloa ei niin usein takamies Nikkarisen haltuun pelata. Juho Lehtoranta (4/1,5/1,5) ja Jussi Turja (2/1) hoitavat oman tonttinsa varmasti. Molemmat pystyvät upottamaan kolmosensa tarkasti.

Jyväskylän JBA:sta saapuneet 190 senttinen takamies Chrysostom Chukwuma (4,5/0,5/1) ja 178 senttinen takamies Henry Boyd (1,5/0,5/1,5) ovat uusia mielenkiintoisia tuttavuuksia Kobrien kokoonpanossa. Chukwuma teki viime kaudella divari A:ssa 7,1 pistettä ja poimi 3,7 levypalloa. Boyd teki samassa sarjassa ja samassa joukkueessa 10,8 pistettä, poimi neljä levypalloa ja jakoi 3,5 syöttöä. Boyd on pelannut 89 nuorisomaaottelua, Chukwuma on ollut mukana kolmessa U18 maaottelussa.

Kobrien kokoonpanossa on myös 193 senttinen laituri Justus Kilpinen, joka siirtyi Lapualle Pyrinnöstä. Kilpinen pelasi viime kaudella vain 11 ottelua, eikä ole vielä tällä kaudella päässyt tositoimiin. Hänen pelaamisensa lauantaina on hyvin epävarmaa.

-Ottelu Karhua vastaan yleisöllä, Kobrien valmentaja Ville Turja aloittaa. – Ollaan siis aikoihin hienoimman koripallotapahtuman äärellä ja valmistautumisemme on hyvässä käynnissä. – Karhu on puolustanut ihailtavasti preseasonilla ja alkukauden ensimmäisissä peleissä. – Onneksi Lahti jo valmisteli meitä intensiteetillään korkeamman intensiteetin korikseen, joten en usko meidän hätkähtävän Karhun intensiteettiä niin paljon huomenna. – Karhu sai mieluisia paluumuuttajia tälle kaudella ja on korisliigassa tällä kaudella vahvojen ennakkosuosikkien joukossa. -Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen ottelu tulossa.

Kobrien kokoonpano: Antto Nikkarinen, Stokley Chaffee, Juho Lehtoranta, Chissostom Chukwuma, Benjamin Raymond, Jussi Turja, Andre Wesson, Henry Boyd, Christian Lutete, Justus Kilpinen (GTD 25%).

Kobrat on vaarallinen joukkue. Jos he dominoivat korin alustaa hyökkäyskorilla kuten aikaisemmissa otteluissa ja upottavat kakkoset hurjalla prosentilla, niin vaikea ottelu on lauantaina edessä. Lutetea ei varmaan voi pysäyttää täysin, mutta hidastettava häntä on ehdottomasti voitava. Samoin paine takamiehiin on pidettävä koko kentällä ja pakotettava Kobrat menetyksiin.

Kobrat – Karhubasket lauantaina Lapuan urheilutalolla kello 17.00

Ottelu tulee suorana Ruudun välityksellä.

14.04.2021