UUTISET

03.12.2021

KARHUBASKETIN KORISLIIGAN OTTELUIHIN VAADITAAN KORONAPASSI

Länsi-Suomen aluehallintoviraston perjantaina 3.12. tekemän päätöksen mukaan, Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla kielletään kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Päätös perustuu tartuntatautilain 58 pykälään, jonka mukaisilla päätöksillä voidaan rajoittaa yleisötilaisuuksia. Päätös on voimassa 6.12.2021 – 5.1.2022.

Toiminnanharjoittaja voi ottaa koronapassin käyttöön vaihtoehtona voimassa oleville koronarajoituksille, jolloin passi mahdollistaa sisäänpääsyn tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Koronapassia voidaan edellyttää 16 vuotta täyttäneiltä henkilöiltä.

Karhubasketin Korisliigan kotiotteluissa tarkastetaan katsomoon saapuvalta yleisöltä koronapassi. Alle 16-vuotiailta ei passia tarkisteta. Koronapassin tarkistus on heti ulko-ovilla, ennen saapumista aulaan. Varaudu esittämään koronapassin kanssa kuvallinen henkilötodistus.

Koronapassina toimii Omakannasta ladattava EU:n koronatodistus: www.kanta.fi/koronapassi. Lukijasovellus ei kerää tai tallenna terveystietoja tai muita todistusten tietoja. Koronapassi vaaditaan kaikilta yli 16-vuotiailta katsojilta. Myös sitä nuorempien on hyvä varautua todistamaan henkilöllisyys tarvittaessa, jos on epäselvyyttä iästä ja koronapassin tarpeesta.

Karhubasketin seuraava kotiottelu on keskiviikkona 8. joulukuuta kello 18.30, kun karhuluolaan saapuu vieraaksi rakas paikallisvastustaja Lapuan Kobrat. Lippuja on ostettavissa ennakkoon Kauhajoen Kesportista tai osoitteesta ennakkolippu.com.

Karhubasket suosittelee vahvasti käyttämään kasvomaskeja ottelutapahtumassa. Lisäksi huolehditaan hyvästä käsihygieniasta. Käsidesidesinfiointipisteitä on useissa paikoissa ympäri salia.

03.12.2021

OTTELUENNAKKO: SALON VILPAS – KARHUBASKET

Maaottelutauko on ohi ja Korisliiga jatkuu kohti tammikuun lopussa tapahtuvaa jakoa ylä- ja alaloppusarjaan. Karhubasket (11 voittoa/1 tappio) on pitänyt tauon ajan sarjataulukon kärkipaikkaa. Kauhajokisten pelit jatkuvat Salossa, jossa viime kauden mestari Vilpas (5/7) isännöi oranssipaitoja.

Karhubasket lähti tauolle 89-37 kotivoitolla Korihaista. Vaikka taukoa oli 14 päivää, niin joukkueen terveystilanne ei ole paras mahdollinen. Maajoukkueleiritykseen valittu takamies Henri Kantonen (alavartalovamma) on edelleen sivussa ja takakentältä puuttuu myös toinen syömähammas, sillä Cameron Jones on sivussa alavartalovamman takia. Tämä sattui viikolla, eikä vamman vakavuudesta oli vielä tarkempaa tietoa. Se selviää jatkotutkimuksissa.

Jos on puutteita takakentällä, niin ongelmia on myös isojen pelaajien kanssa. Simeon Carterin (alavartalovamma) pelaaminen on vielä epävarmaa ja se ratkeaa vasta ennen peliä. Karhubasketin viides jenkki Malik Toppin (alavartalovamma) ei Carteria kokoonpanossa paikkaamaan.

Karhubasket on pitänyt vastustajat 67,9 pisteessä pelaamassaan 12 ottelussa. Tiukka koko kentän puolustus on tuottanut vastustajille vaikeuksia, eikä huolelliselle pelinrakentelulle ole jätetty tilaa. Kun kokoonpanosta puuttuu pelaajia, niin saman puolustusintensiteetin ylläpitäminen on haastavaa. Toki poissaolot kokoonpanossa tarjoavat muille pelaajille isompaa roolia.

Lee Skinner ja Rene Rougeau ovat vastuussa sekä levypallopelaamisesta että Jeremiah Woodin paimentamisesta. Toki Kalle Peltonen tuo tähän apuvoimia. Kantosen ja Jonesin jättämä aukko takakentällä on iso, mutta Severi Kaukiainen ja Eero Innamaa eivät vastuuta kaihda.

-Molemmat joukkueet joutuvat varmuudella siirtämään pelaajia normaalista poikkeaville pelipaikoille, joka tekee ottelusta mielenkiintoisen ja vaikeammin ennakoitavan, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies pohtii. – Meidän tulee olla huolellisia ja pystyttävä pitämään menetykset kurissa, ettei Vilpas pääse avoimiin heittopaikkoihin nopeissa ja puolinopeissa tilanteissa. – Uskon, että pistelukemien pysyessä pieninä meidän mahdollisuudet paranevat.

Karhubasketin kokoonpano: Rougeau, Kaukiainen, Innamaa, Hakamaa, Skinner, Peltonen, Carter (GTD 75%), Marttinen.

Karhubasket ja Vilpas kohtasivat lokakuun alussa karhuluolassa. Silloin oranssipaidat olivat parempia pistein 99-85. Vilppaan tekemät 85 pistettä on suurin lukema, jota kauhajokisia vastaan on tällä kaudella tehty. Lokakuussa Karhubasket upotti kakkoset 62 prosentin ja kolmoset 47 prosentin tarkkuudella. Myös Vilpas oli silloin tarkalla heittopäällä, sillä salolaisten kakkoset upposivat 59 prosentin ja kolmoset 39 prosentin tarkkuudella. Levypallot oli yksi ratkaisukohta, sillä ne menivät kauhajokisille 37-30. Menetyksiä Karhubasketille tuli yhdeksän, kun salolaiset hukkasivat pelivälineen 13 kertaa.

Karhubasketin pisteistä vastasivat nyt poissaolevat Jones (24/6/4) ja Kantonen (21/6/2). Myös Rene Rougeau (19/6/5) ja Lee Skinner (18/9) olivat tehokkaita. Kauhajokisten kehuttu puolustus piti salolaisten nimimiehet kurissa, mutta liukas takamies Marcus Lovett Jr (24/3 syöttöä) ja järkälemäinen sentteri Jeremiah Wood (17/9) tuottivat runsaasti vaikeuksia.

Karhubasket on tuskaillut kauden aikana kaukoheittopelin kanssa. Erityisesti kuudessa vierasottelussa tarkkuus on ollut heikko, sillä kolmoset ovat osuneet koriin vain 24,1 prosentin tarkkuudella. Tähän ei lauantaina ole varaa. Kuvaavaa on, että myös ainoassa tappiopelissä Helsingin Kisahallissa tarkkuus jäi kolmosissa huonoksi, sillä silloin tarkkuus oli 23,1. Menetysten pitäminen kurissa on myös tärkeää ja kuinka Karhubasket pärjää levyreissä on myös voiton kannalta oleellista.

Mestari Vilppaan alkukausi ei ole ollut suunnitellun kaltainen. Vilpas on hävinnyt kaksi edellistä kotipeliään. Marraskuun alussa KTP haki sarjapisteet 81-86 voitolla ja edellisessä kotiottelussa Seagulls oli parempi pistein 81-85. Gulls kotitappion jälkeen Vilpas voitti Joensuussa 74-95, mutta lähti maaottelutauolle 97-95 tappiolla, kun Lahti Basketball oli kaksi pistettä parempi.

Vilppaan kokoonpanosta puuttuvat Juho Nenonen ja Riku Laine. Laine kärsii alavartalovammassa ja on todennäköisesti sivussa koko joulukuun. Juho Nenonen sairastui koronaan maaottelutauolla, Ruotsia vastaan pelatun ottelun jälkeen. Karhubasket lähettää Kauhajoen suosikkipojalle terveiset ja toivoo pikaista paranemista.

Vaikka Nenonen ja Laine puuttuvat, niin Vilppaan kokoonpano tarjoaa valmentaja Sami Toiviaiselle optioita. Ja kun pelaajia puuttuu kokoonpanosta, niin se tarjoaa jäljellä oleville miehille isompaa roolia. Ehkäpä juuri tätä Marcus Lovett Jr (15,1/1,6/5,1), Brian Fobbs (12,8/5,1) ja Bryan Griffin (16,5/6,7) tarvitsevat. Kritiikki näitä pelaajia kohtaan on välillä ollut suurta, mutta pelata he osaavat. Lovett Jr on välillä häikäisevä ja Griffin joukkueensa paras pistemies, mutta ehkä koko kolmikolle kaivataan tasaisuutta suorituksiin.

Jeremiah Wood (12,5/5,5/4,5) on Vilppaan pelin moottori. Kun Wood puuttui kokoonpanosta, tappioita tuli. Heti hänen paluunsa jälkeen Vilpas kävi voittamassa Kataja Basketin. Wood on vahva sisäpelaaja, mutta hänen pelikäsitys ja syöttötaitonsa tekevät hänestä todella ison pelaajan.

Mikko Koivisto (8,8/2,3/2,7) tunnetaan tarkkakätisenä kolmoslinkoa. Tuntuu, ettei Koivisto ole vielä tällä kaudella päässyt irti, mutta siltä hänen osumatarkkuus kolmosissa on yli 40 prosenttia. Roope Ahonen (6,21,2/2,7) on ollut samoja merkkejä kuin Koivistolla, mutta Ahosenkin kolmoset uppoavat hyvällä 45 prosentin tarkkuudella. Ehkäpä Ahonen tarvitsisi lisää heittopaikkoja. Perttu Blomgren (6,9/3,3/2,3) on ottanut isoja askelia eteenpäin ja on kohonnut joukkueensa ykköstakamieheksi. Trey Niemen (2,2) ja Niilo Kärkkäisen (0,6) roolit ovat jääneet pienemmäksi.

Kun vertaillaan Vilppaan tappio- ja voitto-otteluita, niin voi tehdä sen johtopäätöksen, että Vilppaan pitää onnistua kaukoheittopelissä, poimia levypallot ja pitää menetykset kurissa, jotta se voisi lauantaina voitoin napata. No resepti on molemmille joukkueille ihan sama.

Vilpas tekee koko Korisliigassa eniten pisteitä (91,8) ottelua kohden. Se on sarjan ehdotonta eliittiä heittotarkkuuksissa ja syötöissä. Kauhajokisten vahvuudet ovat levypallopelissä. 15,3 hyökkäyslevypalloa on sarjan paras noteeraus. Lisäksi vain 10,6 menetystä ottelua kohden on paras lukema.

-Mikäs sen parempaa kuin kohdata sarjan ylivoimaisesti paras joukkue heti tauon jälkeen, Vilppaan valmentaja Sami Toiviainen heittää paineet vierasjoukkueelle korisliiga.fi sivustoin ennakossa. – Olemme hioneet omaa pelaamistamme ja toivottavasti se näkyy lauantaina. – Valmius Karhubasketin aktiiviseen pelaamiseen on isoin tekijä, jotta voimme lähteä ottelusta voittajana.

Vilppaan kokoonpano: Niemi, Blomgren, Koivisto, Ahonen, Fobbs, Kärkkäinen, Lovett Jr, Wood, Griffin.

Salon Vilpas – Karhubasket lauantaina kello 17 Salohallissa.

Peliä voi katsella suorana Ruudun välityksellä.

22.11.2021

MIESTEN SUOMEN CUP 2021

Miesten Suomen Cupin 15.9.2021 vahvistetun sarjamääräysten mukaisesti osallistumisoikeus on Korisliigan seuralla, joka on 17.11.2021 mennessä pelattujen kierrosten 1-11 otteluiden jälkeen voittosuhteella mitattuna Korisliigan runkosarjassa sijoilla 1-8. Rankingsijoitukseen ei siis lasketa keskiviikkona 10.11. pelattua 12. kierroksen ottelua Pyrintö-Bisons. Näin ollen 17.11. on jokainen joukkue pelannut 11 kierrosta eli kertaalleen jokaista vastustajaa vastaan.

Ranginjärjestys:

Karhubasket, Seagulls, Kouvot, KTP, Kobrat, Vilpas, Lahti, Kataja.

17.11.2021 mennessä pelattujen kierrosten 1-11 otteluiden jälkeen voittosuhteen mukaisesti Korisliigan runkosarjan 1. valitsee itselleen vastustajan sijoilla 5-8 olevista joukkueista. Tämän jälkeen runkosarjan 2. valitsee itselleen sijoilla 5-8 jäljellä olevista joukkueista itselleen vastustajan, jonka jälkeen runkosarjan 3. suorittaa valinnan sijoilla 5-8 jäljellä olevista joukkueista. Runkosarjan 4. saa vastustajakseen sijoilla 5-8 olleen joukkueen, jota sijoilla 1-3 olleet joukkueet eivät ole valinneet. Puolivälierien kotiottelun saa runkosarjassa sijoilla 1-4 olleet joukkueet.

Maanantaina pidetyssä valintatilaisuudessa Karhubasket sai valita oman vastustajansa ensimmäisenä. Kauhajokiset valitsivat Joensuun Kataja Basketin. – Emme tässä mitään rupea taktikoimaan tai kikkailemaan, vaan kun olemme ensimmäisenä valintavuorossa, niin valitsemme vastustajaksi Kataja, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies kertoi suorassa valintatilaisuudessa.

Suomen Cupin puolivälierät:

Karhubasket – Kataja Basket

Seagulls – Kobrat

Kouvot – Lahti

KTP – Vilpas

Puolivälierä Karhubasket – Kataja Basket pelataan Kauhajoen koulukeskuksen liikuntasalissa lauantaina 11. joulukuuta kello 17. Liput tulevat myyntiin huomenna tiistaina 23. marraskuuta ennakkolippu.comiin. Lippuja saa ostettua myös Kauhajoen Kesportista loppuviikosta. Suomen Cup puolivälierään on vapaa pääsy Korisliigan kausikorteilla ja junioripasseilla.

Lippujen hinnat:

Aikuiset 15 €

Opiskelijat ja eläkeläiset 12 €

Lapset 7-12 v. 6 €

Perhelippu (2 aikuista ja 1-2 kpl 7-12 v. lasta) 35 €

Alle 7-vuotiaat vanhempien kanssa vapaa pääsy

Puolivälierien voittajat jatkavat Suomen Cupin Final Four turnaukseen, jossa ratkotaan Cup-mestari 2022. Välierät pelataan perjantaina 14.1.2022 klo 18.05 (YLE TV2 klo 18:00-20:00) ja klo 20.30 (YLE Areena) Helsingin uudessa Urhea-hallissa.

Finaali pelataan lauantaina 15.1.2022 klo 17.45 (YLE TV2 klo 17:40-19:45). Finaalin voittaja saa palkinnoksi 10 000 euroa ja finaalin häviäjää lohduttaa 3 000 euron palkinto.

 

21.11.2021

KARHUBASKET JYRÄSI KORIHAIT

Bojan Sarcevic palasi karhuluolaan, mutta Haiden peliasussa (kuva: J-P Laitio-Ramone)

Karhubasket teki lauantaina Uudenkaupugin Korihaista purkkiruokaa, kun liikuntahallissa päättynyt kamppailu päättyi lukemiin 89-37 (45-19). Samalla kauhajokiset pääsivät maaottelutauolle sarjataulukon kärkipaikalta.

Oranssipaidat ottivat pelin haltuun heti ensimmäisellä minuutilla. Cameron Jones (16/5/9) esitteli ensimmäisellä puoliajalla 100 prosenttista heittotyöskentelyä pelitilanneheitoissa. Kaikki muutkin kotijoukkueen pelaajat pääsivät jo avauspuoliskolla pisteiden makuun. Vieraista Bojan Sarcevic (9/4/3) ja Deng Riak (6/11) olivat ensimmäisellä puoliajalla parhaita, mutta toisella kympillä ero venähti yli 20 pisteen. Puoliajalla oltiin lukemissa 45-21.

Toisella puoliajalla ei mitään ihmeitä tapahtunut. Karhubasket puolusti kovalla intensiteetillä ja tuotti Haille peräti 30 menetystä. Vieraat jäivät toisella puolikkaalla 16 pisteeseen, mikä antoi koko pelissä heille vain 37 pistettä. Kyseessä oli vuoden 2000 jälkeen pienin pistemäärä Korisliigassa, kun hyökkäysajaksi tuli 24 sekuntia. Ajassa saadaan mennä tuostakin paljon taaksepäin, että vastaavan matala pistelukema on nähty. Kaudella 1963-1964 Tampereen Kiertäjät jäi ToPo:a vastaan 36 pisteeseen. Kun päätössummeri soi, niin valotaululla olivat lukemat 89-37. 52 pisteen voitto oli samalla Karhubasketin pääsarjahistorian suurin.

Joona Hakamaa on kiittänyt valmmenusta lisääntyneestä vastuusta hyvillä otteilla (kuva: J-P Laitio-Ramone)

-Hyvin pojat pelasi, Janne Koskimies nyökytteli pelin jälkeen. – Tähän peliin piti asennoitua oikein ja kaikkien piti keskittyä. – Ja kentälle tuli keskittynyt joukkue. – Pidimme yllä hyvää intensiteetti alusta loppuun. – Pystyimme pitämään sitä yllä myös toisella puoliajalla, vaikka meillä on joskus siinä fokus karannut. – Hait ovat hankalassa tilanteessa, kun pelaajia on vaihtunut. – Pelaajat ovat puskeneet hyvin läpi sarjan alun ja valmentajatkin ovat tehneet duunia. – Nyt vähän huilataan ja sitten ruvetaan ajamaan sisään vähän hyökkäyspään juttuja, Koskimies kertoi maajoukkuetauon suunnitelmista.

Korisliigassa jäätiin nyt maajoukkuetauolle. Karhubasketin pelit jatkuvat lauantaina 4. joulukuuta, kun joukkue matkaa Salon Vilppaan vieraaksi. Seuraava kotiottelu on keskiviikkona 8. joulukuuta, kun karhuluolaan saapuu vieraaksi paikallisvastustaja Lapuan Kobrat. Tuon kotipelin liput ovat jo myynnissä osoitteessa ennakkolippu.com ja Kauhajoen Kesportissa.

Karhubasket pitää Korisliigan sarjataulukon kärkipaikkaa, kun 22 ottelun runkosarjasta on pelattu hiukan yli puolet. Kauhajokiset ovat hävinneet vain yhden ottelun. Tappio tuli sarjakakkosen Seagullsien vieraana Kisahallissa. Kouvot majailee kolmantena. 22 ottelun runkosarjan jälkeen sarjan kuusi joukkuetta jatkavat yläloppusarjassa, jossa joukkueet kohtaavat toisensa kertaalleen kotona ja vieraissa. Kuusi viimeistä joukkuetta jatkavat alaloppusarjassa, josta kaksi parasta pääsee maaliskuussa alkaviin pudotuspeleihin.

Taistelu yläloppusarjapaikoista käy kiivaana. KTP on neljäntenä, Lahti viidentenä ja Kobrat pitävät hallussaan kuudetta sijaa. KTP:lle on seitsemän voittoa, mutta Lahti sekä Kobrat ovat vain voiton päässä lahtelaisista. Ja lapualaisilla on vielä ottelu vähemmän pelattuna.

Paikkaa yläloppusarjaan kärkkyvät Tampereen Pyrintö ja Salon Vilpas, joilla molemmilla on viisi voittoa. Kataja ja BC Nokia ovat voittaneet neljä kamppailua, eikä Loimaan Bisonskaan ole kuin voiton päässä tuosta kaksikosta. Jumbona majaileva Korihait on jäänyt muista jälkeen, mutta jos joukkueeseen saadaan pari uutta ja hyvää vahvistusta maaottelutauon aikana, niin Uki voisi kairata itsensä pois jumbopaikalta.

19.11.2021

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – KORIHAIT

Korisliigan kärkipaikalla oleva Karhubasket (10 voittoa/1 tappio) saa lauantaina vieraaksi Korihait (1/10). Samalla karhuluolaan saapuu takamies tähti Bojan Sarcevic. Sarcevic pelasi Kauhajoella kahdeksan kauden ajan, ja johti oranssipaidat kahteen mestaruuteen sekä viime kaudella hopeamitaleille.

Karhubasket suosittelee kasvomaskin käyttöä ottelutapahtumassa. Saavutahan salille täysin terveenä ja huolehditaan hyvästä käsihygieniasta. Käsidesinfiointipisteitä on useissa paikoissa ympäri salia.

Lippuja lauantaina otteluun saa ennakkoon osoitteesta ennakkolippu.com ja Kauhajoen Kesportista. Lauantaina ottelu alkaa kello 17, salin ovet avautuvat kello 15.30 ja samalla käynnistyy myös lipunmyynti Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallilla (Aninkuja 4, 61800 Kauhajoki). Salilla on myynnissä myös Karhubasketin fanituotteita, joita saapuu lisää maaottelutauon aikana.

Karhubasket palasi keskiviikkona Korisliigan kärkipaikalle, kun se kävi voittamassa Lahti Basketballin numeroin 70-83. Karhubasket ratkaisi tuon ottelun heti avauskympillä, kun hyvällä intensiteetillä puolustaneet oranssipaidat pitivät isännät vain kuudessa pisteessä. 6-25 päättyneen avausneljänneksen jälkeen ottelu tasoittui, mutta Lahti ei pystynyt hyvästä kiristä huolimatta pääsemään rinnalle.

Karhubasketin kaukoheittopeli ei ollut uomissaan, sillä kolmoset osuivat vain 17 prosentin tarkkuudella. Joukkue haki kuitenkin 21 hyökkäyslevypalloa ja aiheutti puolustuksellaan lahtelaisille 23 menetystä. Eikä Lahti saanut hyviä heittopaikkoja, joka piti kotijoukkueen tarkkuuden kolmosissa 17 ja kakkosissa 46 prosentissa. Korisliigan lokakuun pelaaja Cameron Jones (22/3/7) oli hankala pideltävä Lahdelle. Samoin Rene Rougeau (20/11/4/4 riistoa) jatkoi vahvoja esityksiä. Kun lahtelaisilta puuttui sentteri Henri Ventoniemi, niin Karhubasketin Simeon Carter (19/11/4 torjuntaa) hallitsi ilmatilaa molemmilla koreilla.

Karhubasketilta puuttui kokoonpanosta takamies Henri Kantonen, joka kärsii alavartalovammasta. Kantonen valittiin juuri maajoukkueen eli Susijengin ryhmään, joka aloittaa valmistautumisen ensi viikolla edessä oleviin MM-karsintoihin. Lauantaina kierroksen jälkeen alkaakin maajoukkuetauko, jonka aikana joukkueet pääsevät vetämään happea ja parantelemaan pikkuvaivoja, joita joka joukkueelle on varmasti tullut syksyn aikana. Karhubasket palaa liigaparketille 4. joulukuuta, kun se matkaa Saloon Vilppaan vieraaksi.

-Pääsemme aloittamaan toisen runkosarjakierroksen hienoista asemista sarjan kärkipaikalta, Janne Koskimies alustaa lauantain kamppailu. – Lauantaina vieraaksemme Liikuntahalliin saapuu Korihait, jonka pelaajistossa on tapahtunut muutoksia kauden avausottelun jälkeen. – Bojanin paluu vanhalle kotikentälleen pitää tietysti tehdä mahdollisimman vaikeaksi ja keskittyminen täytyy säilyä paremmin läpi ottelun, kuin keskiviikkona Lahdessa. – Siellä meille kirjattiin kauden korkein lukema 15 pallonmenetystä.

Karhubasketin kokoonpano: Jones, Rougeau, Kaukiainen, Innamaa, Hakamaa, Skinner, Peltonen, Toppin GTD 25%, Carter GTD 75%, Marttinen.

Lauantaina alkaa Korisliigan toinen kierros eli joukkueet ovat nyt kohdanneet toisensa kertaalleen. Toisen kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylä- ja alaloppusarjaan. Molempiin loppusarjoihin tulee siis kuusi joukkuetta.

Karhubasket kävi syksyllä hakemassa Korihaista 54-79 vierasvoiton. Tuolloin oranssipaidat pohjustivat voiton levypalloilla, jotka se voitti lukemin 31-49. Karhubasket teki 48 pistettä korin läheisyydestä ja upotti kakkoset 58 prosentin tarkkuudella. Lee Skinner (16/10) ja Cameron Jones (16/10/4) tekivät 16 pistettä mieheen. Simeon Carter ei tuolloin ollut joukkueen kokoonpanossa, eikä Malik Toppin ollut pelikunnossa.

Karhubasket on voittanut Hait 26 kertaa putkeen. Haiden viimeisin voitto on helmikuun lopusta 2012, kun ottelu päättyi lukemiin 80-79. Jos Hait eivät nyt kauhajokisia voita, niin voittoputki venyy ennätykselliseen 10 vuoteen, sillä hyvin todennäköisesti joukkueet pelaavat eri loppusarjoissa.

Jos Karhubasketin kokoonpano oli kauden ensimmäisessä kohtaamisessa erilainen, niin Korihailla se vasta eri mallissa on. Takamies Unique McLean, joka teki lokakuun alussa 12 pistettä, on lähtenyt. Samoin poissa on Jalen Henry (11/5). Tämä kaksikko lähti marraskuun puolivälissä. Koby Thomas (8/4) lähti jo lokakuun loppupuolella. Hailla on rivistössä nyt kaksi ulkomaanvahvistusta, 208 senttinen sentteri Deng Riak ja Lokakuun lopussa joukkueeseen liittynyt 198 senttinen laituri Jalen Jackson.

Korihait päättivät yhdeksän ottelun tappioputken kotisalissaan marraskuun 13. päivä, kun Lahti lähti kotimatkalle 86-62 tappion jälkeen. Tuossa ottelussa Haiden peliä johtivat Jalen Jackson (24/6/3) ja Bojan Sarcevic (20/6/6). Haiden kakkoset upposivat hyvällä 62 prosentin tarkkuudella. Lahti menetti pallon 25 kertaa ja onnistui kolmosissa vain 18 prosentin tarkkuudella, joten vaikka vieraat voittivat levypallot 38-45, niin Uusikaupunki nappasi kauden ensimmäisen voiton.

Edellisen ottelun Uki pelasi Tiistaina Nokialla. Kokoonpano oli nykyisessä muotissa ja sarjapisteet jäivät BC Nokialle tuloksella 94-72. Jalen Jackson (19/4/4) oli jälleen joukkueensa paras pistemies. Korihait kaipaa kipeästi lisävahmistuksia joukkueeseensa ja ilmeisesti sellainen on löytynyt. Hait tiedottivat perjantaina 19. marraskuuta, että joukkueeseen on liittynyt 24-vuotias ja 208 senttinen Mitchell Smith kanssa. Smith siirtyy Suomeen Ruotsin pääsarjasta, Norrköping Dolphinsin joukkueesta. Ruotsissa Smith teki 11 ottelussa keskiarvoiksi 7,2 pistettä ja poimi 5,8 levyriä. Meneillään on Smithin ensimmäinen ammattilaiskausi. Edelliset neljä kautta hän pelasi Missourin yliopistossa 5,2 pisteen ja 4,5 levypallon keskiarvoilla.

kuva: Eero Siivonen

Korihait on hakemassa pelilupaa kanadalaiselle Jake Newmanille. 198 senttinen Newman on ollut noin kuukauden treenaamassa Haiden kanssa, mutta ei vielä pysty edustamaan uusikaupunkilaisia.

Nähtäväksi jää, miten Ukin peli kehittyy Smithin kanssa. Sentteri Deng Riakia (7,1/5,4) ja erityisesti Jalen Jacksonia (17,6/4/2,6) on vahdittava tarkasti. Haiden pelin sielu on tietysti Bojan Sarcevic (9,9/4/6,2). Viisikko täydentyy todennäköisesti Sebastian Lindbergillä (8,3/2,3), joka on ajoittain esittänyt pirteitä otteita.

Aamos Nikula (4) on kärsinyt loukkaantumisista, eikä pelaa lauantaina. Atte Perttu (4,5/1,2), Jaakko Lahti (2/1,5) ja Manuel Barnes (6,5/3,4) täydentävät valmentaja Jarno Nikulan pelaavan kokoonpanon. Sarja kärjen vieraaksi, Nikula avaa niukkasanaisen kommentoinnin korisliiga.fi sivustolla. – Menetykset saatava minimoitua, sekä puolustuksen paluu isossa roolissa.

Haiden kokoonpano: Sarcevic, Nikula, Lehtonen, Barnes, Pettu, Smith, Riak, Jackson, Lindberg.

Karhubasket – Korihait lauantaina kello 17 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa. Tervetuloa!