UUTISET

01.10.2022

KARHUBASKETILLE TAPPIO KAUDEN AVAUSOTTELUSSA

Severi Kaukiainen pussitti kauhajokisille 16 pistettä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

iime kauden Suomen mestari Karhubasket avasi Korisliigakauden tappiolla, kun rakas naapuri Lapuan Kobrat olivat parempia pistein 81-72 (37-36). Kauden ensimmäiseen paikallisderbyyn oli oranssipaitoja lähtenyt tukemaan kaksi bussilastillista faneja, mutta heidän loistava ja läpi ottelun jatkunut kannustus ei tällä kertaa siivittänyt kauhajokisia voittoon.

Alussa tahtipuikkoa piteli Karhubasket. Henri Kantonen (8/7/2) teki kahdeksan pinnaa, kuten myös Daniel Dolenc (10/7). Vieraat osuivat ensimmäisellä puoliskolla kolmosissa 35 prosenttisessa, mutta kakkoset osuivat vain 40 prosentin tarkkuudella. Helpot ohiheitot ja seitsemän menetystä tarjosivat Kobrille mahdollisuuden kivuta takaisin peliin. Ja sen isännät käyttivät.

Liukas takamies KJ Jackson (26/4/6) teki avauspuoliskolla 12 pistettä. Hänen perässään ei pysynyt yksikään Karhubasketin pelaajista ja käytännössä kaikki kotijoukkueen paikat tulivat hänen kauttaan. Sentteri Eric Adams Jr (9/5) teki taukoon mennessä yhdeksän pistettä, joten Kobrat johtivat puoliajalla 37-36.

Kobrat ratkaisivat ottelun kolmannella neljänneksellä. Danny Pippen (14/2) aloitti väkevästi, eikä häntä saatu kuriin, vaan mies nakutti pisteitä vapaaheittoviivan tuntumasta. Juuri Pippenin kakkonen siivitti Kobrat karkumatkalle. Jacksonin kolmonen muokkasi tilanteeksi 58-50, joten Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle. Se ei tuonut muutosta kenttätapahtumiin, vaan Chrysostom Chukwuman (4/3) kakkonen ja Antto Nikkarisen (5/1/3) kolmonen kasvattivat eroksi 13 pistettä, kun kolmas kymppi päättyi lukemiin 63-50. Mainittava on myös Chukwuman lukema +12, Juho Lehtorannan (2/4) +10, Henry Boydin (6/3) +7 ja Jussi Turjan (2/1) +7, joten hyvin myös roolipelaajat onnistuivat minuuteissaan.

Viimeisellä neljänneksellä Karhubasket heräsi taistelemaan. Läpi ottelun oranssipaidat hakivat hyvin hyökkäyslevypalloja, joita tilastoitiin yhteensä 15 kappaletta. Näitä saatiin kuitenkin vain 14 pistettä, kun Kobrat tekivät seitsemästä kakkospallosta 11 pinnaa. Toinen pelikirjan tukipylväs eli tiukka puolustus sen sijaan vuosi läpi ottelun. Jalka ei liikkunut tarvittavaan malliin. Viimeisellä kympillä sentään nähtiin yritystä. Severi Kaukiainen (16/1) ja Cameron Jones (11/7/6) heräsivät syväjäästä, mutta heistä vain Kaukiainen saa puhtaat paperit. Daniel Dolenc sai peliaikaa toisella puolikkaalla vain viisi minuuttia, mutta Lee Skinner (9/11) pelasi lähes koko puolikkaan, mutta sai aikaan kaksi pistettä.

Kaukiainen ja Manny Patterson Jr (10/6) toivat oranssipaidat neljän pisteen etäisyydelle vajaassa kolmessa minuutissa. Kobrien käskijä Ville Turja rauhoitti tilanteen aikalisällä, eikä vieraat päässeet kolmea pistettä lähemmäksi. Lapualaiset varmistivat voittonsa hyökkäyslevypalloilla. Loppulukemat Lapuan urheilutalolla olivat 81-72.

(kuva: Janne Yli-Korhonen)

-Harvoin meitä vastaan menetykset menevät 14-7, joista meille tuli 14 ja Kobrille seitsemän, aloitti Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies ottelun jälkeisen lehdistötilaisuuden. KJ Jackson oli tänään hyvä. Hän pystyi murtamaan meidän puolustusta ja teki suoria ajoja korille, joista tuli helppoja lay-uppeja tai syöttöjä ulos heittopaikkoihin. Emme olleet puolustuksessa sellaisessa tasapainossa, jossa olisi pitänyt. Hyökkäyspäässä meidän pitää pystyä parempaan, etenkin pienten ja isojen pelaajien yhteispelissä. Puolustus ei ollut riittävällä tasolla ja anoimme vastustajalle helppoja koreja liian paljon. Hyökkäämisessä näkyi maltin puute. Kun maltoimme, saimme hyviä heittopaikkoja. Iso osa meidän vaikeuksista hyökkäyspäässä johtuu Kobrien puolustamisesta. Meidän pitää olla valmiina vastustajan prässäämiseen, koska niin meidän tempoa voi rikkoa.

Maanantaina Karhubasketin pelaajat pääsevät uuteen IKH Areenaan, jonka avausottelu pelataan keskiviikkona 5. lokakuuta kello 18.30. Ennen avausottelua nähdään pienet juhlallisuudet ja paljastetaan seurahistorian kolmas mestaruusviiri. On vain sopivaa, että avausottelun vastustaja on Salon Vilpas, jonka kauhajokiset kaatoivat viime kevään finaaleissa. Se mikä on yllättävää, että molemmat joukkueet ovat avauskierroksen jälkeen ilman voittoja.

Keskiviikon IKH Areenan avausotteluun voi ostaa lippuja R-Kioskeilta kautta maan, Lippu.fi verkkokaupassa tai sunnuntaina 2.10. Karhubasketin toimistolta, joka on juuri muuttanut IKH Areenalle. Lisäksi lippuja myydään tietysti myös keskiviikkona IKH Areenan ovelta.

30.09.2022

OTTELUENNAKKO: KOBRAT – KARHUBASKET

Korisliigan kausi 2022-2022 pyörähtää viime kauden Suomen mestarin Karhubasketin osalta käyntiin lauantaina, kun oranssipaidat matkaavat paikallisvastustaja Kobrien vieraaksi Lapualle. Karhubasket on kohdannut Kobrat Korisliigassa 40 kertaa ja voittanut niistä 29 ottelua. Viimeisistä 10 kohtaamisesta kauhajokiset ovat voittaneet yhdeksän.

Karhubaskettia on lähdössä tukemaan kaksi fanibussia, jotka starttaavat uuden IKH Areenan pihasta lauantaina kello 15. Matkan hinta on Fanclubilaisille 25 euroa ja ei jäsenille 30 euroa. Muutama paikka löytyy vielä, joten nyt nopeasti ilmoittautumaan osoitteeseen fanibussi@karhubasket.fi.

Karhubasket valmistautui kauteen neljällä harjoitusottelulla ja yhdellä Espanjan Malagassa pelatulla BCL:n karsintaottelussa. Kolme harjoitusotteluista pelattiin Ruotsissa, jossa Uumajassa pelatussa harjoitusturnauksessa kauhajokiset kohtasivat ensimmäisenä isäntäjoukkue Uumajan. Loppunumerot olivat 90-85. Toisessa ottelussa voitto irtosi pistein 88-86 BC Luulajasta. Viimeinen ottelu päättyi tappioon Jämtlandille 76-78.

Ennen matkaa Malagaan BC Nokia saapui Karhubasketin vanhaan kotiluolaan liikuntahallille. Tasaisen avauspuoliajan jälkeen kauhajokiset nappasivat 92-79 voiton. Sitten oli edessä odotettu BCL:n karsintaottelu. Kahden edellisen mestaruuden jälkeen Karhubasket oli edennyt aina viimeiselle karsinta kierrokselle asti, mutta nyt Slovakian mestari Levice oli avausottelussa parempi ja karsinnat jäivät yhteen otteluun. Levice pelasi hyvää joukkuepeliä, eikä kauhajokiset saaneet heittojaan osumaan millään. Loppunumerot kirjattiin 57-81. Tappio oli joukkueelle kova pettymys, sillä tavoitteena oli päästä haastamaan ennakkosuosikki Malagaa turnauksen finaalissa. Nyt Karhubasketin europelit jatkuvat FIBA Europe Cupissa.

Mestarijoukkueen kokoonpanossa nähtiin pieniä muutoksia kesän aikana. Kalle Peltonen (BC Nokia) ja Rene Rougeau (Seagulls) lähtivät ja tilalle saapuivat viime kaudet ulkomailla pelannut Daniel Dolenc sekä Jeffrey Crockett. Keväällä mestaruutta juhlineen Simeon Carterin piti palata Kauhajoelle sentterin tontille, mutta loukkaantuminen esti saapumisen. Sentteriksi palkattiin kovatasoisessa Duken yliopistossa viime kaudella pelannut Theo John. Johnilla olisi varmaan ollut ottajia useissa muissakin seuroissa, mutta Karhubasketin europelit ja hyvät olosuhteet sekä laadukas valmennus houkuttelivat Johnin Kauhajoella. Kovan pelimäärän takia joukkueeseen tulivat myös Kuany Kuany sekä Manuel Patterson Jr, jotka tuovat laajuutta harjoitusrinkiin ja pääsevät varmasti pelaamaan sekä euro- että korisliigapelejä.

Karhubasketin pelitapa, johon kuuluu röyhkeä hyökkäyslevypallopelaaminen ja aggressiivinen koko kentän puolustus tuottivat tulosta viime kaudella. Moni joukkue on muuttanut pelityyliään oranssipaitojen suuntaan, mutta Karhubasketille pelityyli on nyt tuttua tekemistä. Toki uudet pelaajat ovat joutuneet omaksumaan pelitavan, joten yhteisen sävelen löytymiseen menee aikaa. Tämä näkyi erityisesti BCL:n karsintaottelussa.

Kotimaiset pelaajat saapuivat Kauhajoelle elokuun alussa yhteistreeneihin, harjoiteltuaan kesän omatoimisesti. Jenkit liittyivät harjoituksiin elokuun puolivälissä. Kuany Kuany saapui lakeuksille syyskuun alussa, kun oli saanut MM-karsintaottelut pelattua Etelä-Sudanin maajoukkueen kanssa. Viimeisimpänä harjoitusvahvuuteen liittyi Henri Kantonen, joka vietti pitkän kesän Susijengin kanssa. Joukkue on ollut yhdessä nyt noin pari kuukautta, joten yhteisen sävelien luulisi olevan kohdallaan. Pienet loukkaantumiset ovat hieman sotkeneet harjoittelua, mutta ne kuuluvat asiaan.

Janne Koskimiehen ennakkokommentit: Meidän keskittyminen on ollut heikosti sujuneiden BCL-karsintojen jälkeen pyrkiä parantamaan perusasioissa etenkin puolustuspelaamisen osalta. Kobrien joukkueesta löytyy tälläkin kaudella vahvasti 1vs1-tilanteissa korille meneviä pelaajia, joiden kanssa meidän tulee olla tarkkana. Tämän lisäksi harjoituspeleissä on ollut havaittavissa uusia elementtejä heidän pelaamisessaan. Mahtavaa päästä aloittamaan kausi taas tutun oranssin päädyn luodessa tunnelmaa Lapuan urheilutalon lauantaihin. Oranssi on meidän!

Kokoonpano: Jones, Kantonen, Dolenc, Suokas, Patterson (GTD 75%), Kaukiainen, John (GTD 75%), Kuany (GTD 25%), Innamaa, Marttinen, Hakamaa, Skinner.

 

Kobrat jatkavat kotimaisella osastolla pääpiirteittäin samalla kokoonpanolla, kuin viime kaudella. Lähtijöitä olivat Kobrien omat kasvatit Niko Mantere ja Ville Taipale. Nyt kokoonpanoon on nostettu 2005 syntynyt Juho Pihlajamäki. Tulopuolella on myös Atte Perttu, joka pelasi edellisen kauden Korihaiden väreissä ja aloittaa nyt jo 13 kauden pääsarjassa. Perttu on Kobrien ja Korihaiden lisäksi edustanut Korisliigassa Kaarinan Uraa, Joensuun Katajaa, Lahtea, Namika Lappeenrantaa ja Kouvoja.

Kotimainen runko on kokenut ja nuori sekä energinen. Kokemusta edustavat Antto Nikkarinen, Juho Lehtoranta ja Jussi Turja. Energiaa tuovat Henry Boyd ja Chrysostom Chukwuma. Nikkarinen kärsi viime kaudella loukkaantumisista, mutta toivottavasti tuleva kausi menee takamieheltä samaan malliin kuin edelliset vuodet.

Jenkkiosastolla Kobrat ovat perinteisesti onnistuneet hyvin. Useissa asiantuntijoiden veikkauksissa takamies Kaelin KJ Jacksonia (188cm) veikataan sarjan pistekunkuksi. 24 vuotias takamies pelasi yliopistokoripalloa kaudet 2016-2018 Temple Collegessa ja kaudet 2018-2020 UMBC:ssä (NCAA I). Viimeisellä yliopistokaudella Jackson teki keskiarvoiksi 29 ottelussa 13,8 pistettä, 4,1 levyriä ja 3,6 syöttöä. Kaksi ensimmäistä ammattilaiskautta Jackson pelasi Romaniassa. Kaudella 2020-2021 joukkueena oli CSU Atlassib Sibiu (11,5/2,8/3,8) ja viime kaudella Steaua CSM EximBank Bucurestissa (15/3,5/4,5).

195 senttinen ja 29 vuotias laituri Denzel Livingston pelasi kaudet 2011-2015 Incarnate Wordin yliopistossa. Viimeisellä kaudella 2014-2015 hän teki 29 pelissä 21,5 pistettä, 5,9 levypalloa ja 2,9 syöttöä ottelua kohden. Yliopistouran jälkeen Livingston on pelannut NBA:n G-liigaa USA:ssa, Israelissa ja Georgiassa. Viime kaudella hän edusti Georgiassa BC Cactus Tbilisin joukkuetta (17,9/8,5/2,9).

Laiturina pelaa myös 206 senttinen Danny Pippen II. 24 vuotias Pippen aloittaa nyt toisen ammattilaiskautensa. Kaudet 2016-2021 hän pelasi Kent Staten yliopistossa, NCAA I tasolla. Kausi 2018-2019 jäi häneltä loukkaantumisen takia väliin, mutta sen jälkeen tilastot ovat hyvät. Kaudella 2019-2020 tilastorivi oli 14,3/7,1/1,7/1,5 torjuntaa ja kaudella 2020-2021 19,3/8,7/2,8/1,3 torjuntaa. Ensimmäinen ammattilaiskausi 2021-2022 jäi Kreikassa GS Lavrion joukkueessa vain kolmeen otteluun.

Sentterinä häärii 203 senttinen Eric Adams Jr. Adams vietti kaudet 2013-2018 Samfordin yliopistossa. Toinen kausi meni loukkaantuneena ja oikeastaan vasta viimeisellä kaudella Adams sai runsaasti vastuuta. Kaudella 2017-2018 hän pelasi 32 ottelua ja oli 30 kertaa avausviisikossa. Tilastoihin kirjattiin rivi 10 pistettä, 6,5 levypalloa ja 1,4 torjuntaa.  Yliopistouran jälkeen Adams suunnisti Ruotsiin ja Söderteljen joukkueeseen. Kahden siellä vietetyn kauden jälkeen matka jatkui Sveitsiin, jossa kahdella edellisellä kaudella hänen joukkueensa on ollut Les Lions de Geneve. Viime kaudella tilastoihin tuli 9,6 pistettä ja 5,6 levypalloa ottelua kohden.

Kaikkiaan valmentaja Ville Turjalla on käsissään mielenkiintoinen nippu, joka varmasti tähtää ensi kevään pudotuspeleihin. Harjoitusotteluissa Kobrat kohtasivat Salon Hanhivaaraturnauksessa Salon Vilppaan ja Tampereen Pyrinnön. Vilpasta vastaan lapualaiset johtivat kolmen neljänneksen jälkeen 59-61, mutta Vilpas vei päätösneljänneksen 25-8 ja voittivat ottelun pistein 84-69. Kobrista Denzel Livingston teki 14 pistettä, kuten myös Eric Adams. Henry Boyd (11/3/2) esitti pirteitä otteita ja KJ Jackson (10/1/6) tehtaili myös yli 10 pinnaa. Turnauksen toisessa ottelussa Kobrat hävisivät Pyrinnölle 82-90. Jälleen Kobrat pitivät johtopaikkaa kolmen neljänneksen jälkeen, mutta tamperelaiset kirivät voittoon. Kobrista Livingston (21/8/3), Jackson (20/5/7) ja Pippen (25/2/3) tekivät yli 20 pistettä. Kobrat pelasivat harjoitusottelun myös divarissa pelaavaa Loimaan Biisoneita vastaan ja turnauksen Virossa, jossa he hävisivät pisteellä (110-109) KK Viimsille. Siellä KJ Jackson oli hurjassa vireessä, tehden 39 pistettä, 62 prosentin kakkosilla ja 57 prosentin kolmosilla. Chrysostom Chukwuma teki 20 pistettä ja Pippen ahersi 16 pistettä ja repi 10 levypalloa.

Ville Turjan ennakkokommentit: Preseason takana ja kauden avausottelu edessä. Tässä vaiheessa syksyä kaikki on tietenkin aivan vaiheessa ja ensimmäinen peli tuntuu tulevan aina aivan liian nopeasti. Huomisessa ottelussa saadaan vastaan mestari Karhu. Mestarien liigan karsintaan preseasonillaan valmistautunut ja kovan pelin karsinnoissa Leviceä vastaan pelannut Karhu on varmasti tällä hetkellä sarjassa kaikkein pisimmällä joukkuetekemisensä kanssa. Fiilikset siitä, että ensimmäinen ottelu on juuri paikallisvastustaja Karhua vastaan ovat hieman kaksijakoiset. Toisaalta nähdään erittäin selvästi missä mennään tällä hetkellä joukkueena, mutta toisaalta vastustajan joukkue intensiteetin ja tekemisen laadun taso tulee olemaan askeleen edellä joukkueita, joita vastaan olemme preseasonilla pelanneet, joten oman tekemisemmekin on otettava intensiteettiä ajatellen nopea harppaus eteenpäin. Meillä tuntuu olevan kasassa hyvin keskenään toimeentuleva joukkue. Itse otteluun lähdemme oma tekeminen edellä, edelleen opettelemaan pelitapaamme ja kasvamaan joukkueena vaikeiden hetkien kautta vahvemmaksi ryhmäksi. Keskittyminen huomiseen tulee olemaan siis hyvin pitkälti omassa tekemisessä, eikä pelaajien mieliä varmastikaan kuormiteta liian monitahoisilla scouteilla ja pelikohtaisilla suunnitelmilla.

Kokoonpano: Eric Adams, Denzel Livingston, Chissostom Chukwuma, Henry Boyd, Antto Nikkarinen, Justus Kilpinen, KJ Jackson, Danny Pippen, Juho Lehtoranta, Jussi Turja, Atte Perttu ja Juho Pihlajamäki.

Kobrat – Karhubasket lauantaina kello 17 Lapuan Urheilutalolla.

Kaikki Korisliigan ottelut näkyvät Ruudun välityksellä.

27.09.2022

KARHUBASKETIN YKSITTÄISTEN PÄÄSYLIPPUJEN MYYNTI ALKAA TORSTAINA KELLO 15

Viime kauden Suomen mestarin Karhubasketin otteluohjelmaan tehtiin muutoksia viime sunnuntaina, kun BCL:n karsintaturnaus päättyi tappioon. Europelit jatkuvat FIBA Europe Cupissa ja samalla varmistui se, että uuden IKH Areenan avausottelu on keskiviikkona 5. lokakuuta pelattava viime kevään finaaliuusinta Salon Vilpasta vastaan. Ottelu alkaa tuttuun aikaan kello 18.30 ja ennen ottelua on luvassa pienet juhlallisuudet, jotka sisältävät mm. uuden mestaruusviirin paljastuksen.

Korisliiga pyörähtää käyntiin lauantaina 1. lokakuuta, jolloin oranssipaidat matkaavat Lapualle paikallisvastustaja Kobrien vieraaksi. Sinne on lähdössä myös fanibussi, joka lähtee liikkeille lauantaina kello 15. Lisätietoa löytyy Karhubasketin somesta. Ilmoittautumiset osoitteeseen fanibussi@karhubasket.fi.

Karhubasketin peleihin on ollut myynnissä kausikortteja, jotka myydään osoitteessa lippu.fi. Kausikortit sisältävät sisäänpääsyn myös FIBA Europe Cupin ensimmäiseen lohkovaiheeseen. Kausikorttimyynti jatkuu edelleen vilkkaan, joten nyt kannattaa käydä varmistamassa oma istumapaikka uudelle IKH Areenalle. Jo tilatut kausikortit ovat tulossa postitse ja niin voi noutaa IKH Areenalta sunnuntaina 5.10. Areenalta voi sunnuntaina ostaa kausilippuja, yksittäisiä pääsylippuja ja liittyä fanclubiin. Maksutapana kortit, käteinen ja erilaiset tyky-setelit ja -sovellukset.

Pelien varmistumisen myötä myös yksittäiset pääsyliput tulevat myyntiin. Näiden lippujen myynti käynnistyy Lippu.fi:ssä torstaina 29. syyskuuta kello 15. Lippujen hinnat ovat näkyvillä Karhubasketin sivuilla ja oheisessa kartassa. Kaikkia pääsylippuja voi ostaa Lippu.fi verkkokaupan lisäksi Karhubasketin kotiotteluista ja R-Kioskeista ympäri maan. Karhubasketin kotiotteluissa lippuja voi ostaa erilaisilla tyky-seteleillä ja -sovelluksilla.

Lippujen hinnat:

Katsomolohkot A, D, G, I:

Kausikortti 220 €, varusmies/eläkeläinen/opiskelija 170 € (varaudu todistamaan oikeus alennukseen)

Yksittäinen pääsylippu 18 €, varusmies/eläkeläinen/opiskelija 15 €, lapsi 7-12v 9 €, perhelippu (2 aik + 2 lasta) 45 €.

Katsomolohkot B, C:

Rivit 1-5 Kausikortti 425 €, yksittäinen lippu 28 €.

Rivit 6-10 Kausikortti 320 €, yksittäinen lippu 23 €.

Katsomolohkot K, J:

Kausikortti 190 €, yksittäinen lippu 15 €

Katsomolohkot E (fanikatsomo), F KB:n junnukatsomo:

Kausikortti 190 €, FanClub jäsenille 170 €, Yksittäinen lippu 15 €, FanClub jäsenille 13 €.

VIP Lippu katsomolohko H:

Lippu 100 € sis. ruuan, osa sisäänkäynti, oma lipun tarkastus, oma ravintola, paikka H katsomossa

24.09.2022

KARHUBASKETIN BCL-KARSINNAT JÄIVÄT YHTEEN OTTELUUN

Karhubasket lähti kolmannen Suomen mestaruuden jälkeen tavoittelemaan kolmatta kertaa paikkaa BCL:n runkosarjaan. Jos edellisillä kerroilla paikkaa oli kauhulla odotettu, sillä korkeita standardeja täyttävää peliareenaa ei Kauhajoelta löydy, joten pelit olisi täytynyt pelata muualla. Uuden, ensi viikolla valmistuvan IKH Areenan myötä pelipaikkaongelmaa ei enää olisi ollut.

Edelliset europelit olivat tuoneet kauhajokisille kuusi voittoa ja neljä tappiota. Nyt Espanjan Malagassa pelattu karsintaturnaus päättyi ensimmäiseen otteluun, sillä Slovakian mestari Patrioti Levice oli selvästi parempi joukkue ja voitti ottelun lukemin 57-81 (25-37).

Ottelun alku näytti heti pelin suunnan. Muutamassa minuutissa Levice nykäisi 4-13 johtoaseman ja Janne Koskimies kutsui oranssipaidat aikalisälle. Ensi minuuteilla Levice teki Karhubasketin puolustuksesta reikäjuustoa, saaden puolustajat vaihtamaan pelaajia ja luoden vapaita tekopaikkoja. Aikalisän jälkeen kauhajokisten puolustus parani, mutta kuten koko ottelussa, heittoja ei saatu miltään etäisyydeltä koriin. Avauskympin jälkeen lukemat olivat 10-18.

Levice oli johtoasemassa koko pelin. Karhubasket roikkui mukana toisella kympillä, mutta heikko heittopäivä ei tarjonnut mahdollisuuksia voittotaisteluun. Oranssipaidat heittivät ottelussa 33 kolmosta, mutta osumatarkkuus jäi 21 prosenttiin. Kakkosia yritettiin myös 33 kertaa ja niiden osumatarkkuudeksi tuli 42 prosenttia. Puoliajalla Levice johti numeroin 25-37.

Toinen puolikas ei voimasuhteita muuttanut. Ben Kovac (17/4) nakutti 17 pistettä 85 prosentin tarkkuudella. Myös Deshawn Freeman (18/15/5) oli pelipäällä, halliten pistetehtailun lisäksi myös levypallokarkeloita. Levice onnistui kakkosissa 58 prosentin ja kolmosissa 33 prosentin tarkkuudella. Slovakialaiset hankkivat myös 20 vaparia, kun Karhubasketin oli tyytyminen 12 yritykseen.

Deshawn Freeman teki tupla-tuplan 18 pisteellä ja 15 levyrillä

Valmentaja Janne Koskimies varoitteli Levicen joukkuepelistä ennakoidessaan perjantain kamppailua. Levice oli tässä odotetun kova, tilastoiden 21 syöttöä ja luoden jatkuvalla syötöllä ylivoimatilanteita kauhajokisten puolustuksen keskelle. Karhubasketin puolustus tuotti vastustajalle 17 menetystä, mutta sitä ei pystytty hyödyntämään. Levypallot slovakialaiset veivät numeroin 32-45, mutta Karhubasketin huonoheittopäivä selittää tuon osa-alueen tappion. Karhubasketin paras pistemies oli Cameron Jones (17/1/1) 17 pisteellä. Lee Skinner (12/7/4) ja Jeffrey Crockett (12/2)tekivät 12 pistettä mieheen.

Cameron Jones pussitti 17 pinnaa

Loppunumerot olivat Malagassa tylyt 57-81, joten Karhubasket voi siirtää fokuksen lauantaina 1. päivä lokakuuta alkavaan Korisliigaan. Silloin kauhajokiset vierailevat rakkaan paikallisvastustajan Kobrien pesässä.

Europelit jatkuvat nyt FIBA Europe Cupissa, joka tuo muutoksi Karhubasketin otteluohjelmaan. Levice tappion myötä ratkesi myös se, että uuden IKH Areenan avausottelu on keskiviikkona 5.10., jolloin vieraaksi saapuu Salon Vilpas. Kausikorttimyynti on käynnissä lippu.fissä ja ensi viikon alussa tulevat myyntiin myös yksittäiset liput, sillä otteluohjelma saadaan lyötyä lukkoon. Ensimmäinen FIBA Europe Cupin ottelu pelataan IKH Areenassakeskiviikkona 12.10.

21.09.2022

KARHUBASKET KOHTAA BCL:N KARSINTAOTTELUSSA PATRIOTI LEVICEN

BCL:n eli koripallon mestarienliigan karsinnat polkaistiin käyntiin keskiviikkona. Viime kauden Suomen mestaruuteen päättänyt Karhubasket osallistuu nyt kolmatta kertaa karsintoihin. Oranssipaitojen turnaus pelataan Espanjan Malagassa ja kauhajokisilta vaaditaan BCL:n runkosarjapaikkaan kaksi voittoa.

Malagassa Karhubasket sijoitettiin suoraan toiselle kierrokselle, jonka pelit pelataan perjantaina 23.9. Ensimmäisen kierroksen ottelussa ratkaistiin keskiviikkona Karhubasketin vastustaja perjantain otteluun. Vastaan asettuu Patrioti Levice (Slovakia), joka voitti unkarilaisen Egis Körmendin lukemin 79-70.

Levicen tehokkaimmat pelaajat keskiviikkona olivat Miha Lapornik (19/3/2), joka pussitti miltei 39 minuutin peliajalla 19 pistettä. +/-tilastoon Lapornik teki joukkueensa parhaan lukeman +9. Deshawn Freeman (18/5/3) teki hieman vajaan 24 minuutin peliajalla 18 pistettä ja Drasno Knezevic (10/1/4) teki 10 pistettä ja pelasi ottelun läpi lukemalla +8.

Levice pelasi ottelun tiiviillä seitsemän miehen rosterilla ja kahdeksas pelaaja Eduard Kotasek (2) pelasi hieman päälle yhdeksän minuuttia. Avausviisikkoon kuuluivat Lapornikin ja Knezevicin lisäksi Tre Mc Cullum (6/7/4), Martin Bachan (7/7/3) ja Boris Bojanovsky (14/8/3). Ben Kovac (3/2/3) pelasi hieman vajaat 20 minuuttia.

Levice heitti kakkoset 55,6 prosentin ja kolmoset 27,3 prosentin tarkkuudella. Pelitilanneheittojen vakautuminen oli perinteistä mallia, sillä slovakialaiset ottivat 36 kakkosen- ja 22 kolmosenyritystä. Vapaaheittoja Levice hankki peräti 36 kappaletta ja upotti ne 58,3 prosentin tarkkuudella. Pallo liikkui kuitenkin mukavasti, sillä joukkueelle tilastoitiin 22 syöttöä.

Levypallot tasattiin ottelussa 39-39, ja tasatahtiin joukkueet etenivät myös menetyksissä, jotka kirjattiin lukemin 12-12. Egis Körmend heitti kolmoset vain 18 prosentin tarkkuudella ja onnistui tilastoimaan vain yhdeksän syöttöä.

Verkkotoimitus tavoitti keskiviikkona Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimiehen. – FIBA-koriksessa yleensä parempi joukkue voittaa, kuten EM-kisatkin osoittivat. Keskiviikon ottelussa Levice oli paljon parempi joukkue kuin Körmend. Tästä kertoivat syötöt, jotka menivät slovakialaisille 22-9 ja he toteuttivat peliään hyökkäyspäässä hyvin. Puolustuksessa heillä oli alussa vaikeuksia vastustajan nopeiden takamiesten kanssa, mutta kun Levice ei antanut vastustajalle nopeita- tai puolinopeitahyökkäyksiä, niin Körmend oli tosi aseeton puolenkentänhyökkäämisessä. Levice oli kurinalainen ja eivätkä jättäneet vastustajan heittäjille tilaa. He pelasivat puolustuksessa kovaa ja fiksusti, eikä helppoja tekopaikkoja tullut. Iso asia meille tulevassa pelissä on, että saamme pallon liikkeille ja löydämme hyvät tekopaikat. Emme saa jäädä Körmendin tapaa staattiseksi.

Patrioti Levicen kokoonpano:

nro 0 Tre Mc Callum, 203cm.

nro 1 Henri Wade-Chatman, 188cm.

nro 7 Drasko Knezevic, 188cm.

nro 8 Eduard Kotasek, 189cm.

nro 13 Ben Kovac, 195cm.

nro 15 Boris Bojanovsky, 213cm.

nro 18 Martin Bachan, 203cm.

nro 21 Daniel Chaban, 182cm.

nro 31 Miha Lapornik, 194cm.

nro 33 Samuel Solcansky, 198cm.

nro 34 Deshawn Freeman, 203cm.

nro 47 Alex Krajcovic, 198cm.

Kokoonpanoon on ilmoitettu myös Jakub Meress, 200cm ja Patrik Pazicky 190cm, mutta he eivät mahtuneet keskiviikkona 12 pelaajan rinkiin. Myös Hneri Wade-Chatmanin ennakoitiin olevan kova pelimies, mutta ehkäpä mies on loukkaantunut, sillä hän ei keskiviikkona pelannut.

Karhubasketilla on myös ringissä 13 pelaajaa. Harjoituksissa ylävartalovamman saaneen Theo Johnin pelikunto ratkeaa vasta pelipäivän eli perjantain aamuharjoituksissa. Teemu Suokas on kärsinyt alavartalovammasta, joka tuli Ruotsissa pelatussa harjoitusturnauksessa ja hänenkin pelaaminen on pieni kysymysmerkki.

Karhubasket matkaa torstaina aamusta Malagaan ja perille päästyään ottaa tuntumaan peliareenaan harjoitukissa. Perjantaina on ohjelmassa aamuharjoitukset ja sitten pallo nousee ilmaan kello 18.30 Suomen aikaa.

Päävalmentaja Janne Koskimies antoi verkkotoimitukselle seuraavat pointit perjantaina otteluun. – Levice pelasi seitsemän pelaajan rotaatiolla. takakentällä pelintekijä Knezevic pelasi 32 minuuttia ja kakkospaikan Lapornik yli 38 minuuttia. Kokenut Slovakialainen Lapornik on heidän ykköspelaaja, ottaen tarvittaessa kovia ratkaisuja. Hän osaa myös kalastella virheitä fiksusti pois. Isossa päässä heillä on kaksi ihan erityyppistä sentteriä. Bojanovsky (nro 15) on isokoikoinen, eikä hänelle saa antaa palloa korin läheisyyteen. Jos hän saa pallon korin läheisyyteen, niin hän käyttää kokoaan ja nostelee koreja. Freeman (nro 34) on nelos-/vitospaikan pelaaja, atleettinen ja pisti keskiviikon kamppailussa näyttäviä donkkeja. Freeman tulee kovaa korille ja voi lähteä liikkeille kauempaa kasvot korille päin. Kun Freeman oli kentällä sentterinä, niin he pelasivat vaihtavaa puolustusta ja Levice sai sillä vastustajan pelaamista staattiseksi.

-Meidän pitäisi pystyä laittamaan takakentälle kova paine, jotta jo keskiviikkona kovat minuutit pelanneet takamiehet väsyvät. Puolustuksessa pitää pysyä oman pelaajan ja korin välissä. Levice löytää hyvin vapaat pelaajat, pelaten epäitsekkäästi. Näistä etutilanteista he liikuttavat palloa hyvin ja löytävät joukkueena vapaat pelaajat. Hyökkäyspäässä meidän pitää liikuttaa palloa ja meidän takamiesten Cameron, Severi ja Henrin pitää olla valmiita ottamaan omia ratkaisuja, varsinkin kun Bojanovsky on kentällä, sillä hän tippuu herkästi korivahdiksi.

Perjantaina kamppailu, jossa Karhubasket pelaa tutussa oranssissa peliasussa (päivitys 22.9. klo 21.25), on katsottavissa BCL:n youtube-kanavalta, jonne pääsee tästä linkistä:

Voittamalla perjantain ottelun Karhubasket pääsisi sunnuntain finaaliin, jossa vastaan tulee voittaja ottelusta Heroes Den Bosch – Unicaja Malaga. Sunnuntain finaali alkaa kello 13.30 Suomen aikaa.

Tässä vielä muutama fakta perjantaina vastustaja Levicestä:

Levice voitti viime kaudella sekä Slovakian liigan että Alpe Adria Cupin mestaruuden. Alpe Adria Cupin finaalissa joukkue kaatoi Tsekin JIP Pardubisen. Joukkueella on yhteensä kolme Slovakian mestaruutta (2011, 2018, 2022). Slovakian mestaruus tuli otteluvoitoin 4-1 Lucenecin joukkueesta. Runkosarjassa joukkue eteni voitosta voittoon, sillä 28 ottelun runkosarjassa tappioita tuli vain kolme.

Levicen 213cm sentteri Boris Bojanovsky on vahva korien läheisyydessä (kuva: BCL)