UUTISET

14.06.2024

KARHUBASKET JA JUUSO SALMI SOLMIVAT PELAAJASOPIMUKSEN

Karhubasket ja Juuso Salmi ovat solmineet kahden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen. Salmi on 20-vuotias Äänekosken Huiman kasvatti ja hän pelasi kaksi edellistä kautta Jyväskylässä Divaria A:ta JBA:n paidassa. Viime kaudella 20-vuotias takamies teki keskiarvoiksi 26 ottelussa 9,6 pistettä, 5,2 levypalloa ja 4,5 syöttöä.

Ennen kahta JBA-kautta Salmi pelasi kauden 2021-2022 Divari A:ta kasvattajaseura Huimassa ja äänekoskelaisten paidassa vierähti ennen sitä kolme kautta Divari B:ssä. Salmi on pelannut 37 nuorten maaottelua U16, U18 ja U20 ikäluokissa, tehden niissä pisteitä kahdeksan pinnan keskiarvolla.

-Todella hyvillä fiiliksillä siirryn ensi kaudeksi Kauhajoelle, maajoukkueleiritykseen valmistautuva Salmi kertoo verkkotoimitukselle. Valmennus, organisaatio ja puitteet ovat huippuluokkaa, jonka takia koin, että Kauhajoki olisi paras ympäristö ottaa seuraava steppi uralla. Myös joukkueen aktiivinen pelitapa molemmissa kenttäpäädyissä auttoi päätöksen teossa. Odotan jo innolla, että pääsen pelaamaan oranssien fanien eteen, Salmi sanelee.

-Juuso on ollut avainpelaaja kahdesti peräkkäin Divari A:n finaaleihin edenneessä JBA:ssa, joten siirtyminen Korisliigaan on luonnollinen askel eteenpäin, päävalmentaja Janne Koskimies aloitta-. Hän pelaa ikäisekseen kypsästi ja takamiehelle tärkeä kyky saada muut pelaajat onnistumaan ympärillään, on hänen vahvuutensa. JBA:n valmennuksen kädenjälki näkyy hänenkin pelaamisessaan, eikä Jyväskylästä tulevien pelaajien sopeutumiskykyä Korisliigan tarvitse jännittää. Haluamme nähdä Juusolta kuten koko nuorelta joukkueeltamme ennakkoluulotonta tekemistä heti elokuusta lähtien.

-Isossa kuvassa on hienoa nähdä, että panostukset olosuhteisiin ja laajalla rotaatiolla pelaaminen ovat kasvattaneet kiinnostusta suomalaispelaajien silmissä Karhubasketia kohtaan.

-Olemme määrätietoisesti kehittäneet Kauhajoelle harjoitusympäristöä, jossa joukkueen menestymisen lisäksi tulevaisuudessa ulkomaalaisvahvistuksina pelaamista tavoittelevat suomalaiset pelaajat ovat pystyneet ottamaan tarvittavia kehitysaskelia. Okko Järvi, Severi Kaukiainen, Henri Kantonen ja Daniel Dolenc ovat omalta osaltaan olleet näyttämässä yhden väylän edetä urallaan Korisliigan kautta myös sellaisille pelaajille, jotka eivät välttämättä olleet aikanaan ikäluokkansa suurimpia juniorilupauksia, Koskimies kertoo.

Karhubasketilla on nyt voimassa olevat pelaajasopimukset Andre Gustavsonin, Eemi Luukkosen, Oliver Kandénin, Jussi Ikkelän, Nate Pollardin, Joona Hakamaan, Kalle Koivusen, Aamos Laavaisen ja Juuso Salmen kanssa. Valmennuskolmikkona jatkavat Janne Koskimies, Risto-Matti Rousku ja Raimo Stefanov.

Koripallokauden 2024-2025 kausiliput tulevat myyntiin keskiviikkona 19. kesäkuuta, kun IKH Areenalla järjestetään tapahtuma, jossa voi ostaa kausilippujen lisäksi fanclubin jäsenyyksiä, Karhubasketin fanituotteita tai herkutella Erjan herkullisilla vohveleilla. Lähestyvään juhannukseen voi ostaa coach Koskimiehen saaristolaisleipää tai fanipäällikkö Pertsan raparperipiirakkaa. IKH Areenan ovet ovat avoinna keskiviikkona 19.6. kello 17-19.

12.06.2024

KAUSILIPUT TULEVAT MYYNTIIN KESKIVIIKKONA 19.6. IKH AREENALLA

Koripallokausi 2024-2025 lähestyy, joten kausilippujen myynti aloitetaan keskiviikkona 19.6. IKH Areenassa järjestettävässä tapahtumassa. Pääaulan ovet ovat avoinna kello 17-19.

Kausilippujen lisäksi voit IKH Areenalla keskiviikkona 19.6. herkutella herkullisilla Erjan vohveleilla tai Pertsan raparperipiirakalla. Myynnissä on myös jo perinteeksi muodostunutta coach Koskimiehen saaristolaisleipää, joka on oiva lisä jokaiseen juhannuspöytään. Myös raparperipiirakkaa voit ostaa mukaan juhannusvieraille (jos sitä heille jää).

Saaristolaisleipää tehdään rajattu määrä, joten voit varmistaa omasi lähettämällä tilauksen ennakkoon sähköpostilla osoitteeseen fanclub@karhubasket.fi. Ilmoita ennakkotilauksen yhteydessä haluttu määrä ja millä nimellä varaus tehdään. Hinnat: 8 euroa kpl/ 20 euroa 3 kpl.

IKH Areenalla voit myös liittyä fanclubin jäseneksi. Jäsenyyden hinta on 50 euroa. Fanclubin jäsenet saavat kausikortin edullisempaan hintaan ja lisäksi jäsenet saavat fanireissut edullisemmalla hinnalla sekä alennusta -10% Nummiskan leirintäalueen ruuista.

Keskiviikkona 19.6. IKH Areenan Karhubasketin fanimyymälä on myös auki. Fanimyymälään tehdään tilaa syksyn uusille tuotteille, joten alennukset ovat -30% tai jopa -50%. Fanimyymälä on myös auki kello 17-19.

Kausilippujen hinnat kaudelle 2024-2025 (oranssit penkit):

Aikuiset 360 euroa.

Aleryhmät VEOF 230 euroa.

Lapset (7-12v) 120 euroa.

Katsomolohkot H1 ja H4 (harmaat penkit):

Aikuiset 450 euroa.

Aleryhmät VEOF 300 euroa.

Lapset (7-12v) 120 euroa.

VEOF = varusmiehet, eläkeläiset, opiskelijat, fanclubin jäsenet.

Yksittäisten lippujen hinnat (oranssit penkit):

Aikuiset 20 euroa.

Aleryhmät VEOF 17 euroa.

Lapset (7-12v) 10 euroa.

Perhelippu (2 aikuista + 2 lasta 7-12v) 45 euroa.

Katsomolohkot H1 ja H4 (harmaat penkit):

Aikuiset 25 euroa.

Aleryhmät VEOF 22 euroa.

Lapset 10 euroa.

Perhe (2 aikuista + 2 lasta 7-12v) 55 euroa.

Kausiliput sisältävät sisäänpääsyn Karhubasketin runkosarjan ja loppusarjan kotiotteluihin.

Vanhoilla kausilipun haltioilla on etuosto-oikeus omalle paikalleen. Omat paikat pysyvät varattuina elokuun loppuun saakka, jota ennen ne pitää lunastaa. Ota kausilippusi mukaan IKH Areenalle keskiviikkona 19.6. Voit myös lähettää sähköpostia kaikissa lippuasioissa osoitteeseen lippu@karhubasket.fi.

Lisää kausilipputapahtumia järjestetään IKH Areenassa elokuussa.

Uutena tuotteena on myynnissä kausilippu, joka sisältää myös kaikki mahdolliset pudotuspeliottelut päätyyn saakka keväällä 2025. Tästä voit kysyä lisää keskiviikkona 19.6 IKH Areenassa.

Maksuvälineenä kausilippuasioissa käyvät käteinen, pankkikortit, mobile pay (lyhytnro 23470) ja erilaiset tyky-setelit sekä -sovellukset. Yritysmyynnissä myös laskutus.

Karhubasket kiittää kaikkia kökkäläisiä kaudesta 2023-2024. Ilman teidän panosta ottelutapahtumia ei voitaisi järjestää. Mahtavassa kökkäporukassa on tilaa myös uusille kasvoille. Jos sinua kiinnostaa, lipunmyynti, järjestysmiestoiminta, saliryhmä tai myyminen IKH Areenan kahviossa voit laittaa sähköpostia osoitteeseen mikko.katajisto@karhubasket.fi. Voimme jutella aiheesta myös lisää IKH Areenalla keskiviikkona 19.6.

Nähdään IKH Areenalla 19.6.!

 

31.05.2024

ANDRE GUSTAVSON JA KARHUBASKET SOLMIVAT VUODEN SOPIMUKSEN

Karhubasket on solminut vuoden pelaajasopimuksen 25-vuotiaan takamiehen Andre Gustavsonin kanssa. 196 senttinen Gustavson on helsinkiläisen Wartti Basketin kasvatti ja hän pelasi kaudet 2016-2017 sekä 2017-2018 divari A:ta HBA:n joukkueessa. Kaudella 2017-2018 Gustavson teki keskiarvoksi divarissa 11,6 pistettä, kolme levypalloa ja 2,5 syöttöä. Lisäksi hän riisti 1,5 kertaa 30 pelatussa ottelussa.

Kahden HBA:ssa pelatun kauden jälkeen Gustavson siirtyi pelaamaan yliopistokoripalloa NCAA:n puolelle. Kouluna oli Richmond ja siellä Gustavson pelasi viiden kauden aikana yhteensä 140 ottelua. Viimeisellä yliopistokaudella 2022-2023 otteluita kertyi 33 ja peliaikaa tuli runsaat 29 minuuttia ottelua kohden. Keskiarvoksi tuli 4,9 pistettä, 3,1 levyriä ja 1,2 syöttöä. Kakkoset upposivat 60 ja kolmoset 37,3 prosentin tarkkuudella. Richmond Spiders pelaa NCAA:n ykköstasolla, Atlantic 10 konferenssissa. Kaudella 2021-2022 Richmond voitti konferenssinsa ja eteni NCAA:n lopputurnauksessa toiselle kierrokselle.

Viime kausi (2023-2024) jäi kokonaan väliin loukkaantumisen takia. Kokonaisuudessaan visiitti USA:ssa kesti kuusi vuotta ja sinä aikana Gustavson luki itsensä maisteriksi asti. Valmistujaiset ovat elokuun 23. päivä, jolloin hän piipahtaa nopeasti jenkkilässä.

Gustavson on pelannut tasan 100 maaottelua. Niistä kuusi on tullut Susijengin kanssa ja pisteitä on syntynyt 4,3 per maaottelu. Haastajamaajoukkueessa Gustavson on pelannut 13 maaottelua ja niissä pistekeskiarvon on 9,3 per ottelu. Nuorten maaotteluita kertyi U16-U20 ikäluokissa yhteensä 81 ja 14 U20 maaottelussa pistekeskiarvoksi merkattiin 9,2 ottelua kohden.

-Andre tulee kuuden Yhdysvalloissa vietetyn vuoden jälkeen vähän ns. tutkan ulkopuolelta monille Korisliigan seuraajille ja haluaa varmasti näyttää osaamisensa, kun on vihdoin saanut terveysmurheet selätettyä. Saamme joukkueeseen fiksun ja työteliään pelaajan, josta IKH Areenan kotiyleisö tulee varmasti pitämään, päävalmentaja Janne Koskimies kommentoi tuoretta pelaajasopimusta.

– Haluan kiittää Jannea ja koko Kauhajoen Karhubasketin organisaatiota tästä mahtavasta mahdollisuudesta edustaa todella ammattimaista ja voittavaa seuraa, Andre aloittaa. Olen täysin valmis ottamaan ensimmäiset askeleet ammattilaisena näin hienossa ympäristössä ja haluan osoittaa, että pystyn auttamaan joukkuetta saavuttamaan sen asettamat tavoitteet ensi vuonna.

-Viimeiset kuusi vuotta olen viettänyt Richmondin Yliopistossa, Virginian Osavaltiossa, NCAA 1-divisioonan joukkueessa, minkä aikana ehdin suorittamaan Kandin sekä Maisterin MBA-opinnot koripallon ohella. Kuudesta vuodesta viisi ensimmäistä vuotta pelasin Richmond Spidersin paidassa, voittaen konferenssimestaruuden vuonna 2022. Se mahdollisti meille mahdollisuuden pelata NCAA-lopputurnauksessa, jossa pystyin auttamaan joukkuetta etenemään 32 parhaan joukkoon koko Yhdysvalloissa. Pandemian takia minulla oli mahdollisuus pelata vielä yksi vuosi ja aloittaa maisteritutkintoni samalla. Keväällä 2023 pelilupani umpeutuessa jäin yliopistoon vielä vuodeksi suorittamaan maisteritutkintoni loppuun.

-Kaudella 2023-2024 olin joukkueen kanssa koko vuoden, mukana treenaamassa ja samalla valmistamassa joukkuetta apuvalmentajan roolissa. Tämä mahdollisti sen, että näin läheltä amerikkalaista huippuvalmennusta ja opin koripallon strategisista puolista enemmän, sekä pystyin pysyä pelikunnossa ja valmistautua seuraavaan kauteen. Olen täysin omistautunut ammattikoripalloon ja innolla valmis ottamaan haasteen vastaan, Andre kertoo omasta taustastaan.

25.05.2024

KARHUBASKETIN TOPIAS PALMI VUODEN PELAAJA JA OLIVER KANDÉN VUODEN TULOKAS

Karhubasketin kapteeni Topias Palmi palkittiin Korisliigan vuoden pelaajana lauantain päätösgaalassa Helsingissä. Vuoden pelaaja tuli Korisliigan valmentajien ja kapteenien äänestyksessä. Palkinto on Palmille toinen, sillä hän oli vuoden pelaaja myös kaudella 2018-2019.

Palmi teki keskiarvoiksi 40 Korisliigakamppailuissa, hieman vajaan 29 minuutin peliajalla 17 pistettä, 4,1 levypalloa ja 1,2 syöttöä. Palmi upotti kolmoset 36 ja kakkoset 55,6 prosentin tarkkuudella. Palmi pelasi Karhubasketin kanssa myös kuusi FIBA Europe Cupin ottelua ja niissä keskiarvot olivat 18,7 pistettä ja 3 levyriä. Europeleissä Palmin tarkkuus kolmosissa oli erinomainen 45,8 prosenttia. Palmi oli Korisliigan korintekijätilaston seitsemäs ja samalla paras suomalainen.

Oliver Kandén palkittiin Korisliigan vuoden tulokkaana. Kandén pelasi ensimmäisellä pääsarjakaudella 42 ottelua ja runsaat 17 minuuttia ottelua kohden. pisteitä syntyi 4,9 ottelua kohden, jonka lisäksi hän poimi 1,4 levypalloa. Kandén siirtyi Kauhajoelle viime kesänä Jyväskylän JBA:sta, jossa hän pelasi divari A:ta kahden kauden ajan. Kandén on Loimaan Korikonkarien kasvatti.

Karhubasket palkittiin jo kolmannen kerran peräkkäin Framin pytyllä eli Korisliigan Fair Play-palkinnolla. Karhubasket päätti kauden pronssimitaleihin, joilla mitaliputki kasvoi kuuden kauden mittaiseksi.

22.05.2024

AAMOS LAAVAINEN SOPIMUKSEEN KARHUBASKETIN KANSSA

Aamos Laavainen on espoolaisen Tapiolan Hongan kasvatti. 204 senttinen Laavainen pelasi kaudella 2022-2023 Hongassa Korisliigaa ja pelipaikkana oli sentteri. Kyseisellä kaudella Laavainen teki keskiarvoksi Hongassa 34 ottelussa 3,4 pistettä ja 1,8 levypalloa. Ennen tuota Korisliigakautta Laavainen pelasi Hongassa divari A:ta kahden kauden ajan ja kaudella 2021-2022 hän teki divarissa 33 ottelussa keskiarvoiksi 10,1 pistettä ja 6,2 levyriä. Lisäksi Laavainen jakoi 1,8 syöttöä, rosvosi palloja yhden riiston keskiarvolla ja torjui 0,8 vastustajan heittoa per ottelu. Laavainen on pelannut 40 maaottelua U16, U18 ja U20 joukkueissa ja tehnyt niissä pisteitä neljän pinnan keskiarvolla.

Juuri päättyneen kauden Laavainen pelasi USA:aan NCAA yliopistosarjaa Fresno Pacificin joukkueessa. Sillä otteluita kertyi 28 kappaletta ja runsaan 12 minuutin peliajalla keskiarvoiksi tuli 2,1 pistettä ja 2,1 levyriä. Fresnossa pelasi Laavaisen lisäksi muitakin suomalaisia pelaajia, sillä kokoonpanossa olivat Eric Muhonen ja Alvar Peltoniemi.

-Myös Aamokselta löytyy kokemusta Korisliigasta, kun hän oli Hongassa. Sillä kaudella hän oli Hongan kapteeni, mikä kertoo siitä, että häneen luotetaan. Uskon, että hänestä kehittyy meille isonpään luottopelaaja seuraavien kausien aikana. Erittäin fiksu nuorimies. Puhuimme hänen kanssa jo viime kesänä, mutta silloin hän oli tehnyt päätöksen, että lähteen Yhdysvaltoihin pelaamaan. Nyt hän päätti palata Eurooppaan ja hän oli itse yhteydessä, sekä ilmoitta kiinnostuksensa tulla pelaamaan Kauhajoelle. On tosi tärkeä joukkueelle, että saamme mukaan pelaajia, joilla on näyttöhaluja. Tällaisia pelaajia pistäisi saada mukaan joka kaudelle, niin silloin saamme kokoonpanoon oikeanlaista muutosta, Koskimies kertoo.

-Erinomaisilla fiiliksillä tulen Kauhajoelle, Aamos Laavainen pukee sanoiksi omia tuntojaan sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. Innolla odotan ensi kautta, upea päästä pelaamaan Karhufanien edessä, pelata jälleen yhdessä junnumaajoukkueista tuttujen Eemin, Oliverin ja Kalle kanssa sekä päästä mukaan loistavaan ja vaativaan valmennukseen. Itselläni on kova halu kehittyä pelaajana eteenpäin ja olen varma, että Karhubasket ympäristönä tulee tarjoamaan siihen erinomaiset mahdollisuudet. Tulen itse antamaan kaikkeni joukkueen menestyksen eteen ensi kaudella. Tavoitteena tietenkin pelata voittavaa koripalloa ja ottaa pelaajana seuraava kehitysaskel, Laavainen toivoo.

Kauhajoen Karhubasketilla on nyt Kalle Koivusen ja Aamos Laavaisen lisäksi voimassaolevat pelaajasopimuksen ensi kaudeksi Oliver Kandénin, Joona Hakamaan, Eemi Luukkosen ja Nate Pollardin kanssa. Valmennuksessa jatkavat tutut nimet Janne Koskimies, Risto-Matti Rousku ja Raimo Stefanov.

25.03.2024