UUTISET

08.12.2018

KARHUBASKET JOULUTAUOLLE TAPPION JÄLKEEN

Karhubasket matkasi perjantaina Kouvolaan. Se yritti palata voittokantaan keskiviikon pisteen tappion jälkeen. Kouvot pisti kuitenkin viimeisellä neljänneksellä hirmuisen kolmosrallin pystyyn, joten kauhajokiset joutuivat lähtemään kotimatkalle 94-79 (44-41) tappion jälkeen.

Karhubasket aloitti väkevästi. Okko Järvi (18/4) pisti kolmosen pussiin ja ajeli energisesti kohti koria. Taylor Johns (15/8/2) pelasi vahvasti korin alla, ja kun Durrell Summers (32/4) ajoi vahvasti korille, niin Jyri Lehtonen kutsui kotijoukkueen aikalisälle, ensimmäisen neljänneksen puolivälissä lukemissa 7-12. Aikalisän jälkeen Kouvot veivät minuutin jakson 8-0 ja oli vieraiden aikalisän vuoro. Ville Kaunisto (22/5) ja Brian Asbury (19/7/4) kurittivat kauhajokisia vuorotellen, joten ensimmäinen kymppi päättyi lukemiin 27-23.

Asbury jatkoi vahvasti ja Ilmari Toikkasen (4/4) vaparin jälkeen eroa oli jo 10 pistettä. Summers kavensi eroa ja Järvin kolmonen toi Karhubasketin jo kahden pisteen etäisyydelle kolmisen minuuttia ennen taukoa. Asbury lisäsi eroa, mutta vieraat tasoittivat lukemiksi 41-41. David Gonzalvezin (19/3/4) vapari ja Severi Kaukiaisen (2/2) lay-up muovasivat taukotilanteeksi 44-41.

Karhubasket käänsi kolmen pisteen takamatkan minuutissa neljän pisteen johtoasemaan. Vieraat yrittivät karkumatkalle tosissaan, mutta Teemu Knihtisen (12/3) kaksi kolmosta pitivät lukemat tasoissa. Tuomas Hirvonen (6/2/5) pääsi heittämään kaksi kolmosta ja Kouvot olivat 61-55 johdossa. Vili Nyman (2/1) ja Knihtinen johdattivat Kouvot 66-61 johtoasemassa viimeiselle kympille.

Sitten Ville Kaunisto aloitti ilotulituksen bonuskaaren takaa. Kolme perättäistä kolmosta pussiin ja isäntien johto oli 14 pistettä. Gonzalvez ja Knihtinen olivat myös tarkkana kolmosissa, eikä Karhubasketilta löytynyt aseita ottelun kääntämiseen. Vahvan heittopelin avulla Kouvot kirjasivat voiton pistein 94-79.

Kouvot heitti peräti 41 kolmosta ja osumatarkkuus oli hyvä, 41 prosenttia. Kun kouvolalaiset vielä voittivat levypallot 34-32 ja menettivät pelivälineen 13 kertaa, niin voitto oli selviö. Hyökkäyskorilta Kouvot hakivat 11 levypalloa. Karhubasket menetti pallon 18 kertaa ja kolmosissa tarkkuus jäi 23 prosenttiin.

– Kouvot teki toisella puoliajalla 50 pistettä ja saivat aivan liikaa vapaita heittopaikkoja, Jussi Laakso harmitteli pelin jälkeen. – Jos Korisliigapelaajille jättää vapaita heittopaikkoja, niin pallot menevät sisään. – Ero kasvoi yli 10 pisteen ja silloin on hankala taistella. – Saimme muutamia stoppeja, mutta Kouvot löysi aina uuden heittäjän kaaren takaa. – Hävisimme taas levypallot ja meillä on paljon tekemistä molemmissa päädyissä. – Hyökkäyspäässä pallon liike on huonoa ja se tuottaa hankalia heittoja. – Tämä hankaloittaa myös puolustamista, Laakso harmitteli.

Karhubasket jää nyt pienelle joulutauolle. Se palaa parketille 19. päivä joulukuuta, kun se kohtaa kotiluolassa rakkaan paikallisvastustaja Lapuan Kobrat.

07.12.2018

OTTELUENNAKKO: KOUVOLAN KOUVOT – KARHUBASKET

Karhubasket (7 voittoa/6 tappiota) matkustaa tänään Kouvojen (5 voittoa/7 tappiota) vieraaksi. Molemmilla joukkueilla on alla tappio. Karhubasketin tappio tuli maajoukkuetauon jälkeen keskiviikkona kotisalissa, kun Kataja haki sarjapisteet pistein 89-90. Kouvojen tappio tuli myös keskiviikkona, kun KTP matkasi kymijokea ylävirtaan ja nappasi voiton mukaansa lukemin 82-96.

Molemmat joukkueet ovat voittaneet viidestä viimeisestä ottelusta kaksi. Karhubasketin voitot ovat tulleet kotisalissa Korihaita vastaan (100-85) ja Nokialla (69-94). Tappiot viidestä viime pelistä ovat olleet niukkoja. Kataja haki pisteen voiton karhuluolasta keskiviikkona, marginaali oli sama Kisahallissa marraskuun puolivälissä, kun Gulls voitti 82-81 ja KTP haki voiton karhuluolasta 84-87.

Karhubasket tarvitsee voittoihin onnistumista levypallopelaamisessa. Se kuuluu sarjan parhaimpiin levypallojoukkueisiin, mutta niin luuluu myös vastustaja Kouvot. Voittokamppailuissa Karhubasket napsii noin viisi levypalloa enemmän, kuin tappio-otteluissa. Myös heittoprosentit ovat voittokamppailuissa parempia. Se ja fakta, että syöttöä tilastoidaan voitokkaissa kamppailuissa enemmän, kertoo maltista, jolla palloa siirrellään ja haetaan sitä hyvää heittopaikkaa.

Kouvojen kaksi voittoa viidestä viimeisestä kamppailusta ovat tulleet kotikentältä Gullseja vastaan (88-74) ja Kobrista (91-88). Tappiot ovat tulleet KTP:n lisäksi Vilppaalle (81-90) kotona ja Pyrinnölle vieraissa (87-85).

Tilastollisesti Kouvot ovat samantapainen joukkue kuin Karhubasket. Joukkue poimii levypallot ja on hyökkäyslevypalloissa koko Korisliigan paras, 13 hyökkäyslevyrin keskiarvolla. Voittamissaan otteluissa Kouvot on poiminut 43,8 levypalloa (tappio 35,9). Kolmoset ovat uponneet voittokamppailuissa yli 40 prosentin tarkkuudella, kun tappiossa osumatarkkuus on jäänyt 30 prosenttiin.

Karhubasket ja Kouvot ovat kohdanneet tällä kaudella kerran. Lokakuun puolivälissä kauhajokiset nappasivat 84-72 voiton. Ottelu oli tasainen ja oranssipaitojen voitettua viimeisen neljänneksen 22-9, jäivät sarjapisteet Kauhajoelle. Tuossa ottelussa Karhubasket osui kolmosissa 50 prosentin tarkkuudella. Kotijoukkue voitti myös levypallot 40-37. Molemmille joukkueille tuli runsaasti menetyksiä, mutta Kouvojen synkkä syksyinen ilta bonuskaaren takaa (28 %, 9/32) jätti sarjapisteen Kauhajoelle.

Kouvojen valmentaja Jyri Lehtosella on mielenkiintoinen nippu. Uusin tulokas jenkkisentteri Brian Asbury (18,2/6,7/1,8) on saanut alle 10 ottelua ja on noussut joukkueen parhaaksi pistemieheksi. Muut jenkit ovat 196 senttiset laiturit Elbert Matthews (12,7/2,9) ja Jeremy Morgan (11,8/3,8/2,3). Takamies David Gonzalvez (10,5/1,8/1) on kärsinyt loukkaantumisista, mutta on ehtinyt pelata jo 10 ottelussa.

Morgan oli keskiviikkona pelipäällä, tehden KTP:tä vastaan 21 pistettä. Penkiltä yleensä lähtevä Gonzalvez teki keskiviikkona 19 pistettä. Hän upotti kolmoset 75 prosentin tarkkuudella ja koko kauden keskiarvo kolmosissa on yli 40 prosenttia.

Jenkkien lisäksi Kouvoilta löytyy nippu hyviä kotimaisia. Kokenut Ville Kaunisto (11,3/8,2/1,6) on vaihtamassa Kouvolan paikallispolitiikan uudistetun eduskuntatalon suojiin. Mutta kampanjan lentoonlähtöä odotellessa, Kaunisto on jälleen joukkueensa paras levypallomies 8,2 irtopallon keskiarvolla. Liukas takamies Tuomas Hirvonen (8,4/2,3/4,8) on joukkueensa paras syöttelijä, mutta hänen kolmosiaan joukkue tarvitsee. Severi Kaukiainen (6,9/1,4/2,3) ja Teemu Knihtinen (5,9/5) ovat jatkaneet kehitystä. 207 senttinen Ilmari Toikkanen (2,3/1,7) on pelannut yli 10 minuuttia per ottelu.

– Kirvelevän tappion jälkeen on ajatukset suunnattava nopeasti jo perjantain Kouvot-otteluun, Jussi Laakso ennakoi ottelua. – Puolustuspään tekeminen täytyy olla hyvällä tasolla organisoitua Kouvojen hyökkäystä vastaan.

Karhubasketin kokoonpano: Durrell Summers, Rene Rougeau, Taylor Johns, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi, Eero Innamaa, Mike Moser.

– Keskiviikon pelistä lähdemme parantamaan puolustustamme. Karhulla on muutama sarjan tähtipelaaja ja ympärillä on hyviä roolipelaajia, Jyri Lehtonen sanoo.

Kouvojen kokoonpano: Hirvonen, Nyman, Kaukiainen, Nyman, Gonzalvez, Kaunisto, Morgan, Knihtinen, Asbury ja Toikkanen.

Kouvot – Karhubasket keskiviikkona kello 18.30 Kouvolan Jatke Areenalla.

Peliä voi katsella suorana lähetyksenä Elisa Viihteen kautta. Kisakatsomo on pystyssä myös Pub Janoisessa Leipurissa, virvokkeiden ja kuuluisan Hot Wings Buffan kanssa.

Kouvolassa Karhubasketille tukea antaa myös äänekäs fanibussi, joka lähti matkaan pikkujoulutunnelmissa.

07.12.2018

U17 POJAT PELAAVAT DIVARIA SUNNUNTAINA

U17 poikien valtakunnallinen divari jatkuu sunnuntaina Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa kello 16, kun vieraaksi saapuu Lahti Basketball.

Lahti johtaa divaria, sillä he ovat hävinneet kuudesta ottelusta vain yhden. Karhubasket on sarjataulukossa sijalla kolme, kuudesta ottelusta se on voittanut neljä ja kärsinyt kaksi tappiota.

Edellisen ottelun Karhubasket voitti viime sunnuntaina Nokailla. Vain kuudella pelaajalla matkassa ollut joukkue taisteli hienosti ja voitti jatkoajalle venyneen ottelun lopulta pistein 80-83 (77-77, 42-36). Voitto näytti lipuvan käpälistä ensimmäisellä puoliajalla, mutta toisella puolikkaalla kauhajokiset taistelivat. Nokia venytti kamppailun jatkoajalle viime hetken kolmosella, mutta Karhubasket ei tästä lannistunut, vaan keräsi juuri oikean määrän onnistuneita vapaaheittoja jatkoajalla, joten voitto oli hieno suoritus.

Karhubasket varmisti voiton voittamalla levypallot 41-54 ja upottamalla kakkoset 50 prosentin tarkkuudella.

Sunnuntaina tarvitaan kannustusta, joten tervetuloa hallille! Paikalla on kanttiini.

07.12.2018

KARHUBASKET HÄVISI PISTEELLÄ KATAJALLE

Viime keskiviikkona Karhubasket kohtasi kotiluolassa europeleissä ahertavan Joensuun Katajan. Molemmat joukkueet olivat saaneet huilata maaottelutauon ajan, joten kentällä nähtiin kaksi energistä joukkuetta.

Vieraiden energinen Daniel Mullings (20/7/2) teki avauspuolikkaalla 12 pistettä. Hänen ensimmäinen kolmonen vei vieraat 4-9 johtoon, kahden ja puolen minuutin kohdalla. Minuutti myöhemmin sama mies oli jälleen asialla, joten Kataja piti piikkipaikkaa lukemin 7-12. Ottelun alussa Durrell Summers (25/1/2) vastasi kotijoukkueen pisteistä, mutta avauskympin puolivälissä Rene Rougeau (11/3/3) ja Taylor Johns (20/6/4) nousivat myös esiin. Karhubasket pääsi rankaisemaan vieraita menetyksistä ja juoksi tukun nopeita hyökkäyksiä. Ensimmäisen neljänneksen lopussa Matias Ojala (11/3) ja Antti Niskanen (3/2/2) vaihtoivat kolmoset ja toiselle kympille lähdettiin lukemista 23-23.

Karhubasket tuli toiselle kympille valmiina. Summers jatkoi vahvaa ajelua korille ja Johns operoi tarkalla prosentilla korin läheisyydessä. Kotijoukkue olisi saattanut lähteä karkumatkalle, mutta pieni epätarkkuus levypalloissa ja Katajan sentteri Ryan Wright (15/6) pitivät pelin tasaisena. Kympin puolivälin kohdalla kaksikko Johns-Summers kairasivat Karhubasketin 38-30 johtoon ja Juha Sten kutsui joukkueensa aikalisälle. Katajan takamies Vincent Simpson (15/3/2) ja sentteri Tommi Huolila (12/6/2) pitivät eron siedettävänä, joten tauolle poistuttiin lukemissa 48-41.

Kolmannen kympin aluksi Kataja leikkasi eron kahteen pisteeseen Topias Palmin (11/5) ja Wrightin koreilla. Kotijoukkue sinnitteli pisteen parin johtoasemassa, mutta joukkueet tekivät koreja vuorotahtiin. Kympin puolivälin jälkeen Ilari Seppälä (2/3/7) vei Katajan pisteen johtoon (57-58) illan ainoalla korilla. Karhubasket nykäisi vielä viiden pisteen etumatkan, mutta Ojala muovasi tilanteeksi 65-62, kun lähdettiin päätösneljännekselle.

Michael Moser (20/9) huudatti kotiyleisöä kahdella kolmosella ja parissa minuutissa Karhubasket johti 73-66. Kataja tuntui olevan jo köysissä, mutta takamies Simpson löysi kolmosilleen jyvän kreivinaikaan, joten neljänneksen puolivälissä oltiin lukemissa 76-74. Viimeiselle kahdelle minuutille kotijoukkue pääsi neljän pisteen etumatkalta. Kataja vielä menetti pallon kahdesti, mutta Karhubasket ei näitä paikkoja hyödyntänyt. Topias Palmi kavensi eron pisteeseen ja haki kaikki levypallot molemmissa kenttäpäädyissä, joten hänen hyökkäyslevypallon jälkeen Ojalan kolmonen teki tilanteeksi 87-88, kun peliaikaa oli jäljellä 20 sekuntia. Mike Moser pisti kaksi vaparia pussiin ja Katajan aikalisälle lähdettiin lukemissa 89-88. Kataja juoni kuvion, jossa Mullings unohtui vapaaksi korille ja hän pääsi nostamaan korin ilman vaikeuksia. Kotijoukkueella ei enää ollut aikalisää, joten Kataja nappasi sarjapisteen lukemin 89-90.

Korisliigan paras levypallojoukkue Karhubasket hävisi ne Katajalle 31-41. Vieraat hakivat peräti 13 hyökkäyslevypalloa, mikä avitti heidät voittoon. Karhubasket menetti pallon yhdeksän kertaa, mutta menetykset tulivat harmittavan huonoihin kohtiin. Kolmosia Karhubasket heitti vain 12 kappaletta, prosentin ollessa 33,3.

– Kotitappio harmittaa tietysti ja erityisesti, kun se tulee näin loppusekunnin ratkaisulla, Jussi Laakso sanoi ottelun jälkeen. – Meidän piti olla lopussa valmiita siihen, että kataja pelaa pallon Mullingsille, mutta ei oltu. – Meillä oli lopussa omat paikkamme ratkaista peli, mutta emme siinä onnistuneet. – Haimme välillä vähän laiskasti palloa, mistä tuli menetyksiä. – Niistä Kataja sitten rankaisi. – Levypallopelissä pientä lipsumista ja kovuuden puutteen takia kataja sai nostettua muutaman ilmaisen pisteen, Laakso harmitteli.

Karhubasket jatkaa Korisliigaa perjantaina. Silloin on ohjelmassa vierasottelu Kouvolassa.

06.12.2018

LAUANTAINA U19 POJAT PELAAVAT DIVARIA KOTILUOLASSA

Karhubasketin u19 pojat jatkavat valtakunnalista divari tulevana lauantaina Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa, kun vieraaksi saapuu Tampereen YMCA.

Karhubasket on divarin sarjataulukossa kahdeksan pelatun ottelun jälkeen sijalla viisi. Se on napannut viisi voittoa. Tappiota on kertynyt kolme kappaletta, joista viimeinen tuli lauantaina Salossa. Vilpas oli parempi pistein 67-55 (30-34).

Salossa Karhubasket johti vielä tauolla neljällä pisteellä, mutta salolaiset voittivat kolmannen kympin 13-11 ja viimeisen 24-10, joten kotijoukkue eteni voittoon. Karhubasketin peliä haittasivat muutamat poissaolot, eikä joukkueella ollut paras heittopäivä. Kakkoset osuivat 35 prosentin ja kolmoset 22 prosentin tarkkuudella.

Lauantain kamppailu alkaa kello 14. Tervetuloa kannustamaan poikia voittoon!