UUTISET

27.01.2021

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – HELSINKI SEAGULLS

Karhubasket (9/4) palaa parin viikon tauon jälkeen parketille, kun Korisliigan kärkijoukkue Seagulls (14/0) saapuu karhuluolaan. Normaalisti sarjakärjen ja sarjakolmosen kohtaamista voisi hehkuttaa kärkikamppailuna. Nyt olosuhteen ovat kuitenkin sellaiset, että kauhajokisten miehistössä on yhtä paljon poissaoloja, kuin edellisessä ottelussa Vilpasta vastaan. Kokoonpanoon saadaan kuusi tervettä pelimiestä.

Sivussa ovat: Thomas Vehmanen (alavartalovamma), Collin Malcolm (alavartalovamma), TJ Holyfield (ylävartalovamma) ja Osasumwen Osaghae Jr (alavartalovamma). Vehmanen, Malcolm ja Holyfield ovat varmuudella sivussa, mutta valmentajien kommenttien mukaan Osaghaen pelaaminen on hyvin epätodennäköistä.

Karhubasket sai kokoonpanoon vahvistuksen tiistaina, kun Anthony Hilliard saapui illalla pitkän matkustuksen jälkeen paikkakunnalle. Toki hän oin sivussa koronakaranteenin takia, eikä pelilupaa ole vielä edes saatu.

Poissaolojen takia on hyvin epätodennäköistä, että oranssipaidat pystyisivät voitosta voittoon edennyttä Gulls-parvea haastamaan, mutta joukkue lähtee taistelemaan, kuten se teki Vilpasta vastaankin.

Keskiviikon kamppailu pelataan koronarajoitusten takia pelaamaan taas suljetuin ovin, joten yleisö ei pääse paikalle saliin. Peli on katsottavissa Ruudusta ja lähetykseen on luvassa alustus studiosta.

-Lähdemme taistelemaan vuoden 2021 toiseenkin kotipeliin pahasti kaventuneella kokoonpanolla, valmentaja Janne Koskimies harmittelee. – Seagullsin pysäyttäminen tulee olemaan todella kova tehtävä. Karhubasketin kokoonpano: Niskanen, Osaghae GTD 50%), Sarcevic, Järvi, Innamaa, Hakamaa, Peltonen.

Kauhajokisten entinen mestarivalmentaja on jatkanut tällä kaudella samaa tuloksekasta pelityyliä, joka oli nähtävissä jo viime kaudella. Harmittavasti viime kausi jäi kesken, mutta Gulls yrittää nyt liihottaa siihen tulokseen, jota on haettu. Vain mestaruus kelpaa helsinkiläisille.

Gulls on pelannut 14 ottelua ja voittanut niistä jokaisen. Seitsemän voitoista on tullut Kisahallissa ja seitsemän vieraissa. Tappiot ovat olleet lähellä ainoastaan kauden avausottelussa Karhubasketia vastaan Kisahallissa (84-82) ja marraskuun kamppailussa Joensuussa. Joensuussa loppunumerot olivat 101-102 ja Timo Heinonen nosti voittokorin vain pari sekuntia ennen päätössummeria.

Tammikuussa Gulls on voittanut kotonaan Kobrat 85-71 ja vieraissa Lahden 89-97 sekä edellisessä ottelussa viime lauantaina Kouvot 62-98. Vaikka peli luistaa, niin helsinkiläiset tekivät lisäyksen kokoonpanoon. 191 senttinen takamies Corban Collins on nyt pelikelpoinen ja tekee ensiesiintymisen Kauhajoella. Collins aloitti yliopisto uran kovassa LSU:n joukkueesta, josta siirtyi parin vuoden Morehead State visiitin jälkeen Alabaman yliopistoon. Kaudella 2016-2017 hän teki siellä 32 ottelussa tilastoihin keskiarvoiksi 7 pistettä, 1,8 levyriä ja 1,5 syöttöä. Kolmoset upposivat koko yliopistouralla 38 prosentin tarkkuudella.

Ammattilaisura Collinsilla alkoi kaudella 2017-2018 Saksan Pro A:ssa (II taso) VfL Kirchheim Knights joukkueessa (17,1/4,6/3,9, 3p 37 %). Matka jatkui kaudelle 2018-2019 Ruotsiin ja BC LF Lulea joukkueeseen (19,4/4,4/4,9, 3p 39 %). Kausi 2019-2020 alkoi kivenkovassa Italian pääsarjassa, Acqua San Bernardo Cantun joukkueessa (6,8/1,7/1,8, 3p 27 %), josta se jatkui 11 ottelun jälkeen kakkostasolle ja Blu Basket Gruppo Remer Treviglion joukkueeseen (19,1/3,1/3,8, 3p 38 %). Tämän kauden Collins aloitti myös Italian kakkostasolla Novipiu Casale Monferratossa (12/2,8/3), mutta viiden pelin jälkeen pelipaikka löytyi Suomen Helsingistä.

Collins täydentää Gullsin kovatasoista jenkkikolmikkoa, jonka helmenä loistaa takamies Kendale McCullum (16,3/5,5(8,2). Sentteri Wayne Martin Jr (16,6/7,2) on osoittanut olevansa sarjan kovimpia pelipaikkansa miehiä ja kokenut laituri Porter Troupe (8,6/2,4/2,5) tuntuu olevan aina oikeassa paikassa.

Jos Gullsin jenkkinelikko on kova, niin on Laaksolla myös muitakin kovia nimiä. Timo Heinonen (8,9/3,3) metsästää ensimmäistä mestaruutta ja susijengin monivuotinen sentteri Tuukka Kotti (7/5,6) on edelleen kova luu korinaluspainissa. Susijengissä pelaa myös tarkkakätinen Antti Kanervo (14,3/2,2/2,6), joka upottaa kolmoset 42 prosentin tarkkuudella. Ja susijengin kapteenina toimii Shawn Huff (13,6/5,9/1,8). Näiden kovien pelimiehien ohessa Max Besselink (7,4/4,4) on tekemässä läpimurtoa maamme koriskartan eliittiin.

– Yksi kovimmista matseista tulossa: Kauhajoki Kauhajoella, Jussi Laakso ennakoi keskiviikon peliä korisliiga.fi sivuston ennakossa. – Itselleni hyvinkin mieluisa paluu ”rikospaikalle”, jossa tuli oltua mukana melko mukavia muistoja herättävissä jutuissa. – Bojan kapellimestarina ja uusi mies Osaghae maalivahtina, näihin asioihin meidän tulee kiinnittää huomiota erityisesti. – Bojanin ball screen pelaaminen pitää tehdä vaikeaksi, koska ”velho” on melko taitava luomaan etuja miltei tyhjästä. – Esittelemme ottelussa myöskin uuden tulokkaan, kun Corban Collins pukee Seagulls-paidan ensimmäistä kertaa päällensä.

Seagulls kokoonpano: Kendale McCullum, Porter Troupe, Shawn Huff, Timi Heinonen, Antti Kanervo, Tuukka Kotti, Max Besselink, Sami Tahvanainen, Wayne Martin, Corban Collins.

Karhubasket – Helsinki Seagulls keskiviikkona kello 18.30. Lähetys Ruudussa alkaa kello 18.

26.01.2021

KARHUBASKET JA ANTHONY HILLIARD TEKIVÄT SOPIMUKSET

Kaksi edellistä koripallon Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket on solminut loppukauden pelaajasopimuksen Anthony Hilliardin kanssa. 34-vuotias, 193 senttinen ja 90 kiloinen Hilliard saapuu Suomeen tänään tiistaina.3

Hilliardilla on runsaasti konemusta eri Euroopan sarjoista. Suomessa hän on pelannut kaudella 2014-2015, kun hän edusti Loimaan Bisonsia. Loimaalla 41 Korisliigapelissä keskiarvoiksi tuli 16,9 pistettä, 5,7 levypalloa ja 3,2 syöttöä. Samalla kaudella loimaalaiset pelasivat Korisliigan ohessa myös Venäjän VTB-liigaa. VTB:ssä 25 ottelussa tilastoriviksi tuli 14,9/4,8/3,1.

Suomen vierailun jälkeen Hilliard on pelannut Tsmoki-Minskissä (15,3/5,9/2,3), pari kautta VTB-liigaa Enisey Krasnoyarskin joukkueessa ja kaudella 2018-2019 Ranskan pääsarjaa Le Portel joukkueessa (12,8/3,2/2,7). Kaudella 2019-2020 pelejä tuli vain 11 kappaletta Portugalissa SL Benfica rivistössä (9,5/2,6/1,5).

-Anthony on todella kokenut ammattimies, joka ymmärsi heti millaiseen tilanteeseen, hän on tulossa ja mitä häneltä odotetaan, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies kommentoi sopimusta. – Hän on monipuolinen pelaaja, joka pystyy tarvittaessa auttamaan useammalla pelipaikalla. – Kokemus Korisliigasta ja positiiviset palautteet aiemmista seuroista painoivat vaakakupissa niin paljon, että olimme valmiit ottamaan riskin, joka hänen pelaamattomuuteensa tietysti liittyy.

Hilliardin pelilupaa on haettu Suomeen, mutta se tuskin tulee ennen keskiviikon Korisliigan ottelua Karhubasket – Helsinki Seagulls. Kauhajokiset painivat tälle hetkellä loukkaantumissuman kanssa ja keskiviikon otteluun saadaan mukaan kuusi tai seitsemän pelaajaa.

 

13.01.2021

KARHUBASKET VOITTI KORIHAIT

Karhubasket matkasi keskiviikkona Uuteenkaupunkiin, jossa se kohtasi Korisliigan jumbona majailevan Korihait. Vaikka Hait olivat edellisessä ottelussa ottaneet kauden avausvoiton, niin kamppailu toisti kauden ensimmäisen ottelun kaavaa. Marraskuun alussa kauhajokisten voittonumerot olivat kotiluolassa 118-73. Nyt oranssipaidat pääsivät kotimatkalle 85-109 (38-53) voiton jälkeen.

Ottelun neljä ensimmäistä minuuttia mentiin tasatahtiin. Hait johtivat 11-10, mutta sitten vieraat nykäisivät 0-10 jakson. Bojan Sarcevic (14/6/10) upotti pari kolmosta ja uusi sentteri Osasumwen Osaghae Jr (27/13/3 syöttöä/3 torjuntaa) nosti kakkosella lukemiksi 11-20. Atte Perttu (13/2) nostatti kotijoukkueen tunnelmaa kolmosella, mutta Karhubasket meni menojaan. Osaghae nosteli palloja koriin ja Eero Innamaan (17/3) pari kolmosta muovasi lukemiksi 18-31, kun avausneljännestä oli jäljellä runsas minuuttia. Nuori ukilainen Aamos Nikula (6/1/4) kavensi kakkosella, mutta Innamaan kakkonen päätti kympin tilanteeseen 20-33.

Toisen neljänneksen alkupuolella Tommi Lehtosen (10/5) kolmonen kavensi eron yhdeksään, mutta vierailla ei ollut hätää. Sarcevic säkitti kolmosen ja Collin Malcolm (20/1/3) pyörähteli vastustamattomasti korille. Puoliajalle lähdettiin lukemista 38-53.

Karhubasket venytti eron kolmannen kympin alkupuolella 24 pisteeseen. Kympin puolivälissä oltiin lukemissa 47-72, kun Osaghaen kakkosen jälkeen kenelläkään ei sen jälkeen ollut epäselvyyttä ottelun voittajasta. Neljännes päättyi lukemiin 59-84. Hait eivät luovuttaneet, vaan voittivat päätösneljänneksen lukemin 26-25, mutta sarjapisteet lähtivät Kauhajoelle lukemilla 85-109.

Karhubasketin jokainen kymmenestä pelaajasta pääsi pisteiden makuun. Kolmoset upposivat 44 prosentin ja kakkoset 64 prosentin tarkkuudella. Hyviä heittopaikkoja saatiin luotua hyvällä pallon liikkeellä, josta kertoo 23 jaettua syöttöä. Kauhajokiset voittivat levypallot 29-42, joten uusi sentteri toi sille osa-alueelle toivottua apua.

-Tuntui hyvältä päästä pitkän tauon jälkeen pelaamaan, Osasumwen Osaghae Jr jutteli pelin jälkeen. – Harjoitukset ovat olleet hyviä ja niissä on ollut hyvä tempo, mikä auttoi. – Pelasimme joukkueena hyvin. – Halusimme aloitta korkealla intensiteetillä ja mielestäni pystyimme siihen.

– Olen tyytyväinen siihen, että saimme onnistumisia laajalla rintamalla, valmentaja Janne Koskimies jutteli pelin jälkeen. – Uusi pelaaja oli tehokas ja pysyi niissä asioissa, joita olemme treenanneet. – Myös Eero Innamaa oli tehokas ja Colin Malcolm voitti oman kaksinkamppailun selvästi. – Saimme tähän peliin neljä uutta pelaajaa, jotka eivät olleet Vilpas pelissä mukana ja heillä oli alla pitkä tauko peleistä. – Tiesimme, että kotijoukkueella on hyvä itseluottamus voiton jälkeen. – Emme onnistuneet ottamaan heiltä kotimaisten Pertun ja Marttisen kolmosia pois. – Kaikkiaan ole tyytyväinen peliin, erikoisen valmistautumisen jälkeen, Koskimies kommentoi.

Karhubasketilla on nyt pari viikkoa aikaa laittaa yhteispeliä kuntoon, sillä seuraava ottelu on 27. tammikuuta, jolloin karhuluolaan saapuu ilman tappiota Korisliigaa johtava Seagulls.

12.01.2021

OTTELUENNAKKO: KORIHAIT – KARHUBASKET

Heti alkuun todettakoon, että tämä ottelu ennakko ei ole yhtä raflaava, kuin edellisen ottelun alustus. Verkkotoimituksen vetäjä on vajonnut katakombeihin tutkimaan Tbilisin pappisseminaarin tapahtumia 1800-luvun lopulla ja sen heijastuksia ihmismielen kieroutumiseen, sekä pohtimaan Potsdamin arkistojen todellista luonnetta. Verkkotoimitus pahoittelee mielipahaa, jota edellinen kiihkossa raapustettu ja heikkotasoinen sutaisu aiheutti.

Asiaaan:

Viime keskiviikkona koronatauon kotiluolassa tappioon Vilppaalle (76-86) päättänyt Karhubasket (8 voittoa/4  tappiota) lähteen keskiviikkona lumimyrskyn keskellä Uuteenkaupungiin. Vastustaja Korihait (1/12) otti viikko sitten kauden ensimmäisen voiton, kun se kävi yllättämässä BC Nokian lukemin 72-76.

Karhubasket on Korisliigan runkosarjassa sijalla neljä. Voitto keskiviikkona kiilaisi sen kolmantena olevan Vilppaan ohi. Seagulls liitää sarjakärjessä ilman tappioita ja etenemässä kohti runkosarjan voittoa. Pyrintö, jonka kauhajokiset kohtaavat vielä runkosarjassa kahdesti, on tukevasti sarjataulukon toisena, voitettuaan tiistaina Pyynikillä Vilppaan lukemin 86-82. Kärkikaksikko on selvissä asemissa, vaikkakin oranssipaidat voivat vielä uhata tamperelaisten kakkospaikkaa voittamalla loput kohtaamiset, mutta kahdesta jäljellä olevasta pudotuspelien kotietupaikasta käydään kiivasta taistelua. Vilpas ja Karhubasket pitävät hallussaan näitä paikkoja, mutta BC Nokia, Lahti, KTP ja Kataja ovat taistelussa mukana. Runkosarjaa on pelaamatta alle puolet, joten jokaisella voitolla on suuri merkitys. Toki joukkueiden voimasuhteissa saattaa tapahtuna muutoksia. Tiistaina saimme lukea muutoksista Nokian miehistöön ja voi olla, etteivät ne jää viimeiseksi. Viikko sitten näimme myös, että kokoonpanoon muutoksia tehneet joukkueet taistelevat ja osaavat pelata. Kuka olisi arvannut, että Kouvot voittavat kotonaan Katajan?

Karhubasket pelasi viikko sitten vain kuuden pelaajan kokoonpanolla. Nyt jalkeille saadaan täysi miehitys, kun muutamat koronakaranteenit ovat rauenneet ja Okko Järven alavartalovamma alkaa olla historiaa. Yksi karanteenista vapautunut pelaaja on sentteri Osasumwe Osaghae Jr, joka saapui USA:sta vuoden ensimmäisenä päivänä. Osaghae pukee nyt ensimmäistä kertaa päälleen oranssipaidan ja yrittää auttaa joukkueensa voittoon. Karhubasketin pelillistä kunto voi vain arvailla, sillä treenaaminen kuudella pelaajalla on hankalaa, joten valmennuksen huolien määrää voi vain arvailla.

Viime keskiviikkona TJ Holyfield jäi ainoaksi isoksi Vilpasta vastaan, vaikkakin Kalle Peltonen pelasi hienosti. Nyt Osaghae tuo kokoa korin alle, täydentäen Holyfield-Peltonen kaksikkoa. Myös viime keskiviikon onnistuja Thomas Vehmanen pelaa varmasti suurella itseluottamuksella. Joukkue on treenannut hyvin, olosuhteet huomioiden ja valmentaja Janne Koskimies on optimistinen tulevan pelin suhteen.

-Kotijoukkue haki viime kierroksella kovan vierasvoiton, joka on varmasti nostanut heidän itseluottamustaan. – Me lähdemme hakemaan vuoden 2021 avausvoittoa nyt viime viikon kierrosta laajemmalla materiaalilla. – Osasumwen Osaghae on päässyt vetämään parit treenit joukkueen kanssa ja pääsee debytoimaan keskiviikkona.

Karhubasketin kokoonpano: Collin Malcolm, Thomas Vehmanen, Antti Niskanen, Osasumwe Osaghae Jr, Bojan Sarcevic, Okko Järvi, Eero Innamaa, TJ Holyfield, Joona Hakamaa, Kalle Peltonen.

Hait pelasivat 11 peliä putkeen ilman voittoa. Harva uskoi ennen viime keskiviikkoa, että avausvoitto tulisi Nokialla. Nokialaiset johtivat puoliajalla 44-34, mutta Uki hiipi kolmannella kympillä lähemmäs. Se voitti viimeisen neljänneksen 14-24, ottaen kauden ensimmäiset sarjapisteet lukemin 72-76. Haiden kovimmat pisteet pussitti 198 senttinen laituri Trey Zeigler (26/11/5). Isossa roolissa olivat myös Tommi Lehtonen (5/5) ja Miikka Marttinen (13/4/2). Lehtonen oli runsaan 22 minuutin peliajalla joukkueensa paras +/-tilastossa lukemalla +13. Marttinen viihtyi kentällä miltei 35 minuuttia lukemalla +11.

Zeigler (18,8/7,8/5,3) on joukkueensa paras pistemies ja ahkerin syöttöjen jakaja. Kaksi muuta jenkkiä ovat 193 senttinen takamies Trevor Blondin (13,8/4,3/3,7) ja 203 senttinen laituri Sal Nuhu (12,9/10,1/2,1 torjuntaa). Blondinin pelaaminen on vielä epävarmaa (GTD 50 %). Nuhu pussitti Nokiaa vastaan 11 pistettä, poimi 7 levyriä ja jakoi neljä syöttöä. Noin 33 minuutin peliajalla +/-tilastoon tuli lukema +12. Nuhu hakee myös kolme hyökkäyslevypalloa ottelua kohden, joten miehen kanssa saa irtopallotilanteissa olla tarkkana.

Kotimaisella osastolla avainpelaaja on Miikka Marttinen (11/2,4). Valmentaja ja kauhajoellakin pelannut Jarno Nikula ei voi rosterin leveydellä hevostella, mutta on saanut hyvin irti tehoja nuorista Aamos Nikulasta (4,5/1,9) ja Tommi Lehtosesta (2,1/1,4). Kokoonpanon täydentävät keskiviikkona Atte Perttu (4,5/2,9) ja Mirko Laitinen (0,7).

Millä osa-alueilla Korihait onnistuivat viime keskiviikkona kauden aikaisempiin otteluihin verrattuna? Levypalloja se poimi 46 kappaletta, kun tappiossa niitä oli tullut 37,8 ottelua kohden. Menetyksiä tuli 11 kappaletta, kun aikaisemmin niitä oli tullut 13,9 per ottelu. Kakkoset upposivat 43,2 prosentin ja kolmoset 25 prosentin tarkkuudella, jotka ovat jopa tappio-otteluiden keskiarvolle alapuolella (2p 48,2 %, 3p 28,5 %). Vedetään tästä se johtopäätös, että asenne ratkaisee. Hait halusivat taistella voitosta ja puolustivat hyvin. Hyökkääminen oli järkevää, suuntautuen kohti koria. Tästä kertoo 32 hankittua vaparia, jotka upposivat hyvällä 71,9 prosentin tarkkuudella, kun aikaisemmissa otteluissa vaparien tarkkuus oli jäänyt vain 57,6 prosenttiin.

Kauden tilastoja vertaillessa tulee selväksi, että jos Hait mielivät pysyä voittokannassa, täytyy heidän jatkaa hyvää levypallopelaamista. Karhubasket on sarjan huonoin levyrijoukkue 36,4 irtopallon keskiarvolla, mutta toivottavasti siihen saadaan Osaghaen johdolla korjausta. Haiden pitää estää vieraiden pallon liike ja onnistua heittopelissä, jotta kakkoset saadaan koriin yli 50 prosentin ja kolmoset noin 35 prosentin tarkkuudella sukkaan. Toki asenne ratkaisee myös keskiviikon pelin.

– Meiltä hyvä peli viime viikolla, Jarno Nikula alustaa keskiviikon kamppailua. – Kauhajoella on erittäin laadukas joukkue. – Haastaaksemme Kauhajoen tarvitsemme kaiken energian, jonka voitosta saimme.

Korihaiden kokoonpano: Blondin GTD50%, Nikula, Perttu, Marttinen, Ziegler, Laitinen, Lehtonen ja Nuhu.

Korihaiden edellisestä voitosta tässä otteluparissa on vierähtänyt tovi. Helmikuun 25. päivä vuonna 2012 Hait voittivat kotisalissa lukemin 80-79. Sen jälkeen kauhajokiset ovat napanneet 24 voittoa putkeen. Kaikki putket katkeavat joskus, mutta toivottavasti ei nyt keskiviikkona.

Korihait – Karhubasket keskiviikkona kello 18.30 Uusikaupunki areenalla.

Peliä voi katsella suorana Ruudun kautta.

 

07.01.2021

KARHUBASKET PALASI PARKETILLE TAUOLTA – VILPAS HAKI VOITON KARHULUOLASTA

Karhubasket aloitti uudelleen Korisliigakauden kuukauden tauon jälkeen keskiviikkona. Paluu ei ollut helpoin mahdollinen, sillä joukkueelta puuttui kokoonpanosta runsaasti pelaajia. Pelaavaan kokoonpanoon oli saatu jalkeille vain kuusi miestä. Siitä huolimatta oranssipaidat taistelivat urheasti, mutta ei voinut mitään Salon Vilppaalle, joka haki 76-86 (37-39) voiton liikuntahallista.

Ottelun alku meni kotijoukkueen tahdissa. Thomas Vehmanen (26/2/5) pelasi loistavasti ja teki ennen tauko yhdeksän pistettä. Myös Kalle Peltonen (13/6) pussitti puoliaikaan mennessä yhdeksän pistettä. Iloisin yllättäjä oli Joona Hakamaa (8/1/2), joka teki nopeasti kentälle päästyään kahdeksan pistettä.

Vilpas rokotti avauspuolikkaalla kotijoukkuetta menetyksistä. Niitä Karhubasketille tuli kuusi pistettä ja vieraat tekivät niistä yhdeksän pinnaa. Mikko Koivisto (24/3/2) upotti jo ensimmäisellä puoliajalla viisi kolmosta. Kotijoukkueen bensa loppui tankista nelisen minuuttia ennen puoliaikaa. Lukemista 35-27 Vilpas nykäisi 0-12 jakson ja pääsi tauolle 37-39 johtoasemassa.

Vilppaan rynnistys jatkui kolmannen kympin alussa. Kaksi menetystä, joista Koivisto iski viisi pistettä ja lukemat olivat vajaassa minuutissa 37-44. Vilpas pystyi toistuvasti murtautumaan kotijoukkueen puolustuksen keskustaan ja nostelemaan helppoja koreja. Antti Niskanen (13/5/3) luikerteli korille useamman kerran ja piti oranssipaitoja mukana. Vehmasen ja Bojan Sarcevicin (10/6/3) korit eivät syntyneet helposti, mutta niillä ero pysyi alle 10 pisteen. Muutan hyökkäyslevypallon jälkeen syntyneet helpot korit, veivät Vilppaan 55-66 johtoasemassa päätösneljännekselle.

Jeremiah Wood (16/5/4) löi pelille sinetin viimeisen kympin alkupuoliskolla. Härkämäinen sentteri nosteli pehmeästi palloja koriin, joten ero kasvoi 19 pisteeseen (62-81). Karhubasket pelasi lopun miehekkäästi, ja Vehmasen kolme kolmosta päättivät kamppailun lukemiin 76-86.

Vilpas voitti levypallot 34-43 ja haki 17 hyökkäyspään levyriä. Näiden jälkeen helpot heitot nostivat kakkosten prosentiksi 63,6. Kauhajokiset eivät antaneet vieraille kaukoheittopaikkoja ja ne onnistuivatkin vain 24,2 prosentin tarkkuudella. Koivisto upotti omat kolmosensa 46,2 prosentin tarkkuudella (6/13), mutta muuten kaaren takaa oli hiljaisempaa. Kotijoukkue onnistui kakkosissa 50 prosentin ja kolmosissa 37,9 prosentin tarkkuudella. Koko viisikko pelasi luonnollisesti kovat minuutit ja ainoa vaihtomies Hakamaakin pelasi runsaat 25 minuuttia.

-En ole ennemmin ollut tällaisessa tilanteessa, että joudun valmentamaan joukkuetta, jossa on kuusi pelaajaa, valmentaja Janne Koskimies harmitteli pelin jälkeen. – Ja tämä oli vielä Korisliigapeli. – Odotuksia ei ollut, mutta joukkueella on pysynyt huumori mukana. – Olemme harjoitelleet hyvin 3-3 ja joskus jopa 4-4. – Laatu on säilynyt hyvänä. – Muutamat tilanteet jäivät harmittamaan, kun unohdimme sulkea ja Vilpas pääsi hakemaan levypalloja. – Menetyksiä tuli myös ja niistä salolaiset pääsivät tekemään 24 pistettä. – Toivottavasti saamme pelaajia mukaan harjoituksiin lähipäivinä ja sitä kautta jo seuraavaan peliin. – Okon alavartalovamma alkaa parantua ja hän toivottavasti pääsee palaamaan yhteisharjoituksiin jo tulevalla viikolla. – Myös uusi pelaaja, sentteri Osaghae Jr pääsee kohta pois karanteenista, Koskimies kertoi tulevasta.

Karhubasket pelaa seuraavan kerran ensi keskiviikkona, kun se matkustaa Uuteenkaupunkiin. Hait nappasivat keskiviikon kierroksella kauden avausvoiton, kun he yllättivät BC Nokian vieraissa lukemin 72-76. Hait saivat tästä lisää itseluottamusta ja jos kauhajokisilta puuttuu miehiä kokoonpanosta, niin odotettavissa on tiukka kamppailu sarjapisteistä.