UUTISET

15.11.2018

KTP HAKI SARJAPISTEET KARHULUOLASTA

Taylor Johns esiintyi ensimmäistä kertaa oranssipaidassa keskiviikkona

KTP ja Karhubasket uusivat keskiviikkona viime perjantaisen ottelun Kotkasta. Steveco Areenalla Karhubasket oli parempi pistein 77-86. KTP oli sisuuntunut ja kuittasi voiton Kauhajoelta lukemin 84-87.

Karhubasket oli saanut kokoonpanoon uuden sentterin, 201 senttisen Taylor Johnsin. Johns pelasikin kelpo debyytin, tehden 24 minuutissa 17 pistettä ja poimimalla kuusi levypalloa. Hänen +/-tilastonsa osoitti lukemaa +11, johon voi olla tyytyväinen. Johns olisi varmasti pelannut enemmänkin, jatkoajalle venyneessä ottelussa, mutta hän sai virhetilinsä täyteen.

Ottelun ensimmäinen kymppi eteni tasatahtiin, sen puoliväliin saakka. KTP:n Kevin Langford (17/6/7) upotti tarkasti kakkosia ja viiden minuutin kohdalla oltiin lukemissa 10-10. Antti Niskanen (4/2) ja Johns pääsivät Bojan Sarcevicin (7/4/7) tarjoilusta nostamaan kotijoukkueen johtoon. Mike Moser (18/9/3) venytti kotijoukkueen etumatkan kuuteen pisteeseen kakkosella, mutta Tyrell Nelson (8/10) muovasi lukemiksi 21-17. Kymppi päättyi Sarcevicin kolmoseen, joten toiselle kympille siirryttiin lukemista 24-17.

Toinen neljännes alkoi vähäkorisesti. Rene Rougeau (16/4/3/5 torjuntaa) aiheutti vieraille päänvaivaa vahvoilla ajoilla korille.

KTP:n Matt Williams (19/10) ja Moser vaihtoivat kolmoset, joten neljä minuuttia oltiin lukemissa 30-24. Aikalisän jälkeen KTP vei runsaan minuutin jakson 0-6, Williamsin kolmosella ja Michael Poundsin (10/3) sekä Langfordin kakkosilla. KTP jatkoi vahvasti. Donte Thomasin (15/12) vapari ja sitä seurannut hyökkäyslevypallo toivat Williamsille neljänneksen kolmannen onnistuneen kolmosen, joten lukemat olivat 32-35. Sarcevic vapautti Johnsin donkkiin, mutta Thomas nappasi heti perään hyökkäyslevypallon ja nosti helpon korin. Moser onnistui kahdessa vaparissa ja Karhubasketin aikalisän jälkeen vielä kolmosessa, joten kotijoukkue johti summerin soidessa 39-37. Pelikelloon olisi kuitenkin vielä pitänyt jäädä aikaa, joten viimeisiä sekunteja pelattiin harvinaisen pitkään. KTP avasi pitkällä syötöllä puoleen kenttään, mutta pallo meni sivurajasta yli. Aikaa oli vieläkin jäljellä ja KTP löysi Thomasin korin alta suht vapaana. Hänen kakkonen tasasi puoliaikalukemiksi 39-39.

Kolmannella kympillä KTP juuttui kolmen pisteen johtoasemassa runsaaksi kolmeksi minuutiksi 46 pisteeseen. Johns ja Rougeau antoivat Karhubasketille 8-0 jakson, joten kotijoukkue meni 51-46 johtoon. Durrell Summers (19/8/3) kärsi virhevaikeuksista, mutta heräsi kolmannella kympillä pelaamaan. Hänen johdollaan kotijoukkue johti kolmisen minuuttia ennen kympin päätöstä 12 pisteellä. Sarcevic kasvatti eroa vielä kakkosella ja KTP tuntui olevan köysissä. Williamsin kolmonen päätti neljänneksen lukemiin 64-53.

Kotiyleisö odotti Karhubasketin etenevän helppoon voittoon. Ilmeisesti sitä odottivat myös kotijoukkueen muutamat pelaajat, sillä Karhubasket alkoi menettää palloa ja ottaa huonoja ratkaisuja. Antto Nikkarinen (9/5/9), Williams ja Thomas siivittivät vieraat 0-6 jaksolla viiden pisteen etäisyydelle, joten Jussi Laakso kutsui joukkueensa aikalisälle. Tämä ei tuonut toivottua parannusta Karhubasketin peliin. Tomi Kaminen vaihtoi kentälle nuoren Okko Ailion (3), joka puolusti hyvin ja teki uransa ensimmäiset Korisliigapisteet kolmosella. Lukemat olivat sen jälkeen 73-71. Kun peliaikaa oli vähän yli minuutti jäljellä, Thomas ja Pounds tasoittivat lukemiksi 75-75. Lopussa KTP oli lähellä voittoa, mutta peli eteni jatkoajalle.

Okko ailion ensimmäiset Koriliigapisteet

Jatkoaika eteni pari minuuttia tasatahtiin, ennen kuin Pounds heitti kolmosen sukkaan, jolla vieraat siirtyivät 79-82 johtoon. Tätä paikkaa KTP ei enää luovuttanut, vaan Poundsin toinen kolmosen pakotti kotijoukkueen aikalisälle tilanteessa 79-85, kun jatkoaikaa oli jäljellä minuutti. Okko Järven (3) lay-up ja sitä seurannut onnistunut vapari, antoi Karhubasketille pienen toivonkipinän. KTP missasi vielä kaksi vaparia, mutta Sarcevicin tasoitusyritys kolmosella kimposi takaraudasta ulos ja Williams pääsi varmistamaan vapariviivalta vieraiden voiton. Summers juoksi vielä lopussa kakkosen, mutta se oli vain kosmetiikkaa ja peli päättyi lukemiin 84-87.

Michael Pounds on juuri sinetöinyt KTP voiton jatkoajan toisella kolmosella

KTP oli Korisliigan parasta levypallojoukkuetta parempi levypalloissa. Vieraat veivät ne 37-51 ja hakivat 13 hyökkäyslevypalloa. Karhubasket sai haettua hyökkäyskorilta vain kolme levyriä ja kun joukkue menetti pelivälineen toisella puoliajalla 10 kertaa, päättyi ottelu tappioon. Vaikka Karhubasket onnistui kakkosissa 55 prosentin tarkkuudella (KTP 46 %), sen prosentti jäi kolmosissa vain kahdeksaantoista (KTP 42 %).

– Onnittelut KTP:lle voitosta, Jussi Laakso aloitti pelin jälkeisen analyysin, tunnustamalla vieraat paremmiksi. – Ottelun ratkaisu nähtiin neljännellä neljänneksellä, kun palasimme siihen paskaan, missä olemme olleet ennen paria edellistä peliä. – Hyppäämme täysin pois meidän hyökkäyspelin kurinalaisuudesta. – Otamme huonoja ratkaisuja ja suutumme niistä ratkaisuista niin paljon, että otamme toisen huonon ratkaisun perään. – Luovutamme pallon vastustajalle ja annamme heille vuorot yrittää. Saimme viimeisellä kympillä vain 11 pistettä ja KTP voitti sen 11 pisteellä. – He pääsivät yrittämään voittoa jo varsinaisella peliajalla ja ottivat sen sitten jatkoajalla. – Tällä tavoin ei hyvä heilu, jos jatkamme hyökkäämistä tällä tavoin. – Ensimmäisellä jaksolla ja kolmannella kympillä oli niitä asioita, jotka toimivat Kotkassa. – Sunnuntaiksi pitää koota joukot ja lähteä voittamaan. – Pitää pelata koko 40 minuuttia, eikä vain 30 tai 35 minuuttia ja jättää sooloilut pois, Laakso painotti.

Karhubasket jatkaa Korisliigaa sunnuntaina Helsingissä, kun Korisliigan jumbopaikalla oleva Seagulls isännöi Kisahallissa kauhajokisia. Helsinkiin olisi lähdössä myös fanibussi, mutta sen varmistumiseen tarvitaan vielä lisäilmoittautumisia. Ohjeet fanibussista löytyvät omasta uutisesta.

Helsingin vierailun jälkeen on ohjelmassa vieraspeli Nokialla ja kotiluolaan Karhubasket palaa lauantaina 24. marraskuuta, kun vieraaksi kello 17 alkavaan otteluun saapuu Uudenkaupungin Korihait.

 

14.11.2018

FANIBUSSI HELSINKIIN SUNNUNTAINA 18.11.

Karhubasket palaa kotiluolaan ensi keskiviikkona, kun KTP saapuu vieraaksi. Joukkueet kohtasivat viime perjantaina Steveco Areenalla, josta Karhubasket toi tulijaisina kaksi sarjapistettä 77-86 voitolla. Ensi sunnuntaina on vuorossa vierailu Helsingissä, kun Seagulls isännöi kauhajokisille. Ottelu alkaa Kisahallissa kello 17.

Lähde mukaan kannustamaan Karhubasketia voittoon!

Matkaan lähdetään kello 10.30 Ojalan Pakarin takapihalta. Matkan hinta fanclubin jäseniltä on 40 euroa ja ei jäseniltä 45 euroa. Hinta sisältää pääsylipun.

Ilmoittautumiset lomakkeella tai tekstiviestillä numeroon 044 985 4825 (HUOM! uusi numero!).

Fanclubiin voi liittyä jäseneksi lomakkeella tai lähettämällä sähköpostia fanclub@karhubasket.fi.

Fanclubin jäsenhinnasto:

35 euroa, sisältää Fanclub t-paidan.

45 euroa, sisältää Fanclub sateenvarjon.

50 euroa, sisältää Fanclub t-paidan ja sateenvarjon.

100 euroa, Fanclub kannatusjäsenmaksu, joka sisältää t-paidan, sateenvarjon ja yhden ilmaisen Fanclub fanireissun.

Fanclubin jäsenet saavat myös 5 euron alennuksen reissuista.

Nyt siis liittymään Fanclubiin ja mukaan mahtaville sekä tunnelmallisille reissuille!

14.11.2018

MINIPOJAT PELAAVAT AMMATTIKOULULLA SUNNUNTAINA 18.11.

Karhubasketin minipojat pelaavat keskisen alueen minipoikien sarjaa sunnuntaina 18.11. ammattikoulun salilla. Minit kohtaavat Lapuan Kobrien Fire ja Ice joukkueet. Karhubasketin ensimmäinen ottelu alkaa kello 10.30 ja toinen kello 15. Ammattikoululla on pelejä läpi päivän, sillä Karhubasketin pelien välissä käydään kaksi muutakin kamppailua, jossa kohtaavat Kobrien joukkueet ja Vaasan Salama.

Karhubasketin kinipojat aloittivat sarjan komealla 14-124 voitolla Vaasan Salamasta lokakuun lopussa. Minipoikien sarjataulukon piikkipaikalla on Kobrien Ice joukkue, joka on voittanut selvästi molemmat kauden kaksi ottelua. Karhubasket ja Kobrat Ice ottelu pelataan sunnuntaina kello 15.

Ammattikoulun salilla on sunnuntaina paikalla kanttiin. Tervetuloa kannustamaan poikia voittoon!

14.11.2018

KARHUBASKET PELAA LAUANTAINA U19 POIKIEN DIVARIA LIIKUNTAHALLILLA

Karhubasket pelaa U19 poikien valtakunnallista divaria Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallilla ensi lauantaina kello 14, kun vieraaksi saapuu Raiders Basket Järvenpäästä.

Karhubasket on divarin sarjataulukossa kolmantena, kun joukkue on pelannut kuusi ottelua. Kuudesta ottelusta on tullut neljä voittoa ja kaksi kamppailua on päättynyt tappioon. Tappiot ovat tulleet kahdessa edellisessä ottelussa. Vieraissa joukkue hävisi viime lauantaina sarjaa johtavalle PuHu:lle 102-79. Sitä edelsi tappio Loimalla, jossa Korikonkarit olivat parempia pistein 95-78.

Nyt kaikki kannustamaan poikia voittoon! Paikalla on kanttiini.

13.11.2018

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – KTP

Karhubasket (5 voittoa/3 tappiota) palaa kolmen vierasottelun jälkeen kotiluolaan keskiviikkona, kun KTP (3 voittoa/6 tappiota) saapuu vieraaksi. Nämä kaksi joukkuetta kohtasivat Kotkassa Steveco Areenalla viime perjantaina. Silloin Karhubasket päätti kahden ottelun tappioputken, vieden sarjapisteet mukanaan 77-86 voitolla.

Viime kauden mestari Karhubasket on pelannut kotona tällä kaudella neljä ottelua ja voittanut niistä kolme. Kausi alkoi voitolla Korisliigaa nyt johtavasta Salon Vilppaasta (115-112). Viime kauden finaaliuusinta venyi aina jatkoajalle saakka, mutta Michael Moserin viime sekunnin kolmonen päätti ottelun Karhubasketin voittoon. Sen jälkeen kauhajokiset voittivat Kouvot pistein 84-72, mutta BC Nokia aiheutti Karhubasketille ensimmäisen kotitappion tammikuun jälkeen, hakemalla karhuluolasta voiton lukemin 86-94. Heti seuraavassa ottelussa Karhubasket voitti Ura Basketin 92-80.

Sen jälkeen ohjelmassa oli kolme vierasottelua. Paikallisottelussa Lapuan Kobrat oli parempi 101-85 ja Vilpas pääsi kuittaamaan avausottelun tappion, voittamalla kamppailun Salohallissa lukemin 83-77. Lapualla Karhubasket sai mukaan sentteri Kazembe Abifin, joka oli loukkaantunut kauden ensimmäisessä ottelussa Vilpasta vastaan. Abifin epäonni jatkui, sillä hän sai ottelussa alavartalovamman, joka pitää hänet pitkään sivussa tositoimista.

Viime perjantaina Karhubasket hankki Abifin tuuraajaksi 24-vuotiaan ja 201 senttisen Taylor Johnsin. Johns saapui maahan perjantaina ja haki viikonloppuna tuntumaan uuteen kotisaliinsa. Johns on yliopiston jälkeen pelannut Sloveniassa, Meksikossa ja Kreikassa. Hän saapui maahan Kreikasta, jossa hänen joukkueensa Panionios teki rosteriin merkittäviä muutoksia. – Etsimme sentterin pelipaikalle pelaajaa, joka sopii meidän pelityyliin, Jussi Laakso kertoo pelaajahankinnan taustoja. – Tämän pelipaikan pelaajia, varsinkaan sellaisia, jotka sopivat pelityyliimme, ei ole paljoa vapaana. – Näin Taylorin kesällä Las Vegasissa ja tein omiin papereihin plusmerkkisiä merkintöjä. – Hän on hyvä pick & roll pelaaja, hyvä levypalloissa, hän omaa pitkät raajat ja hänellä on halu kehittyä, joka tuli ilmi, kun keskustelin hänen kanssa siirtymisestä Suomeen. – Lisäksi hän omaa aikaisempaa kokemusta eurokentiltä, mikä on tärkeä asia. – Toivottavasti pelilupa-asiat ratkeavat nopeasti, jotta saisimme hänet nopeasti pelaavaan kokoonpanoon. Johnsin pelilupa-asiat ovat kunnossa ja hän debytoi oranssissa kotiyleisön edessä keskiviikkona.

– Nopeasti uusi kohtaaminen samaa joukkuetta vastaan, kun KTP saapuu Kauhajoelle, Jussi Laakso ennakoi keskiviikon peliä. – Pieniä juttuja korjataan ja muovataan perjantaista, isoimpana muutoksena kuitenkin uuden pelaajan mukaantulo. – Mielenkiintoista tällaisissa nopeissa ”uusinnoissa” on aina nähdä, mitä vastustaja on muuttanut ja miten pystymme reagoimaan niihin.

Karhubasketin kokoonpano: Durrell Summers, Rene Rougeau, Taylor Johns, Antti Niskanen, Bojan Sarcevic, Mikael Laihonen, Okko Järvi, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Jussi Myllyniemi, Mike Moser.

Karhubasket ja KTP kohtasivat viime perjantaina Steveco Areenalla. Kotkassa kauhajokiset veivät ottelua kolme ensimmäistä kymppiä, Durrell Summersin (27/1/3) ja Rene Rougeaun (21/6/2/3 torjuntaa) johdolla. KTP ei kuitenkaan luovuttanut, vaan tuli viimeisellä kympillä viiden pisteen etäisyydelle. Parhaimmillaan kauhajokiset johtivat ottelua 18 pisteellä. KTP:n kirin sytyttäjänä oli nuori Markus Rautasalo (5/1). 203 senttinen sentteri Kevin Langford teki 17 pistettä ja NBA kokemustakin omaava Matt Williams pussitti 15 pistettä. Karhubasket voitti levypallot 36-43, upotti kakkoset 55 prosentin tarkkuudella ja varmisti voiton vapariviivalta, upottaen vaparit 86 prosentin tarkkuudella. Karhubasket hyökkäsi aggressiivisesti kohti koria, keräten 22 vapaaheittoa. Oranssipaitojen uusi sentteri Taylor Johns tuo toivottavasti lisää tilaa kaarelle ja takamies Bojan Sarcevic saa hänestä hyvän tutkaparin, jolla jakaa namupasseja vapaisiin tekopaikkoihin.

KTP:n valmentajalla Tomi Kamisella on käytössä mielenkiintoinen rosteri. Williamsin (13,4/4,7/2) ja Langfordin (11,7/4,2) lisäksi siitä löytyvät jenkit Donte Thomas (12,7/8,4) sekä Tyrell Nelson (13,2/5,8). Kotkalaisten peliä pyörittää takamies Antto Nikkarinen (10,9/3/5,6), joka kuuluu ehdottomasti Korisliigan parhaimpiin takamiehiin. Michael Pounds (8,7/2,6) omaa kovan kokemuksen peleistä ja kolme Lehtorantaa Janne (4,7/2), Joonas (5,3/1,8/2) sekä Juho (3,1/2,6), tuovat laajuutta kokoonpanoon. Kaminen ei arkaile antaa vastuuta nuorille pelaajille, kuten Rautasalo näytti edellisessä ottelussa. Mielenkiintoista on myös nähdä, kuin Karhubasketin viime kevään mestaruusjoukkueen palaset Juho ja Joonas Lehtoranta otetaan vastaan kotijoukkueen fanien toimesta.

– Reissu lakeuksille edessä ja vastassa entisestään vahvistunut Karhubasket, Tomi Kaminen ennakoi ottelua. – Pyrimme iskemään kotijoukkueen syömähampaisiin entistä kovempaa kiinni ja katsotaan mihin asti se riittää.

KTP:n kokoonpano: Thomas, Williams, Juho Lehtoranta, Pounds, Rautasalo, Nikkarinen, Langford, Hannikainen, Nelson, Ailio, Joonas Lehtoranta.

Karhubasket – KTP keskiviikkona Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallilla. Ottelu alkaa kello 18.30.

Lippuja saa ostettua ennakkoon osoitteesta www.ennakkolippu.com. Lipunmyynti salilla ja ovet aukeavat kello 17. Aulan fanimyyntipisteessä on uutta tavaraa myynnissä ja kun joulukin on tulossa, niin nyt kannattaa olla ostamassa jotain kivaa pukinkonttiin.

Tervetuloa!

www.karhubasket.fi