UUTISET

02.02.2023

KARHUBASKET VARMISTI PAIKKANSA FIBA EUROPE CUPIN PUDOTUSPELEISSÄ

Ukrainalaiset olivat sekä kentällä että katsomossa tyytyväisiä tapahtumaan (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kulunut viikko oli mielenkiintoinen Karhubasketille. Jo tiistaina varmistui paikka FIBA Europe Cupin jatkolohkon kahden parhaan joukossa, kun slovakialainen Patrioti Levice voitti vieraissa Hapoel Haifan 64-74. Tappio oli israelilaisille kolmas ja kun kauhajokiset lähtivät keskiviikon otteluun Budivelnykiä vastaan ilman tappioita, niin paikka kahden parhaan joukossa oli varma.

Keskiviikkona IKH Areenaan saapunut BC Budivelnyk Kyiv oli pakkovoiton edessä, jos he mielisivät Karhubasketin kanssa kahdeksan parhaan joukkoon eli pudotuspeleihin. Ukrainalaiset olivat hävinneet Israelissa 10 pisteellä ja voittaneet kotiottelunsa kahdella, joten tasapisteissä Hapoel olisi paremmalla korierolla edellä. Toki Karhubasketin kaksi kotivoittoa viimeisistä otteluista voisi nostaa myös Levicen taistelemaan pudotuspelipaikasta.

Keskiviikkona IKH Areenassa oli Budivelnykiä kannustamassa yli 300 ukrainalaista. Ukrainalaisia oli saapunut Kauhajoelta ja ympäri Pohjanmaata busseilla. Tapahtuman olivat mahdollistaneet eri kunnat ja kaupungit yhteistyössä Kalyna ry:n kanssa. Kalyna ry toimii Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla Ukrainasta saapuneiden hyväksi. Lisäksi vierailua olivat järjestämässä Sauli Korpela, Jarkko Kulmala ja Jouni Lilja. Tapahtuma oli onnistunut ja Budivelnykin joukkue oli iloinen, kun saivat kannustajia IKH Areenaan ja pääsivät tapaamaan ukrainalaisia.

Heti keskiviikon ottelun alkuminuuteilla näki, että Budivelnyk oli tullut taistelemaan pudotuspelipaikasta. Vieraiden puolustus ei jättänyt senttiäkään ylimääräistä tilaa Karhubasketin hyökkäyspelille. Kun kauhajokiset vastasivat samalla mitalla, niin IKH Areenassa nähtiin yksi kauden parhaista puolustuspeleistä, mitä maassa on tällä kaudella koettu.

Miikka Marttinen sai kokea, ettei Budivelnykin puolustuksen keskustassa ollut aikaa tai tilaa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Ranskan pääsarjan eli Pro A:n viimekauden parhaisiin pistemiehiin kuulunut Johnny Berhanemeskel (18/4/5) johdatti kovilla yksilö suorituksilla ukrainalaiset avauspuoliajalla pienelle karkumatkalle. Häntä säesti korin läheisyydessä häärinyt Jerai Grant (13/7). Budivelnyk voitti avausneljänneksen 18-21 ja toisen kympin 0-7 putkella ero kasvoi 10 pisteeseen (22-32). Karhubasketin peliä rasittivat menetykset, joita puoliaikaan mennessä oli kertynyt 10 kappaletta. Näistä ukrainalaiset iskivät 13 pistettä. Kotijoukkueen hahmo avauspuoliajalla oli Daniel Dolenc (14/3/2 torjuntaa), pussittaen taukoon mennessä 10 pistettä. Puoliajalla lukemat olivat 31-37.

Budivelnyk kasvatti etumatkansa yhdeksään pisteeseen kolmannella neljänneksellä. Neljä kautta tarunhohtoisessa NBA:ssa pelannut Archie Goodwin (10/4) ja isokokoinen Vyacheslav Bobrov (13/5/3) olivat isännille hankalasti vartioivia pelaajia.

Daniel Dolenc pelasi jälleen erinomaisen Europe Cupin ottelun (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Päätöskympin alkupuolella ero kasvoi 13 pisteeseen (42-55), ennen kuin IKH Areenan 2107 (yleisöennätys) katsojaa siivittivät kauhajokiset kiriin. 9-0 pisteputki leikkasi eron neljään pisteeseen (55-59), kun peliaikaa oli jäljellä vajaat neljä minuuttia. Karhubasketin kirin laittoi liikkeille Jeffrey Crockettin (12/8/3) kolmonen. Severi Kaukiainen (6/2/2) askarteli seuraavat neljä pistettä ja hyökkäyslevypallon jälkeen Dolenc päätti kotijoukkueen etsikkoajan kakkosella. Budivelnyk kokoontui aikalisälle ja Berhanemeskel päätti vieraiden piinan kakkosella. Henri Kantosen (4/4/9) kaksi onnistunutta ajoa korille kansi eron taas neljään. Viimeisellä minuutilla Grant teki tilanteeksi 59-65. Kuuden pisteen etumatka sopi kotijoukkueelle, sillä joulukuussa Karhubasket oli voittanut Budivelnykin Italiassa seitsemällä pisteellä. Vieraat eivät enää tärkeää koria saaneet aikaan, joten Crockettin onnistunut kolmonen summerin soidessa oli enää kosmetiikkaa ja loppulukemat olivat sen jälkeen 62-65.

Severi Kaukiainen oli virittämässä oranssipaitojen kiriä viimeisellä kympillä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kolmen pisteen tappiolla Karhubasket varmisti jatkolohko J:n ykköspaikan. Kärkisija antaa FIBA Europe Cupin pudotuspeleihin kotiedun. Pudotuspelit pelataan perinteiseen eurocup -tyyliin kaksiosaisena, jossa kahden ottelun yhteispistemäärä ratkaisee jatkopaikan kohtalon. Karhubasket aloittaa siis FIBA Europe Cupin pudotuspelit vieraissa keskiviikkona 8. maaliskuuta ja toinen osaottelu pelataan IKH Areenassa keskiviikkona 15. maaliskuuta. Kauhajokisten vastustaja tulee jatkolohko I:stä ja on joko FC Porto (Portugali) tai Cholet Basket (Ranska). Nämä joukkueet kohtaavat ensi keskiviikkona Ranskassa ja ottelun voittaja voittaa jatkolohko I:n ja häviäjä on Karhubasketin vastustaja pudotuspeleissä.

Keskiviikon puolustustaistelussa 15 menetystä oli liikaa. Näistä Budivelnyk rokotti 17 pisteen edestä. Levypallojen voittaminen 37-30 ei kauhajokisia pelastanut, koska kolmoset upposivat vain 20,8 prosentin tarkkuudella (5/24). Myös vapaaheitoissa olisi ollut parantamisen varaa, sillä niissä osumatarkkuus oli 57,9 prosenttia (11/19). Budivelnyk tiesi, että kauhajokisten kaukoheittopeli oli avain asia, eivätkä jättäneet yhtään ylimääräistä heittotilaa. Fyysiset vieraat pakottivat oranssipaidat menetyksiin puolustuksen keskustaan suuntautuneiden ajojen päätteeksi ja varsinkin päätöskympin loppupuolen menetykset olivat isossa osassa tappion kannalta. Kauhajokisten onnistujiin voidaan laskea myös Kuany Kuany (12/3) ja hyvät minuutit pelannut Teemu Suokas (3/1).

-Ottelun jälkeen on kaksijakoiset tunnelmat, päävalmentaja Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen analyysin. Jo eilen tiistaina varmistui jatkopaikka ja nyt tällä tuloksella varmistui lohkovoitto. Tämä ottelu oli vaikea, josta kertoo se, että jäimme 62 pisteeseen. Heitimme paljon vapaaheittoja ohi ja oli tosi nihkeää. Annoimme vastustajalle toisella puoliajalla vain 28 pistettä, mikä oli hyvä asia. Hyökkäyksessä ei mikään onnistunut, mutta jaksoimme tehdä puolustuksessa töitä läpi pelin. Toisen puoliajan esitys antoi meille hyvän mahdollisuuden voittaa ottelu. Budivelnyk oli todella fyysinen, mutta helpot viimeistelyt menivät ohi. Ei ollut helpoin lähtökohta pelaajille otteluun, kun sitä isoa panosta ei otteluun enää ollut. Paransimme toisella puoliajalla, eikä menetyksiä enää tullut. Budivelnyk oli saanut tähän peliin pari hyvää pelaajaa lisää, jotka olivat kovia yksi vastaan yksi pelaajia. Ei vastustajakaan tänään mitään joukkuepelillä saanut ja meiltäkin puuttuivat tyypilliset pitkät syöttöketjut, jolla olemme pystyneet palloa liikuttelemaan. Maajoukkue eli Susijengi on pelannut hyvällä tasolla. Meiltä on puuttunut europeleissä voittava seurajoukkue muutaman vuoden. Tämä on askel siihen suuntaan. Meidän tavoite oli päästä jatkoon alkulohkosta, mutta nyt pääsimme myös eteenpäin pudotuspeleihin, mikä on ollut meiltä valtava onnistuminen. Ja kun muistetaan vielä se, että meiltä on puuttuva aloittava sentteri. Olemme pystyneet saavuttamaan europeleissä etua niillä aseilla, joilla saimme kilpailuetua viime kauden Korisliigassa. Täällä Suomessa joukkueet ovat pystyneet tällä kaudella vastaamaan meidän etuihin. Europeleissä tulee vastaan fyysisempiä joukkueita ja kotimaassa vastassa on nopeampaan hyökkäyspeliin pyrkivämpiä joukkueita, Koskimies pohti Korisliigan ja europelien eroa.

Karhubasket päättää FIBA Europe Cupin jatkolohkon ottelut IKH Areenassa ensi tiistaina. Kello 18.30 alkavaan otteluun vieraaksi saapuvat Hapoel Haifa Israelista. Hapoelin on pakko ottelu voittaa, jos he haluavat pitää voiteensa yllä jatkopaikasta. Jatkopaikka vaatisi myös keskiviikkona Levicen vierasvoittoa Budivelnykistä. Tiistain europelin liput ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi. Ensi tiistaina voidaan nähdä myös sentteri Simeon Carterin kauden debyytti oranssipaidoissa.

31.01.2023

OTTELUENNAKKO: KARHUBASKET – BC BUDIVELNYK KYIV

Karhubasket kohtaa keskiviikkona FIBA Europe Cupin jatkolohkon ottelussa IKH Areenalla Ukrainalaisen BC Budivelnyk Kyivin. Kauhajokiset ovat voittaneet jatkolohkossa kaikki neljä otteluaan ja johtavat lohkoa puhtaalla pelillä. Jatkopaikka FIBA Europe Cupin pudotuspeleihin on lähellä, mutta vaatii vielä yhden voiton. Yhdellä voitolla varmistuisi myös jatkolohkon voitto, joka toisi kotiedun pudotuspelein ensimmäiselle kierrokselle. Keskiviikkoisen Budivelnyk pelin lisäksi jäljellä on kotiottelu IKH Areenalla Israelilaista Hapoel B-Cure Laser Haifaa vastaan, joka pelataan Kauhajoella tiistaina 7. helmikuuta.

Keskiviikon europelin liput ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi. Lippuja voi ostaa myös R-Kioskeista kautta maan. IKH Areenan ovet avautuvat keskiviikkona kello 16.30 ja samalla käynnistyy areenalla myös lipunmyynti. Ottelu alkaa kello 18.30. Kausikorteilla on vapaa sisäänpääsy jatkolohkon kotiotteluihin.

IKH Areenaan on tulossa keskiviikkona noin 300 ukrainalaista kannustamaan omaa joukkuetta. Karhubasket toivottaa kaikki ukrainalaiset tervetulleiksi otteluun ja Ukrainan passilla lipun saa ilmaiseksi. Ukrainassa käynnissä olevan tilanteen johdosta, ajatukset on hyvä saada välillä siirrettyä pois hirveyksistä. Karhubasket on toiminut vierailun suhteen yhteistyössä Kauhajoen kaupungin kanssa ja monet yritykset ovat mahdollistaneet tapahtuman. Karhubasket haluaa myös kiittää Sauli Korpelaa, Jarkko Kulmalaa ja Jouni Liljaa.

Karhubasketin jatkolohkon voitot ovat tulleet kotona IKH Areenassa Patrioti Levicestä 105-71 ja vieraissa Budivelnykistä 65-72, Haifasta 59-66 ja viime keskiviikkona Levicestä 55-86. Alku on ollut vakuuttava, mutta sillä ei ole mitään merkitystä. Pudotuspelipaikkaan tarvitaan yksi voitto kahdesta viimeisestä ottelusta.

Budivelnyk otti viime keskiviikkona tärkeän kotivoiton Israelilaisesta Hapoel Haifasta. Loppulukemat olivat 81-79. Voitto piti ukrainalaisten toiveet pudotuspelipaikasta pystyssä. Nyt joukkue on tasapisteissa Haifan kanssa, kun molemmilla on kaksi ottelua jäljellä. Molemmat kohtaavat kauhajokiset IKH Areenalla ja Patrioti Levicen kotonaan. Jos sekä Budivelnyk että Haifa voittavat kotiottelussaan Levicen, niin Budivelnyk tarvitsee jatkopaikkaan keskiviikkona vierasvoiton. Jos Haifa ja Budivelnyk ovat kuuden ottelun jälkeen tasapisteissä, niin israelilaiset nappaavat jatkopaikan, koska voittivat keskinäisen kotiottelunsa 10 pisteellä.

Budivelnyk selvitti tiensä alkulohkosta jatkoon, voittmalla F lohkossa kuudesta ottelusta neljä. F lohkon kärkipaikan nappasi virolainen BC Kalev. Jatkolohkossa ukrainalaiset ovat voittanee ja hävinneet kaksi ottelua. Tappiot ovat tulleet kotiottelussa Karhubaskettia vastaan 65-72 ja vieraissa Israelin Haifassa 81-71. Voitot ovat tulleet vieraissa Levicestä niukasti 76-77 ja viime keskiviikkona Haifasta 81-79.

Karhubasketin ja Budivelnykin kohtaaminen ennen joulua Italian Verolissa oli tiukka. Kauhajokiset ottivat avauskympillä 21-24 johtopaikan ja johtivat puoliajalla 36-42. Ukrainalaiset voittivat kolmannen kympin 15-13, mutta oranssipaidat voittivat päätöskympin 14-17 ja koko ottelun siis seitsemällä pisteellä. Karhubasket voitti levypallot niukasti 33-34, mutta Budivelnykin 15 hyökkäyslevypalloa tuottivat tuskaa. Isännät onnistuivat kolmosissa 38,1 prosentin tarkkuudella, mutta onnistumisia tuli vain kahdeksan kappaletta. Kakkoset onnistuivat vain 41,5 prosentin tarkkuudella ja Budivelnyk menetti pallon 17 kertaa. Karhubasket onnistui kakkosissa 56,8 prosentilla ja kuusi kolmosta saatiin koriin 35,3 prosentin tarkkuudella. Menetyksiä tuli peräti 21 kappaletta. Onneksi Budinelnyk rankaisi kauhajokisia menetyksistä vain 16 pisteellä, kun oranssipaidat rokottivat kotijoukkuetta 17 menetyksestä 25 pisteellä. Tämä ja tarkempi heittopeli ratkaisi voiton.

Karhubasketin pisteistä vastasivat Cameron Jones (16/4/4), Jeffrey Crockett (13/12/2) ja Kuany Kuany (11/4). Daniel Dolenc teki yhdeksän pistettä ja takamieskaksikko Henri Kantonen – Severi Kaukiainen tekivät viisi pistettä mieheen. Budivelnykin paras pistemies oli Bogdan Bliznyuk 18 pisteellä. Jerai Grant teki 12 pistettä ja poimi yhdeksän levyriä. Pavlo Krutous teki kahdeksan pistettä, kuten myös Vyacheslav Bobrov.

Budivelnykin kokoonpano ja tilastot (ottelut/minuutit per ottelu/pisteet/levyrit/syötöt):

#1 Sarunas VASILIAUSKAS, takamies, 188 cm. LTU. (3 ott/14 min/1,7/0,7/2)

#2 Jerai GRANT, laituri, 203cm. USA. (10 ott/27 min/12,9/6,7/1,6)

#7 Andriy GRYTSAK, laituri, 198cm. UKR. (3 ott/9 min/0/2,3/0,7)

#8 Johnny BERHANEMESKEL, takamies, 188 cm. CAN. (7 ott/28 min/17,9/3,3/3,4/1,3 riistoa)

#10 Archie GOODWIN, takamies, 196cm. USA. (8 ott/32 min/16,5/4,8/2,4/2,6 riistoa)

#12 Pavlo KRUTOUS, laituri, 201cm. UKR. (10 ott/16 min/4,6/1,5)

#13 Vyacheslav BOBROV, laituri, 202cm. UKR. (10 ott/25 min/6,6/5,3/2,4)

#15 Alec BROWN, sentteri, 216cm. USA. (10 ott/15 min/5,7/4,7)

#22 Aurimas MAJAUSKAS, laituri, 199cm. LTU. (8 ott/7 min/1/1,9)

#32 Bogdan BLIZNYUK, laituri, 198cm. UKR. (9 ott/31 min/10,7/6,2/4,7/1,4 riistoa)

#45 Vitaliy ZOTOV, takamies, 188 cm. UKR (2 ott/24 min/5,5/1,5/3/1 riisto)

#51 Dmytro TYKHONOV, laituri, 205cm. UKR. (8 ott/8 min/1,5/1,5)

Budivenykin avainpelaajat:

Numero 10 Archie Goodwin

#10 Archie Goodwin. Goodwin varattiin NBA:han vuonna 2013 ensimmäisen kierroksen 29. varausvuorolla, pelattuaan yhden kauden NCAA yliopistokoripalloa maineekkaassa Kentuckyn joukkueessa. Kaudella 2012-2013 yliopistossa tuli 33 ottelua, kaikki avausviisikossa ja keskiarvoksi miltei 32 minuutin peliajalla 14,1 pistettä, 4,6 levypalloa ja 2,7 syöttöä. Varaajana oli Oklahoma City Thunder. Jo draft -iltana oikeudet siirtyivät Golden State Warriorsin kautta Phoenix Suns:lle, jonka kanssa Goodwin solmi sopimuksen. Phoenixissa Goodwin pelasi kolmen kauden ajan ja yhteensä otteluita kertyi 150. Viimeisellä kaudella2015-2016 Goodwin esiintyi 57 NBA -ottelussa, joista 13 hän oli aloitusviisikossa. Keskiarvoiksi tuli reilun 19 minuutin peliajalla 8,9 pistettä, 2,5 levyriä ja 2,1 syöttöä. Kaudella 2016-2017 Goodwin pelasi Brooklyn Nets ja New Orlean Pelicans -joukkueissa yhteensä 15 ottelua.

Goodwin on pelannut useamman vuoden NBA:n G-liigaa. Kaudella 2019-2020 hän pelasi Turkin pääsarjaa (17 ott/17,8/3,5/2,5) ja Saksan Bundesliigaa (12 ott/12,8/3,4/2,3). Kaudella 2020-2021 pelipaikka oli Ranskan Pro A:ssa (28 ott/8,7/2/1) ja kokemusta tuli myös Eurocupista. Kausi 2021-2022 alkoi Ukrainassa Budivelnykissä (9 ott/16,2/6/2,1), mutta sota sotki suunnitelmia kaikkien osalta. Kausi jatkui päätökseen Israelin pääsarjassa (8 ott/18,6/4,6/,8). Täksi kaudeksi Goodwin palasi Budivelnykiin, joka sodan takia pelaa FIBA Europe Cupia Italiasta käsin.

Tällä kaudella Goodwin on tehnyt Europe Cupissa kahdeksassa ottelussa 16,5 pistettä 53,1 prosentin kakkosilla ja 25 prosentin kolmosilla. Goodwin 5,2 vapaaheittoa ottelua kohden. Ajaa mielellään vasemmalle, mutta voi spinnata takaisin oikealle. Hänelle tulee menetyksiä enemmän kuin syöttöjä. Valmentaja on antanut hänelle vihreän valon heittää ja yritykset voivat olla välillä villejäkin. Heitto kuljetuksesta ei ole hänen suurinta vahvuusaluetta.

#8 Johnny Berhanemeskel. Kanadalainen heittävä takamies, joka on erittäin hyvä heittäjä. FIBA Europe Cupissa hän on ottanut 6,6 kolmosta ottelua kohden ja upottaa ne erinomaisella 47,8 prosentin tarkkuudella. Berhanemeskel aloitti ammattilaisuransa kaudella 2015-2016 Virosta, jossa hän pelasi Kalev -joukkueessa. Sen jälkeen uran on jatkunut Sakasan Bundesliigassa, Espanjan pääsarjassa, Kreikan pääsarjassa ja Ranskan Pro A:ssa. Viime kaudella Ranskan Pro A:ssa eli pääsarjassa hän pelasi 32 ottelua ja teki niissä 31 minuutin peliajalla keskiarvoiksi 17,8 pistettä, 3 levyriä ja 2,5 syöttöä.

#2 Jerai Grant. Voimakas ja fyysinen pelaaja, joka hakee itselleen hyvää asemaa korin läheisyydestä. Viimeistelee kakkoset 66 prosentilla ja on keskimatkoille asti erinomainen heittäjä.

Tarkkaile myös heitä:

#1 Sarunas Vasiliauskas. Kokenut syöttö edellä pelaava takamies. Osaa heittää, muttei aja korille.

#13 Vyacheslav Bobrov Erittäin fyysinen iso laitahyökkääjä (202 cm), joka osaa syöttää. Hänet pitää sulkea pois levypalloista.

#15 alec Brown. 216 senttinen pelaaja, joka tuottaa ulottuvuudellaan ongelmia. Heittäjä.

#32 Bogdan Bliznyuk. Ei suurempaa heittouhkaa, mutta ajaa mielellään korille oikealla kädellä. Joukkueensa paras syöttäjä, 4,7 syötön keskiarvolla.

#45 Vitaliy Zotov. 188 senttinen takamies, joka puolustaa aggressiivisesti pallollista pelaajaa, hakien riistoja. Ei viimeistele vahvasti korin läheltä, mutta osaa heittää.

Numero 8 Johnny Berhanemeskel

Ennakkokommentit päävalmentaja Janne Koskimies: – Budivelnykin takakenttä on ihan eri formissa, kun meidän edellisessä kohtaamisessa Italiassa. Heillä on peräti neljä pelaajaa, jotka eivät silloin olleet kokoonpanossa. Joukkueen parhaat korintekijät #8 Johnny Berhanemeskel ja #10 Archie Goodwin olivat silloin loukkaantuneena. Nyt on palkattu uutena pelaajana #45 Vitaliy Zotov, joka on Ukrainan maajoukkuepelaaja. Myös #1 Sarunas Vasiliauskas oli myös edellisen kohtaamisen aikaan loukkaantuneena. Vastassa on takakentän osalta ihan uusi joukkue.

Isossa päässä ei ole muutoksia. Mukana ovat #2 Jerai Grant ja #13 Vyacheslav Bobrov, jotka tuovat sekä nelos- että vitospaikalle fyysisyyttä. #15 Alec Brown on pitkä heittäjä, joka tulee vaihdosta. Berhanemeskel ja Goodwin ovat heidän ehdottomasti vaarallisimmat ja tärkeimmät korintekijät. Heillä on vapauksia hyökkäyspäässä ja ottavat välillä villejäkin ratkaisuja. Meidän pitää onnistua heidän puolustamisessa hyvin. Grantin ei saa ottaa asemaan korin läheisyydessä, muuten olemme vaikeuksissa.

Viimeksi he vaihtoivat puolustuksessa paljon meidän skriinejä ja uskon, että he tulevat jatkamaan niin myös keskiviikkona. Keskitymme harjoituksissa siihen, että saamme pidettyä pelaamisen dynaamisena. Vastassa on athleettinen joukkue ja heillä on heitontorjuntavoimaa, joten korille ei kannata lähteä puskemaan, jos ei ole ajatusta mitä tehdään. Meidän pitää löytää ne tavat, joilla Budivelnykiä vastaan hyökätään ja etsiä heidän puolustuksen heikkoudet ja käyttää niitä kurinalaisesti. Jos meillä ei ole suunnitelmaa, niin vastustaja vain vaihtaa skriinejä ja päädymme siihen, että takamiehellä on pallo käsissä ja hyökkäysaikaa on jäljellä neljä tai viisi sekuntia. Siirtymähyökkäyksessä, jos meillä on hyvä heittopaikka kolmoseen, niin ne haluamme käyttää ehdottomasti hyväksi. Parempaa paikkaa ei sitten enää välttämättä tule. Pitää pelata rohkeasti ja olla valmiita ratkaisuihin. Vastustaja on todella fyysinen ja valmiina painimaan. Me emme halua lähteä siihen mukaan, vaan haluamme pelata omaan peliämme.

FIBA Europe Cupin jatkolohkon ottelu Karhubasket – BC Budivelnyk Kyiv IKH Areenalla keskiviikkona 1.2. kello 18.30.

Liput myynnissä osoitteessa Lippu.fi.

 

28.01.2023

KARHUBASKETILLE TAPPIO KOUVOLASTA

Kouvot olivat askeleen edellä ja pykälää korkeammalla (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Korisliigan ylempi loppusarja alkoi Karhubasketilla perjantaina, kun ohjelmaan oli merkitty peli viihtyisässä Kouvolassa. Keskiviikkona Karhubasket haki FIBA Europe Cupissa jatkosarjan neljännen voiton ja matka jatkui Slovakiasta Helsingin kautta Kouvojen vieraaksi MLL Areenalle.

Karhubasket saikin otteluun salama-alun. Kouvot yritti sekoittaa paikkapuolustuksella vieraiden pasmoja, mutta kauhajokiset hyödynsivät heittotilan bonuskaarella ja upottivat viisi ensimmäistä kolmostaan. Runsaassa kolmessa minuutissa lukemat olivat 0-15. Severi Kaukiainen (22/2/5) lisäsi Kouvojen tuskaa ja muokkasi kolmosella lukemiksi 1-18. Neljän minuutin jälkeen taululla olivat luvut 4-21 ja Jyri Lehtonen oli käyttänyt isäntien molemmat avauspuoliskon aikalisänsä. Aikalisä toikin ryhtiä Kouvojen pelaamiseen ja oranssipaitojen osumatarkkuus hieman tippui. Hannes Pöllä (11/7) herätteli isäntiä kiriin ja Quanterrius Jackson (7/2) teki avauskympillä kuusi pistettä 100 prosentin tarkkuudella. Karhubasket johti ensimmäisen neljänneksen jälkeen 22-31, mutta ei ollut upottanut ainoatakaan kakkosta. Pisteet syntyivät 10 kolmosella ja yhdellä vapaaheitolla. Kaukiainen upotti alkuun neljä ja Miikka Marttinen 12/2 syöttöä) kolme kolmosta.

Severi Kaukiainen upotti avauskymppiin 12 pistettä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Cameron Jones (11/5/6) upotti toisella neljänneksellä vieraiden ensimmäisen kakkosen. Oranssipaitojen kolmoset kolisivat rautoihin ja pitkistä levypalloista Kouvot pääsivät juoksemaan nopeita, eikä vieraiden puolustus ehtinyt Kouvoja pysäyttämään. Kouvojen parhaana palkittu John Meeks (28/8/2) oli erinomaisessa vireessä ja Deshon Taylorin (23/7/4) kaksi perättäistä kolmosta tasoittivat lukemiksi 44-44, joten Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle. Joukkueet etenivät tasatahtia kohti puoliaikaa, mutta Joel Mäntysen (11/1) johdolla Kouvot pitivät tauolla piikkipaikkaa lukemin 52-49.

Puoliajan jälkeen Karhubasket selvästi lisäsi heittoja bonuskaaren sisältä. Lee Skinner (6/6/6) ja Jeffrey Crockett (12/3/2) olivat vapaaheittoviivalla muutaman kerran täysin vapaana. Toki kolmostulitus jatkui, kun paikkoja tuli ja Henri Kantonen (17/10/2) osui pari kertaa maukkaaseen paikkaan. Johtopaikka vaihtui useasti. Kun kymppiä oli jäljellä noin minuutti Kaukiainen haki hyökkäyslevypallon ja upotti kolmosen, mikä antoi vieraille 69-73 johtopaikan. Meeks kavensi eron kahteen, mutta summerin soidessa Manny Patterson (4/3) päätti neljänneksen tilanteeseen 71-75.

Miikka Marttinen paukutti ensimmäiseen neljännekseen 9 pistettä kolmella kolmosella (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Sitten tiiviin pelitahdin ja matkustelun yhteisvaikutus alkoi näkyä Karhubasketin pelaajissa. Kouvojen pelaajat pääsivät ajamaan vuorotellen korille ja nostamaan helppoja pisteitä. Meeks johdatti Kouvot 13-0 jaksolla 84-75 johtoon, eikä vieraat saaneet onnistumisia viiteen minuuttiin. Kauhajokiset yrittivät loppuun saakka, kun fanibussillinen faneja piiskasi omiaan rumpujen paukkeella, mutta eväät eivät kiriin lopussa riittäneet. Energisempi ja aktiivisempi Kouvot veivät voiton lukemin 102-93.

Karhubasket otti ottelussa 47 kolmosta, mikä on kahdeksanneksi isoin lukema Korisliigassa. 49 yrityksellä olisi päässyt top kolmoseen ja Seagulls pitää ennätystä hallussaan 56 yrityksellä. Puoliaikaan mennessä kauhajokiset olivat ottaneet vain neljä kakkosta ja upottaneet ne 36 prosentin tarkkuudella. Lopulta päädyttiin 15 onnistuneeseen kakkoseen ja prosenttikin oli 54. Kolmosissa tarkkuus oli 38 prosenttia. Menetyksiä kauhajokisille tuli vain yhdeksän, syöttöjä jaettiin 26 ja levypallotaistelussa oltiin mukana ihan ok, vaikka Kouvot voittivat ne 41-36.

Hyökkäyspään heittojakauma oli mikä oli, mutta ongelmat olivat puolustuspäässä. Karhubasket päästi ensimmäistä kertaa tällä kaudella omiin yli 100 pistettä. Ja paljon pisteitä tuli ajojen päätteeksi korin läheisyydestä, josta Kouvot tekivät 48 pistettä. Väsyneillä jaloilla ei vain pysytty Kouvojen pelaajien edessä. Kouvot upottivat Meeksin (6/6 100%) johdolla kolmoset 55 prosentin ja kakkoset 58 prosentin tarkkuudella. Kouvot pelasivat pääosin paikkapuolustusta, jota olivat viikon saaneet rauhassa hioa kuntoon. Välillä sotkettiin oranssipaitojen peliä, vaihtamalla miespuolustukseen, mutta Jyri Lehtosen filosofialle pitää nostaa hattua, sillä se ei horjunut edes lukemissa 1-18.

-Onnittelut Kouvoille, Janne Koskimies avasi pelin jälkeisen lehdistötilaisuuden. He pelasivat erittäin hyvän pelin. Tämä oli kauden kolmas peli Kouvoja vastaan ja tänään he pääsivät toteuttamaan heidän näköistä peliä. Tuli paljon avoimen kentän tilanteita ja he pääsivät nopeisiin hyökkäyksiin. Saimme hyökkäyksessä hyviä heittopaikkoja ja teimme hyökkäyspäässä riittävän määrän pisteitä, jotta olisimme pelin voineet voittaa, mutta siirtymäpuolustus ei toiminut. Emme osanneet reagoida siihen, että jos heitimme ohi, niin pallo oli viidessä sekunnissa omassa korissa. Olimme siinä huonoa ja nimenomaan paikkapuolustusta vastaan sitä pitää parantaa. Olimme liian hitaita ja päästimme Kouvojen jenkit sinne, minne he haluavat eli ajamaan korille. Kouvot tekivät 48 pistettä korin läheisyydestä. Kommunikaatiota pitää parantaa, Koskimies päätti analyysin ottelusta.

Karhubasket palaa kotiin IKH Areenalle keskiviikkona, kun joukkue lähtee hakemaan FIBA Europe Cupin pudotuspelipaikkaa eli sijoitusta cupin kahdeksan parhaan joukkoon. Vieraaksi saapuu BC Budivelnyt Kyiv Ukrainasta. Ukrainan tilanteen takia Suomessa on paljon pakolaisia ja Karhubasket toivottaa kaikki ukrainalaiset lämpimästi tervetulleeksi otteluun. Keskiviikon kamppailu alkaa kello 18.30. Liput ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi. IKH Areenalla ovat avautuvat keskiviikkona kello 16.30 ja samalla käynnistyy myös lipunmyynti.

Henri Kantonen teki Kouvolassa tupla-tuplan eli 17 pistettä ja 11 levypalloa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

 

26.01.2023

OTTELUENNAKKO: KOUVOT – KARHUBASKET

(kuva: Janne Yli-Korhonen)

Perjantaina pyörähtää käyntiin Korisliigan loppusuora kohti pudotuspelejä, kun yläloppusarjan ottelussa Kouvolan Kouvot (11 voittoa/11 tappiota) isännöin Karhubaskettia (19/3) kello 18.30 MLL Areenalla pelattavassa ottelussa. Loppusarjassa haetaan 10 ottelun aikana lopulliset sijoitukset pudotuspeleihin.

Kauhajokisten valmistautuminen jää taas valitettavan lyhyeksi. Karhubasket pelasi keskiviikkona Slovakian Levicessä FIBA Europe Cupin jatkolohkon neljännen ottelun. Kauhajokiset olivat tauolla tappiolla 31-28, mutta voittivat toisen puoliskon peräti 24-58, joten 55-86 voitto oli lopulta vakuuttava. Saman jatkolohkon toisessa kamppailussa ukrainalainen BC Budivelnyk Kyiv voitti Italiassa israelilaisen Hapoel Haifan 81-79, joten kauhajokiset eivät vielä varmistaneet paikkaansa FIBA Europe Cupin pudotuspeleissä eli kahdeksan parhaan joukossa. Torstaina Karhubasket matkusti bussilla Levicestä Itävallan Wieniin, josta joukkue lensi Helsinkiin ja majoittui hotelliin. Perjantaina Veljekset Viitalan bussi hakee joukkueen Hesasta ja kuljettaa Kouvolaan.

Korisliigassa Karhubasket varmisti runkosarjan voiton jo hyvissä ajoin ennen viime lauantaina päätöskierrosta. Päätöskierroksella kauhajokiset voittivat kotona IKH Areenassa Tampereen Pyrinnön numeroin 80-78. Pyrintö pisti hanttiin tiukasta, vaikka pelasivat ilman Osku Heinosta ja Tomas Pihlajamäkeä, jotka normaalisti kuuluvat tamperelaisten avausviisikkoon.

Runkosarjan kolme tappiota tulivat kauhajokisille vieraissa. Avauskierroksella oranssipaidat hävisivät Lapuan Kobrien vieraana ja heti seuraavassa vieraspelissä tappio tuli Helsingissä Seagullsien vieraana. Sitten Karhubasket voitti 15 ottelua putkeen ja voittoputki päättyi vasta vuoden 2023 puolella, kun Tapiolan Honka oli parempi Espoossa lukemin 92-85. Tuon tappion jälkeen kauhajokiset ovat voittaneet Kouvot vieraissa 81-95, Katajan IKH Areenassa 95-59 ja viime lauantaina Pyrinnön.

Karhubasket on ottanut sarjataulukon ykköspaikan tiukan puolustuksen ansiosta. Se antaa vastustajille ainoana joukkueena alle 80 pistettä, kun sitä vastaan tehdään 75,2 pistettä. Toki lukema on vieraskentällä suurempi, sillä näissä otteluissa päästettyjen pisteidenkeskiarvo on 81. Eikä tekeminen ole ollut huonoa hyökkäyspäässäkään. Karhubasket on sarjan tarkin joukkue vapaaheitoissa (80,3 %) ja kolmosissa (39,7 %). Menetyksiä joukkueelle tulee sarjassa toiseksi vähiten, 11,5 kappaletta ottelua kohden.

Ennakkokommentit päävalmentaja Janne Koskimies: – Paluu Slovakiasta torstaina Helsinkiin. Yksi yö hotellissa ja perjantaina bussi hakee meidät Kouvolaan. Kouvoja vastaan 1vs1 puolustaminen ja kommunikaatio ovat avainasioita. He pelasivat viime lauantaina Joensuuta vastaan hetkittäin paikkaa ja meidän tulee olla lyhyellä valmistautumisella valmis löytämään keinot myös sitä vastaan.

Kokoonpano: Jones (GTD 75%), Kantonen, Dolenc, Suokas, Patterson (GTD 75%), Kaukiainen, (Kuany GTD 25%), Innamaa, Marttinen, Hakamaa, Crockett (GTD 75%), Skinner (GTD 75%).

Jeffrey Crockett on vahvassa vedossa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kouvot varmisti paikkansa ylemmässä loppusarjassa vasta runkosarjan viimeisellä kierroksella viime lauantaina, kun se haki 91-100 vierasvoiton Joensuusta. Kouvoilla on riittänyt runkosarjassa vastoinkäymisiä. Henri Permannon kausi päättyi valitettavaan loukkaantumiseen jo ennen ensimmäistä ottelua. Myös Joel Mäntynen oli sivussa useamman pelin ja sairastumiset ajoivat Jyri Lehtosen kokoonpanon todella pienelle rotaatiolle. Kouvojen kotipeli BC Nokiaa vastaan jäi pelaamatta, kun kouvolalaisilla ei ollut joukkueellista terveitä pelaajia. Uutta pelipäivää ei uskomatonta kyllä sovittua, joten nokialaiset pokkasivat 0-40 luovutusvoiton.

Vastoin käymisiin nähden Kouvojen yläloppusarjapaikkaa voidaan pitää hyvänä saavutuksena. 22 ottelusta kouvolalaiset voittivat 11. Kotona MLL Areenassa Kouvot voittivat yllättävää kyllä vain 11 ottelusta neljä. Vieraissa Kouvot voittivat seitsemän ottelua. Viimeisistä viidestä runkosarjan ottelusta Kouvot voittivat kaksi ja viimeiset 10 ottelua sujuivat saldolla viisi voittoa ja viisi tappiota.

Kouvojen vahvuudet ovat pisteiden teossa ja levypallopelaamisessa. Sarjan kovin pistetykki Deshon Taylor on tehnyt 27 pistettä ottelua kohden. Taylor on upottanut kakkoset 49,8 prosentin ja kolmoset 40,5 prosentin tarkkuudella. Lisäksi Taylor hankkii 6,8 vaparia ottelua kohden, joka on myös paras lukema Korisliigassa ja upottaa ne hyvällä 82,9 prosentin tarkkuudella. Taylorin lisäksi pistetehtailusta vastaavat Austin Butler (17,1), Quanterrius Jackson (16,6) ja John Meeks (15,6). Varsin vahva jenkkinelikko ja reservissä on vielä Bo Hodges, joka hyppää kokoonpanoon tarvittaessa. Joel Mäntynen (12) pelaa uransa parasta pääsarjakautta ja on tiukasti kiinni kehittyneimmän pelaajan tittelissä.

Korisliigan toiseksi paras hyökkäyslevypallopelaaja Hannes Pöllä (23) on vahva korien läheisyydessä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kouvot poimivat 45,5 levypalloa ottelua kohden, mikä on sarjan paras tilastolukema. Kouvot kahmivat miltei kolme levyriä enemmän kuin tilastokakkosena oleva Seagulls. Karhubasket poimii 40,2 levyriä ottelua kohden, joten Kouvot omaavat tässä ison etulyöntiaseman. Erityisen vahvoja Kouvot ovat hyökkäyslevypalloissa, joita he hakevat 15,5 ottelua kohden. Levypallopelin tukijat ovat kaksoistornit Hannes Pöllä ja Ilmari Toikkanen. Pöllä poimii 7,7 levyriä per ottelu ja niistä 3,7 tulee hyökkäyskorilla. Toikkanen hakee 3,4 hyökkäyslevypalloa ottelua kohden ja hänen levypallokeskiarvonsa on 6,1. Kouvojen paras levypallomies on Butler ja hänen keskiarvonsa on 8,7.

Kouvojen hyökkäyspeli perustuu valtaosin taitavien pelaajien yksi vastaan yksi pelaamiseen. Tästä kertoo syöttötilasta, jonka mukaan kouvolalaiset jakavat 12,9 syöttöä ottelua kohden. Kouvot on sarjan ainoa joukkue, joka tilastoi alle 15 syöttöä ottelua kohden. Ero on iso kauhajokisiin, jotka jakavat 21 syöttöä per ottelu. Siitä huolimatta Kouvojen tarkkuus kakkosissa on hyvä, 50,5 prosenttia ja kolmosissa Kouvot ovat sarjan toiseksi tarkin joukkue, 37 prosentin tarkkuudella. Tarkin kaukoheittojoukkue on Karhubasket, joka on upottanut heitot bonuskaaren takaa 39,7 prosenttisesti.

Kouvojen kokoonpano ja tilastot (ottelut/minuutit/pisteet/levyrit/syötöt):

#1 John Meeks, laitahyökkääjä, 198 cm. USA. (8 ott/26,3 min/15,6/3,9/1,9/1,1 riistoa)

#3 Quanterrius Jackson, laitahyökkääjä, 193 cm. USA. (19 ott/30,2 min/16,6/6,3/1,8/1,8 riistoa)

#4 Austin Butler, laitahyökkääjä, 196 cm. USA. (21 ott/34,1 min/17,1/8,7/2,1/1 riisto)

#8 Veeti Helakorpi, sentteri, 206 cm. (8 ott/7,3 min/1,4/1,3)

#10 Bo Hodges, laitahyökkääjä, 196 cm. USA. (6 ott/26,5 min/11,7/6/2,2/1,3 riistoa)

#14 Emil Uotila, laitahyökkääjä, 198 cm. (20 ott/21,4 min/4/3/1,1)

#18 Joel Mäntynen, laitahyökkääjä, 199 cm. (9 ott/24,2 min/12/2,8/1,4)

#21 Deshon Taylor, takamies, 188 cm. USA. (19 ott/35 min/27/3,9/4,3/1,6 riistoa)

#22 Aarni Korkiatupa, laitahyökkääjä, 198 cm. (20 ott/19 min/4,8/2,8)

#23, Hannes Pöllä, sentteri, 211 cm. (13 ott/20,4 min/8,5/7,7/0,6)

#28 Daniel Rantapaju, takamies, 182 cm. (7 ott/4,2 min/0,7/0,4)

#33 Teemu Kristeri, laitahyökkääjä, 195 cm. (9 ott/3 min/0,3/0,2)

#41 Ilmari Toikkanen, sentteri, 207 cm. (16 ott/20,4 min/4,3/6,3/1,3 torjuntaa)

Ennakkokommentit päävalmentaja Jyri Lehtonen Kouvot: – Karhu Basket kävi dominoimassa Slovakiassa. Vahvaa tekemistä heiltä. Meillä ollut harjoituksissa vapautunutta ja intensiivistä tekemistä. Ylempään jatkosarjaan pääsy selkeästi merkkasi pelaajille paljon, etenkin kaikkien vaikeuksien jälkeen.

Kokoonpano: Butler, Taylor, Meeks, Jackson, Pöllä, Toikkanen, Mäntynen, Uotila ja Korkiatupa.

John Meeks tekemässä koria joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Kouvolassa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket ja Kouvot ovat kohdanneet kaudella kaksi kertaa. Joulukuussa loppulukemat olivat IKH Areenassa 82-74 ja tammikuun 8. päivä MLL Areenassa kauhajokisten voitto kirjattiin lukemin 81-95. Joulukuussa Kouvot voittivat viimeisen kympin 10-26, mutta oranssipaitojen aikaisemmin hankkima etumatka riitti voittoon. Kouvot olivat parempia levyreissä 37-48 ja hakivat 16 hyökkäyslevypalloa. Kouvot saivat vain neljä syöttöä ja osuivat kolmosissa ainoastaan 21 prosentin tarkkuudella. Jenkkinelikon ulkopuolelta vajaamiehinen Kouvot saivat vain kolme pistettä. Taylor askarteli 22 pistettä, kuten myös silloin ensimmäisen Korisliigaottelunsa pelannut John Meeks. Butler pussitti 14 pinna ja poimi seitsemän levypalloa. Tuolloin mukana ollut Bo Hodges kirjasi tehot 13 pistettä ja seitsemän levypalloa. Karhubasketista onnistuivat 24 pistettä tehnyt Severi Kaukiainen ja 15 pisteen saaliin koonnut Cameron Jones. Kauhajokiset menettivät pallon vain seitsemän kertaa ja upottivat kolmoset 39 prosenttisesti.

Tammikuussa oranssipaidat ottivat pelin komentoonsa heti avauskympillä, jonka he voittivat 10-26. Johtopaikkaa ei enää luovutettu pois, joten Karhubasket palasi voittokantaan. Kauhajokisten 15 ottelun voittoputki oli päättynyt vain kaksi päivää aikaisemmin Espoossa. Karhubasket upotti heittonsa tarkasti. Kakkosissa prosentti oli erinomainen 64 ja kolmosissa 44 prosenttia. Menetyksiä tuli 12 kappaletta ja Kouvot voittivat levyrit 43-37. Karhubasketista viisi pelaajaa pääsivät kaksinumeroisille pistelukemille ja Severi Kaukiainen oli jälleen piikki entisen seuransa lihassa. Severi teki 20 pistettä ja jakoi viisi syöttöä. Kaukiaista tukivat Jeffrey Crockett (17/11/2 torjuntaa), Lee Skinner (16/4/5) ja Cameron Jones (12/2/3). Kouvojen parhaat olivat 18 pistettä tehnyt Austin Butler, sekä 80 prosentin kolmosilla 14 pinnaa kasannut Joel Mäntynen.

Kaikkiaan Karhubasket ja Kouvot ovat pelanneet Korisliigassa 60 ottelua, joista kauhajokiset ovat voittaneet 37 kohtaamista. Viimeiset 10 ottelua ovat menneet vahvasti kauhajokisten merkeissä, sillä oranssipaidat ovat voittaneet näistä peleistä yhdeksän. Kolme viimeisistä ottelua ovat menneet Karhubasketille.

Karhubaskettia lähtee taas tukemaan fanibussi, joten MLL Areenalle joukkue saa vahvan tuen.

Kouvot – Karhubasket perjantaina kello 18.30 Kouvolan MLL Areenalla.

Ottelua voi seurata suorana Ruudun välityksellä.

Fanit ovat jälleen Kouvolassa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

 

26.01.2023

KARHUBASKET JATKOI VIERASVOITTOJA FIBA EUROPE CUPISSA

Jeffrey Crockett ja Karhubasket liiteli toisella puoliajalla Levicen yli

Karhubasket lähti tiistaina pelimatkalle Slovakian Leviceen, jossa maan viime kauden mestari Patrioti Levice odotti kauhajokisia FIBA Europe Cupin jatkolohkon otteluun. Oranssipaidat olivat voittaneet jatkolohkossa kaikki kolme ensimmäistä otteluaan, joten neljäsvoitto voisi jo varmistaa pudotuspelipaikan eli sijoituksen kahdeksan parhaan joukossa.

Ottelun avauspuoliaika oli tasainen. Molemmat joukkueet tuskailivat kaukoheittojen kanssa. Slovakialaiset osuivat niissä vain 10 prosentin (1/10) tarkkuudella, mutta eivät vieraatkaan tarkkuudella voineet retostella. Karhubasket onnistui kolmosissa 15 prosenttisesti. Kauhajokiset menettivät pallon yhdeksän kertaa ja kotijoukkue rokotti niistä seitsemän pistettä. Enemmänkin olisi ollut tarjolla. Kun Levice oli kakkosissa tarkempi (Lev 52 %, KB 48 %), niin isäntien 31-28 taukojohto oli ansaittu. Levicen ahkerimmat pistenikkarit avauspuoliskolla olivat Korisliigassakin aikoinaan pelannut James Padgett (15/8) yhdeksällä pisteellä ja Tre McCallum (10/4), joka pussitti kahdeksan pistettä.

Karhubasketin puolustus pakotti slovakialaiset vaikeisiin ratkaisuihin

Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannella kympillä. Padgett nosti Levicelle kaksi pistettä, mutta sitten shown varasti täysin kauhajokiset. Ottelun hahmo Jeffrey Crockett (23/5/2) aloitti vieraiden pisteputken kolmosella ja Kuany Kauny (15/4/2) pussitti seuraavat seitsemän pinnaa, joten parin minuutin 0-10 jakson jälkeen Levice kokoontui aikalisälle. Se ei kurssia muuttanut. Aikalisän jälkeen Daniel Dolenc (7/5/2) upotti ensin kakkosen ja sen jälkeen kolmosen, joten oltiin lukemissa 33-43. Janne Koskimies vaihteli kauhajokisten viisikon pelaajia, mutta sillä ei ollut mitään merkitystä. Puolustuksen intensiteetti pysyi korkeana, eivätkä slovakialaiset saaneet pisteitä aikaan. Lee Skinner (4/6/2) upotti vaparin, Cameron Jones (6/4/4) tarjoili Crockettille maukkaan syötön ja donkki kasvatti pisteputkeksi 0-18. Levice otti toisen aikalisän lukemissa 33-46. Karhubasketin pisteputki oli lopulta 20 pisteen mittainen (0-20) ja lienee turha mainita, että tällainen yleensä pelin ratkaisee. Niin tälläkin kertaa. Kauhajokiset veivät koko kolmannen kympin lukemin 8-32.

Viimeinen neljännes oli enää muodollisuus, mutta Severi Kaukiainen (10/6/2) ja Henri Kantonen (10/5/5) löivät löylyä kiukaalle, jos paikkoja tuli. Kauhajokiset saivat keskittyä tasoittamaan minuutteja ja ottivat lopulta 55-86 voiton. Levicen kakkosten tarkkuus laski kauhajokisten paineessa 40 prosenttiin, eikä kaksi lisäonnistumista bonuskaaren takaa vaikuttaneet suuremmin osumatarkkuuteen (15,8 %). Karhubasket voitti ottelun toisella puoliajalla levypallot 14-25 ja koko ottelussa 32-48. Levicelle tuli toisella puoliajalla 10 menetystä ja niistä vieraat rokottivat armotta.

Kuany Kuany oli hyvin esillä kolmannen kympin ratkaisuvaiheessa

-Levice tuli tähän vähän eri tavalla, kun he laittoivat heidän sentterin puolustamaan meidän nelospaikan pelaajaa, verkkotoimituksen tavoittama päävalmentaja Janne Koskimies aloitti pelin jälkeisen analyysin. He koittivat siten saada vähän liikkuvamman kaverin palloskriinitilanteisiin. Se toimikin avauspuoliajalla hyvin. Meille tuli myös liikaa menetyksiä, kun niitä oli taukoon mennessä kertynyt yhdeksän. Tulimme hienosti toisen puoliajan alkuun. Löysimme yhden jutun, jolla saimme heidän puolustuksen aukeamaan. Puolustuspään intensiteetti oli todella hyvällä tasolla. Tuntui, että vastustajalta loppui kaikki meitä vastaan ja pistimme 20-0 jakson. Pitää olla erittäin tyytyväinen, että pelaamme näin hienosti vieraissa koko 40 minuuttia. Kuudesta FIBA Europe Cupin vieraspelistä kuusi voittoa, on valtavan hieno suoritus. Se myös kertoo siitä, että olemme valmistautumisissa näihin peleihin tehneet oikeita asioita, Koskimies tuumasi tyytyväisenä.

Karhubasket on lähellä FIBA Europe Cupin pudotuspelipaikkaa, mutta vielä yhtä voittoa kahdesta jäljellä olevasta ottelusta tarvitaan. Yksi voitto toisi samalla jatkolohkon voiton, kotiedun ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle ja vastustajaksi suurella todennäköisyydellä ranskalaisen Cholet Basketin. No tuota on vielä turhan aikaista spekuloida, kun paikka pudotuspeleissä ei ole vielä edes varma. Paikka olisi voinut varmistua jo keskiviikkona, mutta Hapoel Haifa hävisi Budivelnykille Italiassa lukemin 81-79, joten lohko on vielä kärkikaksikon suhteen auki.

BC Budivelnyk Kyiv on saldossa kaksi voittoa ja kaksi tappiota, kuten myös Hapoel Haifa. Ja juuri nämä kaksi joukkuetta Karhubasket kohtaa kotona IKH Areenalla seuraavissa otteluissa. Ensi keskiviikkona 1. päivä helmikuuta vieraaksi saapuu Budivelnyk ja tiistaina 7. helmikuuta kylässä on Hapoel Haifa. Molemmat ottelut alkavat kello 18.30 ja liput ovat myynnissä ennakkoon osoitteessa Lippu.fi.

Ennen ensi keskiviikon seuraavaa FIBA Europe Cupin peliä Karhubasket aloittaa Korisliigan yläjatkosarjan perjantaina Kouvolassa. Joukkue pelaa torstaina Slovakiasta, yöpyy Helsingissä ja matkustaa turvallisella Veljekset Viitalan bussikyydillä perjantaina Kouvolaan. Kouvolaan suuntaa perjantaina myös Karhubasketin fanclub omalla bussillaan, joten Kouvolan MLL Areenalle saadaan varmasti mukava tunnelma aikaan. Korisliigan yläloppusarjan otteluohjelma on julkaistu ja liput oranssipaitojen kotiotteluihin ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi.

Kauhajokisten koko joukkue eli onnistumisissa mukana