EtusivuUutiset Joukkue Info Pelit ja tulokset Keskustelu Juniorit FanitRSS

Karhu Basket - Uutiset

Takaisin

Karhubasket nappasi kolmannen voiton finaalisarjassa

Rene Rougeau oli huikea (kuva: Anssi Rantakoski)
Seuraava peli keskiviikkona Salohallissa...
Karhubasket lähti hakemaan finaalisarjan kolmatta voittoa kotiluolasta maanantaina. Edellisessä ottelussa se oli hakenut kovan voiton Salosta. Samalla Vilppaalle tuli saldoille vasta kauden toinen kotitappio. Vierasvoiton arvo olisi kuitenkin kadonnut, jos Karhubasket ei olisi pystynyt kotivoittoon.

YLE:n TV-kameroiden loisteessa Karhubasket lähti hallitsemaan peliä heti ensimmäiseltä kympiltä. Rene Rougeau (22/7/6/3 torjuntaa) oli kauhajokisten taistelun ilmentymä. Rougeau oli joka paikassa. Hän torjui vastustajan heittoja, haki levypalloja ja jakoi namupasseja. Tehomies teki puoliaikaan mennessä tehot 15/5/5/3. Rougeaun lisäksi myös Greg Mangano (16/4) oli pelipäällä. Kapteeni Bojan Sarcevic (11/5/7) ja Flenard Whitfield (16/10) olivat myös näkyvästi esillä, kun Karhubasket johti puoliajalla pistein 58-32.

Vilpas oli vielä toisella kympillä yhdeksän pisteen päässä (33-24), kun Tobin Carberry (8/4) osui kolmosessa. Sitten kotijoukkue kiskaisi 7-0 jakson ja ero kasvoi 16 pisteeseen. Vilppaan paras Aatu Kivimäki (13/1/4) naulasi kolme vaparia ja Javontae Hawkins (11/6) osui kolmosessa, joten ero oli 10 pistettä. Viimeiset kolme ja puoli minuuttia ennen taukoa menivät Karhubasketille 18-2, joten tauolla oltiin lukemissa 58-32.

Avauspuolikkaalla Karhubasket voitti levypallot 24-11. Toki kotijoukkueen heittopeli oli tarkkaa (2p 68 %, 3p 57 %), joten salolaisille ei hirveästi jäänyt levypalloja poimittavaksi. Karhubasket pystyi juoksemaan, päästen päättämään hyökkäyksiä lay-upeilla. Ajo sisään ja extra-syöttö ulos toi avoimia heittopaikkoja,josta kertoo 13 tilastoitua syöttöä ennen taukoa (Vilpas 6 kpl).

Toisella puolikkaalle odotettiin taistelevaan Vilpasta, mutta toisin kävi. Salolaisista kukaan muu, kuin nuori Kivimäki ei uskaltanut kantaa vastuuta, joten ero kasvoi 30 pisteeseen (71-41) Kelvin Lewisin (12/2/1) vapareilla. Touosta vieraat eivät enää nousseet, joten loppu 13 minuuttia oli pelailua ja pelimiesten säästelyä keskiviikkona odottavaa seuraavaa finaalia varten. Loppulukemat koulukeskuksen valotaululla olivat 93-75.

Karhubasket oli joka osa-alueella parempi. Se halusi voittaa. Joonas Lehtoranta (11/1) pelasi parhaan finaalin, upottaen kolme kolmosta 100 prosentin tarkkuudella. Juho Lehtoranta oli jälleen hyvin esillä +/-tilastossa. 20 minuutissa kotijoukkueen toiseksi paras saldo, +17. Bojan Sarcevicin saldo oli +22.

- Peliin valmistautuminen oli ihan normaali, Jussi Laakso jutteli pelin jälkeen. - Palauteltiin edellisestä pelistä, katsottiin videoita ja muutimme pieniä asioita. - Meidän hyökkääminen oli erinomaista kaksi ensimmäistä kymppiä. - Olen tyytyväinen, että eroa jäi vain 18 pistettä, ettei kukaan vain pääsisi ajattelemaan, että tämä on ohi. - Meillä on yksi tavoite ja se on yhden voiton ottaminen kolmen seuraavan pelin aikana, Laakso painotti.

Seuraava finaali pelataan keskiviikkona Salohallissa. Karhubasket johtaa finaalia otteluvoitoin 3-1 ja sillä on mahdollisuus poikkaista sarja vierasvoitolla. Vilpas ei varmasti ole luovuttanut ja salolaiset ovat viimeksi hävinneet kaksi perättäistä kotipeliä silloin, kun Perniö oli itsenäinen kunta.

Saloon on lähdössä keskiviikkona fanibusseja, joten nyt kaikki mukaan ilmoittautumaan. Ohjeet ovat omassa uutisessa.

Highlights:


Kuvat (Anssi Rantakoski):
14.5.2018 IV Finaali Karhubasket-Salon Vilpas

Lehdistötilaisuus (Kivimäki, Iisalo, Laakso ja Rougeau):
14.05.18
Bojan Sarcevic johti totutusti Karhubasketin peliä (kuva: Anssi Rantakoski)
(kuva: Anssi Rantakoski)
Kommentti (0) Lisää kommentti

<< < > >>

Kirjaudu