EtusivuUutiset Joukkue Info Pelit ja tulokset Keskustelu Juniorit FanitRSS

Karhu Basket - Uutiset

Takaisin

Karhubasket kävi ryöstöretkellä Salohallissa

Karhubasket johtaa finaalisarjaa 2-1, seuraava ottelu maanantaina Karhuluolassa...
Lämmin alkukesän päivä ja ruoho kasvaa vihreässä Salossa silmissä. Sisällä Salohallissa on hikinen tunnelma ja miltei 2000 katsojaa on pakkautunut lehtereille seuraamaan Korisliigan kolmatta finaalia. Karhubaskettia oli lähtenyt tukemaan kaksi täyttä linja-autollista faneja, ja useat olivat saapuneet pelipaikalle muilla kulkuneuvoilla. Katsojat saivat todistaa finaalisarjan ensimmäistä vierasvoittoa, kun Karhubasket haki voiton pistein 79-83 (38-37).

Ottelun alku oli jälleen hermostunut. Karhubasketilta meni miltei kolme minuuttia, ennen kuin Rene Rougeau (17/7/2/3 torjuntaa) rikkoi kuparisen. Salon Vilppaan takamies Jaylon Brown (21/1/4) oli pelipäällä ja nakutti pisteitä. Karhubasket rimpuili mukana lähinnä hyvän hyökkäyslevypallojen avulla. Greg Mangano (18/14) löysi heittovireen bonuskaaren takaa. Mangano upotti kolme kolmosta avauspuolikkaalla. Ensimmäisen kympin jälkeen Karhubasket johti 13-18.

Toisella kympillä edellisessä finaalissa kaukoheittojen kanssa tuskaillut Vilpas alkoi osua kolmosissa. Tobin Carberryn (15/4) ja Javontae Hawkinsin (13/5) johdolla Vilpas heitti ensimmäisellä puolikkaalla kolmoset 50 prosentin tarkkuudella (5/10). Sentteri Aaron Jones (12/14/3) pisti alta palloa koriin, joten Vilpas johti puoliajalla 38-37. Tätä helpotti se, että Karhubasket viskoin kolmoset puoliaikaan mennessä 6/20.

Kolmannella kympillä Karhubasket terävöitti levypallopelaamista ja alkoi hyökkäyspäässä keksimään muitakin ratkaisuja kuin kaukoheitot. Flenard Whitfield (19/10) sai palloja korin alle ja nosteli ne sisään. Takamies Bojan Sarcevic (13/4/11) löysi Whitfieldin usein leikkaamasta korille ja syötöt olivat maukkaita. Rougeau jatkoi hienoa peliä, joten viimeiselle kympille lähdettiin lukemista 61-60.

Viimeisellä neljänneksellä Karhubasket sai tarvittavat stopit ja pisti pallot sisään. Kelvin Lewis (6) käytti omat harvat heittopaikat tarkasti. Juho Lehtoranta (4/4) pelasi hienon pelin, jääden muutaman kerran korin alle aivan vapaaksi. Mangano ja Sarcevic tekivät tarvittavat korit ja Lewis viimeisteli vapaaheittoviivalta loppulukemat 79-83.

Karhubasket voitti levypallot 42-49 ja haki 15 hyökkäyslevyriä. Vilpas haki myös Jonesin johdolla 12 levypalloa hyökkäyspäästä, tehden niistä 17 pistettä. Karhubasketin oli tyytyminen 14 kakkospallon pisteeseen. Karhubasket teki korin alta 40 pistettä 61 prosentin tarkkuudella. Karhubasket suti vaparit vain 47 prosentin tarkkuudella, mutta onneksi Vilpaskaan ei vapareissa ollut parhaimmillaan (54 %). Karhubasketin kakkoset upposivat 54 prosentin tarkkuudella ja 19 syöttöä kertoi siitä, että tekopaikkoja haettiin huolella. Vilpas tilastoi vain 14 syöttöä. Vilpas osui kolmosissa lopulta 40 prosentin tarkkuudella, kun Karhubasket jäi vain 28 prosenttiin.

- Voitto tuntuu tietysti hyvältä, Greg Mangano jutteli pelin jälkeen. ? Tiesimme, että meidän pitää täällä Salossa voittaa, jos mielimme ottelusarjan viedä. ? Nämä ovat tiukkoja pelejä ja ne voivat ratketa yhteen vapaaheittoon. ? Nyt keskittyminen maanantaihin, ettei meidän tarvitse suunnitella uutta ryöstöretkeä, Mangano mietti.

- Tämä sarja ei ole todellakaan ohi, Jussi Laakso muistutti. ? Jos emme ole valmiina maanantaina, niin tällä voitolla ei ole merkitystä. ? Tuntuu siltä, että meidän pelimme kehittyy pelistä peliin. ? Olimme fyysisiä ja hoidimme levypallot. ? Toisessa pelissä aloimme juoksemaan ja tänään jatkoimme sitä. ? Juho on ollut erinomainen, sillä hänellä on kokemusta ja hän on ollut näissä paikoissa ennemminkin. ? Bojan pelaa huippukautta ja on meidän johtaja joka osa-alueella, Laakso kehui kapteenia.

Karhubasketin voiton myötä, se johtaa finaalisarjaa otteluvoitoin 2-1. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. ? Tämä ei ole meille uusi tilanne, sillä ensimmäisessä pudotuspelisarjassa KTP:tä vastaan olimme samassa paikassa, Vilppaan valmentaja Joonas Iisalo muistutti.

Neljäs finaali pelataan maanantaina kello 18.15 alkaen Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa. Lipunmyynti sai selvän piikin osoitteessa www.ennakkolippu.com, kun Karhubasket voitti kolmannen ottelun. Lipunmyynti salilla alkaa maanantaina kello 16.45.

Karhubasket haluaa toivottaa kaikille äideille HYVÄÄ ÄITIEN PÄIVÄÄ!!
12.05.18
Kommentti (0) Lisää kommentti

Kirjaudu