EtusivuUutiset Joukkue Info Pelit ja tulokset Keskustelu Juniorit FanitRSS

Karhu Basket - Uutiset

Takaisin

Karhubasket tasoitti finaalisarjan

Flenard Whitfield oli ahkerin pistemies (kuva: Anssi Rantakoski)
Finaalit jatkuvat lauantaina Salossa...
Karhubasket ja Salon Vilpas iskivät yhteen toisessa Korisliigan finaalissa karhuluolassa. 1511 katsojaa oli pakkautunut koulukeskuksen liikuntahalliin, jossa nähtiin finaalisarjan ensimmäisen ottelun peilikuva. Ensimmäisessä ottelussa Vilpas otti kauhajokisilta luulot pois heti alussa, pysyen koko ajan niskan päällä. Tänään oli Karhubasketin vuoro hallita tapahtumia ja ottaa voitto pistein 85-79 (34-30).

Numerot ehkä hieman mairittelevat Vilpasta. Karhubasket marssi kolmannella neljänneksellä jo 15 pisteen johtoon, mutta pari huonoa ratkaisua ja yksi EU-virhe toivat vieraat iskuetäisyydelle. Lopussa Karhubasket kuitenkin hallitsi hermonsa ja pystyi tasoittamaan finaalisarjan.

Vilppaan kolmoset upposivat vain 11 prosentin tarkkuudella, kun 36 kolmosesta vain neljä löysi tiensä korisukkaan. Ilman Matias Ojalaa (8/1), joka heitti kolmoset 2/4, salolaisten heittopäivä olisi ollut vieläkin synkempi. Ottelu olisi saattanut ratketa jo avauspuolikkaalla, mutta Karhubasket menetti pelivälineen turhan monta kertaa. Koko ottelussa menetyksiä tuli 14 kappaletta, joista Vilpas rokotti isäntiä 16 pisteen edestä. Aatu Kivimäki (10/1/2) ja Jaylon Brown (15/4) pystyivät ajamaan korille ja nostelemaan kakkosia. Sentteri Aaron Jones (13/15) oli tutun tehokas ja haki kuusi hyökkäyspään levypalloa.

-Täällä oli hieno tunnelma, ja on upeaa, että molemmilla on runsaasti hienoja faneja, Vilppaan valmentaja Joonas Iisalo jutteli pelin jälkeen. - Nämä ovat hienoja tapahtumia. - Oikea joukkue voitti tänään, sillä Kauhajoki aloitti kovaa ja hyökkäsi meidän kimppuun. - Me emme pystyneet vastaamaan siihen. - Meillä oli muutama paikka tulla mukaan peliin, mutta 50-50 pallot eivät pomppineet meille ja heitot vapaista paikoista menivät ohi. ? Jatkossa emme tule heittämään näin huonosti, Iisalo lupasi.

Kotijoukkueen pistenikkarina toimi sentteri Flenard Whitfield (22/2/2 torjuntaa). Whitfield oli nostettu avausviisikkoon, mitä ehkä sekoitti Vilppaan peliä alkuhetkillä. Greg Mangano (17/6/3) ja kippari Bojan Sarcevic (14/9/8) upottivat ratkaisuhetkillä tärkeitä kolmosia. Manganon kolmoset upposivat 60 prosentin tarkkuudella ja Sarcevic flirttaili triplatuplan kanssa. Karhubasket upotti kolmoset 35 prosentin tarkkuudella (7/20), mutta hallitsi tapahtumia korien läheisyydessä. Levypallot se voitti 42-33, ja upotti 38 kakkosta erinomaisella 63 prosentin tarkkuudella.

Karhubasketin tehokkaimpana palkittiin Rene Rougeau (14/8/6), teholuvulla 26. Reneen minuutteja pienensi hänen virhesarakkeen kasvaminen liian aikaisessa vaiheessa. +/-tilastossa kauhajokisista paras oli Juho Lehtoranta (+12). Kauhajokiset myös paransivat huomattavasti osumatarkkuutta vapariviivalla. Nyt vaparit osuivat 84 prosentin tarkkuudella.

- Halusimme tänään olla aktiivisia ja aggressiivisia, Jussi Laakso kertoi pelin jälkeen. - Olimme ekassa ottelussa vähän pehmeitä, emmekä päässeet Salossa pelin päälle. - Tänään olimme pelin päällä. - Toki Salo heitti tänään huonosti, mutta myös siihen olimme tehneet pieniä korjausliikkeitä. - Emme antaneet Jonesille ja Hawkinsille niin paljoa tilaa. - Vierasvoitto Salosta ei ole helppo juttu, ja se vaatii täydellistä peliä, Laakso pohti.

Sen täydellisen pelin paikka olisi tulevana lauantaina, kun Salohallissa pelataan finaalien kolmas ottelu. Kamppailu alkaa kello 17.15. Matkaan on lähdössä pari fanibussia, mutta mukaan mahtuu vielä. Ohjeet fanimatkalle ilmoittautumiseen löytyvät omasta uutisesta.

Finaalisarjan neljäs kamppailu pelataan ensi maanantaina koulukeskuksen liikuntahallissa. Tuo kamppailu alkaa kello 18.15. Lipunmyynti on käynnissä osoitteessa www.ennakkolippu.com ja perjantaina alkaa lipunmyynti myös Kauhajoen Kesportissa.

Highlights:


Lehdistötilaisuus (Ojala, Iisalo, Laakso ja Whitfield):


Kuvat (Anssi Rantakoski):
9.5.2018    II Finaali Karhubasket-Salon Vilpas
09.05.18
Bojan Sarcevic johti Kauhajoen peliä (kuva: Anssi Rantakoski)
Kotiyleisö pääsi tuulettamaan finaalivoittoa (kuva: Anssi Rantakoski)
Kommentti (0) Lisää kommentti

Kirjaudu