EtusivuUutiset Joukkue Info Pelit ja tulokset Keskustelu Juniorit FanitRSS

Karhu Basket - Uutiset

Takaisin

KarhuKobrat A-poikien divarin lopputurnaukseen

(kuva: Erkki Hautaviita)
Divarin lopputurnaus pelataan Helsingissä 21.4.
KarhuKobrat päättivät A-poikien valtakunnalisen divarin runkosarjan viime viikonvaihteessa kahteen otteluun. Lauantaina joukkue voitti Lapualla Namika Lappeenrannan pistein 83-57 (39-27). Sunnuntaina panoksen oli runkosarjan voitto, kun MuKi Helsingistä oli saapunut Kauhajoelle. MuKi oli parempi pistein 60-106 (30-44).

Namika Lappeenranta ei ollut voittanut ennen lauantain kamppailua runkosarjassa kuin yhden ottelun. KarhuKobrat ottivat vierailta luulot pois heti alussa, voittamalla ensimmäisen neljänneksen pistein 16-6. Toinen neljännes oli tasaisempi, mutta KarhuKobrat voittivat sen 23-21 ja johtivat tauolla 39-27.

Lopullisesti ottelu ratkesi kolmannella kympillä. Sen kotijoukkue voitti 25-12 ja eteni 83-57 voittoon.

KarhuKobrat ratkasi voiton heittämällä kakkoset tarkasti, 60 prosentin tarkkuudella. Levypallot joukkue voitti 44-42, mutta huolestuttavaa oli vaparien onnistumisprosentti, joka jäi vain 33 prosenttiin. Toki yrityksiä tuli vain kuusi kappaletta.

Voitto Namikasta tarkoitti sitä, että sunnuntain kamppailussa panoksena oli runkosarjan voitto. Runkosarjan voitto toisi myös neljän parhaan joukkueen lopputurnauksen kotisaliin.

MuKi, jolle KarhuKobrat olivat hävinneet kahdella pisteellä Helsingissä, oli vahvistanut rivejään muutamalla A-poikien SM-sarjassa pelanneella pelaajalla. KarhuKobrien pelaamista häiritsi vielä pari loukkaantumista, joten joukkue joutui sunnuntain otteluun vajaamiehisenä.

MuKi aloitti kamppailun väkeväsi. KarhuKobrat eivät pystyneet pysäyttämään vieraidern nopeita hyökkäyksiä, ja hitaissahyökkäyksissä helsinkiläiset nostelivat palloja koriin lähietäisyydeltä tarkasti. Ensimmäinen kymppi päättyi lukemiin 15-31.

Toisella neljänneksellä KarhuKobrat pääsivät vauhtiin. Joukkue voitti neljänneksen 15-13 ja kavensi taukotilanteeksi 30-44. Toisella jaksolla MuKi lisäsi kaasua ja paineli 60-106 voittoon.

Voitolla MuKi nappasi A-poikien divarin runkosarjan voiton. Samalla MuKi sai järjestettäväksi lopputurnauksen, joka pelataan Helsingissä lauantaina 21. päivä huhtikuuta.

Lopputurnauksessa pelaavat MuKi:n ja KarhuKobrien lisäksi Tampereen Pyrintö ja Honka. KarhuKobrat kohtaavat välierässä Pyrinnön. Välierien voittajat pelaavat finaalissa ja häviävät taistelevat pronssista.
14.04.18
(kuva: Erkki Hautaviita)
Kommentti (0) Lisää kommentti

Kirjaudu