EtusivuUutiset Joukkue Info Pelit ja tulokset Keskustelu Juniorit FanitRSS

Karhu Basket - Uutiset

Takaisin

Karhubasket Korisliigan välieriin

Stephen Maxwell tuotti Pyrinnölle vaikeuksia läpi ottelusarjan (kuva: Anssi Rantakoski)
Välierät alkavat ensi viikolla...
Karhubasket nappasi eilen kolmannen voiton puolivälieräsarjassa Tampereen Pyrintöä vastaan ja eteni puhtaasti 3-0 välieriin. Jos ennakkoon ilmoitetut aikataulut pitävät paikkaansa ja Salon Vilpas voittaa omassa sarjassa KTP:n, niin välierät alkavat karhuluolassa perjantaina 20.4. Välieräsarjassa, edellä mainituilla ehdoilla, tulisi vastaan BC Nokia, joka myös eteni torstaina välieriin otteluvoiton 3-0.

Torstain kolmanteen puolivälieräkamppailuun molemmat joukkueet lähtivät vajaamiehisinä. Karhubasketilta olivat kokoonpanossa poissa erinomaiset kaksi ottelua Pyrintöä vastaan pelannut Joonas Lehtoranta ja nuori Valtteri Pihlajamäki. Pyrinnöltä olivat poissa kapteeni Antero Lehto ja Petri Heinonen. Myös Lassi Kilpinen oli toipilaana, eikä käynyt torstaina kentällä.

Pyrinnön Brian Asbury (13/10/3) teki ottelun avauspisteet, mutta sitten isännät ottivat pelin haltuun. Karhubasket mursi helposti vieraiden träppipuolustuksen ja sai jatkuvalla syötöllä hyviä tekopaikkoja. Ne käytettiin tarkasti hyväksi ja kuuden pelatun minuutin jälkeen Karhubasket johti 21-11. Sami Toiviainen kutsui joukkueensa aikalisälle, mutta kotijoukkue meni menojaan. Syntymäpäiväsankari Kelvin Lewis (23/5/4) toi penkiltä energiaa ja heitti tarkasti. Korisliigan blokkitilastoa johtava Rene Rougeau (10/4/7/2 torjuntaa) oli johtava pelaaja kummassakin kenttäpäädyssä. Näiden herrojen johdolla ero kasvoi 17 pisteeseen. Ensimmäinen kymppi päätettiin lukemiin 32-17.

Liikuntahalliin saapuneet runsaat 1100 katsojaa näkivät toisella kympillä, että Pyrintö ei luovuttanut. Juan?ya Green (25/3) ja Topias Palmi (7/4) pistivät pelivälinettä kuppiin ja ero kaventui neljässä minuutissa 10 pisteeseen. Puoliajalle lähdettiin lukemista 49-41.

Kolmannen kympin alussa Karhubasket vyörytti tauotta hyökkäyksiä korille. Vuorollaan Stephen Maxwell (22/7/2) ja Greg Mangano (21/5/2 torjuntaa) kävivät nostelemassa kakkosia. Ero lähti taas kasvamaan ja kolmannen kympin puolivälin jälkeen sitä oli yli 20 pistettä. Henri Kantonen (16/6) pussitti kolmoset tarkasti ja Manganon neljänneksen viimehetken kolmosen jälkeen tilanne oli 82-57.

Viimeinen kymppi vain pelattiin läpi, mutta loistavasti koko ottelusarjan Karhubaskettia kannustanut kotiyleisö piiskasi joukkuetta loppuun asti. Loppunumerot summerin soidessa olivat 108-75. Ottelun viimeiset pisteet teki seuran oma kasvatti Jussi Myllyniemi.

Karhubasket oli ottelusarjan kolmannessa kohtaaminen selvästi parempi. Se rakenteli heittopaikat maltilla ja hyviin paikkoihin, kirjaten tilastoihin 22 syöttöä. Hyvistä paikoista heitot upposivat tarkasti, kakkosten prosentin ollessa 62 ja kolmosetkin sujahtivat sukkaan 42 prosentin tarkkuudella. Karhubasket voitti levypallot 40-29 ja menetti pelivälineen vain seitsemän kertaa. Kruununa kakunpäälle olivat vapaaheitot. 17 vaparista sukkaan löysi 15 heittoa, joten prosentiksi tuli erinomainen 88.

Karhubasket päätti runkosarjan 11 perättäiseen kotivoittoon. Kolmella voitolla Pyrinnöstä voittoputki on kasvanut jo mukavan pitkäksi. Puolivälieräsarjassa Pyrinnöllä ei ollut eväitä kauhajokisten voittamiseksi. Valmennuskaksikko Laakso ? Koskimies oli antanut joukkueelle erinomaiset eväät peleihin. Karhubasket osasi hyökätä tamperelaisten heikkoihin kohtiin, käyttäen kuitenkin omia vahvuuksia koko ajan hyväksi.

-Tämä oli kova ottelusarja, Jussi Laakso hengähti pelin jälkeen. - Vaikka menimme jatkoon 3-0, niin pitää nostaa iso hattu Pyrinnön pelaajille. - He eivät luovuttaneet missään vaiheessa, vaan taistelivat koko ajan. - He olivat ekalla jaksolla jo sillassa, mutta tulivat puoliaikaan mennessä kahdeksan pisteen etäisyydelle. - Pyrinnöllä on hyviä pelaajia, kuten myös meillä ja olimme tällä kertaa parempia. - Tutkimme aika tarkkaan, kuinka Pyrintö pelaa ja toteutimme aika hyvin omaa peliämme. - Erityisesti olimme vahvoja korien läheisyydessä. ? Täytyy myös vielä kerran kehua meidän loistavia faneja. ? Kannustus kotisalissa ja Pyynikillä oli loistavaa, ja se tuo meille valtavasti lisäenergiaa. - Välieriin lähdemme voittamaan, Laakso tokaisi ja sai ison huutomyrskyn Karhubasketin faneilta.

Välierät alkavat siis ensi viikolla. Jos kaikki menee alkuperäisten suunnitelmien mukaan, niin ohjelma tulee olemaan seuraava:

To 19.4. Joukkue 1 ? Joukkue 4 klo 18.30
Pe 20.4. Joukkue 2 ? Joukkue 3 klo 18.30
La 21.4. Joukkue 4 ? Joukkue 1 klo 17
Su 22.4. Joukkue 3 ? Joukkue 2 klo 17
Ti 24.4. Joukkue 1 ? Joukkue 4 klo 18.30
Ke 25.4. Joukkue 2 ? Joukkue 3 klo 18.30
To 26.4. Joukkue 4 ? Joukkue 1 klo 18.30
Pe 27.4. Joukkue 3 ? Joukkue 2 klo 18.30
La 28.4. Joukkue 1 ? Joukkue 4 klo 17 (tarvittaessa)
Su 29.4. Joukkue 2 ? Joukkue 3 klo 17 (tarvittaessa)
Ti 1.5. Joukkue 4 ? Joukkue 1 klo 18.30 (tarvittaessa)
Ti 1.5. Joukkue 3 ? Joukkue 2 klo 18.30 (tarvittaessa)
To 3.5. Joukkue 1 ? Joukkue 4 klo 18.30 (tarvittaessa)
To 3.5. Joukkue 2 ? Joukkue 3 klo 18.30 (tarvittaessa)

Ohjelma voi kuitenkin vielä muuttua!

Varmaa on, että Karhubasketilla on välierissä kotietu eli se on vähintään Joukkue 2, yllä olevassa ohjelmassa. Jos Vilpas, joka siis johtaa ottelusarjaa KTP:tä vastaan 2-1, etenee välieriin, niin se tulee olemaan Joukkue 1. Ja siinä tapauksessa välieräparit olisivat Vilpas ? Seagulls/Kouvot ja Karhubasket ? BC Nokia.

Heti, kun otteluohjelmaan saadaan jotain varmuutta, niin välierien liput tulevat myyntiin. Niitä myydään osoitteessa www.ennakkolippu.com ja Kauhajoen Kesportissa.

Highlights:


Kuvat (Anssi Rantakoski):
12.4.2018  III puolivälierä Karhubasket-Tre Pyrintö

Lehdistötilaisuus:
13.04.18
(kuva: Anssi Rantakoski)
(kuva: Anssi Rantakoski)
Kommentti (0) Lisää kommentti

Kirjaudu