EtusivuUutiset Joukkue Info Pelit ja tulokset Keskustelu Juniorit FanitRSS

Karhu Basket - Uutiset

Takaisin

Karhubasket toiseen puolivälierävoittoon Pyynikillä

Ottelusarja tilanteessa 2-0, torstaina jatketaan Kauhajoella kello 18.30...
Karhubasket lähti tiistaina hakemaan toista otteluvoittoa puolivälieräsarjassa Pyynikiltä. Joukkueen tukena oli yli sata äänekästä fania, jotka kannustivat hienosti omiaan läpi ottelun. Ottelun jälkeen kapteeni Sarcevic kiitteli faneja. - Kiitos meidän faneille, jotka tulivat tänne kannustamaan meitä. - Kannustus oli loistavaa ja faneja varten tätä hommaa tehdään, Bojan kertoili ottelun jälkeen.

Ottelun alussa kovat panokset näkyivät. Karhubasket halusi napata voiton, jotta kotiluolaan olisi helpompi palata 2-0 sarjajohdossa. Pyrinnöllä oli pakkovoiton paikka, jotta sillä ei olisi jo torstaina selkä seinää vasten. Parin pelatun minuutin jälkeen lukemat olivat 2-2, mutta samoissa lukemissa olivat myös menetykset. Vieraat saivat ennemmin rytmistä kiinni ja Stephen Maxwellin (21/4/2) kakkosilla se johti 5-11. Pyrinnön Juan?ya Green (22/2/4) nakutteli keskimatkan kakkosia koriin tarkasti kuin sveitsiläinen kello, mutta hän jäi hyökkäyspäässä ilman apuja. Kelvin Lewis (6/3) ja Rene Rougeau (13/9/4/3 torjuntaa) pistävät palloa kuppiin ja Karhubasket johti vajaat pari minuuttia ennen avausneljänneksen loppua 16-22. Isäntien heitot kolisivat rautoihin, joten toiselle kympille lähdettiin lukemista 16-26, kun Henri Kantonen (1/3/2) upotti vaparin summerin jälkeen.

Toisella neljänneksellä Greg Manganon (12/4/2) kolmonen kasvatti eroksi 15 pistettä (18-33), mutta sitten Karhubasketin pelistä katosi punainen lanka. Joukkue tyytyi kolmosiin, kun tamperelaiset lähtivät Devonne Gilesin (6/4) ja Brian Asburyn (15/4) johdolla kohti koria. Vieraat pelasivat yli kolme minuuttia ilman pisteitä, heittäen viisi kolmosta ohi ja pari pitkää kakkosta päälle. Pyrintö pisti palloa kuppiin ja tuli tuossa kolmessa minuutissa neljän pisteen etäisyydelle. Juho Lehtoranta (6/3) kävi herättämässä vieraat, poimimalla hyökkäyslevypallon ja nostamalla siitä korin. Sitä seuranneen onnistuneen vaparin jälkeen lukemat olivat 29-36. Juhon lisäksi Joonas Lehtoranta (11) pelasi erinomaiset minuutit ja upotti tärkeitä vapareita. Joonas upotti vielä kolmosenkin, mutta Osku Heinosen (12/1) and1 vaihtoi Pyynikin valotaululle lukemat 42-47, kun joukkueet suuntasivat tauolle.

Topias Palmi (6) ja Asbury leikkasivat eron kolmeen pisteeseen kolmannen kympin puolivälin jälkeen. Juho Lehtoranta ja Palmi vaihtoivat kolmoset, ja niiden jälkeen Lehto toi Pyrinnön pisteen etäisyydelle (59-60). Kolmannen neljänneksen loppu oli kuitenkin kapteeni Bojan Sarcevicin (30/3/4) näytön. Bojan upotti puoleentoista minuuttiin kolme kolmosta, joten Karhubasket pääsi viimeiselle kympille tilanteessa 63-73.

Neljäs neljännes jatkui siitä, mihin kolmas oli loppunut. Bojan pisti ensimmäiseen kahteen minuuttiin kaksi kolmosta lisää ja ero oli kasvanut 18 pisteeseen. Pyrintö ei kuitenkaan luovuttanut. Se tiivisti vielä hitusen puolustusta ja Karhubasketin muutaman menetyksen jälkeen, isäntien oli helppo laittaa pallo pussiin. Viisi minuutti ennen loppua oltiin vielä lukemissa 75-85, mutta puolitoista minuuttia ennen loppua sitä oli enää viisi pistettä (85-90). Karhubasketin fanien sirotellessa jo tuhkaa hiuksiinsa, Sarcevic valoi uskoa upottamalla jo illan kahdeksannen kolmosensa (3p 8/12). Tästä Pyrintö ei enää noussut, vaan Karhubasket siirtyi ottelusarjassa 2-0 johtoon 88-100 voitolla.

Karhubasket ei antanut toisessa ottelussa Pyrinnölle kuin kuusi hyökkäyslevyriä, kun niitä ensimmäisessä ottelussa tuli peräti 17 kappaletta. Levyrit kokonaisuudessaan kauhajokisille 29-35. Pyrinnön kaukoheittopeli ei vieläkään auennut (3p 6/19 32 %), mutta nyt he ajoivat korille, joka näkyi heti kakkosten prosenteissa (61 %) ja joukkue pääsi 22 kertaa vapari viivalle. Karhubasket heitti kolmoset loistavasti 12/27 eli 44 prosentin tarkkuudella ja kruunasi voiton nakuttamalla 27 vaparia koriin 81 prosentin tarkkuudella.

Jo toisessa ottelussa putkeen Karhubasketin vaihtomiehet olivat isossa roolissa ja onnistuivat hyvin. Joonas Lehtorannan +/-tilasto kertoi lukemaa +22 ja kahdeksan vaparia hän pussitti 100 prosentin tarkkuudella. Myös Rougeaun (+20) suoritus oli erinomainen. On nostettava esiin, että Rene johtaa pudotuspelin torjuntatilastoa 4,5 torjutulla heitolla ottelua kohden.

Ottelun erikoisuus: ensimmäisen puoliajan lopussa Kelvin Lewis epäonnistui kolmosessa kaatuen taaksepäin. Pyrinnön Joonas Caven kompastui Lewikseen, mutta kamppasi, tuomarin tulkinnan mukaan, maassa maatessaan Stephen Maxwellin. Tuomaristo vihelsi EU-virheen eli kaksi vaparia ja sivuraja Karhubasketille. Vapaaheittoviivalle asteli Kelvin Lewis, vaikka sinne olisi pitänyt mennä Maxwell, joten tuomaristo toimi sääntöjen mukaan eli hylkäsi onnistuneen ensimmäisen vaparin ja mitätöi Pyrinnön saaman rangaistuksen, joten Pyrintö pääsi jatkamaan peliä sivurajalla. Vaikka sekavan tilanteen jälkeen kenelläkään ei ollut tietoa kuka viivalla olisi pitänyt olla, olisi se pitänyt selvittää ennen ensimmäistä heittoa tuomaristolta. Toki tuomaristokin olisi voinut paremmin kommunikoida varsin erikoisen tilanteen jälkeen.

Tilanteeseen liittyen, verkkotoimitus on aamun tunteina tutkinut kuvanauhaa ja ilmeisesti tuomaristo vihelsi pilliin, ennen kuin pallo irtosi Kelvin Lewisin kädestä vapaaheittoviivalta. Pyrinnön valmentaja Sami Toiviainen alkoi protestoida väärää heittäjää hivenen liian aikaisin. Näin kun peli oli poikki ja pallo vielä heittäjän kädessä, olisi Karhubasketille pitänyt antaa mahdollisuus vaihtaa oikea heittäjä viivalle.

-Tänään oli kaksi syytä, miksi ottelun voitimme, aloitti Jussi Laakso pelin jälkeisen pohdinnan. ? Toteutimme meidän hyökkäyspeliä hyvin lähes koko 40 minuuttia ja meidän levypallopelaaminen. ? Pyrintö sai nyt 17 hyökkäyslevypalloa vähemmän, kun avausottelussa Kauhajoella. ? Vaikka pelissä tehtiin paljon pisteitä, niin molemmat joukkueet puolustivat ihan hyvin. ? Meillä on tavoitteena katkaista sarja torstaina kotisalissa, Laakso sanoi.

Torstaina jatketaan karhuluolassa. Vaikka Karhubasket johtaa ottelusarjaa 2-0, niin vasta kolmella voitolla edetään jatkoon. Sanotaan, että kolmas voitto on aina vaikein ottaa, mutta torstaina joukkueella on takana sarjan paras kotiyleisö. Pyrinnöllä on edelleen tekemistä oman pelinsä kanssa. Sen täytyy saada Asbury mukaan pistetalkoisiin ja Antero Lehto pois kellarista. Onko edelleenkin niin, että Pyrintö kaivaa itselleen entistä syvempää kuoppaa yltiöaggressiivisella puolustuksella? Myönnettäköön, että se toimii ajoittain, mutta siinäkö valuvat pelaajien hyökkäystehot ojaan, kuin Pispalan Pulterin jätevedet Näsijärveen?

- Edessä game 3, joka on yleensä hankala, Jussi Laakso aloittaa torstain kamppailun ennakoinnin. - Keskittyminen siirrettiin heti bussissa jo tähän otteluun. - Palautumisen, videoiden ja treenien kautta pienet viilaukset sekä puolustukseen ja hyökkäykseen, jonka jälkeen olemme valmiita taistoon.

Karhubasketin kokoonpano: Kelvin Lewis, Perttu Salmi, Juho Lehtoranta, Rene Rougeau, Henri Kantonen, Joonas Lehtoranta, Bojan Sarcevic, Stephen Maxwell, Jussi Myllyniemi, Valtteri Pihlajamäki, Greg Mangano.

Karhubasket ? Tampereen Pyrintö, kolmas puolivälierä Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallilla torstaina kello 18.30 alkaen. Oranssia päälle, ääntä saliin ja kannustetaan Karhubasket voittoon! #oranssionmeidän

Lipunmyynti kolmanteen puolivälieräotteluun on käynnissä osoitteessa www.ennakkolippu.comissa.
Lippuja on myynnissä myös Kauhajoen Kesportissa! Käy ostamassa omasi nopeasti ja varmista paikkasi salissa.

Lippuja voi ostaa myös pelipäivinä Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallilta, jossa lipunmyynti alkaa aina puolitoista tuntia ennen ottelun alkamisaikaa. Myös kortti käy salilla maksuvälineenä.
11.04.18
Kommentti (0) Lisää kommentti

Kirjaudu