EtusivuUutiset Joukkue Info Pelit ja tulokset Keskustelu Juniorit FanitRSS

Karhu Basket - Uutiset

Takaisin

Karhubasketin vire kestää, nyt kaatui Kouvot

Karhubasket kohtasi lauantaina Kouvot kotiluolassa. Kauhajokiset pääsivät otteluun viiden ottelun voittoputkessa, mutta jokainen voitto on tärkeä, että joukkue pysyisi runkosarjan kakkosena. Edellisellä vierailulla Kouvot esittivät huiman kirin viimeisellä kympillä. Nytkin kotiyleisö sai jännittää viimeisellä kympillä, että kestääkö kotijoukkueen ote loppuun asti.

Karhubasket aloitti terävästi. Greg Mangano (26/7/3 riistoa) heitti avauspisteet kolmosella, Stephen Maxwell (16/6) jatkoi siitä mihin oli keskiviikkona lopettanut, eli rullasi korille ja nosti pisteet Bojan Sarcevicin (19/6/12) tarjoilusta. Hetkeä myöhemmin Sarcevic heitti kolmosen ja tilanteessa 8-3, Jyri Lehtonen kutsui Kouvot aikalisälle. Sen jälkeen Ville Kaunisto (13/6) heitti jo toisen kolmosen pussiin ja vieraat tulivat mukaan peliin. Ensimmäisen kympin jälkeen taululla olivat lukemat 27-23.

Toisen neljänneksen Karhubasket aloitti terävästi. Puolustus oli pirteää ja hyökkäyspäässä Rene Rougeau (19/4/2 torjuntaa) johti tehokasta viimeistelyä. Parissa minuutissa Karhubasket lisäsi eron 10 pisteeseen. Kouvojen aikalisän jälkeen Karhubasket jatkoi tehokasta peliä. Henri Kantonen (8/3/4) heitti kolmosen, Maxwell viimeisteli korin läheisyydestä ja Rougeau pyöri ympäri kenttää tehokkaasti ja nopeasti ero oli 19 pistettä. Aivan puoliajan lopussa Jamie Skeen (23/5) nosteli vahvasti 7 pistettä ja puoliajalle lähdettiin lukemissa 54-40.

Kolmannen neljänneksen alkupuolella Karhubasket kasvatti eron suurimmilleen 23 pisteeseen. Sitten vieraiden Drew Brandon (18/7/4) johdatti Kouvot 0-9 jaksolle ja ero lähti kaventumaan. Tuomas Hirvonen (9/5/7) ja Skeen jatkoivat hyvin ja pari minuuttia ennen kolmannen kympin loppua oltiin tilanteessa 71-61. Tilanne olisi voinut olla vieläkin tiukempi, mutta kapteeni Sarcevic kannatteli joukkuettaan reppuselässä. Severi Kaukiainen (10/1/2) naulasi kolmosen, joten viimeiselle neljännekselle lähdettiin lukemista 76-67.

Mangano antoi parilla kolmosella Karhubasketille lisää johtoa, mutta vieraat kontrolloivat pelin tempoa ja pääsivät kaventamaan parilla Brandonin korilla eron kuuteen pisteeseen. Brandon kavensi eron neljään ja vielä riisti pelivälineen joukkueelleen, jonka jälkeen Kaukiainen pääsi vapariviivalle. Toinen pohjaan ja ero oli vain kolme pistettä, kun peliaikaa oli jäljellä neljä minuuttia. Mangano onnistui jälleen bonuskaaren takaa ja Rougeau lähempää, joten ero oli kuusi, kun aikaa oli jäljellä kaksi minuuttia. Kouvot hallitsivat edelleen pelitempoa ja nyt vielä vieraat napsivat hyökkäyslevypalloja, joten isännät olivat täysin köysissä. Hirvosen kolmen vaparin jälkeen, Rougeau haki todella tärkeän hyökkäyslevypallon, josta Maxwell pääsi nostamaan lukemiksi 93-88, kun aikaa oli jäljellä vain 20 sekuntia. Lopussa ei pisteitä enää saatu aikaiseksi, joten sarjapisteet jäivät Karhubasketille lukemin 93-88.

Karhubasket ei Kouvoja vastaan päässyt marssimaan korille, kuten parissa edellisessä ottelussa. Kouvot halusivat tehdä kotijoukkueesta hyppyheittojoukkueen, mutta onneksi heitot tippuivat. Kakkoset upposivat 55 prosentin ja kolmoset erinomaisella 50 prosentin tarkkuudella. Ajojen puutteesta kertoi vain yhdeksän hankittua vaparia, joista upposi kuusi kappelia. Karhubasket malttoi kuitenkin hakea hyvät heittopaikat ja keräsi Bojan Sarcevicin johdolla komeat 25 syöttöä. Kouvot voittivat levypallot 32-40, mutta vieraiden hakemat 15 hyökkäyslevyriä satuttivat.

-Meillä oli vastassa taas hyvä joukkue, Jussi Laakso kertoi pelin jälkeen. - Meillä pysyi ensimmäisellä 20 minuutilla liike ja vauhti hyökkäyspäässä, mutta puolustuspäässä tuli nukahduksia. - Ensimmäisen puoliajan lopussa emme saaneet Skeeniä kuriin, vaan Kouvot saivat kirittyä ero umpeen. - Toisella puoliajalla ja varsinkin viimeisellä kympillä meidän vauhti hidastui. - Kouvot on erinomainen viisi vastaan viisi joukkue, joka löytää oikeat lääkkeet hyökkäyspäähän. - Lisäksi Kouvot napsivat hyökkäyslevyreitä. - Pieni pelko hiipi puseroon, mutta onneksi pojat hoitivat homman kotiin, Laakso huokasi.

Salon Vilpas varmisti lauantaina runkosarjan voiton. Karhubasket on tukevasti kakkosena, kun sillä on pelaamatta runkosarjaa viisi ottelua. Kamppailu kakkospaikasta käy kiivaana Tampereen Pyrinnön kanssa. Pyrinnöllä on runkosarjaa pelaamatta seitsemän ottelua.

Karhubasket kohtaa seuraavaksi ensi lauantaina viime kauden mestarin Joensuun Katajan. Sen jälkeen vuorossa on kotiottelu tiistaina Espoo Unitedia vastaan.

Highlights:


Lehdistötilaisuus (Knihtinen, Lehtonen, Laakso ja Mangano):
11.03.18
Kommentti (0) Lisää kommentti

Kirjaudu