EtusivuUutiset Joukkue Info Pelit ja tulokset Keskustelu Juniorit FanitRSS

Karhu Basket - Uutiset

Takaisin

Otteluennakko: BC Nokia ? Karhubasket

Karhubasket (17 voittoa/11 tappiota) aloittaa kolmen ottelun viikon keskiviikkona, kun se lähtee vierailulle Nokialle. Viikonloppuna on sitten edessä kaksi kiihkeää paikalliskamppailua Lapuan Kobria vastaan. Karhubasket pitää hallussaan Korisliigan sarjataulukon kolmospaikkaa. BC Nokia (15/14) löytyy sarjataulukosta sijalta seitsemän, mutta se on Karhubaskettia vain neljä pistettä perässä. Tämä kuvastaa hyvin tasaista sarjaa, jossa joukkueet sijoilla kaksi ? seisemän ovat vain kuuden pisteen sisällä.

Karhubasket pääsi edelliseen otteluun pitkästä aikaa täydellä miehistöllä. Ainoastaan Marcus Allen oli sivussa alaraajavamman takia. Flenard Whitfield on kuitenkin kuntoutunut, joten hän täydensi jenkkinelikon. Juho Lehtoranta palasi myös parketille pienen loukkaantumisen jälkeen ja teki 11 pistettä, kun Korihait kaatuivat 105-79 numeroilla. Lauantaina Karhubasketin kapteeni Bojan Sarcevic loukkasi jalkansa ja joutui huilaamaan tuon jälkeen loppupelin. Loukkaantumisen ei pitäisi olla vakava, ja toivottavasti Sarcevic nähdään kentällä johtamassa kauhajokisten peliä.

Karhubasket etenee mukavassa neljän ottelun voittoputkessa. Putkessa voitot ovat tulleet Korihaiden lisäksi Pyrinnöstä (82-75) kotisalissa ja Espoo Unitedista (71-87) sekä Katajasta (67-77) vieraissa. Karhubasketin edellinen tappio tuli tammikuun puolivälissä Salossa, jossa sarjakärki Vilpas oli parempi lukemin 99-73. Viimeiset 10 ottelua ovat sujuneet Karhubasketilta saldolla 5/5.

BC Nokia on ollut kovassa iskussa, kun se pestasi miehistöön Dragan Labovicin (19,6/7/2,4). Labovic onkin joukkueensa paras piste- ja levypallomies. Hyvistä otteista hänet palkittiin Korisliigan tammikuun pelaajana. Edellisen ottelun Nokia hävisi Salossa 98-91. Siellä joukkue sai hieman huolia, sillä jenkki Leyton Hammonds loukkasi nilkkansa. Hänen pelaaminen keskiviikkona on epävarmaa.

Nokia on pelannut kotisalissa 14 ottelua ja voittanut niistä yhdeksän. Edellisessä kotiottelussa 7. päivä helmikuuta sarjakakkonen Seagulls joutui kotimatkalle 85-75 tappion jälkeen. Viimeiset viisi peliä Nokia on pelannut saldolla 3/2 ja 10 edellistä kamppailua 7/3. Toki näissä lukemissa on vielä mukana Kotkassa 88-86 kärsitty tappio. Tuo ottelu on määrätty pelattavaksi uudelleen, sillä kamppailun kaksi viimeistä sekuntia olivat epäselvät, vaikka ne pelattiin pariinkin kertaan.

Karhubasket ja Nokia ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa. Molemmilla kerroilla voitto on mennyt vierasjoukkueelle. Marraskuussa Karhubasket haki 80-83 vierasvoiton Nokialta. Tammikuussa BC Nokia pääsi kuitenkin tämän kuittaamaan, sillä nokialaiset hakivat 90-95 vierasvoiton karhuluolasta. Piste-erot ovat olleet pienet ja tasaista kamppailua keskiviikolle odotetaan. Korisliigassa Karhubasket ja BC Nokia ovat kohdanneet 10 kertaa ja nämäkin ottelut ovat menneet tasan. Molemmille joukkueille on kirjattu viisi voittoa.

Ville Tuomisen valmentava BC Nokia pelaa vauhdikasta koripalloa. Voittokamppailuissa se heittää tarkasti (2p 55,4 %, 3p 41,8 %). Karhubasketin pitää kontrolloida tempoa ja puolustuksen pitää ottaa kotijoukkueen helpot heittopaikat pois. Yksi vastaan yksi puolustus onkin avainasemassa, sillä jos puolustuskamppailut hävitään, pääsevät nokialaiset syötöillä hakemaan hyvät heittopaikat. Nokia on myös menetysherkkä joukkue, joista Karhubasketin olisi mukava iskeä vastaiskuja.

Tuomisella on käytössä laaja materiaali, josta hän voi hakea toimivaa viisikkoa. Labovicin ja Hammondsin (13,7/6,5) lisäksi vahvistusnelikosta löytyvät takamies Vincent Counsil (15,2/3,8/6,8) ja heittävä takamies Devoe Joseph (17,9/3,6/3,1). Counsil on nopea pelaaja, joka jakaa palloa vapaille pelaajille. Counsil upottaa myös kolmoset lähes 39 prosentin tarkkuudella. Joseph on myös tarkkakätinen heittäjä ja hän upottaa vaparit 43,4 prosentin tarkkuudella.

Kotimaiselta osastolta löytyvät kauhajokisille tutut hahmot. BC Nokian kapteeni Henri Hirvikoski (3,1/1,6/1,6) on seurannut pari viimeistä ottelua penkin puolelta. Niko Mattila (6,1/2,1/1,5) ja Eldar Skamo (8,2/4,6/1,9) ovat myös oranssipaidoissa pelanneet. Daniel Dolenc (10,4/3,7) on ollut erinomainen sentterin tontilla. Energinen Aapeli Alanen (6,7/3,9) on esittänyt viime aikoina erinomaisia otteita ja hän on kiittänyt valmentajaa vastuusta.

- Nokia on löytänyt kovan vireen ja kolmikko Labovic-Joseph-Council ovat olleet ilmiliekeissä, Jussi Laakso kertoo Nokian avainmiehet. - Labovicin palloscreenien puolustaminen on ydinasioita, kuten Josephin 1-1 puolustaminen. - Lähdemme kuitenkin hakemaan tulosta Nokialta pallon liikkeen sekä levypallopelin kautta, Laakso luettelee pääkohdat kamppailuun.

Karhubasketin kokoonpano: Perttu Salmi, Juho Lehtoranta, Rene Rougeau, Henri Kantonen, Joonas Lehtoranta, Bojan Sarcevic (GTD50%), Samuli Vanttaja, Stephen Maxwell, Flenard Whitfield, Valtteri Pihlajamäki, Greg Mangano.

Karhubaskettia on lähdössä tukemaan myös fanibussi, jossa saattaa olla vielä muutamia hajapaikkoja jäljellä. Marraskuussa fanit siivittävät Karhubasketin vierasvoittoon ja samaa lopputulosta toivotaan myös keskiviikkona. Jos toimii nopeasti, voi matkalle päästä vielä mukaan. Ohjeet ilmoittautumiseen löytyvät omasta uutisesta.

BC Nokia ? Karhubasket keskiviikkona 14.2. kello 18.30 Nokian palloiluhallissa. Peliä voi katsella suorana lähetyksenä osoitteesta www.fanseat.com. Pub Janoisessa Leipurissa on tunnelmallinen kisakatsomo, jossa voi samalla nauttia virvokkeita ja kuuluisasta Hot Wings buffasta.
13.02.18
Kommentti (0) Lisää kommentti

<< < > >>

Yhteistyökumppanit:

Kirjaudu