EtusivuUutiset Joukkue Info Pelit ja tulokset Keskustelu Juniorit FanitRSS

Karhu Basket - Uutiset

Takaisin

Karhubasket voitti kotiluolassa Korihait

Karhubasket löysi helposti väylät Korihaiden korille (kuva: Anssi Rantakoski)
Karhubasket pääsi lähtemään lauantain Korisliigakamppailuun pitkästä aikaa täydellä kokoonpanolla. Ainoastaan Marcus Allen oli sivussa, mutta Flenard Whitfield on tervehtynyt pelikuntoon ja täydensi jenkkinelikon. Karhubasket otti heti alussa komennon ja eteni helposti 105-79 (52-38) voittoon.

Avauspuolikkaalla kapteeni Bojan Sarcevic loukkaantuminen huolestutti kotiyleisöä, mutta valmentaja Jussi Laakso kertoi pelin jälkeen hänen saaneen törmäyksessä puujalan ja uskoi takamiehen olevan pelikunnossa keskiviikon kamppailussa BC Nokiaa vastaan. Henri Kantonen (12/5/6) ja Joonas Lehtoranta (9/4 syöttöä) paikkasivat kapteenia hyvin. Greg Mangano (22/10/3) heitti ennen puoliaikaa kolme kolmosta pussiin ja johdatti Karhubasketin 52-38 johtoon, kun joukkueet menivät tauolle.

Toisella jaksolla Rene Rougeau (18/2/7) ja Stephen Maxwell (12/10) tekivät tahtokoreja, eikä Korihait saaneet heitä kuriin. Myös parketille palannut Juho Lehtoranta (11/4) käytti heittopaikkansa tarkasti, joten suurempaa uhkaa kotijoukkueen voitolle ei pelin aikana tullut. Korihaista parhaiten onnistuivat Sean O?Brien (18/6) ja Teemu Sulonen (15/3/2), mutta vieraat olivat askeleen perässä molemmissa päädyissä läpi ottelun. Valtteri Pihlajamäen (3) korin jälkeen loppulukemat kirjoitettiin 105-79.

Karhubasket dominoin hyökkäyskorilla ja pääsi nostelemaan kakkoset hyvällä 69 prosentin tarkkuudella. Pallo liikkui mieheltä miehelle ja syöttöjä tilastoitiin 26 kappaletta. Myös kolmoset osuivat hyvällä 39 prosentin tarkkuudella. Ainoastaan vapareissa oli parannettavaa, sillä 29 vaparista onnistui vain 16 kappaletta, joten prosentiksi tuli 55. Karhubasket voitto levypallot 42-34 ja menetyksiä tuli 10 kappaletta.

-Tämä oli sellainen peli, jota halusin, Jussi Laakso jutteli tyytyväisenä pelin jälkeen. - Halusin, että pallo liikkuu ja saimme 26 syöttöä. - Halusin, että dominoimme levypalloja ja voitimme ne. - Korihait kyllä sai 10 hyökkäyspään levyriä, joka on vähän liikaa. - Olimme suht vauhdikkaita, varsinkin ensimmäisellä 20 minuutilla. - Vaikka Bojan oli poissa, niin Henri ja Joonas paikkasivat häntä hienosti. - Bojan sai puujalan ja on todennäköisesti mukana keskiviikkona. - Onneksi meillä on nyt koko joukkue kunnossa, koska silloin valmistautuminen ja harjoittelu ovat helpompaa, Laakso kertoi.

Karhubasket piti voitolla Korisliigan kolmospaikan itsellään. Vilpas on etenemässä kohti runkosarjan voittoa, mutta sen takana käydään tiivistä kamppailua pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kotiedusta. Seagulls voitti lauantaina kotisalissa Pyrinnön ja jatkaa sarjakakkosena. Gulls on kaksi sarjapistettä eli yhden voiton kauhajokisia edellä.

Karhubasket kohtaa seuraavaksi vieraissa BC Nokian. Keskiviikon kamppailuun joukkue saa jälleen tukea loistavilta faneilta, jotka ovat lähdössä kannustamaan fanibussin voimalla. Fanibussissa on vielä tilaa, joten nyt kannattaa ilmoittautua mukaan. Ilmoittautumisohjeet löytyvät omasta uutisesta. Ensi viikonvaihteessa on vuorossa kaksi kiihkeää paikalliskamppailua Lapuan Kobria vastaan. Lauantaina joukkueet kohtaavat Lapualla ja heti perään joukkueet kohtaavat sunnuntaina karhuluolassa.

Kuvat (Anssi Rantakoski):
10.2.2018 Karhubasket ? Korihait

Highlights:


Lehdistötilaisuus (Van Andringa, Danzler, Laakso ja Pihlajamäki):


11.02.18
(kuva: Anssi Rantakoski)
(kuva: Anssi Rantakoski)
Kommentti (0) Lisää kommentti

Yhteistyökumppanit:

Kirjaudu