EtusivuUutiset Joukkue Info Pelit ja tulokset Keskustelu Juniorit FanitRSS

Karhu Basket - Uutiset

Takaisin

Otteluennakko: Karhubasket ? Korihait

Otteluisäntänä Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa. Hyödynnä tarjous lipunmyynnissä S-Bonuskortilla...
Karhubasket (16 voittoa/11 tappiota) jatkaa Korisliigaa lauantaina kotisalissa. Vieraaksi saapuu Uudenkaupungin Korihait (6/21). Karhubasket taistelee pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kotiedusta, ja kisa siitä on tiukkaan. Joukkueet sijoilla kaksi ? seitsemän ovat neljän pisteen sisällä. Karhubasketin sarjasijoitus on kolmas ja se on Helsingin Seagullseja kaksi pistettä perässä. Korihait käyvät omaa taistelua sarjantyvipäässä Lapuan Kobrien kanssa. Korisliigan viimeiseksi sijoittunut tulee karsimaan divarin kakkosen kanssa ja tuota karsijanpaikkaa Hait yrittävät välttää.

Karhubasketilla on alla kolme perättäistä voittoa ja viimeiset viisi ottelua ovat menneet saldolla neljä voittoa/yksi tappio. Perättäiset voitot ovat tulleet kotisalissa Pyrinnöstä (82-75) ja vieraissa Espoo Unitedista (71-87) sekä Katajasta (67-77). Edellinen tappio tuli tammikuun puolivälissä Salossa, jossa sarjakärki Vilpas oli parempi pistein 99-73.

Karhubasketin terveystilanne on mennyt parempaan suuntaan. Joonas Lehtoranta palasi upeasti viime lauantaina kentälle ja johdatti kauhajokiset voittoon. Juho Lehtoranta palaa kentälle lauantaina Korihait ottelussa. Flenard Whitfield on ottanut pelituntumaa kahdessa edellisessä ottelussa, mutta Marcus Allenin alavartalovamma on vielä pienoinen kysymysmerkki. Allen saattaa pelata lauantaina ja siinä tapauksessa Whitfield on huilivuorossa. Tämä kuitenkin ratkeaa vasta lauantaina.

Korihait ovat tehneet paljon muutoksia kokoonpanoon. Valmentajaksi on tullut Damion Dantzler ja Haiden peli on mennyt eteenpäin hänen komennuksessa. Kahdesta edellisestä ottelusta on tullut tappiot Vilppaalle (92-112) ja Seagullseille (110-80), mutta ennen noita tappioita se voitti kotonaan KTP:n (102-96) ja vieraissa Kobrat pistein 83-85.

Tammikuun lopussa Korihait purkivat sopimuksen sentteri Juan Pattillon kanssa. Pattillo johtaa edelleen Korisliigan pistepörssiä. Nyt joukkueen rivissä on viisi vahvistusta, joista edellisessä ottelussa pelasivat takamies Kevin Bracy-Davis (15,7/4,9/1,6), sentteri Julius Brooks (4/6), laituri Sean O?Brien (13,5/7,3/2,1) ja takamies Matthew Gibson (8,4/5,1/7,1). Kokoonpanossa on myös takamies Kenney Funderburk (9,4/3,2/3,6). Sentteri Brooks pelasi ensimmäisen ottelun Vilpasta vastaan. Kentällä hän viihtyi 18 minuuttia, mutta sen isompaa näyttöä mies ei vielä antanut. Bracy-Davis on heittänyt kolmoset sukkaan seitsemässä ottelussa 57 prosentin tarkkuudella, joten hänelle ei kannata tilaa jättää. Gibson järjestelee muille tekopaikkoja ja 7,1 syötön keskiarvo on Korisliigan paras. O?Brien on monipuolinen joukkuepelaaja, joka löytyy lähes varmasti avauskokoonpanosta.

Kotimaisella osastolla avainmiehet ovat Marius van Andringa (10,8/1,8/2,1), Teemu Sulonen (6,5/1,4/1,7), Justus Kilpinen (5,6/2,5/1,1), Eero Lehtonen (3,3/1,4) ja Vesa-Pekka Laine (2,9/1,1/1,4). Varsinkin van Andringan paluu ulkomaanvisiitin jälkeen oli joukkueelle tärkeä juttu, sillä Mikael Herbert on ollut pitkään sivussa. Van Andringa tunnetaan tarkkana heittäjänä, joka ottaa yli kuusi kolmosta ottelua kohden, upottaen ne miltei 42 prosentin tarkkuudella.

Kuudessa voitto-ottelussa Haiden heittoprosentit ovat olleet kovat. Kakkoset ovat niissä uponneet 59 prosentin, kolmoset 39 prosentin ja vaparitkin 81 prosentin tarkkuudella. Lisäksi joukkue on voittokamppailuissa ajanut aggressiivisemmin kohti koria, josta kertoo 18,5 hankittua vaparia. Myös syöttöjä on kertynyt mukavasti, 17,8 voitettua ottelua kohden. Luonnollisesti levypallopeli on myös ollut parempaa ja menetyksiä on tullut vähemmän, kuin tappio-otteluissa.

Karhubasket on kohdannut Korihait kaksi kertaa tällä kaudella. Lokakuussa kauhajokiset hakivat 105-98 voiton Uudestakaupungista ja marraskuun alussa ottelu päättyi lukemiin 118-76 karhuluolassa. Korihaiden kokoonpano on muuttunut niin paljon noista kohtaamisista, joten vanhoja ei kannatta sen enempää muistella.

- Olemme päässeet vihdoin harjoittelemaan täysilukuisena ja lähes terveinä koko viikon, Jussi Laakso alustaa lauantain kamppailua tyytyväisenä. -Korihait on sitten viime tapaamisen muuttunut melkoisesti: uusi valmentaja, uusia pelaajia ja muuttunut pelitapa. -Keskittymisemme tuleekin kohdistaa omaan tekemiseen. - Haluamme olla pelin tempoa rytmittävä joukkue, pitää aktiivista liikettä yllä ja hallita levypalloja molemmissa päissä kenttää, Laakso listaa joukkueen tavoitteita lauantaille. - Se on voittamiseen tarvittava resepti.

Karhubasketin kokoonpano: Perttu Salmi, Juho Lehtoranta, Rene Rougeau, Henri Kantonen, Joonas Lehtoranta, Bojan Sarcevic, Samuli Vanttaja, Marcus Allen (GTD50%), Stephen Maxwell, Flenard Whitfield (GTD50%), Valtteri Pihlajamäki, Greg Mangano.

Karhubasket ? Korihait lauantaina kello 17 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa. Otteluisäntänä toimii Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa. S-Bonuskortilla saa lipunmyynnistä kahden euron alennuksen lipusta (yksi alennus per kortti). Nyt Bonuskortit mukaan ja salille kannustamaan Karhubasket tärkeään voittoon!
09.02.18
Kommentti (0) Lisää kommentti

Yhteistyökumppanit:

Kirjaudu