EtusivuUutiset Joukkue Info Pelit ja tulokset Keskustelu Juniorit FanitRSS

Karhu Basket - Uutiset

Takaisin

Finaalisarja jatkuu perjantaina Kauhajoella

Neljä täyttä bussia faneja ja marssi salohalliin olivat upea näky!
Lipunmyynti on käynnissä...
Karhubasket lähti katkaisemaan finaalisarjaa keskiviikkona Saloon. Se johti otteluvoitoin 3-1 ja salolaiset olivat pakkovoiton edessä. Karhubasket taisteli, mutta Vilpas voitti 86-79 (36-36), joten seuraavaksi joukkueet iskevät yhteen perjantaina Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa kello 18.15.

Karhubasket aloitti väkevästi, vaikka Vilpas oli nostanut puolustuksen aggressiivisuutta. Flenard Whitfield (17/5) punnersi palloa koriin ja heitteli keskimatkan kakkoset tarkasti. Kotijoukkue tasoitti 0-4 vierasjohdon ja muutama minuutti mentiin ilman pisteitä. Avauskympin puolivälissä Karhubasket johti 6-11 ja Whitfieldillä oli kasassa yhdeksän pistettä. Vierailla oli mahdollisuus lähteä pienellä karkumatkalle, mutta Vilppaan paras takamies Jaylon Brown (25/8/3) pelasi finaalisarjaan selvästi parhaan pelinsä, joten ensimmäinen kymppi päättyi lukemiin 15-18.

Toisen neljänneksen alussa Karhubasket keikkui kuuden pisteen karkumatkalla, Bojan Sarcevicin (14/5/10) ja Joonas Lehtorannan (5/1/1) koreilla. Kahden minuutin kohdalla Rene Rougeau (13/5/2) muovasi tilanteeksi 19-27 ja Joonas Iisalo kutsui joukkueensa aikalisälle. Vieraiden liike hyökkäyspäässä hieman pysähtyi, joten Brown kavensi eroa, osuen joka etäisyydeltä. Viimeiset runsaat kaksi minuuttia ennen puoliaikaa Vilpas vei 12-2, kun Javontae Hawkins (16/9/2) ja Aatu Kivimäki (3) antoivat tukea Brownille. Brown myös päätti avauspuoliskon pisteiden teon kakkosella ja puoliajalle lähdettiin lukemista 36-36.

Kolmannella kympillä johtoasema vaihteli puolelta toiselle. Vilpas haki aktiivisesti hyökkäyslevypalloja, joista se pääsi nostelemaan koreja. Tobin Carberryn (17/10/3) kolmonen tuli Matias Ojalan hyökkäyslevyrin jälkeen ja tilanteessa 54-51 Jussi Laakso otti aikalisän. Sen jälkeen Kelvin Lewis (17/3) ja Greg Mangano (13/6) nostivat Karhubasketin 54-57 johtoon, minuutin 0-6 minirunilla. Aaron Jones (14/8) havahtui pelaamaan, joten kotijoukkue palasi piikkipaikalle. Rougeau päätti neljänneksen lukemiin 60-61.

Viimeisen neljänneksen alussa Sarcevicin kaksi perättäistä kolmosta antoi vieraille 64-67 johtopaikan, kun pelaamatta oli seitsemän minuuttia. Vilppaan aikalisän jälkeen Brown ja Juho Nenonen (6/3) tasoittivat pelin. Viitisen minuuttia ennen loppua Brown oli vienyt Vilppaan 74-69 johtoon, mutta Lewis kavensi eron kahteen pisteeseen. Viimeisellä kahdella minuutilla Hawkins otti vastuuta ja teki kovia koreja. Lopullinen tikari vieraiden ihoon oli hänen hyökkäyslevypallo ja kolmonen vain minuutti ennen loppua. Sen jälkeen lukemat olivat 82-77. Karhubasket taisteli loppuun asti, mutta Vilpas kontrolloi peliä ja kavensi finaalisarjan otteluvoittoihin 2-3 86-79 voitolla.

Vilpas oli tuskastellut vastuunkantajien puutteessa. Kun runkosarjan ykkönen pelasi selkä seinää vasten, niin esiin astuivat Brown ja Hawkins. Eikä huonosti pelannut Carberrykään. Vilpas dominoi levypalloja, vieden ne 50-33. Toki tätä auttoi se, että Karhubasket heitti kakkoset vain 48 prosentin ja kolmoset 19 prosentin tarkkuudella. Vieraiden 31 kolmosesta upposi vain kuusi. Vilppaan 15 hyökkäyslevypalloa oli aivan liikaa ja varsinkin ottelun ratkaisuhetkillä kotijoukkue tuntui hakevan jokaisen irtopallon. Lehdistötilaisuudessa Vilppaan valmentaja Joonas Iisalo yritti vyöryttää paineet Karhubasketille, mutta Jussi Laakso korjasi tilanteen nopeasti. - Kyllä paineet ovat runkosarjan ykkösellä. - Me nautimme tilanteesta, mutta Vilppaan on pakko voittaa, jotta pelit jatkuvat, Laakso kertoi.

- Vilpas voitti levypallot ja me emme saaneet lopussa stoppeja, Henri Kantonen kommentoi ottelun ratkaisua. – Vika oli omassa tekemisessä ja tästä on helppo parantaa perjantaille, Kantonen lisäsi.

- Vilppaan 15 hyökkäyslevypalloa oli liikaa, Jussi Laakso harmitteli pelin jälkeen. – Lopussa he hakivat irtopallot ja nostelivat koreja. – Odotan innolla perjantaita, sillä meillä oli täällä tukena loistava oranssimeri, mutta kotiluolassa heitä on vielä moninkertainen määrä.

Finaalisarja jatkuu perjantaina Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallilla. Ottelu alkaa kello 18.15. Lipunmyynti on vilkkaassa käynnissä osoitteessa www.ennakkolippu.com. Osa katsomolohkoista on jo loppuunmyyty, mutta lippuja on hyvin tarjolla. niitä voi ostaa myös huomenna torstaina kello 9 alkaen Kauhajoen Kesportista. Hallilla lipunmyynti alkaa perjantaina kello 16.45.

- Finaalisarja katkolla toistamiseen ja tällä kertaa kotihallissa, Jussi Laakso ennakoi kuudetta finaalia. - Videoiden tarkastelu, asioiden läpikäynti ja tilanteesta nauttiminen keskiössä. - Kotijoukkue tulee olemaan valmis, upeat fanimme ovat valmiita, joten tervetuloa seuraamaan huikeaa näytelmää, Laakso lupaa.

Karhubasketin kokoonpano perjantaina: Kelvin Lewis, Perttu Salmi, Juho Lehtoranta, Rene Rougeau, Henri Kantonen, Joonas Lehtoranta, Bojan Sarcevic, Flenard Whitfield, Jussi Myllyniemi, Valtteri Pihlajamäki, Greg Mangano.

Ääntä saliin! #oranssionmeidän
16.05.18
Kommentti (0) Lisää kommentti

Yhteistyökumppanit:

Kirjaudu