EtusivuUutiset Joukkue Info Pelit ja tulokset Keskustelu Juniorit FanitRSS

Karhu Basket - Uutiset

Takaisin

Otteluennakko: Karhubasket - Helsinki Seagulls

Karhubasket (12 voittoa/10 tappiota) koki keskiviikkona neljännen perättäisen tappion, kun BC Nokia kävi hakemassa sarjapisteet karhuluolasta. Lauantaina avautuu tappioputken katkaisulle mahdollisuus, kun Helsinki Seagulls (13/8) saapuu Kauhajoelle. Tehtävä on vaikea, mutta ei mahdoton, sillä Karhubasketilla on tukena Korisliigan paras kotiyleisö. Seagulls on sarjakakkonen, vain kaksi pistettä kauhajokisia edellä. Toki helsinkiläisillä on yksi ottelu Karhubaskettia vähemmän pelattuna. Karhubasket voi nousta voitolla sarjakakkoseksi ohi Kouvojen ja Gullsien.

Karhubasketilta ovat edelleen sivussa Joonas Lehtoranta ja Flenard Whitfield, alaraajavammojen takia. Muutakin pikkumurhetta on, eikä kiivas ottelutahti anna paljoa aikaa toipua vammoista. Kolmessa edellisessä ottelussa Karhubasket on hallinnut ottelua sen alkupuolella, mutta hukannut selvän johtoaseman viimeisellä kympillä. Nyt on pysyttävä vieraiden vauhdissa mukana, ja pitää ote pelistä loppusummeriin saakka.

Karhubasketin neljä perättäistä tappiota ovat tulleet kotona Nokialle (91?95), vieraissa KTP:lle (79?76) ja Pyrinnölle (79?73), sekä kotona Pyrinnölle (81?83). Edellisestä voitosta on vierähtänyt miltei kuukausi, sillä se haettiin joulukuun 16. päivä Kouvolasta lukemin 83?89. Edellinen kotivoitto tuli juuri ennen vierasvoittoa Kouvoista, kun karhuluolassa kaatui Espoo United 102?76. Kauhajokisten viisi viimeistä peliä ovat siis menneet saldolla 1/4 ja 10 viimeistä 5/5.

Karhubasket ja Seagulls ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa. Molemmissa otteluissa voitto on mennyt vierasjoukkueelle. Lokakuun alussa Seagulls haki vierasvoiton 77?98, mutta marraskuun puolivälissä Karhubasket kuittasi tuon tappion 67?72 vierasvoitolla Kisahallissa. Ensimmäisessä kohtaamisessa Gulls heitti kolmoset yli 60 prosentin tarkkuudella. Toisessa kohtaamisessa Karhubasket piti puolustuksellaan helsinkiläisten hyvät heittopaikat kurissa, mutta pääsi itse nakuttamaan korin läheisyydestä voittoon tarvittavat pisteet.

Seagullsin maajoukkuemiehet Antti Kanervo ja Tuukka Kotti ovat olleet sivussa loukkaantumisien takia. Tuollaiset poissaolot näkyisivät jokaisessa joukkueessa. Kotti on saanut paluunsa jälkeen alla kaksi ottelua ja viime pelissä keskiviikkona, hän teki Lapualla runsaassa 32 minuutissa tehot 12/11. Antti Kanervon paluu lienee lähellä, mutta valmentaja Mikko Larkas antaa hänen pelaamisella Kauhajoella 50 prosentin mahdollisuuden. Keskiviikkona Seagulls voitti Lapualla 74?79 ja hävisi ennen tuota kotonaan sarjakärki Vilppaalle 72?83. Gulls on pelannut viisi viimeistä ottelua saldolla 3/2 ja 10 edellistä kamppailua 6/4. Kauden kymmenestä vierasottelusta helsinkiläiset ovat voittaneet neljä.

Carl Lindbom jätti Seagullsit juuri ennen vuodenvaihdetta. Lisäksi joukkueella on kokoonpanossa uusi takamies, 183 senttinen Michael Caffey (9/2/2). Keskiviikkona Caffey teki Lapualla seitsemän pistettä. Caffey on pelannut Korisliigaa kahden ottelun verran ja on ainakin toistaiseksi korvannut kokoonpanossa Derek Jacksonin (9,2/3/3,9). Kotti (11,3/9,9/3,2) ja Kanervo (15,1/3,2/2,6) ovat kaikille tuttuja nimiä. Mutta niin on myös eniten Korisliigapelejä pelannut Timo Heinonen (/9,4/4,5). Kokoonpanosta löytyvät myös jenkit Jermaine Marshall (15,9/3,5/2,1), Kayel Locke (11,9/5,3) ja Remy Abell (13,5/3). Marshall on joukkueensa paras pistemies ja naulaa kolmoset yli 40 prosentin tarkkuudella. Valmentaja Larkas peluuttaa myös Alex Vaenerbegiä (4/1,6), nuorta Ricky Waxlaxia (2,8/1,8) sekä Antti Niskasta (2,3/2,3). Niskanen puuttui kokoonpanosta keskiviikkona, mutta pelannee lauantain kamppailussa.

Seagulls on joukkue, joka voitto-otteluissa ajaa korille ja aukaisee sitä kautta vastustajan puolustusta. Tämä tuottaa hyviä heittopaikkoja, jotka uppoavat tarkasti (2p 55 %, 3p 35 %). Tappioissa prosentit ovat selvästi huonompia, eikä syöttöjäkään ole kertynyt samalla tavalla, kuin voittokamppailussa. Lauantaina Karhubasketin puolustuksen pitää olla hereillä yksi vastaan yksi tilanteissa, eikä näitä tilanteita saa hävitä, jottei vieraat pääse vapaisiin heittopaikkoihin. Hyvällä puolustuksella saataisiin myös riistoja, joista juoksemalla nopeita Seagulls saataisiin pelitempon puitteissa epämukavuus alueelle. Myös ongelmissa olleelle kaukoheittopelille pitäisi pystyä tekemään jotain, mutta siihen tarvitaan ajoja korille, sekä vahvaa alapelaamista.

? Seagulls on saanut takaisin sairastuvalta pari avainpelaajaa ja lisännyt rosteriinsa uuden amerikkalaisen takapelaajan, Jussi Laakso aloittaa pelin alustuksen. ? Vastassa on siis hyvin valmennettu rutinoitunut joukkue. ? Vaikka haaste on kova, niin uskomme siihen, että tällä kertaa pisteet jäävät Kauhajoelle. ? Se vaatii kovaa työntekoa molemmissa päissä kenttää. ? Vaikka tulokset ovatkin olleet viime otteluissa mollivoittoisia, toivon fanien tulevan sankoin joukoin piiskaamaan joukkueen lentoon, Laakso toivoo.

Karhubasketin kokoonpano: Perttu Salmi, Juho Lehtoranta, Rene Rougeau, Henri Kantonen, Bojan Sarcevic, Samuli Vanttaja, Marcus Allen, Stephen Maxwell, Valtteri Pihlajamäki, Greg Mangano.

Karhubasket - Helsinki Seagulls lauantaina kello 17 Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa. Tervetuloa!
12.01.18
Kommentti (0) Lisää kommentti

<< < > >>

Kirjaudu