EtusivuUutiset Joukkue Info Pelit ja tulokset Keskustelu Juniorit FanitRSS

Karhu Basket - Uutiset

Takaisin

BC Nokia haki sarjapisteet Kauhajoelta

Marcus Allen tuotti avausjaksolla vaikeuksia BC Nokialle (kuva: Anssi Rantakoski)
Karhubasket lähti keskiviikkona päättämään kolmen ottelun tappioputkea, kun vieraaksi kotiluolaan oli saapunut BC Nokia. Karhubasket ja BC Nokia pelasivat viihdyttävän sekä nopeatempoisen ottelun, jonka jälkeen nokialaiset pääsivät kotimatkalle 91?95 (48?42) voiton jälkeen.

Ennen ottelua Karhubasketin Juho Lehtoranta palkittiin 400 pelatusta Koriliigan runkosarjaottelusta. Juhosta tuli 47. pelaaja, joka on tuon kovan rajapyykin ylittänyt.

Ottelun avausjakso oli kotijoukkueen hallintaa. Karhubasket sai peliin salama-alun, kun kapteeni Bojan Sarcevic (11/4/9) riisti pelivälineen nokialaisilta ja pääsi juoksemaan vapaan lay-upin. Karhubasketin avauspuolikkaan hahmo oli Marcus Allen (22/1/4), jonka pelaaminen oli pitkään ennen ottelua epävarmaan, pienen loukkaantumisen takia. Allen saatiin kuitenkin teipattua pelikuntoon ja hän halkoi BC Nokian puolustusta ajoillaan, nostaen koreja kovalla prosentilla. Allen teki puoliaikaan mennessä 17 pistettä. Toisella neljänneksellä Greg Mangano (18/7) ja Rene Rougeau (17/7/2) osuivat kaukoheitoissa, joten kotijoukkue venytti eron yhdeksään pisteeseen noin minuutti ennen puoliaikaa. Nokialaiset eivät avauspuolikkaalla olleet aivan pelisuunnitelmansa tasolla ja he pysyivät isäntien kyydissä lähinnä Devoe Josephin (18/5/3) tarkan kaukoheittopelin ansiosta. Puoliajalla oltiin lukemissa 48?42.

Toisella puoliajalla BC Nokia tiivisti puolustuksen keskustaa, eikä kotijoukkueen pelaajat enää päässeet ajamaan korille. Tämä pakotti Karhubasketin kaukoheittoihin, joka eivät osuneet tarpeeksi kovalla prosentilla. Karhubasketin prosentti kolmosissa oli hyvä, 43 prosenttia (9/21), mutta jäi jälkeen vieraiden erinomaisesta 53 prosentin (16/30) tarkkuudesta. Erityisesti Dragan Labovicin (22/5/6) järjestämät pick and roll-tilanteet tuottivat Karhubasketille vaikeuksia. Myös Vincent Counsil (18/5/10) ja Eldar Skamo (6/5) saivat kolmoset osumaan tärkeisiin paikkoihin. Vajaat neljän minuuttia ennen loppua BC Nokia kasvatti johtoasemansa viiteen pisteeseen, mutta Samuli Vanttaja (6/4/3) kavensi eron nopeasti pisteeseen. Vain noin 15 sekuntia ennen loppua energisesti pelannut Aapeli Alanen (11/2) muovasi numerot 88?93 valotaululle, heittokellon soidessa. Tästä isännät eivät enää nousseet tiukasta taistelusta huolimatta ja ottelu päättyi lukemiin 91?95.

Karhubasket upotti kakkoset tarkalla 53 prosentin tarkkuudella. Nokialaisilla prosentti kakkosissa jäi 49:ään, mutta vieraiden 30 kolmosesta yli puolet meni koriin. Tuollaisella prosentilla joukkue kuin joukkue on lähellä voittoa. Levypallot menivät tasan 36?36, kuten myös syötöt 20?20. Nokia pystyi pitämään menetykset vain seitsemässä, joten Karhubasket ei päässyt näistä iskemään nopeita vastaiskuja.

? Meillä oli vaikeuksia Labovicin asettamien pick and roll tilateiden kanssa, Jussi Laakso harmitteli pelin jälkeen. ? Ensimmäisellä puoliajalla Nokian takapelaajat pääsivät niistä tekemään koreja meidän isoja vastaan, ja toisella puolikkaalla hän itse teki niistä koreja kovalla prosentilla. ? Nokia pisti kovat kolmoset tarkasti sisään, vaikka olimme niissä mukana. ? Onnittelut Nokialle voitosta, mutta kiitokset myös meidän pelaajille kovasta taistelusta. ? Meidän pelaajat tekevät kovasti töitä ja vaikka olemme neljän ottelun tappioputkessa, niin meidän asenne oli kohdallaan. ? Kiitokset faneille, jotka olivat taas loistavasti mukana ja me tarvitsemme teitä, Laakso jakoi kiitosta faneille.

Karhubasketin neljäs perättäinen tappio tiivisti edelleen joukkueita sarjataulukon sijoilla kaksi - kahdeksan. Nämä seitsemän joukkuetta ovat nyt kaikki neljän pisteen sisällä, joten kamppailu pudotuspelien kotiedusta käy kiivaana, kun päivät alkavat pitenemään.

Tärkeät kamppailut saavat jatkoa tulevana lauantaina, kun sarjakakkonen Helsinki Seagulls saapuu Karhuluolaan. Voittamalla tuon kamppailun, Karhubasketilla on mahdollisuus nousta sarjataulukossa toiseksi.
11.01.18
Juho Lehtoranta sai palkinnon 400 Korisliigan runkosarjaottelusta Vesa Waldenilta
(kuva: Anssi Rantakoski)
Kommentti (0) Lisää kommentti

Kirjaudu