EtusivuUutiset Joukkue Info Pelit ja tulokset Keskustelu Juniorit FanitRSS

Karhu Basket - Uutiset

Takaisin

Otteluennakko: Karhubasket ? BC Nokia

Juho Lehtoranta palkitaan ennen ottelua...
Kolmen otteluntappioputkessa viilettävä Karhubasket (12 voittoa/9 tappiota) palaa keskiviikkona kotiluolaan, kun se saa vieraaksi BC Nokian (10/11). Karhubasket löytyy sarjataulukosta sijalta viisi. Se on tasapisteissä Seagullsin ja Pyrinnön kanssa, Kouvojen ollessa sarjakakkosena kaksi pistettä edellä. Tuolla kolmikolla on kuitenkin yksi ottelu vähemmän pelattuna. Nokialaiset ovat sarjassa seitsemäntenä tasapisteissä kahdeksantena olevan Espoo Unitedin kanssa. BC Nokian edellä on viime kauden mestari Joensuun Kataja. Karhubasketin ja Nokian eroa sarjataulukossa on neljäpistettä.

Ennen vuoden vaihdetta Karhubasket hävisi kahdesti Pyrinnölle ja nuo tappiot saivat seuraksi tappion viime perjantaina Kotkassa. KTP oli niukasti Karhubaskettia parempi (79?76), vaikka vieraat pitkään ottelua veivätkin. Karhubasket rakensi ottelun alkupuolella jo 19 pisteen etumatkan, mutta KTP kiri tasoihin ja nousi viimeisen kympin lopussa voittoon. Karhubasket oli vahva levypalloissa, vieden ne 42?50 ja erityisen aktiivista irtopallojen metsästys oli hyökkäyskorilla, josta kauhajokiset kävivät nappaamassa 19 levyriä. Noista hyökkäyspään levypalloista ei kuitenkaan saatu nostettua kuin 15 pistettä, vaikka suurempaan pottiin olisi ollut hyvät mahdollisuudet. Karhubasket jatkoi takertelua kolmosissa, jotka osuivat vain 20 prosentin tarkkuudella. Kakkosten prosentti jäi 44:ään, joten voitto lipesi kotkalaisille.

Karhubasketin terveystilanne vaihtelee päivittäin. Jenkeillä on ollut kaikenlaista pikkuvaivaa, mutta se on pelin henki. Joonas Lehtoranta ja Flenard Whitfield ovat edelleen sivussa alavartalovammojen takia. Greg Manganon ja Marcus Allenin pelaaminen keskiviikkona on epävarmaa, mutta se ratkeaa ennen ottelun alkua.

Keskiviikkona ennen ottelua Suomen Koripalloliitto tulee palkitsemaan Karhubasketin Juho Lehtorannan, joka on hiljattain ylittänyt 400 pelattua Korisliigan runkosarjaottelua. Juho Lehtoranta pelaa nyt neljättä kautta Kauhajoella. KTP:n kasvatti on pelannut KTP:n ja Kauhajoen lisäksi pääsarjakoripalloa myös Joensuun Katajassa. Juho on saavuttanut urallaan kaksi Korisliigan pronssimitalia ja yhden hopean, Katajan rivissä. 402 ottelussa Juho on tehnyt 2140 pistettä.

Karhubasket ja BC Nokia ovat iskeneet tällä kaudella kertaalleen yhteen. Marraskuun alkupuolella Nokialla pelatussa ottelussa kauhajokiset olivat parempia 80?83. Tuon ottelun avauskympin vei BC Nokia, mutta sitten vieraat ottivat komennon. Karhubasketin tiukka puolustus sulki nokialaisilta korin alustan ja aiheuttaen kotijoukkueelle 19 menetystä (KB 11 kpl). Karhubasket otti peräti 59 kakkosta, jotka upposivat 47 prosentin tarkkuudella. Kauhajokisten pistetehtailua johti Marcus Allen (25/3), jonka johdolla hankittiin 24 vaparia, jotka upposivat 75 prosentin tarkkuudella.

BC Nokia on voittanut viidestä viimeisestä kamppailusta kolme. 10 edellistä ottelua ovat sujuneet saldolla 4/6. Vieraissa nokialaiset ovat voittaneet 10 ottelusta neljä. Edellisessä ottelussa viime perjantaina BC Nokia murskasi kotisalissa Unitedin 97?68. Sitä ennen Nokia haki kovan voiton Joensuusta, jossa Kataja kaatui lukemin 86?88.

Nokia on saanut kokoonpanoon kovan vahvistuksen, kun 207 senttinen Dragan Labovic (20/7/3) palasi joukkueen kokoonpanoon. Sentteri Labovic on pelannut nyt kahdeksan ottelua ja tekee pisteensä kovilla prosenteilla (1p 91,9 %, 2p 56,5 %, 3p 55,2 %). Muut vahvistukset ovat takamies Vincent Counsil (14,7/3,8/6,6), joka kuuluu Korisliigan kärkipäähän syöttöjen jakamisessa. Laituri Leyton Hammonds (15,2/6,7) upottaa kakkoset yli 60 prosenttisesti. Uusin tulokas BC Nokialla on Devoe Joseph (17/4,7/2), joka Joensuussa teki voittokorin runsaat puoliminuuttia ennen päätössumeria.

BC Nokia kotimaiselta osastolta löytyy Kauhajokisille tuttuja nimiä runsaasti. Eldar Skamo (8,8/5/2,4), Henri Hirvikoski (3,8/1,8/1,6) ja Niko Mattila (6,7/2,1/1,7) ovat kaikki pelanneet oranssipaidoissa. Kokoonpanosta löytyvät myös eriomainen sentteri Daniel Dolenc (10,9/4) ja coach Ville Tuomisen pelaavan yhdeksikön täydentää energinen Aapeli Alanen (6/3,8). BC Nokia on joukkue, joka voittaessaan heittää tarkasti ja pitää menetykset kurissa. Karhubasketin puolustus onkin avainasemassa keskiviikon kamppailussa.

? BC Nokia on muuttunut joukkue sitten viime kerran, Jussi Laakso huomauttaa. ? Nokian keisari Labovic palasi kuningaskuntaansa ja onkin ollut erittäin tarkka heitoissaan. ? Uusin tulokas Joseph toi mukanaan ison kasan lisäuhkaa pistetehtailuun. ? Muutenkin kookas ja laadukas nokialaisryhmä on syytä ottaa erittäin vakavasti. ? Vastustajan uhkien torjumisen lisäksi meidän tärkein asia on kuitenkin pelata ehjä 40-minuuttinen. ? Olemme viimeisimmissä peleissä olleet pitkään niskan päällä, mutta emme ole katkaisseet sitä. ? Nyt olisi hyvä hetki se tehdä, vaikka kokoonpanomme yllä leijuu edelleen epäselvyyksiä, Laakso harmittelee.

Karhubasketin kokoonpano: Perttu Salmi, Juho Lehtoranta, Rene Rougeau, Henri Kantonen, Bojan Sarcevic, Samuli Vanttaja, Marcus Allen (GTD 50 %), Stephen Maxwell, Jussi Myllyniemi, Valtteri Pihlajamäki, Greg Mangano (GTD 50 %).

Karhubasket ? BC Nokia keskiviikkona Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa kello 18.30 alkaen. Tervetuloa!
09.01.18
Kommentti (0) Lisää kommentti

Kirjaudu