EtusivuUutiset Joukkue Info Pelit ja tulokset Keskustelu Juniorit FanitRSS

Karhu Basket - Uutiset

Takaisin

Karhubasketille pisteen tappio kärkipelistä

(kuva: Anssi Rantakoski)
Karhubasket lähti hakemaan toista perättäistä kotivoittoa lauantaina, kun sen vieraaksi oli saapunut Kouvolan Kouvot. Keskiviikkona kauhajokiset olivat voittaneet sarjakärki Vilppaan ja voitto lauantaina olisi vienyt Karhubasketin Korisliigan sarjataulukossa kakkoseksi. Vieraat olivat kuitenkin lopussa parempia ja hakivat sarjapisteet kovan kirin päätteeksi pistein 73?74 (45?34).

Ensimmäinen kymppi pelattiin tasan 19?19. Toisella neljänneksellä kotijoukkue otti pelin haltuunsa. Karhubasket pääsi ajamaan korille Bojan Sarcevicin (10/2/4) ja Rene Rougeaun (10/10/3) johdolla. Greg Mangano (16/9/2) naulasi kolmosen ja kotijoukkueen johto oli vajaassa neljässä minuutissa kasvanut kahdeksaan pisteeseen. Jyri Lehtonen kutsui vieraat aikalisälle, mutta Manganon illan toinen kolmonen ja Joonas Lehtorannan kakkonen (4/4/2) venyttivät Karhubasketin eron jo 11 pisteeseen. Kouvojen toisen aikalisän jälkeen ero kaventui kahdeksaan pisteeseen, mutta Henri Kantosen (3/1) kolmonen päätti puoliajan, jolle kauhajokiset pääsivät 11 pisteen johtoasemassa.

Kolmannen kympin alkupuolella Karhubasket venytti eron jo 16 pisteeseen. Stephen Maxwellin (15/7/2) kakkonen lisäsi etumatkaa vielä kahdella pisteellä, ennen kuin Tuomas Hirvonen (9/1/2) sytytti vieraat takaa-ajoon. Kympin lopun Kouvot veivät 2-12 ja Teemu Knihtisen (8/2) kolmosen myötä viimeiselle kympille lähdettiin lukemista 60?52.

Kapteeni Sarcevic palautti eron takaisin yli 10 pisteen kakkosella ja kolmosella, joten Lehtonen kutsui joukkueen aikalisälle. Peli kuitenkin pysyi kotijoukkueen hallinnassa ja hieman ennen kympin puoliväliä oltiin Samuli Vanttajan (11/3) kakkosen jälkeen lukemissa 71?57. Kotijoukkueen korinteko hyytyi ja Thomas Gipson (14/13) sekä James Sinclair (21/3) kavensivat eron alle 10 pisteen, kun pelikellossa oli aikaa jäljellä vajaat kolme minuuttia. Sinclair naulasi toisen kolmosen putkeen ja tilanne oli 73?68, joten Jussi Laakso yritti rauhoittaa tilannetta aikalisällä. Karhubasketin pistehanat pysyivät kiinni ja Gipson sekä Tuomas Hirvonen kavensivat eron vain pisteeseen, vain vajaat minuutti ennen päätössummeria. Karhubasket menetti pallon ja Hirvonen nosti vieraat pisteen johtoon, kun peliaikaa oli jäljellä vain 17 sekuntia. Kotijoukkueen kuvio aikalisän jälkeen ei tuonut tulosta, joten Kouvot nappasivat voiton pistein 73?74.

Karhubasket ei tehnyt peliajan viimeisten neljän ja puolen minuutin aikana pistettäkään. Menetykset ja ohiheitot antoivat Kouvoille mahdollisuuden nousta peliin mukaan, ja sen vieraat käyttivät. Kouvot olivat tarkempia kolmosissa (KB 23 %, Kouvot 32 %) ja kakkosissa (KB 53 %, Kouvot 54 %), eikä Karhubasket päässyt vapariviivalle kuin kahdeksan kertaa. Niistä upposi vain neljä, joten se kallisti vaakakupin vieraille. Vaikka Karhubasket voitti levypallot 42?37, niin lopun menetykset ja ohiheitot mahdollistivat vieraiden hurjan nousun voittoon.

? Olen pettynyt ja totta kai joukkuekin on pettynyt, kun häviää pisteellä kotipelin, Jussi Laakso harmitteli pelin jälkeen. ? Meidän puolustus oli ok tänään. ? Viimeisen neljän minuutin aikana hävisimme yksi vastaan yksi puolustuspäässä. ? Lisäksi meillä oli monta kertaa levypallot jo käsissä, mutta silti menetimme ne. ? Muutamia huonoja heitonvalintoja tuli lopussa. ? Otan vastuuta tappiosta, kun peluutus ei ollut tänään ihan kohdallaan. ? Pelaajat eivät vaihtojen takia päässeet pelirytmiin, Laakso kertoi.

Karhubasket jatkaa Korisliigaa viikon päästä lauantaina kotiluolassa, kun vieraaksi saapuu viime kauden mestari Joensuun Kataja. Jos Karhubasket mielii pitää paikkansa Korisliigan top kolmosessa, on tuosta ottelusta napattava voitto.

Kuvat (Anssi Rantakoski):
2.12.2017 Karhubasket Vs Kouvot

Kuvat (Erkki Hautaviita):


Highlights:


Lehdistötilaisuus (Knihtinen, Lehtonen, Laakso ja ?arčević):03.12.17
Kommentti (0) Lisää kommentti

Kirjaudu