EtusivuUutiset Joukkue Info Pelit ja tulokset Keskustelu Juniorit FanitRSS

Karhu Basket - Uutiset

Takaisin

Otteluennakko: Karhubasket ? Kouvot

Karhubasket antaa lauantaina tukensa väkivallanvastaiselle kampanjalle...
Karhubasket (9 voittoa/5 tappiota) jatkaa Korisliigaa lauantaina, kun vieraaksi saapuu sarjakakkonen Kouvot (9/5). Karhubasket voitti edellisessä ottelussa kotona sarjakärki Salon Vilppaan. Samalla päättyi salolaisten yhdeksän ottelun voittoputki. Kouvot pelasivat myös keskiviikkona, voittaen kotisalissa Korihait 105?67. Panoksena Lauantaina on siis Korisliigan kakkospaikka.

Karhubasket kaatoi Vilppaan vahvalla sisäpelillä. Sitä auttoi Salon sentterin Aaron Jonesin puuttuminen pelaavasta kokoonpanosta. Myös Matias Ojala oli sivussa ja matkassa olleet alapelaajat Juho Nenonen ja Miika Luosmaa kärsivät virhevaikeuksista, joten vieraat jäivät toisella jaksolla pieneksi. Karhubasketin tuorein hankinta Greg Mangano teki tehot 17/10 vain viikon harjoittelulla. Juho Lehtoranta puutui kokoonpanosta keskiviikkona, eikä hän pelaa vielä lauantaina. Valmentaja Jussi Laakso lupaili, että Juho on pelikunnossa ensi viikolla. Karhubasket on voittanut kaksi edellistä ottelua. Viidestä viimeisestä ottelusta kauhajokiset ovat voittaneet kolme ja 10 edellisestä kamppailusta kahdeksan.

Kouvot ovat palanneet sarjan kärkeen valmentaja Jyri Lehtosen valmennuksessa. Lehtonen luotsasi kouvolalaiset Korisliigan mestaruuteen keväällä 2016, mutta piti valmennushommista välivuoden viime kaudella. Nyt Kouvojen tahti on jälleen ollut vakuuttavaa, varsinkin kotisalissa, jossa Kouvot ovat voittaneet seitsemästä ottelusta kuusi. Vieraissa meno ei ole ollut yhtä vakuuttavaa, sillä seitsemästä ottelusta on tullut kolme voittoa. Neljä vierastappiota ovat tulleet putkeen Vilppaalle, Pyrinnölle, Gullseille ja Espoolle. Kouvojen edellinen vierasvoitto on lokakuun puolivälistä, jolloin se haki pisteen voiton Nokialta. Viidestä viimeisestä ottelusta Kouvot ovat voittaneet kolme ottelua ja 10 viimeisestä kuusi.

Karhubasket ja Kouvot iskivät yhteen lokakuun 11. päivä Mansikka-aholla. Silloin Kouvot oli tyly isäntä ja voitti kamppailun 83?66. Kouvot oli huomattavasti tarkempi pelitilanne heitoissa ja ratkaisi pelin heti ensimmäisellä kympillä, vieden sen 22-8. Loput kympit pelattiin tasaisesti, mutta Karhubasket ei noussut uhkaamaan Kouvojen voittoa.

Kouvojen parhaana pistenikkarina ja levypallopelaajana toimii sentteri Thomas Gipson (16,9/11). Gipson on hyvä hyökkäyslevypalloissa, joita mies käy poimimassa 3,3 kertaa ottelua kohden. Gipson upottaa kakkosena miltei 60 prosentin tarkkuudella, joten jos tämän vahvan järkäleen antaa saada hyvän aseman hyökkäyskorin läheisyydessä, hänen pysäyttäminen on vaikeaa. Kotimaiset takamies Tuomas Hirvonen (12,3/2,8/6,4) ja viime kauden loukkaantumisen jälkeen pelikunnossa oleva Ville Kaunisto (12,6/10,8/2,1) ovat laadukkaita pelimiehiä. Laituri James Sinclair (16,4/5/2,6) ja takamies Wayne Bernard (10,7/2,4/3,6) täydentävät kouvolalaisten viisikon. Penkiltä virtaa tuovat neljäs jenkki Jamie Skeen (11,5/5,4/1,3), Arttu Saarijärvi (3/2,5) ja Severi Kaukiainen (5,1/1,5/1,3).

Kouvojen materiaali ei ole Korisliigan laajin, mutta valmentaja Lehtosella on kyky saada joukkueestaan aina maksimaalinen teho irti. Lehtonen yhdessä apuvalmentajien kanssa katsovat tarkasti läpi vastustajan heikkoudet ja iskevät niihin. Voitto-otteluissa Kouvot heittävät sekä kakkoset että kolmoset tarkasti pussiin. Parhaimmillaan kouvolalaiset malttavat kierrättää palloa ja hakea vapaat heittopaikat. Lauantaina ratkaisu nähdään varmasti kaukoheittopelissä sekä levypalloissa.

? Kärkijoukkueiden kohtaamiset jatkuu, kun Kouvot saapuu vieraaksi, Karhubasketin valmentaja Jussi Laakso alustaa lauantain kamppailua. ? Vastassa on kooltaan hyvin erilainen joukkue kuin keskiviikkona kohdattu Vilpas. ? Ison kaluston kolmikosta Gipson-Kaunisto-Skeen jokaisella on erittäin kovia ominaisuuksia. ? Kaikki ovat erinomaisia levypallopelaajia, joten meidän on saatava sulkemisemme erinomaiselle tasolle. ? Gipson operoi vahvasti korin läheisyydessä ja Skeen-Kaunisto omaavat hyvän kaukoheittotaidon. ? Kouvojen konseptien juoksuttamisesta vastaa heidän takakenttänsä, jotka löytävät aika usein sopivia optioita joukkueelleen. ? Haaste on siis kova, mutta haluamme jatkaa keskiviikon voittoisalla reseptillä, hieman eri maustein. ? Toivottavasti mahtava fanijoukkomme löytää keskiviikon tavoin paikalle ja tuo jälleen joukkueellemme tarvittavan lisäboostin, Laakso toivoo.

Karhubasketin kokoonpano: Perttu Salmi, Rene Rougeau, Henri Kantonen, Joonas Lehtoranta, Bojan Sarcevic, Samuli Vanttaja, Marcus Allen, Stephen Maxwell, Jussi Myllyniemi, Valtteri Pihlajamäki, Greg Mangano.

? Karhu Basket on pelannut hienoa korista viimeaikoina, Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen aloittaa. ? Vanttajan paluu rosteriin tekee heistä kookkaan ja Manganon palkkaaminen osoittaa hienoa venymiskykyä taustajoukoilta. ? Kantonen on ollut alkukauden onnistuja ja on hyvä esimerkki kuinka hyvän maajoukkuekesän jälkeen pelaaja ottaa isoja harppauksia henkisesti urallaan. ? Odotan intensiivistä ja fyysistä ottelua, joka ratkeaa korien alla. ? Karhun koutsi Laakso ja Unitedin koutsi Neva tuovat hyvällä työllään laajuutta korisliigan valmennusmarkkinoille.

Kouvojen kokoonpano: Hirvonen, Kaukiainen, Kaunisto, Skeen, Knihtinen, Sinclair, Bernard ja Gipson.

Lauantain kamppailussa Karhubasket osallistuu myös perheväkivaltaa vastustavaan kampanjaan, pukemalla lämmittelyyn kampanjaan kuuluviin paitoihin. ? Yleisö pitää pelaajia esikuvina ja seuraa heitä tarkasti, joten pystymme täten antamaan tukea ja lisänäkyvyyttä tärkeälle kampanjalle, Karhubasketin valmentaja Jussi Laakso kertoo. Karhubasket on ollut aikaisemminkin ollut mukana vastaavissa kampanjoissa, joten tämän vuotinen tempaus on jatkumoa niille.

Karhubasket ? Kouvot lauantaina Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa kello 17 alkaen. Tervetuloa!
01.12.17
Kommentti (0) Lisää kommentti

Kirjaudu