EtusivuUutiset Joukkue Info Pelit ja tulokset Keskustelu Juniorit FanitRSS

Karhu Basket - Uutiset

Takaisin

Karhubasket voitti sarjakärki Vilppaan

(kuva: Anssi Rantakoski)
Miltei kahden viikon mittainen sarjatauko päättyi vihdoin keskiviikkona ja Karhubasket palasi kentälle kotiluolassa. Vieraaksi oli saapunut Korisliigaa johtava Vilpas, joka pääsi otteluun yhdeksän ottelun voittoputkessa. Vilppaalta puuttui kokoonpanosta sentteri Aaron Jones ja pitempään sivussa ollut Matias Ojala. Kun jäljelle jääneet salolaiset ajautuivat virhevaikeuksiin, Karhubasket hyödynsi pituusylivoimansa ja otti voiton pistein 85?73 (40?44).

Vieraat eivät alussa poissaolijoita murehtinut, vaan pelasi systemaattisesti heittopaikkoja Susijengin tarkkakätiselle kolmoslinko Mikko Koivistolle (10/1/2), joka johdatti vieraat vajaassa kahdessa minuutissa 0-7 johtoon. Stephen Maxwell (14/8) toi kotijoukkueen peliin mukaan ja ero kutistui pisteeseen Greg Manganon (17/10/2) kolmosella. Vilppaan tarkka kaukoheittopeli jatkui, mutta Karhubasket tuli väkisin rinnalle Bojan Sarcevicin (2/4/6) ja Marcus Allenin (12/2) ajoilla. Ensimmäinen kymppi päättyi lukemiin 21?22.

Vilpas pysytteli muutaman pisteen karkumatkalla toisen neljänneksen alkupuolen, Teemu Rannikon (6/1/7) ja Juho Nenosen (8/2/2) koreilla. Karhubasket tuli pisteen etäisyydelle Manganon ja Allenin koreilla, mutta vieraiden tehopelaaja Javontae Hawkingsin (21/10) kolmosella vieraat johtivat tauolla 40?44.

Kolmannen kympin puolivälissä Vilpas johti 49?55, kun Hawkins onnistui jälleen bonuskaaren takaa. Sitten vieraiden pistetehtailu pysähtyi ja Mangano, Rene Rougeau (12/2/2) ja Samuli Vanttaja (13/9/2) siirsivät kotijoukkueen 58?57 johtoon, kun neljännes umpeutui.

Vilppaan Juho Nenonen joutui kolmannella kympillä suihkuun virhetilin täyttymisen myötä. Lisäksi Miikka Luosmaa (2/6) oli virhevaikeuksissa ja Karhubasket alkoi hyödyntämään pituusylivoimaansa. Ensimmäiset kaksi minuuttia Karhubasket vei 6-0 ja Vanttaja kahden perättäisen korin jälkeen, kotijoukkueen etumatka kympin puolivälissä oli jo yhdeksän pistettä. Joonas Iisalo kutsui joukkueensa aikalisälle, mutta heti sen jälkeen Vanttajan vapari ja Allenin kolmonen muokkasivat tilateeksi 72?59. Vieraiden puolustusmuuton paikkaan hieman puuroutti kotijoukkueen peliä, mutta Henri Kantosen (9/2) kylmäpäiset ratkaisut sinetöivät voiton kotijoukkueelle.

Karhubasket onnistui kaukoheittopelissä, upottaen kolmoset 50 prosentin tarkkuudella (9/18). Vilppaan heittotarkkuus kolmosissa heikkeni merkittävästi toisella puolikkaalla ja vieraiden prosentti jäi 31:teen. Karhubasket upotti 47 kakkosta hyvällä 55 prosentin tarkkuudella, kun Vilpas otti ainoastaan 28 kakkosta. Kotijoukkue voitti myös levypallot 40?31 ja menetti pelivälineen vain 12 kertaa. Vilppaalle menetyksiä kertyi 16 kappaletta.

? Olen totta kai tyytyväinen, kun voitamme Vilppaan tasoisen joukkueen, vaikka heiltä puuttuikin pari pelaajaa, Jussi Laakso jutteli tyytyväisenä pelin jälkeen. ? Meidän suunnitelma oli katkaista Vilppaan voittoputki ja siinä me onnistuimme. ? Salo ajautui virhevaikeuksiin ja meistä tuli siinä kohtaa entistä isokokoisempi joukkue. ? Onnistuimme myös hyvin Jordanin puolustamisessa. ? Hän heitti lopussa pari kolmosta sisään, mutta hänellä ei ollut parasheittopäivä. ? Joukkueessa on ollut paljon muutoksia loukkaantumisten ja pelaajavaihdosten takia. ? Nyt rupeaa olemaan koko joukkue kasassa, kun saamme Juhon takaisin kentälle ensi viikolle. ? Täytyy olla tyytyväinen joukkueen alkukauden voittosaldoon, Laakso sanoi.

Karhubasket jatkaa Korisliigaa lauantaina, kun sen vieraaksi saapuu sarjakakkonen Kouvot. Panoksena lauantain kamppailussa on sarjan kakkospaikka, sillä voitolla Karhubasket kiilaa nyt tasapisteissä olevan Kouvojen ohi.

Kuvat (Anssi Rantakoski):
29.11.2017 Karhubasket Vs Salon Vilpas

Lehdistötilaisuus (Luosmaa, Iisalo, Laakso & Mangano):


Highlights:29.11.17
Kommentti (0) Lisää kommentti

Kirjaudu