EtusivuUutiset Joukkue Info Pelit ja tulokset Keskustelu Juniorit FanitRSS

Karhu Basket - Uutiset

Takaisin

Otteluennakko: Karhubasket ? KTP

Muutoksia Karhubasketin ennakoituun kokoonpanoon...
Tiistaina on vuorossa Karhubasketin (7 voittoa/4 tappiota) seuraava ottelu Korisliigassa, kun vieraaksi saapuu KTP (3/8). Karhubasketilla on alla jatkoaikatappio Lapualta, joten palautuminen kiivaasta paikallisottelusta on tietenkin tärkeässä osassa. KTP pelasi edellisen ottelun viime perjantaina, kun se hävisi kotona Vilppaalle 72?98.

Varmaa on, että Flenard Whitfield on sivussa. Matthew Hezekiah jatkaa pelaavassa kokoonpanossa ja Samuli Vanttajan paluu parketille on päivä päivältä lähempänä. Kun Whitfield on sivussa, riittää Karhubasketilla hurjasti töitä KTP:n tehokkaan sentterin Kenneth Simmsin kanssa. Kuka hänet pysäyttää, lienee tiistain suurin kysymysmerkki.
Karhubasket on voittanut kolme edellistä kotiottelua. Ennen Kobrat tappiota se haki voiton Nokialta viime keskiviikkona pistein 80?83. Kotona ovat peräkkäin kaatuneet Korihait 118?76, Kataja 102?80 ja Kobrat 109?100. Kauden ainoa kotitappio on tullut kotiavauksessa Gullseille 77?98, lokakuun alussa.

KTP on pelannut kaudella kuusi vierasottelua ja voittanut niistä vain yhden. Se haki Lapualta voiton lokakuun lopussa pistein 75?92. Tappiot ovat vieraissa tulleet Kouvoille (86?81), Korihaille (97?90), Pyrinnölle (91?61), Katajalle (109?70) ja Vilppaalle (75?70).

Karhubasket ja KTP kohtasivat Korisliigan syyskuun 29. päivä Kotkassa. Silloin Karhubasket haki vierasvoiton lukemin 93?98. Tuossa ottelussa kauhajokiset voittivat levypallot 37?41 ja upottivat kolmoset 43 prosentin tarkkuudella. Karhubasketin vierasvoiton varmisti vasta viimeinen neljännes, jonka vieraat voittivat 25?34. Flenard Whitfield (23/7) oli kauhajokisten tehokkain. Stephen Maxwell (20/13) säesti hyvin. Kaikki kentällä olleet KB:n pelaajat pääsivät pisteiden makuun ja pallo kiersi hyvin, mistä kertoo 22 tilastoitua syöttöä.

KTP:n tehopelaaja on ollut 206 senttinen sentteri Kenneth Simms (16,7/9/2,6/1,4 torjuntaa). Hänen pysäyttämiseksi Karhubasketin pitää löytää keinoja. Simms upottaa kakkoset hyvällä 57,5 prosentin tarkkuudella. Kauhajokisille tuttu pelaaja on laituri Jermont Horton (13,3/6/1,5). Oranssipaidoissa pelannut Horton on upottanut kolmoset 46,4 prosentin tarkkuudella. Takamies Thomas Mandell (8,5/2,4/2,2) oli tehokas joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa. Silloin Mandell teki 21 pistettä. Toinen takamies Deon Edwin (13,5/5,4/2,9) on joukkueensa paras syöttäjä ja ajaa tehokkaasti korille. Michael Pounds (12,2/2,6/2,7) palasi täksi kaudeksi kasvattajaseuraansa Vilppaasta. Hänen mukanaan Salosta tuli 194 senttinen laituri Ilmari Kallio (5,6/1,5), jonka kolmoset ovat uponneet miltei 40 prosentin tarkkuudella. Takamies Joni Herralan (2/1,4/1,5) vastuu on tällä kaudella pienentynyt ja Mikael Aalto (7,6/3,6) on kärsinyt loukkaantumisista. Ray Ailuksen pelaavasta rotaatiosta löytyvät myös Manuel Barnes (5/2,6) ja Cedric Latimer (2,1/1,4). Peliminuutteja on tullut myös Juho ja Joonas Lehtorannan velipoika Jannelle (1/1,6), josta odotetaan kovaa pelimiestä.

Voitto-otteluissa KTP on ottanut miltei 27 kolmosta ja upottanut ne hyvällä 40 prosentin tarkkuudella. Tappiossa prosentti on jäänyt 32:teen. Myös levypalloissa joukkue on voittaessaan ollut hyvä (39 kpl) ja menetykset ovat pysyneet noin 10:nessä. Karhubasket on ollut Korisliigan kovin joukkue tekemään pisteitä. Se on tehnyt niitä 93,5 ottelua kohden. Tuossa tilastossa KTP on sarjan heikoin joukkue, 81,5 pisteen keskiarvolla. Tiistaina vastakkain on sarjan kaksi parasta hyökkäyslevypallojoukkuetta, sillä Karhubasket hakee 12,6 hyökkäyslevyriä ottelua kohden, kun KTP:n keskiarvo on 12,2. Ottelun ratkaisut nähdäänkin levypallopelaamisessa ja kaukoheittopelissä. Karhubasket haluaa riistojen ja levypallojen jälkeen pitää temmon korkealla, kun taas KTP pelaa palloa maltillisesti Simmsille korin alle.

- Kirvelevän jatkoaikatappion jäljiltä katseet suunnattiin nopeasti KTP-matsin suuntaan, Jussi Laakso ennakoi tiistain kamppailua. - KTP:n Simms on yksi sarjan parhaita isoja pelaajia ja he pelaavat paljon hänen kauttaan, joten häntä vastaan kehitellään varmasti jotain erityistä puolustuspäähän. - Heiltä löytyy kuitenkin tulivoimaa myös takakentältä mm. Poundsin ja Hortonin muodossa. - Meiltä pitää löytyä tarvittava intensiteetti sekä puolustukseen että hyökkäysten toteutukseen, Laakso painottaa.

Karhubasketin kokoonpano: Perttu Salmi, Juho Lehtoranta, Henri Kantonen, Joonas Lehtoranta, Bojan Sarcevic, Samuli Vanttaja (GTD50%), Matthew Hezekiah, Marcus Allen, Stephen Maxwell, Jussi Myllyniemi, Valtteri Pihlajamäki.


Karhubasket ? KTP tiistaina Kauhajoen koulukeskuksen liikuntahallissa kello 18.20 alkaen. Tervetuloa!
13.11.17
Kommentti (0) Lisää kommentti

Kirjaudu