EtusivuUutiset Joukkue Info Pelit ja tulokset Keskustelu Juniorit FanitRSS

Karhu Basket - Uutiset

Takaisin

Otteluennakko: Kouvot ? Karhubasket

Päivitys Karhubasketin kokoonpanoon 11.10. klo 18.10...
Karhubasket (1 voitto/2 tappiota) matkustaa keskiviikkona Kouvolaan, jossa se kohtaa Korisliigaa johtavan Kouvojen (3/1) joukkueen. Kouvojen valmentajaksi palasi tälle kaudelle Jyri Lehtonen, joka valmensi Kouvot mestaruuteen keväällä 2016. Kouvot ovat sarjajohdossa tasapisteissä Seagullsien kanssa ja Joensuun Kataja on sarjan ainoa tappioton joukkue kahdella voitolla.

Karhubasket kärsi viime perjantaina tappion Salossa pistein 103?82. Salolaiset olivat tuskailleet oman pelin kanssa, mutta saivat nyt pelinsä kulkemaan. Karhubasketin ongelmat ovat olleet puolustuspäässä. Joukkue on päästänyt kolmessa ottelussa 98 pistettä omiin ja vastustajat ovat upottaneet kolmoset miltei 47 prosentin tarkkuudella, sekä kakkosetkin lähes 57 prosenttisesti. Jos vastustaja heittää tarkasti miltei 100 pistettä, on otteluita äärettömän vaikea voittaa. Toki Seagulls ja Vilpas lasketaan sarjan ennakkosuosikkeihin, joten tappio otteluissa vastustajatkin ovat olleet hankalia. Samaan kastiin voidaan laskea vielä Kouvotkin. Pitkä sarjakausi on vasta alkumetreillä, joten joukkueen tilasta on vielä mahdotonta samoa mitään.

Kouvot hävisi kotonaan sarja-avauksessa Seagullseille 84?86. Sen jälkeen joukkue on napannut kolme voittoa putkeen. Se kävi hakemassa vierasvoiton Kobrista 76?84, voitti kotisalissa Vilppaan 96?71 ja vieraissa Korihait 67?85. Voittopeleissä Kouvot ovat tehneet 88 pistettä hyvillä prosenteilla (2p 50,3 %, 3p 35,3 %). Sen levypallopeli on ollut vakuuttavaa (46 levypalloa per ottelu) ja hyökkäyskorilla joukkue on käynyt hakemassa 12 irtopalloa. Menetykset ovat pysyneet 11 kappaleessa ja syöttöjä joukkue on kerännyt 14,3 kappaletta voitetuissa kamppailuissa.

Ville Kaunisto (12/11/2) on palannut kentälle viime kauden loukkaantumisen jäljiltä. Ja Kauniston kunto on ollut hyvä. Takamies Tuomas Hirvonen (8,8/2,8/4,5) on hieman takunnut heittonsa kanssa, mutta jakaa palloa pelikavereille hyvin. Sentteriksi palasi mestaruuskauden järkäle Thomas Gipson III (16/11,5/2,3). Laiturina pelaa James Sinclair (18,8/7/1,5), joka viime kaudella pelasi Seagullsien joukkueessa ja oli mukana Kouvoissa myös mestaruuskaudella 2015?2016. Takamies Wayne Bernard (14,3/2,3/2,3) on myös aikaisemmin pelannut Kouvoissa, joten vahvistukset ovat tuttuja pelimiehiä seuralle.

Neljäntenä jenkkinä pelaa 203 senttinen laituri Jamie Skeen (12,3/5,8). Skeenin kanssa penkiltä lepohetkiä viisikolle on tuonut Arttu Saarijärvi (4/5), joka on kerännyt peliaikaa miltei 27 minuuttia per ottelu. Kentällä ovat olleet myös KTP:stä siirtyneet Severi Kaukiainen (14 min, 4,7 pistettä) ja Vili Nyman. Jokaisessa kolmessa ottelussa on pelannut myös Teemu Knihtinen.

Jos Karhubasket mielii Mansikka-Aholta voiton keskiviikkona hakea, pitää joukkueen onnistua puolustuspelissä. Hyvällä puolustuspelillä joukkue pääsisi haluamiinsa nopeisiin hyökkäyksiin ja sitä kautta hyville heittoprosenteille. Joukkueella on ollut myös ongelmia kaukoheittopelin kanssa, eivätkä kolmoset ole osuneet keksintöön toivotulla prosenteilla. Pallon sekä miesten liikettä on parannettava, jotta vastustajan puolustukseen syntyy aukkoja ja sitä kautta hyviä heittopaikkoja.

? Kouvot on hyvin organisoitu kookas joukkue, joka on pelannut alkukauden voitokkaasti, Jussi Laakso analysoi tulevaa vastustajaa. ? Meillä on ollut haasteita varsinkin puolustuspäässä ja siihen Kouvot tarjoaa meille taas hyvän haasteen. ? Valmistautumisemme lähtökohdat ovat nimenomaan oman pelimme parantamisessa. Jotta voimme kehittyä joukkueena ja haastaa Kouvot heidän kotikentällään, on kaikkien tuotava kentälle rutkasti energiaa ja sitä kautta intensiteettiä, Laakso painottaa.

Karhubasketin kokoonpano keskiviikkona: Juho Lehtoranta, Henri Kantonen, Joonas Lehtoranta, Bojan Sarcevic (GTD 50%), Marcus Allen, Stephen Maxwell (GTD 50%), Fuquan Edwin, Flenard Whitfield, Valtteri Pihlajamäki.

Kouvot ? Karhubasket keskiviikkona kello 18.30 alkaen Mansikka-ahon urheiluhallissa. Peliä voi katsella suorana lähetyksenä osoitteesta www.fanseat.com. Pub Janoisessa Leipurissa on tunnelmallinen kisakatsomo, jossa voi samalla nauttia virvokkeita ja kuuluisasta Hot Wings buffasta.
10.10.17
Kommentti (0) Lisää kommentti

Yhteistyökumppanit:

Kirjaudu