EtusivuUutiset Joukkue Info Pelit ja tulokset Keskustelu Juniorit FanitRSS

Karhu Basket - Uutiset

Takaisin

Karhubasketille tappio Salossa

Karhubasket vieraili perjantaina Salossa, jossa vastassa oli Vilpas. Karhubasketilla oli alla kotitappio Seagullseja vastaan. Vilpas oli hävinnyt kaksi kertaa putkeen vieraissa Gullseille ja Kouvoille.

Karhubasketin hyökkääminen alkoi tehokkaasti. Marcus Allen ja Fuquan Edwin tehtailivat vajaassa neljässä minuutissa 13 pinnaa. Vilpas ei kuitenkaan jäänyt kauas taakse, sillä Tobin Carberry tasoitti hetken päästä tilanteeksi 13?13. Pistetehtailu jatkui runsaana ja kolme minuuttia ennen avauskympin loppua oltiin lukemissa 22?22. Lopun Vilpas vei 7-2, joten toiselle neljännekselle lähdettiin lukemista 29?24.

Sen alkuun Vilpas kasvatti eron 10 pisteeseen. Jussi Laakso herätteli joukkuettaan aikalisällä ja ero kaventuikin hieman. Vilpas pystyi kuitenkin käyttämään Karhubasketin puolustuksen virheet hyväkseen ja kasvatti eron 15 pisteeseen. Tauolle lähdettiin lukemista 52?39.

Kolmannella kympillä Karhubasket sinnitteli 10?15 pisteen etäisyydellä Vilppaasta. Vilpas pystyi kuitenkin koko ajan halkomaan vieraiden puolustusta helposti ja pääsi ajamaan korille luvattoman helposti. Näistä syntyi helppoja koreja. Kun vieraat yrittivät estää ajoja keskustaan, jäi bonuskaaren taakse heittotilaa. Sieltä salolaiset rankaisivat vuorotellen. Näillä kolmosilla Vilpas kasvatti eron kolmannen kympin lopussa yli 20 pisteen ja viimeiselle neljännekselle lähdettiin lukemista 81?60.

Viimeinen kymppi sitten vain pelailtiin läpi. Karhubasketin pelaajat turhautuivat omiin suorituksiin ja alkoivat purnata tuomaristolle. Tuonkin energian olisi voinut suunnata pelikentälle. Pelin lopun ainoa jännityskohde oli se, kuinka monta pistettä Vilpas saa tehtyä. Kotijoukkueen pistetehtailu hieman hiipui lopussa ja peli päättyi lukemiin 103?82.

Tappiolla Karhubasket valahti sarjataulukon tyvipäähän. Huolestuttavaa on se, että joukkue on päästänyt kolmessa ottelussa keskimäärin 98 pistettä omiin. Se on Korisliigan selvästi huonoin lukeman. Vertailun vuoksi, sarjaa johtava Kouvot ovat päästäneet neljässä ottelussa 300 pistettä omiin (Karhubasket kolme ottelua ja 294 päästettyä pistettä). Perjantainakin Vilppaan pisteet syntyivät helposti. Kakkoset upposivat kotijoukkueelta 54 prosentin tarkkuudella (Karhubasket 48 %) ja kolmoset 47 prosenttisesti (Karhubasket 22). Vilpas malttoi nyt liikuttaa palloa, josta kertoo 25 syöttöä (Karhubasket 11). Karhubasketin tehokkain oli Flenard Whitfield (17/7). Vilppaasta erottuivat edukseen nuoret Aatu Kivimäki (11/2) ja Riku Laine (10/1), jotka paikkasivat hyvin poissa olleet Mikko Koiviston ja Matias Ojalan. Takamies Tobin Carberry (26/3/4) heitti kolmosia tarkasti ja sentteri Aaron Jones (21/10/3) päätti hyökkäyksiä näyttäviin donkkeihin.

? Kun puolustus tökkii, ei se hyökkääminenkään kovin hyvää ole, Jussi Laakso kommentoi pelin jälkeen. ? Ne asiat vaan ruokkivat toisiaan. ? Me olimme huonoja puolustuspäässä. ? Kyse on siitä, miten teet niitä asioita mitä on sovittu ja meille tulee todella paljon puolustuspään virheitä. ? Samuli Vanttaja oli tänään mies paikallaan, mutta muuten ilonaiheet jäivät vähiin, Laakso totesi.

Karhubasket jatkaa Korisliigaa ensi keskiviikkona, jolloin se kohtaa sarjajohtaja Kouvot vieraissa.
07.10.17
Kommentti (0) Lisää kommentti

Yhteistyökumppanit:

Kirjaudu