EtusivuUutiset Joukkue Info Pelit ja tulokset Keskustelu Juniorit FanitRSS

Karhu Basket - Uutiset

Takaisin

Stephen Maxwell on Karhun neljäs jenkki

Karhubasket on solminut vuoden sopimukset 201 senttisen ja 100 kiloisen Stephen Maxwellin kanssa.

Kaudella 2015-2016 Maxwell pelasi Kanadan NBL-liigassa London Lightning joukkueessa. Siellä hän pelasi 55 ottelua. Niissä tilastoihin kertyi 17,4 pistettä, 10,8 syöttöä ja 1,3 syöttöä. Maxwell teki pisteensä tarkalla heittopelillä, sillä kakkoset upposivat 60 ja vaparit 79 prosentin tarkkuudella. Hän oli tehokas hyökkäyslevypalloissa, joita hän kävi hakemassa 3,5 ottelua kohden.

Ennen ensimmäistä ammattilaiskautta Maxwell pelasi neljä kautta yliopistokoripalloa Cal State Northridgen joukkueessa, Big Westin konferenssissä. Siellä hän kuului jokaisella kaudella viisikon vakiokasvoihin. Yliopistoaikana pisteitä syntyi 14,3 ottelua kohden ja levypalloja hän napsi 8 kappaletta per ottelu. Parhaalla yliopistokaudella 2013-2014 pisteitä syntyi 17,5 per ottelu.

- Etsimme vitospaikan pelaajaa, joka on vahva levypallopelaaja sekä tehokas pick & roll -tilanteissa, Karhubasketin valmentaja Jussi Laakso taustoittaa sopimusta. - Tämän lisäksi arvostimme valinnassamme atleettisuutta. - Nämä määreet kohtasivat miehessä nimeltä Stephen Maxwell. - Kyseessä ei ole mikään perinteinen sentteri, vaan hieman pelipaikalleen alimittainen (201cm) beast.

- Maxwell ei henkilökohtaisista syistä johtuen päässyt aloittamaan viime kautta, ja kun kaikki oli kunnossa, hän ei löytänyt agenttinsa kanssa enää työpaikkaa kesken kauden, Laakso kertoo Maxwellin viime kauden pelaamattomuudesta. - Keskustelut hänen kanssaan kielii kuitenkin isosta halusta näyttää mistä mies on tehty. - Hän on harjoitellut hyvin, mutta kyllähän hänen signaamisensa on pieni harkittu riski.

-Nyt joukkueemme on valmis ja harjoittelukin on aloitettu ympäri maailman jo aika päiviä sitten. - Joukkueharjoittelun aloitamme tällä viikolla ja amerikan poijjaat saapuu Topeekaa tallaamaan elokuun lopussa, Laakso kertoo.

Yleisö pääsee näkemään Karhubasketin kentällä jo varsin nopeasti. Syyskuun 8. ja 9. päivä pelataan karhuluolassa turnaus, jossa Karhubasket kohtaa Jämtlandin ja BC Luleån joukkueet. Turnaukseen osallistuu myös Korisliigan viime kauden mestari Joensuun Kataja, joten huipputasoista koripalloa on luvassa kotiparketilla.
09.08.17
Kommentti (0) Lisää kommentti

Yhteistyökumppanit:

Kirjaudu