EtusivuUutiset Joukkue Info Pelit ja tulokset Keskustelu Juniorit FanitRSS

Karhu Basket - Uutiset

Takaisin

Karhu solmi sopimuksen Henri Kantosen kanssa

Karhu on kiinnittänyt Korisliigassa pelaavaan miehistöön vuoden sopimuksella 19-vuotiaan Henri Kantosen. Kantonen on saanut koripallo-oppinsa ToPo junioreissa ja pelasi viime kaudella Korisliigaa Kouvolan Kouvojen riveissä.

197 senttinen ja 90 kiloinen pelaa takamiehen vaativalla tontilla. Viime kaudella Kouvoissa Kantonen pelasi 28 ottelussa ja peliaikaa tuli keskimäärin 7,5 minuuttia ottelua kohden. Tilastoihin kirjattiin 1,8 pistettä, 1,3 levypalloa ja 0,9 syöttöä per ottelua. Korisliigan lisäksi Kantonen pelasi Kouvojen ”kakkosjoukkueessa” eli Korikouvoissa Divari B:ssä. Siellä tuli 18 ottelua, peliaikaa yli 32 minuuttia ottelua kohden ja tilastoihin näyttävä rivi 20,4 pistettä/9,5 levypalloa/4,7 syöttöä. Ennen Kouvolan vierailua Kantonen pelasi kauden 2015–2016 Järvenpään Koripalloseurassa (30 ottelua, 11 pistettä/4,2 levypalloa/2,7 syöttöä).

Juniorina Kantonen pelasi ToPo:ssa, josta tuli menestystä myös nuorten SM-sarjoissa. Kaudella 2015–2016 saavutuksena oli 19-vuotiaiden SM-kulta ja samalla kaudella hänet valittiin sarjan parhaaksi pelaajaksi.

Kesän Kantonen viettää nuorten maajoukkuetoimissa ja muuttaa syksyllä Kauhajoella. Karhun päävalmentaja Jussi Laakso oli tyytyväinen sopimuksen varmistuttua. – Etsimme kokoonpanoomme täydennystä viime vuoteen nähden ja halusimme nimenomaan nuoren, sekä lupaavan pelaajan ryhmäämme. – Olen jutellut Henrin ja hänen taustajoukkojensa kanssa käytännössä vuosittain, josko hän tulisi pelaamaan Kauhajoelle. – Tällä kertaa aika oli ajatukselle kypsä ja teimme sopimuksen pelaamisesta Karhubasketin riveissä kaudella 2017–2018.

– Henri on poikkeuksellisen kookas takapelaaja 198-senttisellä varrellaan ja näin ollen sopiikin tuleviin konsepteihimme erittäin hyvin. – Vaikka hän on pitkäraajainen, niin häneltä löytyy kokoonsa nähden erinomainen taitovalikoima pallollisena pelaajana.

– Olen iloinen sopimuksesta ja nyt tämän myötä suomalaisosastomme on käytännössä valmis. – Seuraavaksi valintoja pitää tehdä ulkomaalaisrintamalla. – Tällä hetkellä vielä kannattaa olla kärsivällinen, mutta töitä tehdään koko ajan.

Verkkotoimitus tavoitti Kantosen kesken kiireisen leirityksen. – Karhulla oli tarjota paras yhdistelmä pelipaikkaa, harjoittelua ja hyvää organisaatiota, jonka lisäksi koko paketti vaikutti kiinnostavalta, Kantonen kertoo sopimuksen taustoista. – He myös olivat osoittaneet jo kiinnostusta pidemmän aikaa, joten sekin puolsi päätöstä tähän suuntaan.

Tulevan kauden tavoitteista Kantonen kertoo seuraavaa. – Joukkueena tietenkin mestaruus on ainoa tavoite joka vuosi, mutta henkilökohtaisella tasolla odotan itseltäni läpimurtokautta korisliigassa.

– Reilu kuukauden verran kerkesin Helsingissä harjoittelemaan hyvin, minkä jälkeen kesä on jatkunut U20 maajoukkueen kanssa leireillä. – Sen mukana mennään nyt, eikä muita suunnitelmia ole tehty enempää, Kantonen kertoo kesän suunnitelmista.

– Omat vahvuudet ovat painottuneet etenkin pallolliseen taitoon, eli heittotaito ja pallonkäsittely ovat olleet suurimmat vahvuuteni, Henri analysoi omista vahvuuksista. – Myös monipuolisuuteni omalle pelipaikalleni on lisääntynyt etenkin viimeisten kausien aikana ja sitä pystyy varmasti hyödyntämään jatkossa. Kehityskohteista nuorimies kertoo seuraavaa. – Jokaista osa-aluetta pelistäni voi kehittää, eli esimerkiksi heittämistä on kehitetty vielä kesän aikanakin. – Myös fysiikassa on vielä monella osa-alueella paljon kehitettävää. – Kuitenkin viime kaudesta oppineena taktisten asioiden parempi ymmärrys kentällä on asia, joka pitää saada tulevalle kaudelle paremmaksi mitä se oli viime kaudella.

Kantosen sopimuksen myötä Karhulla on valmiit pelaajasopimukset Bojan Sarcevicin, Juho Lehtorannan, Samuli Vanttajan, Joonas Lehtorannan, Perttu Salmen, Valtteri Pihlajamäen, Jussi Myllyniemen ja Henri Kantosen kanssa.
16.06.17
Kommentti (0) Lisää kommentti

<< < > >>

Yhteistyökumppanit:

Kirjaudu