EtusivuUutiset Joukkue Info Pelit ja tulokset Keskustelu Juniorit FanitRSS

Karhu Basket - Uutiset

Takaisin

Suomen Koripalloliitto ottaa käyttöön home grown -säännön

Suomen Koripalloliitto ottaa käyttöön home grown-säännön

Lauantaina Kisakalliossa kokoontunut Suomen Koripalloliiton liittovaltuusto hyväksyi kilpailu- ja kurinpitosäännöt kaudelle 2017-18. Yksi merkittävimmistä muutoksista on ns. home grown-säännöstön käyttöönotto, jolla pyritään tukemaan pitkäjänteistä pelaajien kehitystä.

Säännön mukaisesti home grown-pelaajaksi lasketaan pelaaja, joka voi edustaa Suomea kansainvälisessä kilpailussa tai on ennen 22 ikävuotta pelannut Koripalloliiton alaisissa sarjoissa vähintään kolmena eri pelikautena.

Samalla liittovaltuusto hyväksyi rinnakkaislisenssin yläikärajaksi 24 vuotta aikaisemman 22 vuoden sijaan. Tulevalla pelikaudella 1994 ja myöhemmin syntyneet pelaajat voivat rinnakkaislisenssin lunastettua edustaa kahta eri sarjatasolla pelaavaa joukkuetta, kunhan näistä toinen pelaa huippu- tai kilpakoripallosarjoissa.

Tavoitteena on rakentaa pelaajien kehittämiseen ja kasvattamiseen pitkäjänteisyyttä ja selkeyttää vastuuta suomalaisten pelaajien kasvattamisesta. Sääntökokonaisuus tulee toimimaan Koripalloliiton ohjausmekanismina pelaajien kasvattamiseksi.

Sarjakohtaiset home grown -kiintiöt

Pelikaudesta 2017-18 lähtien aikuisten huippu- ja kilpakoripallosarjoissa pelaavassa joukkueessa tulee yhdessä ottelussa olla merkittynä home grown-pelaajia ottelupöytäkirjaan vähintään seuraavasti:

Pöytäkirjassa

Korisliiga

12 pelaajaa -> 8 grown-pelaajaa

11 pelaajaa -> 7 grown-pelaajaa

10 pelaajaa -> 6 grown-pelaajaa

9 pelaajaa -> 5 grown-pelaajaa

8 pelaajaa -> 4 grown-pelaajaa
06.05.17
Kommentti (0) Lisää kommentti

Yhteistyökumppanit:

Kirjaudu