EtusivuUutiset Joukkue Info Pelit ja tulokset Keskustelu Juniorit FanitRSS

Karhu Basket - Uutiset

Takaisin

Otteluennakko: Kauhajoki – Namika Lahti

Korisliiga pyörähtää käyntiin kolmella ottelulla huomenna perjantaina. Karhu kohtaa kotonaan Namika Lahden. Karhu pääsi ensimmäistä kertaa viime kaudella välieriin, joka varmasti tuo uutta virtaa joukkueeseen. Seuraavassa pohdimme joukkueiden kokoonpanomuutosten ja viime kauden tilastojen kautta odotuksia avausotteluun.

Karhu
Lähteneet pelaajat: jenkit, Eldar Skamo (Namika lahti), Ilkka Vuori (Namika Lahti) Kristofer Clement (ONMKY), Marcel Liukko (Korikobrat).

Tulleet Pelaajat: Markus Molenius (FoKoPo), Aleksi Huuskonen (Korikobrat), Bojan Sarcevic (KTP), Antwine Williams (KTP), Andre Williamson (Liege, BEL), Quincy Hankins-Cole (Sorgues, FRA).

Menetyspuolella kaksikon Skamo-Vuori siirtyminen juuri Namika Lahteen tekee avausottelusta mielenkiintoisen. Valitettavasti Ilkka Vuori kärsii vakavasta polvivammasta ja häntä ei tällä kaudella nähdä parketilla. Ede Skamo teki viime kaudella 7,9 pistettä ja repi 4,6 levypalloa per ottelu. Hänen paikkaajakseen hankittiin FoKoPosta nuorten maajoukkuemies Markus Molenius. Molenius teki forssalaisille viime vuonna 10,2 pistettä ja otti 4,3 levypalloa, joten siinä vertailussa Karhu jäi hitusen voitolle. Vuoren tuuraajaksi hankittiin Bojan Sarcevic KTP:stä. Kotkassa Bojan teki saldoiksi 10,3 pistettä, 3,6 levypalloa ja 3,4 syöttöä. Vuoren saldot Karhussa olivat 9,9 pistettä, 3,4 levypalloa ja 2,7 syöttöä. Tilastoissa pelaajat ovat hyvin tasaväkisiä myös tässä parissa, mutta Bojan on hitusen tarkempi kolmosten heittäjänä. Vuori taas päättää mielellään hyökkäyksiä korille, joka tekee hänestä tarkemman kakkosissa. Vapareissa Bojan on yksi sarjan tarkimmista, joten se taitaa kaataa vaakakupin Bojanin suuntaan.

Aleksi Huuskonen tuo Karhun takamiesosastolle heittovoimaa ja lisää pallovarmuutta, jos vastusta yrittää uuvuttaa Sarcevicin tiukalla miesvartioinnilla. Nuoret Clement ja Liukko ovat tulevaisuuden pelaajia, jotka toivottavasti saavat runsaasti vastuuta ja peliaikaa uusissa joukkueissaan.

Karhu todennäköisesti avaa jenkkikolmikolla Williams, Williamson ja Hankins-Cole. Antwine Williams on pelannut Korisliiga jo useamman kauden ja saalistanut Pyrinnössä kultaakin. Viime kaudella Williams pelasi KTP:ssä 14,1 pisteen, 4,8 levypallon ja 2,6 syötön keskiarvoilla. Williamson ja Hankins-Cole pelasivat muutaman vaisumman harjoituspelin, mutta viimeinen peli Vilpasta vastaa, oli molemmilta tehokas. Se antaa odottaa heiltä paljon, nyt kun varsinainen sarjakausi alkaa. Akeem Johnson on Karhun neljäs jenkki, mutta suurella todennäköisesti hän on avauksessa huilivuorossa.

Namika Lahti

Lähteneet pelaajat: jenkit, Jalmari Salaterä (Korihait), Cedric Latimer (Korikobrat), Otto Aalto (JKS).

Tulleet pelaajat: jenkit, Eldar Skamo (Karhu), Ilkka Vuori (Karhu), Tommi Huolila (Vilpas).

Namika vahvistui merkittävästi viime kaudesta, kun Vuori-Skamo kaksikko siirtyi Salpausselän maastoihin. Toki Vuoren loukkaantuminen harjoituspelien viime metreillä, laittanee joukkueen suunnitelmat uusiksi. Latimerin mukana siirtyi Korikobriin 11,3 pistettä ja 5,2 levypalloa.

Avainpelaajaksi on kohoamassa Mäkäläisten perheen kuopus, Valtteri. Hänen mukanaan joukkue saattaa napsia pisteitä joukkueilta, ennen kuin pakka Vuoren loukkaantumisen jäljiltä asettuu paikoilleen. Viime kaudella Mäkäläinen teki 4,4 pistettä ja 2,4 levypalloa, mutta verkkotoimitus uumoilee hänestä yhtä vahvaa ehdokasta, kun keväällä palkitaan Korisliigan kehittyneintä pelaajaa.

Jenkeistä Dan Oppland on osoittautunut pelimieheksi. harjoituspelissä Lappeenrantaa vastaan hän teki kovat 27/12 lukemat. Myös Robert Arnold osaa pelata, mutta Storm Warren on vielä pieni kysymysmerkki, sillä hän ei ole saanut alle harjoituspelejä. Namika kuitenkin voitta tai häviää jenkkiensä johdolla, joten heidän merkitys on suuri.

Kauden avausottelu perjantaina 4.10. koulukeskuksen liikuntasalilla klo 18.30. Tervetuloa!!
03.10.13
Kommentti (1) Lisää kommentti

04.10.2013 02:36:16 by Kerpo
"mutta Storm Warren on vielä pieni kysymysmerkki, sillä hän ei ole saanut alle harjoituspelejä."

Kyllähän se Myrskymies pelasi koko Ruotsin turnauksen läpi. Kysymysmerkki hän kylläkin on! Keskiarvot kolmesta pelistä:
12,3/6,6/1s /2,3r

<< < > >>

Yhteistyökumppanit:

Kirjaudu