UUTISET

29.04.2024

KUUDENNEN VÄLIERÄN LIPUNMYYNTI ON AUKI OSOITTEESSA LIPPU.FI

Korisliigan välieräsarjan Karhubasket – Helsinki Seagulls kuudes välierä pelataan IKH Areenassa torstaina 2. toukokuuta kello 18.30. Lipunmyynti on nyt auki osoitteessa Lippu.fi.

Osoitteesta Lippu.fi myytävät liput ovat edullisempi kuin ottelupäivänä IKH Areenan lipunmyynnistä myytävät liput. Ennakkohinnoilla lippuja voi ostaa myös IKH Areenan fanimyymälästä keskiviikkona 1.5. ja torstaina 2.5. kello 9-12.

IKH Areenan lipunmyynti aukeaa torstaina 2.5. kello 16.30, kun areenan ovet avautuvat ja ravintolat aukeavat.

Tänään IKH Areenan kisakatsomossa VIP-ravintolassa voi katsoa viidettä välierää suorana. Ottelu alkaa kello 18.30 ja VIP-ravintolan ovet avautuvat kello 18. Kisakatsomossa EI ole lipunmyyntiä torstain kuudenteen välierään.

Nähdään IKH Areenan kisakatsomossa tänään ja kuudennessa välierässä torstaina!

#oranssionmeidän

28.04.2024

VIERASVOITOT JATKUVAT VÄLIERISSÄ

2247 katsojaa oli katsomassa neljättä välierää lauantaina IKH Areenassa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket oli hakenut kaksi voittoa Kisahallista ja johti välieräsarjaa Helsinki Seagullseja vastaan lukemin 2-1, ennen lauantain neljättä välierää. Kaikki kolme ensimmäistä ottelua olivat päättyneet vierasvoittoihin, mutta kauhajokiset lähtivät hakemaan kolmatta voitto kotona IKH Areenassa.

Gulls tiesi, että kaivaisivat itselleen ison kuopan, jos Karhubasket voittaisi lauantain ottelun. Helsinkiläiset varmasti tunsivat myös paineen niskassaan ennen ottelun alkua. Vieraat saivat kuitenkin otteluun unelma alun. Kolmessa minuutissa IKH Areenan tulostauluilla olivat lukemat 0-8 ja sentteri Chuba Ohams (17/12/2 riistoa) oli nostanut kuusi pistettä. Kotijoukkue sai kuparisen rikki, mutta runsaan viiden minuutin jälkeen Okko Järven (10/3) kolmonen muokkasi lukemiksi 2-13, joten Janne Koskimies kutsui oranssipaidat aikalisälle. Pari minuuttia ennen avauskympin loppua lukemat olivat 5-19, mutta Shawn Hopkins (2/1) ja Eero Innamaa (2/8/2) päättivät neljänneksen neljällä onnistuneella vaparilla, joten lukemat olivat 10 minuutin jälkeen 9-19.

Sentteri Chuba Ohams teki tupla-tuplan ja antoi vieraille lentävän lähdön peliin (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasketin illan ainoat ilonaiheet tulivat toisella kympillä, kun kotijoukkue tuli seitsemän minuutin kohdalla kahden pisteen etäisyydelle Samme Givensin (9/4/4) kakkosella. IKH Areenan uusi yleisöennätys koripallopelissä kirjattiin lukemalla 2247, mökä oli kova ja aallot kiersivät areenan lehtereillä. Fiilis pysyi hyvänä taukoon saakka, jolle lähdettiin lukemista 28-32.

Shavon Coleman pussitti 10 pistettä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Ottelu ratkaistiin kolmannen neljänneksen alussa. Kauhajokiset menettivät pallon seitsemän kertaa kuuden minuutin aikana ja saivat aikaan vain yhden pisteen, joten vieraat karkasivat 16 pisteen etumatkalle (29-45). Kotijoukkueen aikalisän jälkeen tahti ei muuttunut, vaan oranssipaidat kolistelivat heitoilla rautoja, joten koko kympillä Karhubasket sai tehtyä vain viisi pistettä ja päätösneljännekselle lähdettiin lukemista 33-48.

Viimeinen kymppi oli enää muodollisuus ja Seagulls tasoitti välieräsarjan lukemiin 2-2 50-67 voitolla. 50 tehtyä pistettä kauhajokisilta on kotijoukkueen pienin lukema yhdessä ottelussa IKH Areenassa. Viime kevään finaaleissa Seagulls jätti kauhajokiset 54 pisteeseen ensimmäisessä finaalissa.

Seagulls piti Karhubasketin kurissa ja nuhteessa. Kauhajokiset upottivat kakkoset 32,3 ja kolmoset 19,4 prosentin tarkkuudella. Menetyksiä tuli 17 kappaletta, joista helsinkiläiset rokottivat 28 pistettä. Ei vieraiden pelikään silmiä hivellyt, mutta jos pitää vastustajan 50 pisteessä, niin yleensä ottelut voittaa.

Kristian Sjolund (12/3) palkittiin kotijoukkueen parhaana (kuva: Janne Yli-Korhonen)

-Emme todellakaan olleet valmiita toteuttamaan hyökkäyspäässä, sillä tasolla kuin olisi pitänyt, päävalmentaja Janne Koskimies harmitteli pelin jälkeen. Gulls oli todella fiksu ja kova puolustuksessa. Kun saamme pallon, niin meidän pitää olla valmiina heittämään tai ajamaan korille. Meillä oli liikaa empimistä, liian moni pelaaja pysäytti liikkeen, joten Seagullsin tasoista joukkuetta vastaan se johtaa siihen, että liike lakkaa ja joudumme viimeisten sekuntien vaikeisiin heittoihin. Meidän pitää lisäksi oppia pelin aikana niistä virheistä mitä teemme. Toistimme toisella puoliajalla samoja virheitä ja puskimme väkisin. Korostimme jo ensimmäisellä puoliajalla, että meidän pitää pelata joukkueena. Pudotuspeleissä ei tule vihellyksiä pienistä kontakteista kolmensekunninalueella. En tiedä oliko se jännitystä tai yliyrittämistä, mutta tämä ei ole voittava kaava. Omaan piikkiin pitää ottaa muutos, jonka teimme puoliajalla hyökkäämiseen. Se ei toiminut olleenkaan kolmannella neljänneksellä. Meidän pitää miettiä kuinka olemme hyökkäyksellisesti vaarallisempia maanantaina. Puolustuksessa ei mikään huippupeli, mutta kun vastustaja tekee 28 pistettä meidän menetyksistä 67 kokonaissaldosta, niin annoimme puolustuksella itsellemme mahdollisuuden voittaa peli, Koskimies totesi.

Viides finaali pelataan maanantaina Kisahallissa kello 18.30. Matkaan lähtee fanibussi, joka tulee oranssipaitoja läpi ottelun. Jos fanibussiin ei ehdi mukaan, niin ottelua voi katsella IKH Areenan VIP-ravintolan kisakatsomossa, joka on avoinna kello 18-21.

Varmaa on myös se, että kuudes välierä pelataan IKH Areenassa torstaina 2. toukokuuta kello 18.30. Lipunmyynti aukeaa maanantaina osoitteessa Lippu.fi.

25.04.2024

KARHUBASKET HAKI TOISEN VOITON KISAHALLISTA

Yhdessä ja oranssilla sydämellä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket aloitti välieräsarjan runko- ja loppusarjan voittanutta Helsinki Seagullsia vastaan vierasvoitolla, joka tuli vajaa viikko sitten Kisahallissa lukemin 81-88. Vierasvoittoa ei pystytty hyödyntämään, sillä maanantaina Gulls tuli Kauhajoelle IKH Areenaan ja otti kotiedun takaisin 73-80 voitolla. Kun välieräsarja oli alkanut kahdella vierasvoitolla, niin melkein kaikki uskoivat, että keskiviikkona Seagulls palauttaisi järjestyksen ja ottaisi sarjan ensimmäisen kotivoiton.

Mutta joukkueellinen oranssipaitoja, valmennus ja muu joukkue uskoivat vierasvoittoon. Siihen uskoivat myös Karhubasketin uskolliset fanit, jotka jälleen pyyhälsivät fanibussilla läpi takatalvisen matkan Mannerheimintielle ja ottivat haltuunsa Kisahallin äänekkäällä kannustamisella, siivittäen oman joukkueensa voittoon. Toki jotkut kotisohvilla tai IKH Areenan VIP-ravintolan kisakatsomossa jännittäneet karhufanit uskoivat myös voittoon, mutta toista peräkkäistä vierasvoittoa välieräsarjassa voidaan pitää kovana juttuna.

Gulls hävisi runko- ja loppusarjan aikana 16 kotiottelustaan vain kaksi. Helsinkiläisten edellinen pudotuspelien kotitappio tuli kaksi vuotta sitten, kun Karhubasket haki vierasvoiton 21. päivä huhtikuuta Kisahallista lukemin 60-84. Tuolloin nähtiin myös viimeksi Lokkien kaksi perättäistä kotitappiota pudotuspeleissä, kun kauhajokiset voittivat myös edellisen Helsingissä pelatun kamppailun. Sen jälkeen Gulls oli voittanut 10 pudotuspelien kotiottelua putkeen.

Topias Palmi upotti viisi kolmosta 83 prosentin tarkkuudella ja kapteeni johdatti oranssipaidat voittoon (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Keskiviikon ottelu päättyi kauhajokisten 81-84 (41-42) voittoon. Gulls johti parhaimmillaan kahdeksalla pisteellä, kun lukemat olivat toisen neljänneksen alkupuolella 27-19. Vieraat kirivät eron umpeen kolmessa minuutissa ja johtivat viitisen minuuttia ennen puoliaikaa 30-31. Sen jälkeen johtopaikka vaihteli joukkueiden välillä kuusi kertaa, kunnes puoliajalle lähdettiin lukemista 41-42.

Kolmannen kympin lopussa oranssipaitojen kolme perättäistä kolmosta veivät vieraat yhdeksän pisteen etumatkalle (53-62). Onnistujina olivat Topias Palmi (20/3) kahdesti ja Oliver Kandén (6/4) kertaalleen. Gulls päätti neljänneksen 8-0 jaksolla, joten päätöskympille lähdettiin lukemista 61-62.

Oliver Kandén (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Kotijoukkue rakenteli viimeisen kympin alussa pienen etumatkan, mutta Karhubasket ajoi sen kiinni nopeasti ja käväisi johdossa. Minuutti ennen loppua isännät johtivat 79-77, mutta Kristian Sjolund (14/3/3) vei oranssipaidat johtoon kolmosella. Sitten Samme Givens (14/5/6) esitti tärkeän torjunnan, Palmi riisti ja Givens teki kakkosella lukemiksi 79-82. Nate Pollard (9/7) poimi tärkeän levypallon ja lopun vapaaheittokisassa vieraat olivat Junior Madutin (12/6/3) johdolla riittävän hyviä, joten kauhajokiset pääsivät tuulettamaan fanien kanssa voittoa.

Samme Givens (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Gulls teki 34 pistettä korin läheisyydestä ja upotti kakkoset 65 prosentin tarkkuudella. Shavon Coleman (28/3/2) jatkoi siitä, mihin oli edellisessä ottelussa Kauhajoella jäänyt ja nakutti kolmoset pussiin 50 prosenttisesti (5/10). Rene Rougeau (18/3/3) oli jälleen Rene Rougeau ja sentteri Chuba Ohams (10/10/3) askarteli jälleen tuplatuplan. Lisäksi isännät menettivät vain seitsemän kertaa, mikä on puolet vähemmän kuin välieräsarjan avauksessa.

Ottelun ratkaisi kaksi osa-aluetta. Karhubasket voitti levypallot 31-44 ja haki hyökkäyspäässä 19 levyriä. Näistä kauhajokiset tekivät 19 pistettä. 19 hyökkäyslevypalloa on kova lukema, sillä kotijoukkue poimi 23 puolustuslevyriä. Päävalmentaja Janne Koskimies on sanonut, että kaukoheittojen pitää onnistua, jotta Kisahallista voidaan voitto hakea. Ja keskiviikkona ne onnistuivat, vaikka mitään super-ilotulitusta ei nähty. 15 kolmosta onnistui 37 yrityksestä, joka antaa osumatarkkuudeksi 41 prosenttia ja toisen voiton välieräsarjaan.

Kristian Sjolund upotti neljä kolmosta 50 prosentin tarkkuudella (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Topias Palmi pelasi Karhubasketista eniten, runsaat 32 minuuttia. Mutta miksei pelaisi, kun peli kulkee. Kapteeni heitti viisi kolmosta kuudesta yrityksestä sukkaan ja kasasi 20 pisteen saaliin. Muut kauhajokiset pelasivat tasaisesti ja sekä pisteiden että levyrien jakauma oli pelaajien kesken esimerkillinen. Karhubasketin vaihtomiehet tekivät 31 pistettä, kun Gulls sai vaihdosta tehoja 15 pisteen edestä, lähinnä ikitaistelija Timo Heinosen (10/4) toimesta.

-Tasaista on, niin kuin sarjan kaksi edellistäkin ottelua, Seagullsin päävalmentaja Vesa Vertio aloitti jutustelun pelin jälkeen. Tämä oli ensimmäinen ottelu, kun hävisimme levypallot rumasti, mikä on minusta tässä avainkysymys. Siihen pitää pystyä vastaamaan. Kauhajoella oli useampi heitto meitä enemmän ilmassa, mikä tarkoittaa vaikeaa tilannetta meille. Siihen nähden tulos tuli yllättävän tasainen. Paransimme levypallopelaamista toisella puoliajalla, mutta ei riittävästi. Levypallopelaamisen parantaminen on yksinkertainen asia, mutta ei todellakaan helppo tehtävä, Vertio pohti.

-Olen todella tyytyväinen, että saimme tästä pelistä voiton, päävalmentaja Janne Koskimies hengähti ottelun jälkeen. Meillä oli aika hyvä tilanne kolmannen neljänneksen lopussa, kun saimme yhdeksän pisteen johtoaseman. Tuli helaheitto, josta Heinonen otti levypallon ja teki and1-suorituksen. Sen jälkeen tuli heikko jakso ja peli meni edestakaisin. Osuimme vastustajaa pikkuisen paremmin kaukaa ja levypallopeli. 19 hyökkäyslevyriä on todella kova lukema. Kahdessa voittopelissä olemme olleet parempia levypalloissa. Jatkamme varmasti samalla puolustustyylillä. Olemme kauden aikana kokeillut eri puolustuksia heitä vastaan ja tiedämme, että erittäin kokenut ja hyvin valmennettu joukkue hämääntyy ehkä yhden tai kahden pallonhallinnan ajaksi. Meidän pitää olla intensiivisiä ja toteuttaa omaa puolustusta. Sekä uskoa siihen, että siten voimme voittaa. Haluan uskoa, että kun sarja jatkuu, niin meiltä löytyy jalkoja. Mutta niin uskoimme myös viime vuonna finaaleissa, mutta Gulls voitti kuudennessa finaalissa aika kapealla rosterilla. Meidän pitää vaan pitää tempoa yllä, Koskimies korosti.

Kaksi vierasvoittoa välieräsarjan alkuun ja Karhubasket pääsee seuraavaan välierään kotona IKH Areenassa 2-1 johtoasemassa. Mutta kahdella vierasvoitolla ei ole mitään merkitystä, jos voittoa ei kotona pystytä nyt ottamaan. Kolmeen perättäiseen vierasvoittoon ei usko kuin yksi tai kaksi jamppaa fanibussin peräosastolla.

Neljäs välierä pelataan IKH Areenassa lauantaina kello 18. Liput ovat myynnissä osoitteessa Lippu.fi.

Lippuja neljänteen välierään voi ostaa myös torstaina ja perjantaina kello 9-12 Karhubasketin fanimyymälästä IKH Areenalla. Lauantaina IKH Areenan lipunmyynti aukeaa kello 16, kun IKH Areenan ovet avautuvat ja ravintolat avaavat ovensa.

22.04.2024

​SEAGULLS TASOITTI VÄLIERÄSARJAN

Taitelu oli tiukkaa, eikä tilaa vastustajalle jätetty korin läisyydessä (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Karhubasket lähti maanantaina hakemaan välieräsarjassa tukevaa 2-0 johtoasemaan, kun välierien avauksessa viime torstaina kauhajokiset voittivat runko- ja jatkosarjan ykkösen Helsinki Seagullsit Kisahallissa lukemin 81-88. Gulls oli latautunut toiseen otteluun Kuortaneella hyvin ja tasoittivat otteluvoitot lukemiin 1-1 73-80 (38-31) tulleella voitolla. Helsinkiläisten voittoa oli todistamassa IKH Areenassa maanantaina 1905 katsojaa.

Gulls aloitti hyvin ja voitti avausneljänneksen 14-19. Shavon Coleman (27/2/2) oli tarkalla heittopäällä ja pussitti jo ennen puoliaikaa 11 pistettä. Karhubasket iski takaisin toisella kympillä Nate Pollardin (15/15/3) ja Junior Madutin (13/6/3) johdolla. Oranssipaidat voittivat toisen kympin 24-12 ja ennen taukoa tullut 8-0 jakso vei isännät puoliajalle 38-31 johtoasemassa.

Nate Pollard oli 15 pisteellä ja 15 levypallolla kauhajokisten näkyvimpiä pelaajia (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Heti tauon jälkeen isännät kasvattivat eron suurimmilleen 10 pisteeseen onnistuneella kolmosella. Gulls kuitenkin vastasi 0-9 jaksolla, kun Rene Rougeau (18/6/4) otti pelin haltuun. Eero Innamaa (6/1/4) pisti kolmosella hanttiin, mutta kun Coleman jatkoi tarkkaa heittopeliä ja Chuba Ohams (19/20/1 torjunta) nosti kakkosen sisään, niin vieraat ottivat johtopaikan tilanteessa 44-45. Rougeau nosti vielä kakkosen, ennen kuin Janne Koskimies kutsui joukkueensa aikalisälle. Timo Heinonen (7/3) johdatti Lokit päätöskympille 51-56 johtoasemassa.

Oliver Kandén pelasi tehokkaan pätkän päätösneljänneksen alussa (kuva: Janne Yli-Korhonen)
Ja pääsi tuulettamaan onnistunut kolmosta kotiyleisön kanssa (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Oliver Kandén (8/1) teki viimeisen neljänneksen alkuun kahdeksan pistettä ja palautti oranssipaidat 59-58 johtoon, kun jäljellä oli vajaat kahdeksan minuuttia. Karhubasket tuli kolme kertaa pisteen etäisyydelle, Pollardin, Innamaan ja Topias Palmin 10/2) onnistumisten myötä, mutta runsas minuutti ennen loppusummeria uponnut Colemanin kolmonen oli viimeinen niitti. Lopussa Gulls upotti vaparit pussiin ja ottivat vierasvoiton lukemin 73-80.

Gulls pääsi vapariviivalle 26 kertaa ja onnistu18 heitossa. Lassi Nikkarinen (3/3/5) teki kaikkipisteensä vapareilla (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Levypallot tasattiin lukemin 44-44, mutta Gulls haki 16 hyökkäyslevypalloa, joista he tekivät 25 pistettä. Helsinkiläiset olivat tehneet läksynsä hyvin ja pitivät pelivälineestä huolta, joten menetyksiä ei tullut kuin kahdeksan. Avausottelussa niitä tuli 14 kappaletta. Vieraat liikuttivat palloa hyvin, joten tulikuuman heittokäden kanssa operoinut Coleman upotti kuusi kolmosta 54,5 prosentin tarkkuudella. Karhubasketin kolmoset upposivat vain 30,6 prosentin tarkkuudella ja kun kotojoukkue pääsi vapariviivalle vain neljä kertaa, niin tappio oli selvä. Gulls oli vaparilla 26 kertaa, eikä keskinkertainen osumatarkkuus 69,2 prosenttia voittoa estänyt.

​-Seagulls liikutti palloa nyt kurinalaisemmin kuin ensimmäisessä ottelussa, Janne Koskimies kertoi pelin jälkeen. Meidän pitää olla puolustuksen rotaatiossa kurinalaisia, mutta se vähän petti. Heittoja pitää olla pikkuisen aikaisemmin haastamassa, eikä saa hävitä ajotilanteita, mitä tapahtui toisella puoliajalla. En ole tyytyväinen moneen asiaan tässä pelissä ja 49 annettua pistettä toisella puolikkaalla on aivan liikaa. Hyökkäyspäässä saimme tarpeeksi laadukkaita heittopaikkoja ja syöttöjä tuli 20 kappaletta. Levypallopelaamista pitää myös tutkia, sillä Gulls teki 25 pistettä niistä. Ohams haki seitsemän hyökkäyspään levyriä ja siinä meidän pitää olla parempia, ettei hän pysty niistä hallitsemaan peliä, Koskimies painotti.

Seuraava välierä pelataan Kisahallissa jo keskiviikkona, joten joukkueilla ei ole aikaa paljoa huilata. Palautuminen toisesta ottelusta on avainasemassa. Kotietu on nyt Gullseilla, joten jos kauhajokiset mielivät edetä finaaleihin, niin toinen voitto pitäisi Kisahallista hakea.

19.04.2024

KARHUBASKET HAKI VIERASVOITON KISAHALLISTA

(kuva: Janne Yli-Korhonen)

Korisliigan välierät alkoivat torstaina Helsingissä, kun Kisahallissa Helsinki Seagulls isännöi Karhubaskettia. Seagulls oli voittanut sekä runko- että loppusarjan ja edennyt välieriin ilman tappioita, kun Kobrat kukistui puolivälierissä puhtaasti otteluvoitoin 3-0. Kauhajokisille, jotka kaatoivat pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Salon Vilppaan otteluvoitoin 3-1, ei ennen välierää paljoa mahdollisuuksia annettu ennakkospekulaatioissa.

Karhubasket tiesi, että ensimmäisessä ottelussa suuri ennakkosuosikki Gulls on yllätettävissä. Kauhajokiset olivat tehneet pientä hienosäätöä puolustukseen, joka taisi yllättää helsinkiläiset. Hyökkäyspäässä vieraat nakuttivat kakkoset avauskympillä 77 prosentilla sukkaan ja ottivat molempien joukkueiden painottamassa levypallopelaamisessa 7-11 etulyöntiaseman. Eero Innamaa (14/3/3/3 riistoa) jatkoi siitä, mihin jäi puolivälieräsarjassa ja pelasi jälleen hyvin. Karhubasket johti 10 minuutin jälkeen 20-24.

Samme Givens oli yhden syötön päässä tripla-tuplasta (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Toisella neljänneksellä molemmat joukkueet saivat lisää tarkkuutta kaukoheittopeliin. Junior Madut (13/7/3) ja Samme Givens (12/9/11) johtivat hyökkäyspelaamista. Kristian Sjolund (12/3) upotti molemmat kolmosensa ja Karhubasket hankki ennen puoliaikaa 12 pisteen johtoaseman. Eroa olisi voinut olla enemmänkin, sillä Gulls hukkasi pelivälineen toisella kympillä peräti kuusi kertaa. Isäntien tähti Okko Järvi (24/2 syöttöä) piti kuitenkin eron siedettävänä, kasaten taukoon mennessä 11 pisteen saaliin kolmen kolmosen tahdittamana. Joukkueet lähtivät puoliajalle lukemissa 39-46.

Karhubasket lisäsi etumatkaa tauon jälkeen, kun Topias Palmi (24/1) löysi heitoillaan keksinnön toistuvasti. Kolmannen neljänneksen puolivälin jälkeen Palmin onnistunut kolmonen kasvatti eron suurimmilleen 15 pisteeseen, kun lukemat olivat 45-60. Rene Rougeau (15/6/8/2 torjuntaa) toi yksin Gullsit takaisin peliin ja kymppi päättyi lukemiin 57-65.

Päätöskympillä kauhajokiset pitivät johtoasemaa, vaikka isännät tulivat hetkittäin neljän tai viiden pisteen etäisyydelle. Parisen minuuttia ennen loppua kaikki näytti hyvältä, kun Sjolundin kolmonen ja Innamaan kakkonen muovasivat lukemiksi 74-84. Gulls kuitenkin kehitti hirmuisen kirin. Ensin Järvi upotti kolme vaparia ja Karhubasketin menetyksen jälkeen vapari viivalla oli Lassi Nikkarinen (11/1/2). Nikkarisen kaksi vaparia leikkasivat eron viiteen. Seuranneesta päätyrajasta Shavon Coleman (11/7/4) riisti pelivälineen ja kavensi eron kolmeen (81-84). Janne Koskmies rauhoitti tilanteen aikalisällä, jonka jälkeen pallo onnistuttiin pelaamaan hyökkäyspuoliskolle. Junior Madut ajoi korille ja löysi täysin vapaana olleen Innamaan, joka upotti kakkosen ja ratkaisi pelin vieraille. Loppulukemat 81-88 Innamaa viimeisteli vapariviivalta.

Eero Innamaa nostamassa ratkaisevaa koria (kuva: Janne Yli-Korhonen)

Lopun sähellyksen jälkeen menetykset tasattiin lopulta lukemiin 14-14 ja pisteet menetyksistä menivät myös lähes tasan (18-17). Karhubasket oli pikkuisen parempi levyreissä 32-38 ja tasaisen ottelun sinetti oli pikkuisen vastustajaa tarkempi heittopeli. Karhubasket upotti kakkoset 53 ja kolmoset 42 prosentin tarkkuudella, kun Gullsien tarkkuudet olivat 47 ja 38 prosenttia. Kauhajokiset saivat laadukkaita heittopaikkoja, kun pallo liikkui hyvin, josta kertoo 22 syöttöä. Hyökkäyspään priimusmoottorina toimi Samme Givens, jakaen 11 syöttöä ja jääden vain yhden levyrin päähän tripla-tuplasta.

-Tänään voiton avaimena oli riittävän hyvä puolustuspään toteutus, Janne Koskimies kertoi pelin jälkeen. Yksinkertaistimme vielä vähän puolustusta jatkosarjan otteluista. Olemme vaihtaneet aika paljon skriinejä ja vaihtaminen on tehnyt meistä passiivisia. Tuli muutamia nukahduksia, eikä toteutettu puolustuksessa rotaatiota oikein ja Seagulls sai heittopaikkoja. Kotijoukkue menetti pallon 14 kertaa, mikä on aika paljon. Otteluissa meitä vastaan heillä taisi olla noin yhdeksän menetystä ennen tämä peliä. Toki meille tuli myös 14 menetystä, mutta osa niistä tuli lopussa omalla korilla, mitä pitää pystyä parantamaan. Meillä on nuori joukkue ja siinä piti joukkuetta rauhoitella. Hyökkäyspäässä saimme 14 kolmosta sisään ja jos heidät haluaa voittaa, niin kaukoheittopelissä pitää onnistua, Koskimies painotti.

Ottelusarja jatkuu maanantaina IKH Areenassa. Varmaa on, että Gulls tulee otteluun kovaa ja puolustavalle Suomen mestarille kelpaa vain voitto. Gulls matkustaa sunnuntaina Kuortaneelle harjoittelemaan ja majoittumaan, josta saapuvat Kauhajoelle maanantaina. Kuortaneella joukkue varmasti viilaa sekä hyökkäys- että puolustuspään avainasioita kuntoon.

Hyökkäyspään ongelmista kertoo takamies Lassi Nikkarisen avausottelussa kirjaamat kaksi syöttöä. Koko kaudella Nikkarisen keskiarvo on syötöissä 5,6 kappaletta. Karhubasket pystyi häiritsemään Nikkarisen ja sentteri Chuba Ohamsin yhteispeliä. Ohans kyllä poimi levyrinsä, joita kertyi 11 kappaletta, mutta 12 pisteen lisäksi hänelle tuli neljä menetystä. Okko Järvi jatkoi erinomaisia otteita ja on Korisliigan pudotuspelien pistetilaston kakkosena 20,3 pisteen keskiarvolla.

Gulls sai avausviisikon tueksi penkiltä vain kahdeksan pistettä. Ne tekivät Timo Heinonen (2/2/2/) runsaan 11 minuutin peliajalla ja takamies Alterique Gilbert (6/1/1), joka viihtyi parketilla hieman alle 11 minuuttia. Gulls antoi muille vaihtomiehille peliaikaa seuraavasti: Tomas Pihlajamäki 11 minuuttia ja Sakari Laakso viisi minuuttia. Isot minuutit urakoinut viisikko saa nyt huilata kolme päivää ennen toista välierää.

Seagullsien valmentaja Vesa Vertio kertasi avausottelua ja pohti jo hiukan seuraavaa ottelua. – Kauhajoki aloitti erilaisella puolustusmuodolla, kuin millä he ovat meitä viimeisisä kolmessa kohtaamisessa puolustanut. Se ei ollut mikään yllätys, mutta emme olleet harjoitelleet sitä vastaan. Toteutus sitä puolustusta vastaan ei ollut alussa kovin hyvää, mutta se parani toisella puoliajalla ja saimme paljon hyviä heittoja. Heittoprosentit kolmosissa on riittävän hyvät, mutta kakkosissa prosentti oli pikkuisen matala, kun yritimme mennä kättä vastaan, vaikka olisi pitänyt pystyä syöttää. Se on sellainen asia, mitä pitää puolustuksen lisäksi parantaa otteluun numero kaksi.

-Seuraavaan peliin pitää hiota ajoituksia, jotta saamme pallon liikkeille. Jos olemme myöhässä puoli tai kokonaisen sekunnin, niin se on paljon. Puolustuspäässä meillä oli ongelmia heidän heittäjien kanssa. Muutama kova heitto, mutta mukana oli vapaita heittoja ja myös rikoimme heittäjää, joka oli vaikeassa paikassa. Löysin ottelusta hirveästi parannettavaa, mutta totuus on se, että vaikka Kauhajoki oli vähän niskan päällä, niin ottelu aika tiukka, Vertio kertoili.

Toinen välierä Karhubasket – Helsinki Seagulls maanantaina 22.4. kello 18.30 IKH Areenassa.

Lipunmyynti on avoinna osoitteessa Lippu.fi.

Ennakkoon ostetut liput ovat hieman halvempia, kuin ottelupäivänä IKH Areenasta ostetut liput. Ennakkohinnalla lippuja voi ostaa maanantaina 22.4. IKH Areenan fanimyymälästä kello 9-12. Fanimyymälästä voi ostaa myös Karhubasketin fanituotteita.

IKH Areenan lipunmyynti avautuu maanantaina kello 16.30, kun IKH Areenan ovet avautuvat ja ravintolat avaavat myös ovensa.